خوردن قرص آهن در پریود
مصرف قرص آهن در دوران قاعدگی برای افزایش سطح آهن بدن ممکن است به بسیاری از زنان، به ویژه آنهایی که پریود با خونریزی سنگین (منوراژی) دارند، توصیه شود. با این حال، برخی از زنان نگراناند که ایا خوردن قرص اهن در پریودی خونریزی را زیاد میکند یا خیر.
منوراژی میتواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله عدم تعادل هورمونی، فیبرومها و اختلالات تیروئید باشد. کم خونی فقر آهن نیز یکی از شایعترین علل خونریزیهای سنگین است. هنگامی که بدن آهن کافی نداشته باشد، نمیتواند هموگلوبین کافی تولید کند که نتیجه آن گلبولهای قرمز کمتر است که میتواند منجر به خونریزی و پریودهای سنگین شود؛ زیرا بدن سعی میکند کمبود گلبولهای قرمز را با تولید خون بیشتر جبران کند.
مصرف قرص آهن در پریودی میتواند به افزایش سطح آهن بدن و تولید گلبولهای قرمز خون کمک کند، که میتواند به کاهش خونریزی شدید در طول دورههای قاعدگی منجر شود. پس برخلاف تصورات غلط رایج، نه تنها مصرف قرص آهن در دوران قاعدگی خونریزی را زیاد نمیکند، در واقع ممکن است تأثیر مثبتی بر خونریزیهای شدید نیز داشته باشد.
همچنین باید بدانید که مکملهای آهن و تغییرات رژیم غذایی، بر علت زمینهای خونریزی بیش از حد در طول قاعدگی تأثیری نمیگذارد. اگر پریودهای سنگین دارید، بهتر است با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین دمنوش برای پریود شدن
آیا به قرص آهن نیاز داریم؟
سیستم تنظیمکننده طبیعی میزان آهن در بدن زنان در زمان از دست دادن خون، جذب آهن را از رژیم غذایی از 1 میلی گرم در حالت طبیعی به 1.5 تا 3 میلی گرم در روز افزایش میدهد. این تغییر، پاسخ طبیعی بدن زن به از دست دادن خون است. اما گاهی تامین آهن مورد نیاز تنها از طریق رژیم غذایی دشوار است. این چالش به ویژه در زنانی که گوشت قرمز کم مصرف میکنند، از رژیم غذایی گیاهخواری و وگان پیروی میکنند یا به تازگی زایمان کردهاند، بیشتر مشاهده میشود.
تقریبا از هر چهار زن، یک زن سطح آهن پایینی دارد. مصرف قرص آهن، مقرون بهصرفهترین و رایجترین استراتژی برای کنترل کمبود آهن است که توسط کشورهای توسعه یافته استفاده میشود. طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از کمبود آهن، به زنان غیرباردار در سنین باروری در مکانهایی که کمخونی شایع است، توصیه میشود که روزانه 30 تا 60 میلیگرم آهن به مدت سه ماه متوالی در سال مصرف کنند.
قاعدگی عامل اصلی از دست دادن آهن در زنان است. در میان زنانی که دورههای پریود سنگینتری را تجربه میکنند، مصرف روزانه آهن کافی از اهمیت ویژهای برخوردار است که ممکن است تامین این نیاز، تنها از طریق رژیم غذایی دشوار باشد. این افراد، در معرض خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن هستند که اغلب میتواند منجر به خستگی و ضعف شود. سایر علائمی که ممکن است زنان مبتلا به کم خونی تجربه کنند، شامل رنگ پریدگی پوست، سردرد، سرگیجه، ریزش مو، بیحالی، بیاشتهایی و سردی دست و پا باشد.
اگر در حین پریود خونریزی شدید دارید، پزشک ممکن است مکملهای آهن را برای افزایش سطح آهن و کاهش خونریزی شدید به شما توصیه کند. همچنین ممکن است با توجه به شرایط و علت اصلی شدید بودن خونریزی پریود شما، درمانهای دیگری را نیز تجویز کند.
قرص آهن دوران پریود؛ فروفورت انرژی
یکی از مکملهای آهن مناسب برای دوران قاعدگی که توسط متخصصان توصیه میشود، کپسول آهن فروفورت انرژی عبیدی است. مزیتی که این قرص آهن را به یک مکمل غذایی ویژه تبدیل میکند، وجود ملح آهن بیسگلیسینات در آن است. این ملح کمترین عوارض گوارشی را در بین مکملهای آهن را دارد و به خوبی توسط بدن جذب میشود. فروفورت انرژی عبیدی با داشتن 28 میلی گرم آهن المنتال (خالص) در جبران کمبود ذخایر آهن به بانوانی که به کم خونی فقر آهن مبتلا هستند، کمک میکند. همچنین علاوه بر آهن، حاوی ترکیباتی از جمله ویتامین C و فولیک اسید است که در تولید گلبولهای قرمز سالم نقش دارند.
سخن پایانی
بسیاری از خانمها از مصرف قرص آهن در دوران قاعدگی اجتناب میکنند و معتقدند خوردن قرص اهن در پریودی خونریزی را زیاد میکند. همانطور که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز توضیح دادیم، این تصور اشتباه است و مکملهای آهن حتی ممکن است به کاهش خونریزی شدید در طول قاعدگی کمک کنند.