آمارها نشان میدهند که در دنیای امروز تعداد مبتلایان به کمخونی اندک نیست. کمخونی انواع مختلفی دارد اما یکی از شایعترین آنها کمخونی ناشی از فقر آهن است. خانمها به دلیل قرار گرفتن در دورههای قاعدگی و سپری کردن دوران بارداری و زایمان بیش از آقایان به کمخونی مبتلا میشوند. اولین توصیهای که در مواجه شدن با کمخونی صورت میگیرد، مصرف قرص آهن است. در این هنگام این پرسش بوجود میآید که قرص آهن خارجی مصرف کنیم یا ایرانی؟ واقعا چه فرق عمدهای بین این دو فرآورده که یکی در داخل و دیگری در خارج از کشور تولید میشود، وجود دارد؟ تفاوت قرص آهن ایرانی و خارجی را در این مطلب برای شما شرح خواهیم داد.
آنمی چیست؟
کمخونی درجات مختلفی دارد که آنمی شدیدترین حالت آن است. کمبود ذخایر آهن با سطوح فریتین کمتر از 10 میکروگرم در لیتر نشان از ابتلا به آنمی دارد. در فرد مبتلا به آنمی تعداد گلبولهای قرمز زیر محدوده طبیعی با هموگلوبین زیر 12 گرم در دسی لیتر و هماتوکریت زیر 36 درصد برای زنان و 41 درصد برای مردان است. برای اینکه مطمئن شوید به آنمی مبتلا هستید یا خیر حتما باید آزمایش خون بدهید.
تفاوت قرص آهن ایرانی و خارجی
از نظر اکثر متخصصان فرق عمدهای میان قرص آهن ایرانی و خارجی وجود ندارد. در صورت داشتن کمخونی استفاده از قرص آهن آنقدر اهمیت دارد که در درجات بعدی باید به ایرانی یا خارجی بودن آن فکر کرد. بهترین راهکار این است که در صورت داشتن کمخونی با مراجعه به پزشک از دارویی که وی تجویز میکند، استفاده کنید و خیلی در بند ایرانی یا خارجی بودن آن نباشید. اگر بخواهیم تفاوت قرص آهن ایرانی و خارجی را با توجه به نظر مصرفکنندگان و تجاربی که آنها داشتهاند بیان کنیم، به موارد زیر میتوانیم اشاره نماییم:
عوارض جانبی کمتر در قرص آهن خارجی
یکی از عوارض جانبی شایع پس از مصرف مکملهای آهن، عوارض گوارشی است. این عوارض ممکن است شامل حالت تهوع، درد معده و استفراغ باشد. اما بسیاری از قرصهای آهن خارجی این نوع عوارض را ایجاد نمیکنند. تکنولوژی ساخت بعضی از قرصهای آهن با فرآیند لیپوزومال صورت میگیرد. در این فرآیند یون آهن توسط غشای فسفولیپیدی پوشانده میشود. در این حالت جذب آهن در روده کوچک به سهولت انجام میگیرد زیرا جنس غشای فسفولیپیدی به جنس دیواره سلولهای بدن شباهت زیادی دارد.
آهن به صورت فروس بیس گلیسینات کمترین عارضه گوارشی را خواهد داشت. در میان بسیاری از قرصهای آهن خارجی مثل کپسول ایزی آیرون نچرال ورلد از آهن به صورت فروس بیس گلیسینات استفاده شده و به همین دلیل این مکملها حداقل عوارض گوارشی را دارند. اما همه قرصهای آهن ایرانی دارای عارضه گوارشی هستند؟
خیر؛ امروزه در کشور خودمان نیز بعضی از برندها اقدام به تولید قرصهای آهنی کردهاند که بدون عارضه گوارشی هستند. مثلا قرص آیرون بیس گلیسینات هلث اید که در ایران ساخته شده و تحت لیسانس انگستان است نیز کمترین عوارض گوارشی را دارد. یا کپسول فروفورت دئودنال عبیدی نیز حاوی فروس گلایسین سولفات بوده و در دستگاه گوارش کمترین عارضه را ایجاد میکند. این محصول با پوشش انتریک کوتد تهیه شده و هضم و جذب آسانی دارد. بنابراین عارضه جانبی کم را فقط نمیتوان مربوط به قرصهای آهن خارجی دانست.
بو و طعم نامطلوب فروس سولفات
یک مورد دیگر از تفاوت قرص آهن خارجی و ایرانی این است که به گفته بسیاری از افراد قرصهای آهن ایرانی مثل فروس سولفات بو و طعم مناسبی نداشته و در دهان مزه نامطلوبی ایجاد میکنند. اما در این مورد نیز باید بگوییم که این ویژگی ممکن است تنها مخصوص به بعضی از قرصهای آهن که در ایران تولید میشوند، باشد. چنانچه پیشتر نیز اشاره کردیم امروزه بسیاری از مکملهای آهن در ایران با تکنولوژیهای روز دنیا به تولید میرسند و فرمولاسیونی دارند که به راحتی آنها را قابل استفاده میکند.
قیمت قرص آهن ایرانی و خارجی
مسلما قرصهای آهن ایرانی نسبت به خارجی قیمت مناسبتری داشته و افراد بیشتری قدرت خرید آن را دارند. مکملهای آهن خارجی به دلیل اینکه باید وارد کشور شوند و از این بابت هزینهای باید پرداخت شود، قیمت بیشتری داشته و بسیاری از افراد این مسئله را به کیفیت مطلوبتر آن مرتبط میدانند. در حالیکه چنین نیست و به گفته کارشناسان امروزه بسیاری از مکملهای غذایی ایرانی از جمله کپسول آهن از لحاظ کیفیت در رده انواع خارجی هستند.
قرص های آهن در ترکیب با دیگر مواد مغذی
بسیاری از افراد تصور میکنند که فقط قرصهای آهن خارجی هستند که به جز آهن شامل دیگر ویتامینها مثل ویتامین C یا ویتامین B12 میشوند. اما در میان قرصهای آهن ایرانی نیز میتوانید مکملهایی را پیدا کنید که دارای این خصوصیت باشند. در واقع اهمیت این موضوع در این است که ویتامین سی به جذب بهتر آهن کمک میکند و دیگر ویتامینها مثل ب 12 یا فولیک اسید نیز در کنار آهن در رفع کمخونی موثر هستند.
نتیجه گیری
همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم از نظر متخصصان و صاحبنظران تفاوت قرص آهن ایرانی و خارجی با یکدیگر چندان زیاد و قابل توجه نیست. امروزه با پیشرفتهایی که در علم داروسازی صورت گرفته است، بسیاری از قرصهای آهن با فرمولاسیونی ساخته میشوند که دارای کمترین عوارض گوارشی بوده و هضم و جذب سریعی در بدن دارد. همچنین قرصهای آهن ایرانی را با قیمت مناسبتری میتوانید پیدا کنید. از نظر کیفیت نیز باید بگوییم که هم قرصهای آهن خارجی و هم قرصهای آهن ایرانی در بهبود کمخونی موثر عمل میکنند و طبق نظری که مصرفکنندگان دادهاند از مصرف آنها نتیجه دلخواه خود را گرفتهاند.
23 دیدگاه
سلام وقت بخیر
من دچار کم خونی شدید شدم دکترم اهن هر هفته بهم با سرم تزریق میکنه فقط ایرانی میخواستم بدون اهنی که تزریق میکنه ایرانی خارجی بهتر تر از ایرانی ایا من پیدا نکردم خارجیشو برهمین ایرانی تزریق میکنم
من قرص آهن ایرانی که میخورم حالت تهوع میگیرم با توجه به بالا رفتن قیمت قرصهای خارجی لطفا یه قرص آهن ایرانی که حالت تهوع نمیاره معرفی کنین
سلام کاربر گرامی
از فرودین ، ففول ویا فلیپ استفاده کنید
سپاس از همراهی شما
سلام خسته نباشید من و شوهرم مشکل خون داریم و توی ازدواج با گواهی ازدواج کردیم و اینکه میخاستم بدون من خیلی وقته قرص آهن میخورم اگر مشکل خون من حل بشه دیگر مشکلی نداریم
همراه محترم
سلام
در صورتی که مشکل شما تالاسمی مینور باشد، مصرف آهن نمیتواند سبب رفع این نوع کمخونی گردد. افراد مبتلا به تالاسمی مینور فقط در صورت وجود کم خونی فقر آهن به صورت همزمان میتوانند آهن استفاده کنند.
متشکرم
سلام من هم فرودین گرفتم هم مکسوفر کدوم بهترن؟
سلام و عرض ادب
هردو قرص خوب هستند. بستگی دارد که پزشک کدام مورد را برای شرایط شما تجویز کرده باشد.
سلام تفاوت آهن هموتینیک با فروفورت دئودنال چی هست؟
با سلام
روز بخیر
کپسول هماتینیک حاوی فروس فومارات، ویتامین C، فولیک اسید و ویتامین B۱۲ بوده که با تامین آهن مورد نیاز بدن به درمان کم خونی کمک موثری کرده و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مثبتی ایفا میکند.
کپسول فروفورت دئودنال عبیدی حاوی آهن است و به رفع کم خونی و مشکلات فقر آهن با کمترین عوارض گوارشی کمک میکند.
سلام.من قبلا برای آزمایش دادن بعد از مصرف قرص ففول پلاس اقدام به مصرف این قرص تا ۳۰ روز و هر شب یک عدد کردم ولی متاسفانه آزمایش ندادم و بعده گذشت چند وقت دوباره خواستم اقدام کنم و قرص ففول پلاس پیدا نکردم و داروخانه عوضش بهم قرص بتا آیرون داد آیا فرقی بین این دو قرص است؟چون بعدش میخوام آزمایش بدم!هم تیروئید و هم آزمایشات مربوط به خون….
سلام همراه گرامی، میزان آهن موجود در این مکملها تقریبا با هم برابر است. ففول پلاس علاوه بر ترکیبات بتا آیرون حاوی ویتامین ب6 و مقدار بیشتری فولیک اسید است اما بتا آیرون نیز میتواند کافی و مناسب باشد.
سلام برای عفونت خانم برای من قرص بایوفم نوشت و من روزی یک میخورم بعد قرص فروفورت میتوان با این قرص بایوفم خرد
،بین این دو قرص چند ساعت فاصله بزارم
سلام کاربر گرامی
بله مصرف هر دو در یک روز مشکلی ندارد.
بایوفم را بعد از نهار و فروفورت را شب ها مصرف نمایید.
سپاس از همراهی شما
سلام من بدلیل خونریزیهای شدید کمخونی شدید دارم که قرص فرفولیک میخورم روزی سه تا ولی انگار تاثیری نداشته چون هنوز ورم و سرگیجه و حالت تهوع دارم چقدر طول میکشه تا هموگلوبینمو بالا بیاره .
سلام کاریر گرامی
با توجه به مصرف دوز بالای آهن و عدم دستیابی به نتیچه ی دلخواه لطفا به پزشک مراجعه نمایید تا در صورت صلاحدید دارو عوض شود.
سپاس از همزاهی شما
ایرانی بخوریم .یا خارجیش؟؟؟؟
سلام کاربر عزیز
مطالعه ای جهت مقایسه ی تاثیرات ایرانی و خارجی انجام نشده است.
سلام من دچار لاغری و کاهش وزن سریع شدم و فک کنم ک علامت کم خونی رو دارم میشه بهم بگید از کدوم قرص اهن استفاده کنم ک وزنم بیشتر شه؟
سلام کاربر عزیز
بهتر بود سایر علائم و داروهای مصرفی خود همینطور اگر بیماری زمینه ای دارید بیان نمایید.
اگر در کنار کاهش وزن سریع، علائم دیگری داشته اید به متخصص داخلی و یا غدد مراجعه بفرمایید.
قرص آهن و فولیک اسیدو با هم بخوریم خوبه؟ یا جدا جدا
سلام کاربر عزیز
میتوان با هم استفاده نمود.
سلام من قرص فرودین استفاده کردم که عوارض گوارشی نداشته باشه ولی بازم داشت. به نظرتون چه کار کنم؟؟
سلام کاربر عزیز
اگر منظور شما از مشکلات گوارشی یبوست می باشد، فراورده هایی از آهن را تهیه نمایید که دارای دوز کمتری از آهن بوده و به دفعات در روز مصرف نمایید تا معادل با اهن تجویز شده توسط پزشک شود.
و یا به طور کلی آهن را با دوز کم شروع نموده و کم کم مصرف آن را افزایش دهید.
همینطور افزایش مصرف سبزیجات میوه جات مایعات و افزایش فعالیت بدنی میتواند تاثیر زیادی در درمان یبوست داشته باشد.
دو فراورده آهن از دو شرکت ویواتون و هلث اید ممکن است عارضه ی یبوست کمتری داشته باشند.