عوارض مصرف ویتامین E را بدانید

3.2/5 - (19 امتیاز)
عوارض ویتامین E
تایید شده توسط کارشناس ارشد تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:مینا علی نواز
فهرست مطالب

ویتامین E ، که بیشتر به ویتامین زیبایی معروف است، یک ویتامین محلول در چربی محسوب می‌شود که به صورت مکمل نیز در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد؛ اما بهتر است بدانید که مصرف بیش‌ازحد قرص ویتامین E می‌تواند عوارض زیادی برای بدنتان به همراه داشته باشد. ما در این مقاله سعی کردیم تا به عوارض ویتامین E بپردازیم. با ما همراه باشید.

عملکرد ویتامین E در بدن

ویتامین E که یک ویتامین محلول در چربی بوده، به‌راحتی از طریق مواد غذایی تامین می‌شود. یکی از مهم‌ترین عملکردهای ویتامین E در بدن، تقویت سیستم ایمنی است. با تقویت سیستم ایمنی، بدن به‌طور خودکار در برابر انواع بیماری مصون می‌شود. این ویتامین با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود از بدن در مقابل اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد محافظت خواهد کرد. بهتر است بدانید که خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین E نه‌تنها عامل مهم مقابله با انواع سرطان به شمار می‌رود، بلکه از لطمه دیدن رگ‌ها و سکته قلبی هم پیشگیری خواهد کرد. همچنین این ویتامین دارای خاصیت ضد انعقادی است. به این معنی که ویتامین E به جریان راحت خون در رگ‌هایی که دارای پلاکت‌های چربی چسبنده به دیواره هستند، کمک می‌کند. اما در نگاه کلی فواید ویتامین E در بدن عبارت‌اند از:

  • تقویت قلب (افرادی که از کمبود ویتامین E رنج می‌برند، بیشتر در معرض خطر سکته‌های مغزی و قلبی قرار می‌گیرند.)
  • تقویت سیستم ایمنی
  • جلوگیری از بیماری آلزایمر
  • کمک به درمان بیماری‌های چشمی مثل آب‌مروارید
  • کاهش احتمال سکته قلبی در بیماران مبتلا به دیابت
  • کند کردن روند پیری سلول‌ها
  • مقابله با کم‌خونی
  • کمک به بهبود بیماری‌های پوستی
  • بهبود زخم‌ها
  • درمان اختلالات تولیدمثل (ناباروری و سقط‌جنین یکی از عوارض کمبود این ویتامین در بدن به شمار می‌رود)
  • کاهش دردهای پیش از قاعدگی
  • کاهش علایم و نشانه‌های بیماری لوپوس
  • موثر در زیبایی پوست و مو

به یاد داشته باشید که در کنار این فواید، باید به عوارض ویتامین E نیز توجه داشته باشیم.

عوارض ویتامین E

همان‌طور که به این موضوع اشاره کردیم ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است. به این معنی که بدن مقدار مازاد این ویتامین را در چربی‌ها ذخیره کرده و به‌مرور از آن مصرف می‌کند. بنابراین اگر ویتامین‌های محلول در چربی را بیش‌ازاندازه مصرف کنید، با مشکلات خاص آن روبرو خواهید شد. اما خوشبختانه تا حد زیادی بدن انسان تحمل مقادیر زیاد ویتامین E را دارد و بنابراین در مقایسه با سایر ویتامین‌های محلول در چربی، مشکلات کمتری برای بدن انسان ایجاد می‌کند.

اما باید دقت کنید که با مصرف بیش‌ازحد با عوارض ویتامین E روبرو خواهید شد. به‌طورکلی عوارض شایع ناشی از مصرف بیش‌ازحد این ویتامین عبارت‌اند از: تهوع، اسهال، سردرد، سرگیجه، لرزش، تاری دید و مشکلاتی در تخمدان زنان و بیضه مردان. علاوه بر این، ما در ادامه به برخی دیگر از مهم‌ترین عوارض مصرف بیش‌ازحد ویتامین E اشاره کرده‌ایم.
عوارض ویتامین ای

عوارض گوارشی ناشی از مصرف بیش از حد ویتامین ای

در ادامه حداکثر مقدار مجاز مصرف روزانه ویتامین E را در سنین مختلف برای شما شرح خواهیم داد. مقادیر بالاتر از حد مجاز احتمال عوارض جانبی مرتبط با دستگاه گوارش را افزایش خواهد داد. این عوارض ممکن است شامل علائمی نظیر حالت تهوع، دل‌درد، اسهال و استفراغ باشد.

افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف ویتامین E در دوزهای بالا ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات (نوع بدخیم این سرطان) را افزایش دهد. در حالی‌که در گذشته تصور می‌شد دوزهای بالای ویتامین ای در پیشگیری از سرطان پروستات موثر است. دوزهای بالای سلنیوم نیز مانند ویتامین E در بروز سرطان پروستات ممکن است نقش داشته باشد.

سکته مغزی

همان‌طور که اشاره کردیم مصرف بیش از اندازه ویتامین E سبب رقیق شدن بیش از حد خون خواهد شد. مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عارضه رقیق شدن خون، خونریزی از مغز یا سکته مغزی است.

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است؛ به این معنا که مازاد آن مثل ویتامین‌های محلول در آب از بدن دفع نمی‌شود بلکه در کبد و بافت‌های چربی بدن ذخیره خواهد شد. بنابراین خطرات عوارض ویتامین E و دیگر ویتامین‌های محلول در چربی بیش از دیگر مواد مغذی است. بنابراین هرگز خودسرانه مقدار مصرف خود را افزایش ندهید.

عوارض مصرف بیش از اندازه ویتامین E در بارداری

اصولا ویتامین E در دوران بارداری به‌عنوان یک مکمل رژیم غذایی با دوزهای توصیه‌شده تجویز می‌شود. در بیشتر مواقع مصرف این ویتامین در دوران بارداری بی‌خطر است. اما ویتامین E در دوزهای بالا، ممکن است خطراتی را برای جنین ایجاد کند. خوب است بدانید که مصرف زیاد مکمل ویتامین E در ۸ هفته اول بارداری ممکن است ۱٫۷ تا ۹ برابر خطر ابتلا به نقص مادرزادی قلبی در کودکان را افزایش می‌دهد. همچنین مصرف بیش‌ازحد ویتامین E در نوزادان نیز ممکن است یک نقص بالقوه تهدیدکننده در روده را ایجاد کند. بهتر است در دوران بارداری و یا در کودکان با توصیه پزشک این مکمل را مصرف کنید.

 عوارض ویتامین E

عوارض مصرف ویتامین E برای کبد و کلیه

یکی دیگر از عوارض ویتامین E در اثر مصرف زیاد مشکلات کبد و کلیه است. بهتر است بدانید که مصرف بیش‌ازحد ویتامین E باعث ایجاد اختلال در ذخیره ویتامین A در کبد نیز می‌شود. تاکنون موارد زیادی از نارسایی‌های کبد و کلیوی ناشی از مصرف بیش‌ازحد این ویتامین دیده‌شده است.

مشکلات انعقاد خون

یکی دیگر از شایع‌ترین عوارض مصرف ویتامین E خونریزی است. می‌دانیم که یكی از كاركردهای مهم این ویتامین، جلوگیری از ایجاد لخته در رگ‌های خونی است که باعث می‌شود مدت‌زمان انعقاد خون زیاد شود. مصرف زیاد ویتامین E می‌تواند باعث رقیق شدن بیش‌ازحد خون و منجر به خونریزی شود. حتی مصرف بیش‌ازاندازه آن (بیش از ۴۰۰ واحد) خطر مرگ را به همراه دارد. این مشکل همچنین می‌تواند باعث افزایش خطر سكته مغزی یا سكته مغزی ناشی از خونریزی در مغز شود. خون‌ریزی داخلی در این زمان با کبود شدن غیرعادی قسمت‌هایی از بدن آشکار می‌شود. اجابت مزاج سیاه‌رنگ نیز یکی از نشانه‌های خونریزی داخلی درجایی از روده است.

پوکی استخوان

ازجمله دیگر عوارض ویتامین E پوکی استخوان محسوب می‌شود. با مصرف بیش‌ازاندازه این ویتامین کلسیم در استخوان‌ها رسوب می‌کند. رسوب کلسیم در استخوان‌ها به‌مرورزمان فرد را با مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان روبرو خواهد کرد.

تداخل دارویی ویتامین E

یکی از مشکلاتی که می‌تواند به‌عنوان عوارض ویتامین E موردنظر گرفته شود، مصرف همزمان این ویتامین با برخی از داروها است. تداخل دارویی می‌تواند در برخی از موارد مشکلات جدی ایجاد کند. بهتر است قبل از شروع مصرف ویتامین E حتما پزشک را از شرایط جسمی و داروهای مصرفی خودآگاه کنید. اما داروهایی که ممکن است با ویتامین E تداخل داشته باشند عبارت‌اند از:

  • گیرنده اسیدهای صفراوی مانند کلستیرامین (پروالویت)، کلستیپول (کلستید) یا کولسیلولام
  • داروهای جایگزینی آهن مانند کربوکسی مالتوز آهن، گلوکون آهن، سولفات آهن یا فروموکسیتول
  • داروهای کاهش وزن مانند اورلیستات و وارفارین
  • در صورت مصرف هر گونه روغن‌های معدنی نیز از خوردن ویتامین E خودداری کنید.

 قرص ویتامین ای

چگونگی مصرف ویتامین E  برای پیشگیری از عوارض احتمالی

گذشته از عوارض ویتامین E که در بخش قبلی به آن اشاره خواهیم کرد باید بدانید درصورتی‌که نشانه های کمبود ویتامین E را دارید، می‌توانید متناسب با شرایط جسمی و سن خود از مکمل ویتامین E استفاده کنید. باید دقت کنید که مصرف هر مکملی باید با دقت انجام شود. شما می‌توانید برای مدت کوتاهی از مکمل ویتامین E استفاده کنید و سپس با دقت بیشتری از منابع غذایی غنی از این ویتامین مصرف کنید.  میزان توصیه‌شده ویتامین E در افراد مختلف عبارت است از:

  • ۱ تا ۳ سالگی: 6 میلی‌گرم در روز
  • ۴ تا ۸ سالگی: ۷ میلی‌گرم در روز
  • ۹ تا ۱۳ سالگی: ۱۱ میلی‌گرم در روز
  • خانم‌های باردار: ۱۵ میلی‌گرم در روز
  • خانم‌ها در دوره شیردهی: ۱۹ میلی‌گرم در روز
  • افراد عادی۱۴ سال به بالا: ۱۵ میلی‌گرم در روز

بهترین زمان مصرف ویتامین ای

برای جلوگیری از عوارض گوارشی ناشی از ویتامین ای می‌توانید این ویتامین را در کنار وعده‌های غذایی خود میل کنید. اگر می‎‌خواهید ویتامین E بهترین جذب را در بدن شما داشته باشد، آن را در کنار غذایی بخورید که حاوی چربی‌های مفید باشد. زیرا همان‌طور که گفتیم ویتامین ای محلول در چربی است و در کنار چربی‌ها جذب بهتری خواهد داشت. اما فقط از چربی‌های مفید مثل روغن زیتون استفاده کنید نه چربی‌های اشباع شده که برای سلامتی بدن مضر هستند.

منابع ویتامین ای

مواد غذایی حاوی ویتامین E

اگر از آن دسته افرادی هستید که به دلیل مصرف داروهای خاص منع مصرف ویتامین E در بدن خود نگرانید و می‌خواهید از عوارض ویتامین E در امان بمانید، می‌توانید با دقت بیشتری غذاهای خود را انتخاب کنید. ما در اینجا بهترین منابع غذایی این ویتامین را نام‌برده‌ایم. کافی است با توجه به نیاز بدن خود میزان درست این مواد را به‌طور روزانه مصرف کنید. بهترین منابع ویتامین E عبارتند از:

  • تخم آفتاب‌گردان: ۳۵ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • بادام: ۲۶ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • فندق: ۱۵ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • بادام‌زمینی: ۸٫۳ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • آووکادو: ۲٫۱ میلی‌گرم هر صد گرم
  • انبه: ۰٫۹ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • ماهی قزل‌آلا: ۲٫۸ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • ماهی سالمون: ۱٫۱ میلی‌گرم در هر صد گرم
  • شاه‌میگو: 1 میلی‌گرم در هر صد گرم
  • زیتون: ۳٫۸ میلی‌گرم در هر صد گرم

حداکثر دوز روزانه مجاز برای ویتامین E

برای جلوگیری از عوارض ویتامین E باید حداکثر مقداری که از این ویتامین در طی روز با توجه به سن خود می‌توانید استفاده کنید، بدانید:

  • کودکان 1 تا 3 سال: 200 میلی‌گرم
  • اطفال 4 تا 8 سال: 300 میلی‌گرم
  • 9 تا 13 سال: 600 میلی‌گرم
  • نوجوانان 14 تا 18 سال: 800 میلی‌گرم
  • 19 سالگی به بعد: 1000 میلی‌گرم

بنابراین بزرگسالان چه خانم و چه آقا روزانه مجاز به مصرف تنها 1000 میلی‌گرم ویتامین E هستند و مقادیر بالاتر احتمال بروز عوارض را افزایش خواهد داد.

سخن پایانی

بدن برای ادامه حیات و تامین سلامت خود به تمام گروه‌های مواد معدنی و ویتامین‌ها به‌طور مداوم نیاز دارد. ویتامین E یکی از این ویتامین‌های مهم است. شما می‌توانید با داشتن یک رژیم غذایی سالم میزان مورد نیاز بدن خود به این ویتامین را تامین کنید. اما در صورت کمبود آن می‌توان با نظر پزشک از مکمل ویتامین E استفاده کرد. ازآنجایی‌که ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است، نباید بیش‌ازاندازه از آن استفاده کنید. مصرف بیش‌ازحد آن شما را با عوارض ویتامین E روبرو خواهد کرد و بهتر است قبل از مصرف آن در مورد شرایط جسمی خود با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول

بهتر است ویتامین ای را به طور طبیعی از غذاها دریافت کنید. اگر روزانه یک مشت آجیل بخورید، احتمالا کمبود این ویتامین را نخواهید داشت. در صورتی از قرص ویتامین ای استفاده کنید که کمبود این ماده مغذی را داشته باشید.
این علامت ممکن است از علائم کمبود ویتامین ای باشد اما کمبود بسیاری دیگر از مواد مغذی نیز با همین نشانه همراه است؛ از این رو بهتر است با پزشک مشورت شود.
ضعف سیستم ایمنی، آسیب عصبی و عضلانی، بی‌حسی در دست و پا، احساس ضعف و خستگی و اسهال از علائم کمبود ویتامین E می‌تواند باشد.
ویتامین ای نه تنها باعث چاقی نخواهد شد بلکه ممکن است در لاغر شدن افراد مبتلا به سندرم متابولیک نیز موثر باشد. اما در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است.
قرص ویتامین ای را در کنار یکی از وعده‌های غذایی خود که حاوی چربی‌های مفید است بخورید تا جذب بهتری در بدن داشته باشد. وعده صبحانه، ناهار یا شام خیلی فرقی نمی‌کند.
ویتامین ای در مقادیر مناسب تعداد اسپرم‌ها و تحرک آنها را افزایش داده و می‌تواند قدرت باروری را در آقایان بیشتر کند. این ویتامین ممکن است میل جنسی را نیز افزایش داده و از بیماری‌های قلبی جلوگیری نماید.
مصرف خوراکی یا موضعی کپسول ویتامین E به بازسازی پوست کمک کرده و در از بین بردن جای جوش و زخم می‌تواند موثر باشد. این ویتامین با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی ضد التهاب بوده و ممکن است از بروز جوش و آکنه پیشگیری نماید. اما اگر پوست شما چرب است، استفاده موضعی از ویتامین ای احتمال بروز جوش را افزایش خواهد داد.
خیر ویتامین E خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و به دلیل مقابله با رادیکال‌های آزاد، میزان استرس اکسیداتیو و آسیب‌های ناشی از آن را به فولیکول‌های مو کاهش داده و سبب بهبود رشد موها می‌شود.
بعضی از شرکت‌ها اقدام به تولید کپسول ویتامین ای با رنگ سبز کرده‌اند که یکی از آنها کپسول ویتامین E 200 واحد ایویژل دانا فارما است. رنگ سبز نشانه کیفیت بهتر یا چیزی از این قبیل نیست.
دوز دقیق مصرف با توجه به سن و شرایط فیزیکی باید توسط پزشک تعیین شود. اما معمولا روزانه ۱ عدد در کنار وعده‌های غذایی باید میل شود.
مطالعات نشان داده‌اند که مکمل های ویتامین E ممکن است به افزایش ضخامت آندومتر کمک کنند. آندومتر که به پوشش رحم زنان اطلاق می‌شود به دلایلی مثل سطوح پایین استروژن ممکن است نازک شده باشد.
مکمل‌های ویتامین E می‌توانند موجب متعادل کردن هورمون‌ها شده و نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی و غدد درون‌ریز داشته باشند.
برچسب: ویتامین E
دسته بندی: قلب و عروق
تصویر نویسنده مثبت سبز
نویسنده مثبت سبز
همیشه از به روز بودن و آپدیت کردن دانسته‌های پزشکی لذت می‌بردم، برای همین با مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همکاری می‌کنم تا در مورد مسائل پزشکی و سلامت محور مطالعه کنم و آنها را به زبانی ساده برای شما جهت داشتن زندگی سالم‌تر به نگارش دربیاورم.
بحث و تبادل نظر

62 دیدگاه

    Zahra

    سلام خسته نباشید من یه چند روزی هست که قرص ویتامین eو قرص ویتامینD1000 روزی یک عدد استفاده میکنم.
    یکی دوروزی هست خیلی حالت تحوع و سردرد شدید گرفتم و مجبورشدم انداسترون بخورم
    میتونه عوارض خوردن این قرصا باشه؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر این مورد مربوط به مصرف این مکمل ها نیست.
      متشکرم

      0
      0
    پرنیا

    سلام از این دارو ایا اونایی که دیابت نوع ۱ دارند هم میتونن استفاده کنن؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی از لحاظ مصرف در افراد دیابتی وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    فریبرز

    درود بر شما . من چند ماهه روزانه صبح بعد از صبحانه ویتامین e400 مصرف میکنم . تا بحال هیچ عوارضی نداشتم . پرسش من اینه ایا این مصرف روزانه میتواند موجب عارضه های پنهان شود . سپاسگزار خواهم بود اگر پاسخ دهید.

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام دوست عزیز
      مقدار مصرف ویتامین E به طور کامل بستگی به نظر پزشک و میزان کمبود این ویتامین در هر فرد دارد و ممکن است مقدار مورد نیاز این ویتامین از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. بیشتر قرص‌های ویتامین E که در بازار یافت می‌شوند، در دوز ۴۰۰ واحد عرضه می‌شوند و روی بسته‌بندی آنها قید شده که روزانه 1 عدد باید مورد استفاده قرار بگیرند.

      اما با این حال دوز دقیق مصرف باید توسط پزشک تعیین شود. اگر شما از دوز ۱۰۰ برای ویتامین ای استفاده می‌کنید، ممکن است پزشک دفعات مصرف آن را دو بار در روز برای شما تجویز کند. همچنین سن و شرایط سلامتی هر فرد نیز در اینکه روزانه چه مقدار ویتامین E مصرف کند، تاثیر دارد.

      0
      0
    بهنام

    سلام من بدلیل مشکلات خشکی و تیرگی پوست صورت و ریزش مو بدستور دکتر ویتامین E ۴۰۰ مصرف میکنم.اولا مشکلی نبود ولی الان بعداز خوردن حدودا بیست تا قرص تو بیست روز، سه چهار باریه که تا چند دقیقه بعد از خوردنش معدم شدیدن درد میگیره و یکی دوساعت میکشه تا خوب بشه

    0
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      همراه غذا یا با اب زیاد میل کنید
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
      افسون

      سلام‌من تازه شروع کردم بخوردن ویتامین ای
      ۳روزه ک میخورم‌تازه امروز بیحال شدم اصلا حس ندارم
      چکار کنم
      از این دارو هستش؟

      1
      0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بی حالی نمیتواند از عوارض مصرف ویتامین ای باشد.
      متشکرم

      0
      0
    Helma

    سلام وقتتون بخیر
    من قرص نکستایل گلوکزامین ،کپسول ویتامین ایی ۴۰۰، قرص دینو و لانزوپرازول۳۰ ناشتا به مدت پانزده روز که دارم استفاده میکنم امروز مدفوعم خونی بود بنظرتون عوارض کدوم دارو هست؟؟ و مصرف کدوم دارو قطع کنم؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      خون در مدفوع از عوارض این داروها نیست لطفا به متخصص گوارش مراجعه نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    خانم

    سلام خواهش می کنم جواب بدین مامانم ویتامین ای مصرف می کنه تازیگیا دستش کبود میشه

    0
    0
      مریی بدنسازی

      سلام دوست عزیز
      به پزشک مراجعه نمایید تا شرایط را بررسی کنند
      و در صورت نیاز جایگزین برایتان قرار دهند
      ممنون از همراهی شما

      0
      0
    منصوره
    1. سلام من یائسه شدم واهن بدنمم کمی بالاست ویبارویتامین Eخوردم بعدازیه ربع دچارخواب الودگی شدیدشدم منتهاقبل خوردن ویتامین Eقرص لاکوزامید100خورده بودم ایامیتونه ازتداخل این داروباشه ؟یاربطی نداره؟
    0
    0
      مریی بدنسازی

      سلام دوست عزیز
      تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود.
      بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
      چنانچه در طول درمان با داروی لاکوزامید، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را حتما در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
      ممنون از همراهی شما

      0
      0
    سيما

    سلام من يك الي دو روز بعد از مصرف پرل ويتامين اي يا امگا ٣ صورتم جوش ميزنه يا زير پوست برجسته و دردناك ميشه مث حالتي كه ميخواد جوش بزنه ولي به سطح پوست نميرسه با اينكه اصلا سابقه جوش زدن نداشتم
    البته كبدم گريد يك چرب هست ايا به مكمل هاي روغني حساسيت دارم؟

    1
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      هر دوی این مکمل ها در کاهش آکنه و اسکار به جا مانده از آن موثر هستند.همجنین به درمان کبد چرب نیز کمک می کنند.
      بهتر است به پزشک مراجعه نمایید و در صورت وجود حساسیت از ادامه ی مصرف خودداری نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    rahil

    مصرف ویتامین ایی روزانه بیشتر از چند ماه باعث ایجاد توده میشه ؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      میزان مصرف ویتامین ای بسته به نیاز بدن شما دارد و برای تعیین دوز مناسب باید از پزشک راهنمایی بگیرید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    fereshteh

    سلام از وقتی ویتامین ای میخورم مرتب تکرر و سوزش ادرار و درد مثانه دارم آیا دارو را قطع کنم

    0
    0
      مریی بدنسازی

      سلام دوست عزیز
      مصرف را قطع کنید و قرص مدریک گل دارو را
      که حاوی عصاره گیاه دم اسب است و یک مکمل گیاهی جهت پاکسازی و ضدعفونی کردن مجاری ادراری بوده و از بیماری‌های کلیه مانند گلومرولونفریت و سیستیت جلوگیری می‌کند.

      0
      0
    سامی

    با سلام
    قرص لیواتوفیکس و ای 400 رو میشه همزمان مصرف کرد یا یک روز در مبان بهتر است؟
    آیا ای 400 کمک به لاغری و از بین رفتن چربی شکم میکند؟

    0
    0
      کارشناس ارشد تغذیه

      با سلام کاربر گرامی
      با دو ساعت فاصله میتوانید مصرف کنید.
      قرص ویتامین ای تاثیری روی لاغری ندارد

      0
      0
    مهدی

    سلام وقت بخیر … مصرف یک قرص در روز باعث ریزش مو میشود؟من بدون تجویز تهیه کردم واقعیت…الآن یک ماه ب شدت ریزش موی شدید گرفتم دقیقا بعد از شروع مصرف خیلی زیاد شده ریزش موی سرم

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      ویتامین ای ربطی به افزایش ریزش مو ندارد.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    یعقوب ضیاءابراهیمی

    سلام من 59 سال دارم. ویتامینeرا تازه شروع کردم ضمنا اضافه وزن هم دارم چگونه این ویتامین را استفاده کنم ب بدنم اسیبی نرسد. از وقتی برای من میگذارید سپاسگزارم

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      می توانید دوز 400 را به صورت دو روز در میان بعد از نهار استفاده نمایید یا از مولتی ویتامین افراد بالای 50 سال استفاده نمایید تا نیاز روزانه ی بدن شما را به ویتامین ای تامین کند. مثل:کپسول مولتی ویتامین و مینرال آقایان بالای 50 سال نیچرز پلنتی
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    علی

    سلام
    بنده قبلا ویتامین ای مصرف میکردم
    بعد مدتی متوجه دون دونهای قرمزی بر روی پوستم شدم
    مث نشونه یا خالهای کوچیک
    به نظرتون از همون ویتامین بوده؟
    اورولژیست که مراجعه کردم به جهت تقویت قوای جنسی تجویز کرده بود و جواب مثبت داده بود
    ولی به این دلیل این دون دونا نخوردم دیگه
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      ویتامین ای به ندرت در برخی افراد سبب ایجاد راش می شود.بهتر است با اورولوژیست معالج خود مشورت نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    محمدرضا

    سلام وقتتون بخیر، رفتم دکتر برام ویتامینE400 روزی ۲تا گفت بخور ، یکی صبح یکی شب، بعد متوجه شدم روزی۲عدد زیاده، ۵۰تا خوردم. عوارضش تا چه مدت هست؟چون چند ماهه از مصرف قرصه میگذره

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      حداکثر دوز مصرفی ویتامین E برای افراد بالای 18 سال 1000 میلی گرم در روز است و صلاحدید پزشک شما مصرف 800 میلی گرم بوده و مشکلی ندارد.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    زهرا

    سلام ممنون میشم کمکم کنید
    من ۲۴سالمه و ویتامینام کلا کمه و خیلی هم لاغرم الان زیر نظر متخصص تغذیم سوالم اینه که در کنار افزایش وزن اگه ویتامین ای روزانه مصرف کنم و همچنین چیزای استروژن دارم بخورم میتونه سینمو بزرگ کنه؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی
      کمبود ویتامین با انجام آزمایش مشخص می شود اما در صورت تمایل به مصرف ویتامین ای، دوز 100 را یک روزدرمیان استفاده نمایید.
      استروژن در سن بلوغ باعث ایجاد صفات ثانویه ی جنسی می شود.

      0
      0
    بهمن صادق جهانی

    سلام من ویتامین ای روزانه مصرف میکردم که از پریشب تو ناحیه تناسلیم دون دون های بسیار زده همراه با خارش میتونه از مصرف ای باشه؟؟؟؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی
      موقتا مصرف آن را قطع نمایید. در صورتی که علائم ادامه یافت و ضایعات جدیدی ایجاد شد به مرکز درمانی مراجعه نمایید.

      0
      0
    رضا

    باسلام
    دد دوران کرونا برای افزایش سیستم‌ایمنی بصورت خوراکی روزانه ۴۰۰ واحد ، به مدت یک سال ونیم خوردم ؛ الان مشکلات تورم پروستات و مشکلات ادراری دارم ، البته بطور کامل پیگیر موضوع نشدم ؛ این دوز ۴۰۰ برای مدت یک سال کنیم چه مشکلاتی می تونه ایحاد کنه ؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      ممکن است در برخی باعث افزایش سطح کراتینین خون شود و یا تاری دید و یا مشکلاتی را در انعقاد خون ایجاد کند و حتی در برخی که زمینه ی ان را دارند سکته ی مغزی به دلیل خونریزی….مواردی که بیان شد در همه ی افراد ایجاد نمی شود.

      0
      0
    صبوری

    من 60 سالمه و سال هاست از ویتامین ای استفاده می کنم و این راز زیبایی پوستمه. خدا رو شکر تا حالا عوارضی برام نداشته

    0
    1
      عبیدی

      یعنی به مدت طولانی می تونیم قرص ویتامین ای بخوریم؟ عارضه پیش نمیاد؟

      0
      0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      در صورت تصمیم به مصرف در جریان باشید که در صورت مشکلاتی در انعقاد خون و یا مصرف داروهای ضد انعقاد باید با احتیاط استفاده شود.

      0
      0
    نصیری

    سلام ببخشید یک سوال داشتم. درسته که با ویتامین ای میشه قسمت تناسلی خانم ها را تنگ تر کرد؟

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      خیر این موضوع از نظر علمی تایید نشده است در این خصوص می توانید با مراجعه به مقالهتاثیر ویتامین E در تنگ شدن واژن اطلاعات جامعی کسب کنید. همچنین مطالعه مقاله روش های تنگ کردن واژن نیز می تواند برای کسب آگاهی در این خصوص توصیه می شود.

      0
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *