انگور سیاه و درمان بیماری کبد چرب
در مطالعاتی که اخیرا در رسانهها منتشر شده است، خوردن انگور سیاه میتواند طول عمر را تا پنج سال افزایش دهد و خطر بیماری کبد چرب را در موشهایی که از رژیمهای غذایی پرچرب تغذیه میکنند، کاهش دهد.
مطالعات درباره انگور سیاه
تغذیه نقش اساسی در حفظ سلامت، جلوگیری از شروع بیماری و بهبود طول عمر دارد. مفهوم اساسی یک رژیم غذایی سالم شامل مصرف بیشتر سبزیجات، میوهها و غلات کامل و مصرف کمتر چربی ترانس، چربیهای اشباع شده و کربوهیدراتهای تصفیه شده است. طبق خدمات تحقیقاتی اقتصاد وزارت کشاورزی ایالات متحده امریکا، رژیم غذایی روزانه باید حداقل دو فنجان میوه و 2.5 فنجان سبزیجات داشته باشد.
سبزیجات و میوهها برای حفظ هموستاز بدن و بهبود شرایط پاتولوژیک حیاتی هستند. در سالهای اخیر، شواهدی جمعآوری شده است که سبزیجات و میوهها میتوانند حالات ژن را تعدیل کنند و مسیرهای متابولیک را تنظیم کنند.
انگور سیاه از میوههای شگفت انگیز محسوب میشود. اجزای زیست فعال انگور سیاه برای تعدیل پاتوفیزیولوژی بیماریهای مختلف از جمله دیابت، چاقی، سرطان و بیماریهای التهابی شناخته شده است. علاوه بر این، اجزای انگور سیاه برای کنترل روند پیری و بهبود طول عمر شناخته شدهاند.
در مطالعه گفته شده، دانشمندان اثر انگور سیاه را در کاهش اثرات نامطلوب سلامت ناشی از رژیم غذایی با الگوی غربی پرچرب ارزیابی کردهاند.
رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده، کربوهیدراتهای تصفیه شده و نمک خطر ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای متابولیک مانند دیابت و بیماری کبد چرب را افزایش میدهد. همچنین این رژیم باعث کاهش 34 درصدی طول عمر موشها میشود.
هدف دانشمندان به طور خاص درک تأثیر مصرف انگور سیاه بر حالات ژن کبدی، متابولیسم لیپیدها، طول عمر و بیماری کبد چرب بود. موشهایی که با رژیم غذایی پرچرب حاوی 5 درصد پودر انگور سیاه یا رژیم غذایی نیمه مصنوعی تغذیه شده بودند به عنوان مدلهای تجربی استفاده شدند.
مصرف مکمل 5 درصد پودر انگور سیاه در موشها معادل مصرف روزانه حدود 300 گرم انگور سیاه تازه توسط فردی با وزن 70 کیلوگرم برآورد شد.
مشاهدات مهم
مکمل انگور سیاه در رژیم غذایی نیمه مصنوعی استاندارد
بخشی از این مطالعه تفاوت در حالات ژن را بین موشهایی که با رژیم غذایی استاندارد با و بدون مکمل انگور سیاه تغذیه شده بودند، بررسی کرد.
تجزیه و تحلیل توالی RNA تفاوتهای متمایز بین دو گروه را نشان داد. به طور خاص، مکمل انگور سیاه باعث القای یکپارچگی ساختاری در ریبوزوم، مجتمع پروتئین میتوکندری و مسیرهای ترجمه پروتئین شد. غنیسازی ژنهای ریبوزومی با رشد، تکثیر، تمایز و توسعه سلولی مرتبط است.
علاوه بر این، غنیسازی در متابولیسم دارو، سمزدایی، آنتیاکسیدان و مسیرهای مرتبط با استرس اکسیداتیو در موشهایی که با رژیم غذایی استاندارد مکمل انگور سیاه تغذیه شده بودند، مشاهده شد. گلوتاتیون یک آنزیم آنتی اکسیدانی است و معمولاً در این مسیرها نقش دارد. یافتههای RNA-seq نشان داد که مکمل انگور سیاه حالات گلوتاتیون را افزایش میدهد، علاوه بر آن حالات دیگر آنزیمهای آنتیاکسیدانی، از جمله گلوتاتیون پراکسیداز، گلوتاتیون سنتتاز، و سوپراکسید دیسموتاز را القا میکند.
این یافتهها نشان میدهد که مکملهای انگور سیاه به حفظ هموستاز ردوکس سلولی، خنثی کردن رادیکالهای آزاد فعال و جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک میکند.
مکمل انگور سیاه در رژیم غذایی پرچرب
مصرف رژیم غذایی پرچرب خطر ابتلا به عوارض مختلف سلامتی از جمله بیماری کبد چرب را افزایش میدهد. شیوع این بیماری در سراسر جهان تقریباً 25 درصد برآورد شده است.
مقایسه بین موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب با و بدون مکمل انگور سیاه نشان داد که مصرف انگور سیاه تجمع چربی در کبد که یکی از علائم اصلی بیماری کبد چرب است را کاهش میدهد.
یافتههای RNA-seq حالات متفاوت بیش از 5600 ژن را بین دو گروه نشان داد. تعدادی از این ژنها در کاهش کبد چرب نقش دارند، از جمله تخریب میتوکندری و پراکسی زوم، استری شدن، متابولیسم فسفولیپید، جداسازی و هیدرولیز.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که مکمل انگور سیاه با تنظیم فرآیندهای کاتابولیک ناشی از رژیم غذایی پرچرب و غنیسازی متابولیسم انرژی میتوکندری مرتبط است. به طور خاص، مکمل انگور سیاه حالات ژنهای مربوط به انتقال و تجزیه اسیدهای چرب، استریسازی و جداسازی اسیدهای چرب آزاد را افزایش داد.
همچنین مشاهده شد که مکملهای انگور سیاه حالات ژنهای مرتبط با غنیسازی محتوای لیپید، سنتز کلسترول و توزیع مجدد لیپیدها را از ماهیچه و چربی به کبد تنظیم میکند.
همچنین از آنجایی که رژیم غذایی پرچرب باعث کاهش طول عمر در موشها میشود، این مطالعه تاثیر مکمل انگور سیاه را بر طول عمر مورد بررسی قرار داد. یافتهها نشان داد که مصرف رژیم غذایی انگور سیاه در طول زندگی با بهبود قابل توجهی در بقا همراه است.
همانطور که گفته شد، تغییرات در حالات ژن مرتبط با کبد چرب توسط انگور سیاه ممکن است به کاهش اثرات مضر رژیم غذایی پرچرب کمک کند، که متعاقبا به بهبود طول عمر در موشها کمک کرد.
یک غنیسازی متوسط در حالات ژن گیرنده آدیپونکتین در موشهای حاوی انگور سیاه مشاهده شد. حالات بیش از حد گیرندههای آدیپونکتین برای بهبود متابولیسم گلوکز و حساسیت کبدی به انسولین شناخته شده است و تاثیر مثبت مصرف انگور سیاه بر طول عمر را توجیه میکند.
صحبت پایانی
محققان دریافتند مصرف انگور سیاه در کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب ناشی از رژیم غذایی پرچرب در موشها و همچنین بهبود طول عمر آنها مفید است. علاوه بر این، انگور سیاه با تغییر الگوهای حالات ژن، اثرات نامطلوب رژیم غذایی پرچرب را کاهش میدهد.
برای تهیه بهترین انگور سیاه ایران، از شهرستان سردشت استان آذربایجان غربی که به مهد انگور سیاه معروف است یاد میکنیم. جایی که سابق بر این همه ساله مردم عزیز کشورمان برای تهیه و خرید این نعمت خدادادی در مقادیر بالا به آنجا مراجعه میکردند اما به یاری دوستان عزیزمان در بازرگانی شورش هموطنان گرامی ما میتوانند انگور سیاه سردشت را بصورت اینترنتی و آنلاین خریداری کنند و از این میوه ارزشمند بهشتی بهترین بهره را ببرند.
بدون دیدگاه
باسلام و ادب و احترام محضر شریف سرکار عالی و سپاس از مطالب علمی،برای درمان گیاهی میگرن چه پیشنهادی دارید.
همراه محترم
سلام
برای این مورد میتوانید از قطره گیاهی آنتی میگرن برند گلدارو استفاده فرمایید. اسپری میگرن کات هم میتواند موثر باشد.
متشکرم