تخلیه سینوزیت در منزل با راهکارهای ساده

3.1/5 - (21 امتیاز)
سینوزیت یکی از بیماری‌های شایع دستگاه تنفسی است که به دلیل التهاب و عفونت سینوس‌ها (حفره‌های هوایی در استخوان‌های صورت) ایجاد می‌کند. این بیماری معمولا به علت عفونت‌های ویروسی، باکتریایی یا آلرژیک ایجاد می‌شود و می‌تواند باعث درد، فشار، و انسداد در ناحیه صورت شود. تخلیه سینوس‌ها به کاهش علائم و تسریع فرآیند درمان کمک می‌کند. در این مقاله به بررسی بهترین روش‌ها و راهکارها برای تخلیه سینوزیت پرداخته می‌شود.
راه های تخلیه سینوزیت
تایید شده توسط کارشناس ارشد تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:مینا علی نواز
فهرست مطالب

مصرف کافی آب

مصرف کافی آب و مایعات در طول روز می‌تواند به به رقیق شدن مخاط کمک کند و سینوس‌های شما را تخلیه کند. به غیر از آب می‌توانید از نوشیدنی‌های گرم و دمنوش‌ها استفاده کنید. نوشیدنی‌های گرم برای رقیق شدن مخاط تاثیر بیشتری دارند.

بخور گرم برای تخلیه سینوزیت

استنشاق بخار یک راه بسیار عالی برای کمک به رفع احتقان در دستگاه تنفسی است. با این روش التهاب سینوس‌ها کاهش یافته و تنفس بهبود می‌یابد. اگر از بخور گرم استفاده کنید، گرما به رقیق شدن مخاط کمک کرده، ترشحات دستگاه تنفسی نرم شده و به تخلیه سنوزیت کمک می‌شود. اگر دستگاه بخور گرم در منزل ندارید، برای استنشاق بخار راه‌های دیگری هم وجود دارد.

 بخور گرم برای تخلیه سینوزیت

به عنوان مثال برای استنشاق بخار می‌توانید چند دقیقه در حمام در حالی که دوش آب گرم باز است، بنشینید. یک راه دیگر آن است که یک کاسه بزرگ را پر از آب جوش کنید و در حالی که یک حوله بزرگ روی سر خود انداخته‌اید و حوله روی کاسه را نیز پوشانده است، عمیقا از بینی نفس بکشید تا زمانی که کمی احساس آرامش و باز شدن راه‌های تنفسی داشته باشید.

بخور بابونه برای سینوزیت

بابونه یک گیاه دارویی با خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد درد است. به همین دلیل از بابونه برای درمان بیماری‌های مختلفی مانند سرماخوردگی و تخلیه سینوزیت استفاده می‌شود. بخار بابونه به باز شدن سینوس‌ها و تخلیه ترشحات حاصل از سینوزیت کمک می‌کند. برای اینکه از بخور بابونه برای سینوزیت استفاده کنید، طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • یک کاسه آب گرم را روی اجاق گاز قرار دهید.
  • چند قاشق غذاخوری گل بابونه خشک را به آب اضافه نمایید.
  • بعد از اینکه آب، جوش آمد شعله را خاموش کنید.
  • سر خود را بالای ظرف قرار داده و یک حوله روی سر خود بکشید.
  • به مدت 10 تا 15 دقیقه بخار بابونه را استنشاق نمایید.

به منظور افزایش اثر بابونه می‌توانید چند قطره روغن اکالیپتوس نیز به آب بیفزایید.

تخلیه سینوس با سیر

از بخار سیر برای تخلیه سینوزیت استفاده کنید. سیر ضد التهاب بوده و به عنوان یک ضد عفونی کننده عمل می‌کند. به این منظور:

  • در قابلمه آب ریخته، صبر کنید تا جوش بیاید.
  • 3 تا 5 حبه سیر خرد شده را به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید.
  • سر خود را در حالی که با یک پارچه پوشانده‌اید روی قابلمه قرار دهید و بخار حاصله را به مدت 10 دقیقه استنشاق کنید.

دو بار در روز تخلیه سینوس با سیر را تکرار نمایید تا سریع‌تر به بهبودی برسید.

تخلیه سینوزیت با طب سنتی

در طب سنتی یکی از بهترین راهکارها برای تخلیه سینوس این است که از محلول نمکی استفاده کنید. در قسمت قبلی مقاله به این روش اشاره کردیم. اما یک راهکار دیگر استفاده از عنبر نسارا برای تخلیه سینوزیت است:

عنبر نسارا برای تخلیه سینوس

عنبر نسارا همان پشگل الاغ ماده است که خواص بسیاری در مورد آن ذکر می‌شود. اما دقت داشته باشید که هیچ یک از این خواص از لحاظ علمی به اثبات کامل نرسیده‌اند. عنبر نسارا ضد التهاب، ضد درد و ضد عفونی کننده است. به همین دلیل در طب سنتی ایران از عنبر نسارا برای درمان بیماری‌های مختلفی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، سینوزیت، عفونت‌های پوستی و … استفاده می‌شود.

استنشاق دود عنبر نسارا یکی از بهترین راهکارها برای درمان سینوزیت است. برای انجام این کار مقداری عنبر نسارا را در یک اسپند دودکن ریخته و روی شعله کم قرار دهید. سپس دود آن را به آرامی از بینی و دهان خود استنشاق نمایید. این عمل چند بار در روز باید تکرار شود.

✅نکته: اگر دچار بیماری‌های تنفسی مانند آسم یا برونشیت هستید قبل از استفاده از عنبر نسارا با پزشک خود مشورت کنید. استنشاق مستقیم و بیش از حد عنبر نسارا ممکن است باعث تحریک چشم و گلو شود. به این نکته نیز توجه داشته باشید.

کمپرس گرم برای تخلیه سینوزیت در خانه

استفاده از کمپرس گرم روی سینوس ها می تواند به کاهش درد ناشی از سینوزیت کمک کند. در این صورت التهاب سینوس‌ها کاهش یافته و سینوس‌ها باز شوند. به این منظور یک پارچه یا حوله نازک را در آب گرم خیس کرده یا آن را گرم کنید و 10 تا 15 دقیقه روی بینی و گونه‌های خود قرار دهید. چند بار در روز باید این عمل تکرار شود تا نتیجه بگیرید.

شستشوی بینی با آب نمک

یکی از موثرترین روش‌ها برای تخلیه سینوزیت شستشوی بینی با آب نمک یا سرم نمکی است. محلول نمکی باید به داخل بینی اسپری یا ریخته شود. سپس باید سر خود را به یک طرف کج کنید تا محلول مورد نظر خارج گردد. برای هر دو طرف بینی این عمل باید صورت گیرد.

اگر سرم نمکی در دسترس ندارید به راحتی می‌توانید این محلول را با ترکیب کردن ¼ قاشق چای‌خوری نمک و 230 میلی‌لیتر آب تهیه نمایید. سپس با سرنگ این محلول را در بینی ریخته و طبق دستور بالا عمل کنید.

استفاده از قطره بینی ضد حتقان

تخلیه سینوزیت حتما باید از مجرای بینی صورت گیرد. قطره ضد احتقان بینی باعث می‌شود تا عروق خونی در بینی شما منقبض شده و احتقان بینی کاهش یابد. در نتیجه ترشحات بینی راحت‌تر تخلیه خواهند شد.

برای خرید اسپری بینی کلیک کرده و وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شوید.

آنتی بیوتیک برای سینوزیت

اگر سینوزیت ناشی از عفونت باکتریایی باشد، پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. آنتی بیوتیک‌ها با باکتری‌ها که عامل عفونت هستند مبارزه کرده و با از بین بردن آنها به بهبود سینوزیت کمک می‌کنند.

ماساژ سینوس‌ها برای کمک به تخلیه سینوزیت

ماساژ سینوس‌‎ها می‌تواند به تخلیه سینوزیت و بیرون آمدن ترشحات ناشی از التهاب سینوس‌ها کمک کند. برای انجام این کار انگشتان خود را به آرامی روی پیشانی، گونه‌ها و بالای بینی خود قرار دهید. سپس به آرامی انگشتان خود را به سمت داخل و بالا حرکت دهید.

 ماساژ سینوس

استفاده از عسل مانوکا برای تخلیه سینوزیت در خانه

گاهی سینوزیت به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود. در این شرایط می‌توانید از عسل مانوکا استفاده کنید. عسل مانوکا یکی از انواع عسل است که به دلیل خواص ضد باکتریایی می‌تواند این عفونت را از بین ببرد و موجب تخلیه سینوزیت شود.

تخلیه سینوزیت با دستگاه

گاهی سینوزیت حالت مزمن پیدا می‌کند و ماه‌های طولانی فرد را درگیر می‌کند. در مواردی که علائم سینوزیت خیلی شدید باشد و تخلیه سینوس به راحتی از مجرای بینی امکان‌پذیر نباشد، ممکن است پزشک جراحی آندوسکوپی سینوس را توصیه نماید. در این روش برای تخلیه عفونت سینوزیت، از طریق آندوسکوپ که یک لوله متصل به نور و دوربین است، فرد تحت معاینه دقیق قرار گرفته و در صورت لزوم بخش‌هایی از استخوان و غشای مخاطی برداشته می‌شود زیرا این غشاها احتمالا مسیر تخلیه سینوس ها را مسدود نموده‌اند.

بهترین آنتی بیوتیک برای سینوزیت

بهترین دارو برای سینوزیت، آنتی بیوتیک‌هایی هستند که بر علیه عفونت‌های باکتریایی موثر عمل می‌کنند. از جمله بهترین‌های آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دقت داشته باشید که خودسرانه و بدون تجویز پزشک نباید از آنتی بیوتیک‌های بالا استفاده کنید.

درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه

روغن سیاه دانه یک روغن گیاهی است که خاصیت ضد التهاب، ضد درد و ضدعفونی کننده دارد و در طب سنتی همواره مورد توجه است. برای تخلیه سینوزیت می‌توانید از روغن سیاه دانه استفاده کنید. برای درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه از این روش استفاده نمایید:

  • یک قطره روغن سیاه دانه را در هر یک از سوراخ‌های بینی خود چکانده و به آرامی نفس بکشید.

یک راهکار دیگر نیز آن است که سینوس‌ها را با روغن سیاه دانه ماساژ دهید. کمی از این روغن را روی پیشانی، گونه‌‎ها و بالای بینی خود مالیده و به آرامی ماساژ را شروع کنید. دو بار در روز این عمل باید تکرار شود تا نتیجه ببینید.

 درمان سینوزیت با روغن سیاه دانه

چه زمانی برای درمان سینوزیت باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در بالا راهکار‌هایی برای درمان سینوزیت در منزل بررسی شد، گاهش این روش‌ها کافی نیستند و علائم سینوزیت شدت پیدا می‌کنند. در این شرایط باید به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق این مشکل پیدا شود و درمان موثر‌تری استفاده شود. در صورتی که علائم سینوزیت بیشتر از ۷ تا ۱۰ روز طول کشید باید به پزشک مراجعه کنید.

کلام پایانی در مورد تخلیه سینوزیت

برای تخلیه عفونت سینوس و درمان سینوزیت در خانه راهکارهای لازم را در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز ارائه دادیم. در مواردی که مشکل سینوس مزمن شود و به مدت طولانی درگیر آن باشید، راهکارهای خانگی کفایت نمی‌کند و حتما باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. همچنان اگر پرسشی برایتان مطرح است خوشحال خواهیم شد که برای ما کامنت بگذارید.

برچسب: سلامت بدن
تصویر نویسنده مثبت سبز
نویسنده مثبت سبز
همیشه از به روز بودن و آپدیت کردن دانسته‌های پزشکی لذت می‌بردم، برای همین با مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همکاری می‌کنم تا در مورد مسائل پزشکی و سلامت محور مطالعه کنم و آنها را به زبانی ساده برای شما جهت داشتن زندگی سالم‌تر به نگارش دربیاورم.
بحث و تبادل نظر

18 دیدگاه

    رضا

    درود .
    من یک طرف بینیم همیشه گرفتگی داره اما وقتی موقع خواب پهلو به پهلو میشم گرعتگی از یک طرف به طرف دیگر عوض میشه ضمنا سالهاست که عفونت سینوزیت دارم .۶۳ ساله هستم

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام و وقت بخیر
      لازم است حتما با پزشک متخصص مشورت کنید .

      0
      0
    Reza

    سلام وقت بخیر نزدیک یک سال هست که درد شدید رو گلو دارم و چند تا دکتر رفتم هر کدوم نظر شخصی خودشون رو میدن و سونوگرافی دکتر حلق بینی گفت عفونت کرده گلوت قرص داده بازم خوب نشدم ،حالت تهوع هم دارم تازگیا هم در به پشت گردنم میزنه و بینی سمت راستم با گلو یک جورایی میشه گفت تداخل دارن بی زحمت راهنمایی بکنید

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      توصیه میشود مجددا به پزشک مراجعه و درمان تخصصی دریافت کنید.
      متشکرم

      1
      0
    رضا قنبرپور

    درود، اطلاعات ارائه شده بسیار مفید و کاربردی هست از راهکارهای درمانی استفاده کردم.

    1
    0
    حمیرا

    من سالهای طولانی از سینوزیت وخلط پشت حلق رنج بردم ودارو اثر نمی‌کرد بالاخره با بخور کردن مداوم با جوش شیرین ،خوردن گلاب (یک چهارم استکان) ،خوردن کمی زنجبیل همراه با کمی زرد چوبه ولیمو ترش وعسل هر روز به مدت چند ماه از این رنج رهایی پیدا کردم خواستم اینو به اشتراک بذارم تا کسانیکه مثل من از این معضل رنج میبرن بتونن رهایی یابند ممنونم

    75
    5
    داوود

    ببخشید پیامم ناقص رفت
    س تی اسکن گرفتم از ریه دکتر گفت ریه ات خوبه سی تی اسکن سمت راست بینی ام را پر نشان داد
    بینی سمت راستم گرفته. شبها تنگی نفس دارم
    چه قرصی بخورم برای حل مشکل. ممنون

    3
    6
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      میتوانید از داروهایی مثل کلرفنیر آمین یا اسپری هایی مثل آلرگل و … جهت باز شدن مجاری تنفسی فوقانی استفاده فرمایید.
      متشکرم

      7
      1
    داوود

    سلام روز بخیر من چند روزیه تنگی نفس دارم سی تی اسکن گرفتم از ریه )سمت راست بینی ام پر نشود)
    ایا این میتونه علائم تنگی نفس بشه؟
    چه قرصی برای از بین رفتن گرفتگی بینی ام بخورم؟

    0
    2
    سجاد

    کسی ک سنگینی روی پیشانی و بینی و گونه داره و احساس درد توی گوش و چشم و گلو و سر و فک و لثه و جاهای دیگه تو سرش هست سینوزیت داره و هیچ کدوم از روش‌ها ساده نمی‌توانند عفونت سینوسی را تخلیه کنند و حلش رفتن ب دکتر حلق و بینی وفلوشیپ و گرفتن سی تی اسکن و انجام عمل آندوسکوپی سینوزیت هست

    10
    0
    مسعود

    با احترام ، سردرد شدید ازناحیه پیشاتی همراه عرق خیلی خیلی سرد، خلط شفاف پشت گلو، چندین مرحله سی تی گرفتم گفتن سینوزبت نداری …

    5
    8
    عرفان

    سلام وقت بخیر من تقریبا نزدیک ۱ماهه
    احساس فشار روی بینی و ابرو ها و پشت چشم دارم وقتی دراز میکشم بهتر میشم بنظرتون عفونت سیونسی هست؟

    4
    2
      کارشناس علمی و بهداشتی

      با سلام
      بهتره به پزشک مراجعه کنید

      3
      3
      عرفان

      به پزشک عفونی مراجعه کنم؟

      0
      1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بهتر است به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه فرمایید.
      متشکرم

      3
      0
    مریی بدنسازی

    سپاس از همراهی شما

    0
    1
    کوروش

    ببخشید استفاده از عنبر نسا باعث میشه که ی
    سینوزیت از بینی خارج بشه( نابودبشه)یا فقط خشک و غیر فعال بشه و تو بینی بمونه؟وسوال دیگه سینوزیت باید حتما تخلیه بشه تا خوب یشه یا تو سر خودش ازبین میره؟اگه میشه زود جواب بدین .ویه سوال دیگه آیا عفونت سینوزیت میتونه به چشم و گوش هم رخنه کنه و اونا رو هم عفونی کنه؟

    6
    9
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      استفاده از ترکیبات سنتی در تخصص پزشکان سنیت و از لحاظ علم پزشکی نوین تاییدشده نیست.در موارد خفیف و مراحل اولیه نیاز به تخلیه قطعی نیست. اما در صورت عفونت حاد سینوس ممکن است تخلیه لازم باشد. امکان انتقال عفونت به گوشو سایر بافتهای صورت وجود دارد.
      متشکرم

      7
      3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *