مهمترین عوارض قرص کلسیم که باید بدانید + تداخل دارویی

2.7/5 - (15 امتیاز)
همه افراد در تمام طول زندگی برای حفظ سلامت استخوان‌های خود به عنصر کلسیم نیاز دارند. رژیم غذایی بهترین راه تامین کلسیم برای بدن است اما در مواردی که رژیم غذایی میزان مورد نیاز این ماده مغذی را تامین نمی‌کند و به هر دلیل کمبود کلسیم وجود دارد، بهترین گزینه مصرف قرص کلسیم است. قرص کلسیم برای سلامتی بخش‌های مختلف بدن به خصوصو استخوان‌ها و دندان‌ها بسیار مفید است اما در صورتی که به اشتباه مصرف شود ممکن است شما را با عوارض‌هایی مواجه کند.
عوارض مصرف قرص کلسیم
فهرست مطالب

عوارض مصرف قرص کلسیم

به صورت کلی استفاده از قرص کلسیم در بیشتر افراد به خصوص اگر بر اساس دوز صحیح مورد استفاده قرار گیرد، هیچ نوع عارضه جانبی خاصی را به وجود نمی‌آورد و کاملا ایمن است؛ اما با این حال در برخی موارد ممکن است عوارض زیر مشاهده شود:

عوارض گوارشی

استفاده از قرص کلسیم می‌تواند برخی عوارض گوارشی نظیر نفخ، یبوست و گاز معده را به دنبال داشته باشد. به خصوص اگر از قرص کلسیم به صورت کربنات استفاده کنید، احتمال بروز یبوست بیشتر خواهد بود. ممکن است لازم باشد تا مارک‌های مختلفی از مکمل کلسیم را مورد مصرف قرار دهید تا ببینید کدامیک از آنها برای شما عارضه گوارشی به همراه نخواهند داشت.

 عوارض کلسیم

سندرم قلیایی کلسیم

شما با توجه به سن خود باید مقدار کلسیم مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. بزرگسالان بین 19 تا 50 سال نباید بیش از 2000 میلی‌گرم در روز از قرص کلسیم استفاده کنند زیرا در این صورت ممکن است با عوارض مصرف قرص کلسیم مواجه شوند. مقدار توصیه شده کلسیم برای سن 19 تا 50 سال روزانه 1000 میلی‌گرم است اما حداکثر مقداری که می‌توانید مصرف کنید، 2000 میلی‌گرم پیشنهاد شده است. اگر شخصی بیش از این مقدار را هر روز مورد استفاده قرار دهد، احتمالا به بیماری سندرم قلیایی کلسیم یا قلیایی شیر مبتلا خواهد شد. این بیماری بر اثر مصرف بیش از حد مکمل‌های کلسیم به وجود می‌آید و راه درمان آن محدود کردن مصرف کلسیم است. این بیماری در صورت عدم درمان می‌تواند احتمال بروز نارسایی کلیوی و سنگ کلیه را افزایش دهد.

افزایش بروز حملات قلبی

اشتباه نکنید با مصرف قرص کلسیم هرگز دچار حمله قلبی نخواهید شد اما اگر این قرص را بیش از حد و بدون توجه به دوز تعیین شده استفاده کنید، ممکن است مشکلات قلبی برای شما به وجود آید. پژوهشگران آلمانی به مدت 11 سال روی افرادی که به طور منظم قرص کلسیم می‌خوردند، تحقیق کردند و دریافتند که این اشخاص 86% بیش از سایرین در معرض ابتلا به حملات قلبی هستند.

افرادی که با مشکلات کلیوی روبرو هستند و عملکرد کلیه در بدن آنها ضعیف است، با مصرف قرص کلسیم ممکن است مشکلات بیشتری در زمینه بیماری‌های کلیه پیدا کنند و یا حتی دچار سنگ کلیه شوند.

تداخل دارویی قرص کلسیم

همزمان با مصرف مکمل کلسیم جهت جلوگیری از تداخل دارویی باید از مصرف برخی داروها جلوگیری کرد. از جمله این داروها موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • سفتریاکسون
  • برخی از آنتی بیوتیک‌ها
  • بیس فسفونات‌ها
  • کلسی پوترین
  • دیگوکسین
  • دیلتیازم
  • لووتیروکسین
  • سوتالول

علاوه بر موارد یاد شده قرص کلسیم ممکن است با داروهای دیگری نیز تداخل داشته باشد بنابراین در این مورد حتما با پزشک مشورت کنید.

 تداخل دارویی قرص کلسیم

چگونه از عوارض مصرف قرص کلسیم جلوگیری کنیم ؟

قرص‌های کلسیم انواع مختلفی دارند که از جمله مهم‌ترین آنها به کلسیم کربنات و کلسیم سیترات می‌توان اشاره کرد. اگر کلسیم کربنات استفاده می‌کنید، بهتر است حتما آن را در کنار وعده‌های غذایی مصرف کنید اما کلسیم سیترات با معده خالی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. به منظور جلوگیری از عوارض مصرف قرص کلسیم و همچنین جذب بهتر این محصول در بدن بهتر است دوز مصرفی خود را در دو بخش بخورید؛ یعنی مثلا اگر 1000 میلی‌گرم کلسیم هر روز از طریق مکمل باید دریافت کنید، آن را در 2 نوبت و هر بار 500 میلی‌گرم استفاده نمایید. همچنین بهتر است قرص کلسیم خود را همیشه همراه با یک لیوان آب بخورید تا از مشکلات کلیوی کاسته شود.

فراموش نکنید که عوارض مصرف قرص کلسیم در بیشتر موارد در صورت مصرف بیش از حد رخ می‌دهد. بنابراین همیشه به مقدار مصرف خود دقت کنید؛ برای افراد بزرگسال مقدار توصیه شده روزانه کلسیم به شرح زیر است:

  • از ۱۹ تا ۵۰ سالگی: ۱۰۰۰ میلی‌گرم
  • از ۵۱ تا ۷۰ سالگی: مردان ۱۰۰۰ میلی‌گرم/ زنان ۱۲۰۰ میلی‌گرم
  • ۷۱ سالگی به بعد: ۱۲۰۰ میلی‌گرم

سخن پایانی

قرص کلسیم را می‌توان یک مکمل ایمن و بی‌خطر دانست که در اکثر افراد معمولا عارضه‌ای را ایجاد نمی‌کند. اگر به هر دلیل احتمال بروز پوکی استخوان در بدن شما وجود دارد و یا به این بیماری مبتلا هستید، حتما علاوه بر منایع غذایی کلسیم باید به صورت مکمل نیز از این ماده معدنی استفاده کنید. در این مطلب به برخی از عوارض مصرف قرص کلسیم اشاره کردیم. در اغلب اوقات این عوارض تنها در صورت عدم توجه به دوز تعیین شده برای مصرف رخ می‌دهند و در غیر این صورت مشاهده نخواهند شد.

دسته بندی: استخوان و مفاصل
تصویر نویسنده مثبت سبز
نویسنده مثبت سبز
همیشه از به روز بودن و آپدیت کردن دانسته‌های پزشکی لذت می‌بردم، برای همین با مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همکاری می‌کنم تا در مورد مسائل پزشکی و سلامت محور مطالعه کنم و آنها را به زبانی ساده برای شما جهت داشتن زندگی سالم‌تر به نگارش دربیاورم.
بحث و تبادل نظر

32 دیدگاه

    ندا

    سلام آيا مصرف قرص فاموتيدين ٤٠ و كلسيم بعد از شام با فاصله نيم ساعت تداخل ايجاد ميكند؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی از لحاظ مصرف همزمان فاموتیدین و کلسیم وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    فاطمه

    سلام وقتتون بخیر. من در دوران شیردهی هستم و قرص کلسیم برام یبوست میاره. کلسیم بون ارکو دکتر عبیدی استفاده میکردم. حالا دکتر فوراور نیچرمین روزی یک عدد برام نوشتن و استفاده میکنم. کلسیم فوراور نیچرمین برای دوران شیردهی کافیه؟ ممنون

    0
    0
      متخصص تغذیه

      سلام و عرض ادب
      همراه گرامی اگر پزشکتون تجویز کردن کافی هستش.

      0
      0
    سلطانی

    سلام من شلی مفصل دارم دکتر برام کلسیم های مختلفی تجویز کرده بعد نهار وبعد شام مصرف میکنم ولی از زمانی که شروع کردم استخوان درد گرفتم یا زانوم یهو خالی میکنه

    4
    2
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      درد استخوان و ضعف مفصل از عوارض مصرف کلسیم نیست. لطفا مجددا با پزشک مشورت فرمایید.
      متشکرم

      3
      0
    نسرین

    سلام آیا کلسی رام دی قرص کلسیم هست ؟من پنج روزه دکترتجویزکرده می خورم ولی استخون درد ذارم الخصوص مفصل لگن وزانو چرا؟

    3
    0
      کارشناس تغذیه

      سلام همراه گرامی، در صورت عدم ابتلا به کمبود کلسیم، ممکن است مصرف بیش از حد آن باعث استخوان درد شود. در غیر این صورت، لطفا درمان را ادامه دهید.

      1
      0
    هلیا

    سلام من ۵۵ سالم و قرص یائسه شدم وهرروز قرص کلسیم ۶ پلاس استفاده میکنم مشکلی،نداره وتوی کلیه سوب نمیکنه ممنون

    0
    0
      کارشناس تغذیه

      سلام همراه گرامی، مصرف مکمل کلسیم در دوز توصیه شده، در افراد سالم باعث رسوب در کلیه نمی‌شود. پس از 3 ماه مصرف یک وقفه دو تا چهار هفته‌ای ایجاد کنید.

      0
      0
    امیر

    سلام
    من پسرم راستش من هر شب قبل از خواب دوتا کلسی پاور می خورم الان بشدت موهام ریزش پیدا کرده ممکنه بخاطر قرص باشه ؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      کمبود کلسیم یا زیاد بودنآن “می تواند” باعث ریزش شود.بهتر است برای مصرف هر مکملی با پزشک یا داروساز مشورت نمایید تا دچار عوارض نشوید در صورتیکه کلسیم بدن شما نرمال است علت ریزش مشکل دیگری می باشد.
      سپاس از همراهی شما

      0
      1
    یگانه

    سلام وخسته نباشید من دکترم سیترابن تجویز کرده داروخانه بخاطر تشابح اسمی کلسیم سیترات داده حالا من با خوردن این کلسیم دچار فشار مغزی میشم وپاشنه پاهامم درد میکنند میشه راهنماییم کنید ایا مصرف کلسیم سیترات را قطع کنم

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      سیترابن هم حاوی کلسیم سیترات می باشد فرقی نمی کند.بهتر است با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    فاطمه

    علت معده درد بعداز مصرف قرص کلسیم۵۰۰ درروز چیه؟فاموتیدین هم مصرف میشه ولی معده درد میگیره

    1
    1
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      بهتر است با معده ی پر و بعد از شام مصرف نمایید و اگر باز هم دچار مشکل گوارشی شدید از کلسیم لیکویید استفاده نمایید مثل:تالیکویید یا کلسیم 6 پلاس آنتی ایجینگ
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    علی

    سلام خسته نباشید خوردن هر روز یک عدد قرص کلسیم ۱۰۰۰میلی گرمی و نوشیدن شیر برای یک نوجوان
    هپیرکلسمی ایجاد می کند ؟؟
    ممنون میشم جواب بدید

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      خیر مشکلی ایجاد نمی کند.بهتر است یک روز در میان از قرص کلسیم مصرف نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      1
      0
    صدیقه

    سلام من امروز بعد نهار یک عدد کلسی شور به تجویز پزشک مصرف کردم بلافاصه حالم بد شد سرگیجه هنگام دراز کشیدن و نشستن ، تخلیه روده و مثانه به دفعات ، یه ذره معده درد و حالت تهوع ، اماا تا الان که ۱۰ ساعت گذشته هنوز سرگیجه هنگام دراز کشیدن و بلند شدن بر طرف نشده ، جایگزین اگه نداره مصرف رو ادامه ندهم ؟ متشکر

    0
    1
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      علائمی که ذکر کردید عوارض کلسی شور نیست و شاید علت دیگری داشته باشد.
      در کل میتوانید از مکمل های کلسیم دیگری مثل: کلسیم پلاس مینرال رزاویت استفاده نمایید.

      0
      0
    معین

    سلام خانوم دکتر…
    خانوم دکتر الان نزدیک به یک هفته است که قرص کلسیوم رو که مصرف میکردم یه دفعه قطع کردم به شدت بدنم شبا میگیره آیا به قرص مربوط میشه

    1
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      برخی از مکمل های کلسیم حاوی منیزیم می باشند که برای رفع گرفتگی و خستگی عضلات مفید است.
      اگر تمایلی به ادامه ی مکمل قبلی خود ندارید می توانید از مکمل های منیزیم که به صورت قرص مثل: اولترا منیزیم ویتابیوتیکس یا ساشه مثل: مگترا و یا قرص جوشان مثل: نیچرز پلنتی هستند استفاده نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      1
    سارا

    سلام
    دخترم ١۶ سالشه و هر روز یک عدد قرص کلسی پاور میخوره میخواستم بدونم عوارضی نداره؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      خیر مشکلی ندارد میتوانید از کلسی پاور به صورت روزانه یا یک روز در میان استفاده نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    علیرضا

    سلام خانم دکتر وقتتون بخیر ببخشید من 43 سالمه و 32% پوکی استخوان دارم چه مکملی و چه مقدار استفاده کنم که پیشگیری بشه و یا درمان بشم

    1
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام دوست عزیز
      مصرف قرص کلسیم همراه با ویتامی دی برای شما مناسب است.

      0
      0
    لیلا حمیدیان

    سلام خانم دکتر خداوردیخان.
    چه مکمل کلسیم (سیترات) برای خانم و آقای ۷۵ساله مناسب است؟ لطفاً راهنمایی میفرمایید؟

    1
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      در صورتی که پزشک دارو را تجویز کرده اند آن را تهیه نمایید به این دلیل که لزوما تمام افراد سالمند به این مکمل نیاز ندارند همچنین ممکن است با سایر داروهایشان تداخل داشته باشد.
      در پاسخ به سوالتان محصولات شرکتهای مختلف چندان تفاوتی ندارند.

      0
      0
    یاوری

    برای اینکه با خوردن قرص کلسیم یبوست نگیریم چه کار کنیم؟

    1
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید استفاده از فراورده های حاوی دوز پایین کلسیم به صورت 2 یا 3 مرتبه در روز میباشد….و همینطور مصرف مایعات زیاد و فیبر توصیه میشود. اگر هزینه برای شما مهم نیست میتوانید نوع کلسیم سیترات را به جای کلسیم کربنات استفاده نمایید.

      0
      0
      منرال

      خانم دکتر ببخشید من باردارهستم دکتر برام قرص کلسیم دی تجویز کرده و من هرروز ازش استفاده میکنم و خیلی هم معده درد میگیرم آیا بنظرتون تا چندهفتگی بارداری باید استفاده کنم چون خیلی اذیت میشم

      0
      0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      بسته به نیاز بدن شما دارد و باید پزشکتان در این باره تصمیم گیری نمایند.
      کلسیم را بعد از شام بخورید اما حتما 1 ساعت قبل و 2 ساعت بعد از آن لبنیات استفاده نکنید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *