برای تپش قلب چه بخوریم!

3.3/5 - (14 امتیاز)
آیا تپش‌های نامنظم قلب بر روی کیفیت زندگی شما تاثیر گذاشته و سوالاتی درباره یک راهکار موثر برای مدیریت این مشکل دارید؟ با ما همراه باشید، چرا که این مقاله با پاسخ به این سوال که برای تپش قلب چه بخوریم میتواند باعث ارتقا چشمگیر سلامت شما شود.
برای تپش قلب چه بخوریم
فهرست مطالب

برای تپش قلب چه بخوریم؟ بررسی مواد غذایی خانگی مناسب تپش قلب

بسیاری از افراد برای پاسخ به این سوال که برای تپش قلب چه بخوریم به دنبال رو. ش‌های خانگی و ساده هستند. برخی از گیاهان و مواد غذایی می‌توانند بر روی تپش قلب تاثیر بگذارند و شذدت آن را کاهش دهند. در شرایطی که ناگهانی دچار تپش قلب می‌شوید می‌توانید به سرعت با مصرف این مواد گیاهی تپش قلب خود را کاهش دهید.

موز

موز منبع شناخته‌ شده‌ای از پتاسیم است که یک الکترولیت اساسی است. قلب از عضلات نرمی تشکیل شده است و برای عملکرد صحیح خود به پتاسیم و سایر مواد معدنی وابسته نیاز دارد. هیپوکالمی، وضعیتی است که ناشی از سطح کم پتاسیم در بدن بوده و می‌تواند منجر به تپش قلب و اختلال در ضربان آن شود. برای حفظ سلامتی قلب، می‌توانید روزانه یک عدد موز مصرف کنید یا آن را به هر روشی در رژیم غذایی خود اضافه کنید.

نوشیدن آب سرد

محققان کشف کردند که افرادی که قبل از ورزش آب سرد می‌نوشند، ضربان قلب پایین‌تری دارند. نوشیدن آب باعث می‌شود فشار به قلب وارد شده و کمک می‌کند تا ریتم قلب به حالت طبیعی خود بازگردد. برای کاهش سریع ضربان قلب در مواجهه با تپش قلب بالا، پاشیدن آب سرد روی بدن می‌تواند مؤثر باشد، زیرا سیستم عصبی را تحریک کرده و بازگشت ضربان قلب را به حالت منظم ترتیب می‌دهد.

روش دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید؛ آن هم این است که یک دوش سریع با آب سرد بگیرید تا ضربان قلبتان به حالت عادی برگردد.

 عسل و لیمو

عسل به‌ راحتی در معده جذب می‌شود و در درمان تپش قلب نقش بسزایی دارد. برای تهیه این نوشیدنی، یک قاشق چایخوری عسل را با آب مخلوط کرده و کمی آب‌ لیمو را به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را بهتر است صبح و با معده خالی مصرف کنید.

مصرف الکترولیت و تپش قلب

الکترولیت‌ها یون‌هایی هستند که پیغام‌های مختلف از عملکردهای بدن مانند گردش خون، را دریافت یا منتقل کرده و سلامت قلب را تضمین می‌کنند. عدم تعادل در سطح الکترولیت‌هایی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم می‌تواند باعث تپش قلب شود. با نوشیدن مایعات حاوی الکترولیت‌ها، سطح آن‌ها را در بدن حفظ کنید. کلید یک زندگی سالم، مصرف درست خوراکی‌هاست. باید یک رژیم غذایی متعادل و حاوی الکترولیت‌های مهمی همچون پتاسیم، کلسیم، سدیم و منیزیم را رعایت کنید.

برای مصرف پتاسیم می‌توانید موز، سیب، شیر، پرتقال، آبمیوه، سیب‌ زمینی، کشمش، محصولات لبنی، بادام، لوبیا، و توفو را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین، برای مصرف سدیم از محصولات لبنی و ادویه‌ها می‌توانید استفاده نمایید.

دارچین

این ادویه، کلسترول مضر را از بدن دفع کرده و جریان خون را افزایش می‌دهد. همچنین غنی از مواد مغذی برای حفظ سلامت قلب مانند منگنز و پتاسیم است. از طرفی این ادویه می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. برای استفاده، یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین را در یک لیوان آب گرم مخلوط و میل کنید.

سنبل‌ الطیب

می‌توان این گیاه را جوشانده و عصاره آن را به دست آورد. عصاره این گیاه می‌تواند تپش قلب را برطرف کرده و قلب را آرام کند. اما توصیه می‌شود آن را برای بیش از چند هفته مصرف نکنید.

چه ویتامینی برای تپش قلب خوبه؟

به غیر از میوه‌ها و گیاهانی که بررسی شد برخی از ویتامین‌ها برای قلب بسیار مفید هستند و کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند موجب تپش قلب شود. در ادامه به بررسی ویتامین‌هایی که می‌توانند تپش قلب را بهبود دهند می‌پردازیم.

ویتامین B12

کمبود ویتامین B12 می‌تواند منجر به ضربان قلب نامنظم شود. این ویتامین در دسته ویتامین‌های ضروری گروه B قرار دارد که عمدتا مسئول تولید انرژی هستند. در صورت کمبود ویتامین B12، بدن قادر به تولید مقدار کافی گلبول‌های قرمز نیست که در داخل استخوان‌ها (محل تولید آن‌ها) باعث مشکل خواهد شد. این مشکل می‌تواند باعث محدودیت در انتقال اکسیژن به قلب شده و به آسیب قلبی منجر شود. ویتامین B12 با کاهش سطح هموسیستئین، تپش نامنظم قلب را کاهش می‌دهد، زیرا افزایش هموسیستئین می‌تواند مانع انتقال مقدار کافی خون به قلب شود. منابع غنی از ویتامین B12 شامل سالمون، قزل‌آلا، تخم‌ مرغ، شیر، جگر گاو، صدف، و غلات صبحانه هستند.

توجه: ممکن است ویتامین B12 با برخی داروها تداخل داشته باشد؛ بنابراین، قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

درمان تپش قلب

مصرف ویتامین B3

کمبود ویتامین B3 می‌تواند باعث بروز بیماری‌های قلبی شود. این ویتامین، یک ماده حلال در آب است که نقش مهمی در کنترل ضربان قلب دارد، به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند، عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد و جریان خون را به سمت قلب افزایش می‌دهد. خوراکی‌های غنی از این ویتامین شامل سالمون صورتی، پاستا، قهوه دم شده، کره بادام‌ زمینی، گوشت گاو بدون چربی، تن‌ ماهی سفید، گوشت سفید، و باقلا هستند.

توجه: کمبود این ویتامین می‌تواند در بسیاری از موارد به اختلالات قلبی منجر شود.

مصرف ویتامین E

ویتامین‌ E در درمان بیماری‌های قلبی بسیار مؤثر است. تعادل مناسب این ویتامین‌ در بدن برای حفظ سلامت و عملکرد صحیح قلب بسیار حیاتی است. به همین خاطر اگر تجربه خرید قرص قلب را داشته باشید، می‌دانید که در اکثر این مکمل‌ها از این ویتامین استفاده شده است. کمبود هر کدام از ویتامین‌ها می‌تواند منجر به تپش قلب و مشکلات دیگر مرتبط با آن شود؛ بنابراین، مصرف مناسب ویتامین‌ها برای حفظ سلامتی سیستم قلبی – عروقی بسیار ضروری است.

توجه: مصرف بیش از حد ویتامین‌ E ممکن است باعث ضربان نامنظم قلب شود.

برای تپش قلب چه بخوریم؟ ویتامین D

تپش قلب ممکن است به دلیل عدم تعادل در سطوح کلسیم و منیزیم در بدن رخ بدهد. ویتامین دی به جذب کلسیم کمک می‌کند و کمبود آن ممکن است منجر به مشکلات جدی مانند نارسایی قلبی، حمله قلبی، بیماری‌های عروقی، سکته و بیماری‌هایی از قبیل فشار خون بالا و دیابت شود. برای تأمین ویتامین دی، می‌توانید از مکمل‌های ویتامین دی استفاده کنید یا منابع غذایی طبیعی مانند ماهی‌های چرب، زرده‌ی تخم‌ مرغ، جگر گاو و پنیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

بیشتر بخوانید: علت تیر کشیدن قلب چیست؟ علائم و راه درمان سریع تیر کشیدن قلب

استفاده از ویتامین C

ویتامین سی یک آنتی‌ اکسیدان قوی است که مسئولیت تقویت سیستم ایمنی بدن را برعهده دارد. کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به کمبود آهن در بدن شده و علائمی مانند افزایش ضربان قلب، سرگیجه و کوتاهی نفس را ایجاد کند. ویتامین سی باعث می‌شود بدن آهن غیر هماتیت جذب کند که شامل بیشترین میزان آهن رژیمی است. برای بهره‌مندی از فواید ویتامین سی، باید حداقل ۱۰۰۰ میلی‌گرم آن را در رژیم غذایی‌تان در نظر بگیرید. این ویتامین به کاهش خطر نارسایی قلبی و بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند. برخی از منابع غذایی غنی از ویتامین سی شامل کیوی، مرکبات، سبزیجات برگ‌ پهن، بروکلی، توت‌ها، پاپایا، گوجه‌ فرنگی، نخود فرنگی و فلفل‌ دلمه‌ای هستند.

انواع تپش قلب

منیزیم

منابع غذایی غنی از منیزیم می‌توانند قلب را در برابر بیماری‌ها محافظت کرده و تپش قلب را منظم نگه دارند. اسفناج، موز، ماست، شکلات تلخ، سبزیجات برگ سبز و کره بادام‌ زمینی از منابع عالی منیزیم هستند.

روغن ماهی

این روغن، به‌ ویژه برای بیماران قلبی، بسیار مفید است. مصرف روغن ماهی می‌تواند در کنترل تپش قلب مؤثر باشد. زیرا این روغن دارای اثرات ثابت‌ کننده بر روی غشای سلولی قلب است که منجر به کاهش تپش قلب می‌شود.

بیشتر بخوانید: تری گلیسیرید چه تاثیری بر سلامت قلب دارد؟

سخن پایانی

با توجه‌ به اهمیت تغذیه سالم برای سلامتی قلب و کنترل تپش‌های نامنظم آن، مصرف مواد غذایی غنی از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز برای عملکرد بهتر قلب بسیار حیاتی است. برای حفظ سلامت قلب و کنترل تپش‌های نامنظم، مواد غذایی مانند موز، ماهی چرب، سبزیجات دارای برگ سبز، محصولات لبنی، آجیل و دانه‌های روغنی، مرغ، تخم‌ مرغ، میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی‌ اکسیدان مانند توت‌ها و سبزیجات رنگارنگ بسیار مفید هستند.

همچنین، مصرف مایعات به میزان کافی و تمرکز بر روی تغذیه متوازن و سالم می‌تواند به حفظ سلامت قلب، داشتن ضربان قلب نرمال و کنترل تپش‌های غیر طبیعی آن کمک کند. از این‌ رو، بهتر است که در رژیم غذایی خود به این نکات توجه کنیم تا قلبمان به بهترین حالت ممکن فعالیت کرده و تپش‌های آن تحت کنترل قرار گیرد. در صورتی که تجربه رعایت یک رژیم غذایی خاص جهت درمان تپش قلب را دارید، آن را با سایر کاربران مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز نیز در میان بگذارید.

برچسب: تغذیه
دسته بندی: قلب و عروق
تصویر آرزو اسماعیلی
آرزو اسماعیلی
ارتقا آگاهی در زمینه سلامت، قدم مهمی برای زندگی سالم‌تر است. از این رو برای شما مطالبی به روز و بر اساس تحقیقات پزشکی در حوزه سلامت، بهداشت و زیبایی منتشر نموده‌ام.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *