سحر معصوم

ناظر کیفی محتوای مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
مدارک تحصیلی: کارشناسی علوم تغذیه | کارشناسی ارشد تربیت بدنی
تخصص پزشکی: متخصص تغذیه

مقاله های بررسی شده توسط سحر معصوم

ایشان تاکنون 209 مقاله پزشکی را در مجله سلامت مثبت سبز بررسی کرده‌اند.

کبد یکی از حیاتی‌ترین اندام‌های بدن ماست و به عملکردهای حیاتی مختلف مانند هضم، متابولیسم، سم‌زدایی و… کمک می‌کند. اما تقریبا 25 درصد از جمعیت جهان به بیماری‌های کبدی مبتلا هستند که می‌تواند انواع مختلفی مانند سیروز، هپاتیت، بیماری کبد چرب الکلی یا کبد چرب غیر الکلی داشته باشد. بیماری‌های کبدی اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد کبد و حتی مرگ شود. یکی از نوشیدنی‌های مفید برای کبد، آب هویج است. در این مقاله با خواص آب هویج برای کبد بیشتر آشنا می‌شویم.
خوردن سیب قبل از صبحانه متابولیسم شما را تسریع می‌کند، اما انتظار نداشته باشید که به تنهایی به کاهش وزن کمک کند. خوردن یک سیب به تنهایی تاثیر کمی ‌دارد. اگر واقعا می‌خواهید متابولیسم خود را بالا ببرید، علاوه بر خوردن سیب قبل از صبحانه، غذاهای غنی از پروتئین را به وعده صبحانه خود اضافه کنید و فراموش نکنید که برای حفظ سرعت متابولیسم خود، باید در فواصل زمانی منظم غذا بخورید و از یک برنامه ورزشی پیروی کنید. در این مقاله سایر مزایای خوردن سیب قبل از صبحانه را نیز بررسی می‌کنیم.
داروها، تغییرات رژیم غذایی و سایر اصلاحات در شیوه زندگی می‌توانند فشار خون بالا را کاهش دهند. فشار خون بالا خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی را در فرد افزایش می‌دهد. در این مقاله مواد غذایی را معرفی می‌کنیم که می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
از نمک سفید معمولی روی میز آشپزخانه خود خسته شده‌اید و نیاز به یک تغییر رنگی دارید؟ به نمک آبی ایرانی سلام کنید! با گنجاندن نمک آبی در وعده‌های غذایی، گویی به حس چشایی خود سفری به آبگرم‌های مجلل هدیه داده‌اید. نمک آبی همان نمک خوراکی است که به دلیل وجود مواد معدنی خاص مانند سیلویت، آهن، کلسیم و پتاسیم و شرایط محیطی خاص مانند رطوبت و فشار، این رنگ زیبا را به خود می‌گیرد. رنگ آبی کریستال‌های این نوع نمک، کاملا طبیعی است. بیایید با نمک آبی و خواص آن بیشتر آشنا شویم.
بسیاری از مردم می‌خواهند بدانند که برای بالا رفتن فشار خون پایین یا هنگام افت فشار خون چه غذایی بخورند. فشار خون پایین معمولا فشار خون زیر 90/60 میلی متر جیوه در نظر گرفته می‌شود. این وضعیت، بسیاری از افراد را به ویژه با افزایش سن تحت تاثیر قرار می‌دهد. علائم فشار خون پایین شامل غش کردن، تاری دید، سرگیجه و احساس سبکی سر است. فشار خون پایین در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی و آسیب طولانی مدت به قلب و مغز و یا حتی مرگ شود. فشار خون پایین می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله عوارض جانبی داروها و شرایطی مانند دیابت باشد. آنچه می‌خورید نیز تاثیر قابل توجهی بر سلامت قلب و فشار خون شما دارد. در ادامه خوراکی‌های مفید برای فشار خون پایین را که ممکن است به افزایش فشار خون کمک کند، به شما معرفی می‌کنیم.
غذاهایی مانند ماهی چرب، گردو و کلم بروکلی حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است از سلامت و عملکرد مغز و حافظه حمایت کنند. مغز، به عنوان مرکز کنترل بدن وظیفه حفظ ضربان قلب و تنفس ریه‌ها را بر عهده دارد و به شما اجازه می‌دهد حرکت کنید، احساس داشته باشید و فکر کنید. خوردن برخی غذاها می‌تواند به شما کمک کند مغز خود را در بهترین حالت عملکردی نگه دارید. در این مقاله 7 ماده غذایی را که از عملکرد سالم مغز حمایت می‌کنند، به شما معرفی می‌کنیم.
عدس یکی از بهترین گونه‌های غلات است که به دلیل ویژگی‌های متنوعی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است و یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های یک سبد غذایی سالم است. همیشه و همه جا توصیه شده است که اگر می‌خواهید بدن سالم‌تر و جوان‌تری داشته باشید، غذاهایی را بیشتر مصرف کنید که پایه گیاهی دارند. معمولا اینگونه غذاها منابع بسیار ارزشمندی از فیبر و انواع ویتامین‌ها هستند. علاوه بر آن، برخی از آن‌ها مانند عدس، می‌توانند منبع خوبی برای پروتئین باشند و به این ترتیب خاصیت آن‌ها را دو چندان کنند. از مزایای دیگری که باعث شده عدس تا این اندازه پر مصرف باشد، پخت سریع و دسترسی آسان آن است. در این مطلب به برخی از مهم‌ترین خواص عدس از جمله خواصی که برای لاغری، پوست، قلب، بارداری و … دارد، اشاره کردیم و دقیق‌تر به هر کدام پرداختیم.
آیا فکر نمی‌کنید زمان ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی‌تان برای افزایش انرژی و ایجاد یک سیستم ایمنی سالم رسیده است؟ اگرچه منیزیم یک ماده مغذی جزئی در نظر گرفته می‌شود، نقش مهمی‌ در سلامت کلی شما ایفا می‌کند و برای هر عملکرد و بافت بدن ضروری است. منیزیم نه تنها از سیستم ایمنی حمایت می‌کند و سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد، بلکه ممکن است در مبارزه با سرطان‌های خاص نیز نقش داشته باشد. طبق تحقیقات، غذاهای حاوی منیزیم به بهبود سلامت قلب، جلوگیری از سکته مغزی و حتی کاهش احتمال مرگ ناشی از حمله قلبی کمک می‌کنند. اما توضیحات درباره خواص منیزیم کافیست، بیایید شما را با 9 بمب منیزیم آشنا کنیم.
هویج یک سبزی ریشه‌ای با نام علمی‌ Daucus carota است و رنگ‌های مختلفی مانند سیاه، سفید، بنفش، زرد و قرمز دارد؛ اما عمدتا به رنگ نارنجی دیده‌ می‌شود. مواد مختلف بیولوژیکی فعال و مغذی موجود در آب هویج نقش حیاتی در یک رژیم غذایی سالم دارند. آب هویج نه تنها پتاسیم و ویتامین C را برای بدن فراهم‌‌ می‌کند، بلکه از نظر پروویتامین A نیز بسیار غنی است. این نوشیدنی ایمنی را تقویت ‌‌می‌کند و حفظ سلامت چشم و پوست نیز از جمله دیگر خواص آب هویج است. در ادامه 10 تا از شگفت‌انگیزترین فواید آب هویج را برای شما شرح‌ می‌دهیم.
کم کاری تیروئید یک بیماری است که در آن بدن به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند. هورمون‌های تیروئید به مدیریت بخشی از عملکردهای بدن از جمله رشد، ترمیم سلولی و متابولیسم کمک می‌کنند. در نتیجه، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید می‌توانند علائمی‌ مانند خستگی، ریزش مو، افزایش وزن و تغییرات خلق و خو را تجربه کنند. دارو اولین خط درمان کم کاری تیروئید است، اما پیروی از یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی می‌تواند به بهبود عملکرد و علائم تیروئید نیز کمک کند. در این مقاله آجیل های مفید برای کم کاری تیروئید را که برای یک رژیم غذایی مغذی و متعادل برای کم کاری تیروئید ضروری هستند، آورده‌ایم.
وقتی شما یا کسی که دوستش دارید مبتلا به آلزایمر است، ممکن است برای درمان و جلوگیری از بدتر شدن آن بخواهید هر کاری انجام دهید. از آنجایی که هیچ درمانی برای آلزایمر وجود ندارد و تعداد محدودی از داروها برای این بیماری تجویز می‌شوند، ممکن است به فکر مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها بیفتید. مطالعات نشان داده‌اند که برخی ویتامین‌ها می‌توانند خطر از دست دادن حافظه و زوال شناختی را کاهش دهند. در ادامه ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که بیشترین شواهد را در این زمینه دارند، بررسی می‌کنیم.
بسیاری از ما درگیر مشکلات پوستی، از آکنه و جوش گرفته تا افزایش چین و چروک با بالا رفتن سن هستیم. پوست بزرگترین عضو بدن است و سلول‌های جدید آن به طور مداوم ساخته می‌شوند. مطمئنا تغذیه می‌تواند بر سلامت پوست تاثیر بگذارد؛ اما مهم است که به خاطر داشته باشید بسیاری از عوامل مانند ژنتیک و محیط نیز تاثیر زیادی بر سلامت پوست دارند. برخی از ویتامین‌ها برای سلامت پوست مفید هستند، زیرا بلوک‌های ساختمانی مورد نیاز برای پوست را فراهم می‌کنند و به ترمیم پوست در هنگام آسیب کمک می‌کنند. این ویتامین‌ها اغلب در محصولات مراقبت از پوست موضعی نیز یافت می‌شوند. ویتامین‌های A، C، B، D و E می‌توانند در سلامت پوست نقش داشته باشند. در این مقاله به طور ویژه به بررسی نقش ویتامین C و ویتامین E در سلامت پوست می‌پردازیم.