اگر مدتی با مصرف قرص اعصاب تحت درمان بودهاید، ممکن است حالا از لحاظ روحی احساس بهتری داشته باشید و فکر کنید که دیگر لازم نیست داروهای خود را استفاده کنید. اما آیا عوارض قطع ناگهانی قرص اعصاب را میدانید؟ به شما توصیه میکنیم که هرگز بدون مشورت با پزشک نه قرص اعصاب استفاده کنید و نه آن را قطع نمایید. در ادامه این مطلب به تفصیل علت این امر را برای شما همراهان مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز توضیح خواهیم داد.
تاثیر داروهای اعصاب روی بدن
داروهای اعصاب به تعادل مواد شیمیایی مغز موسوم به انتقال دهندههای عصبی کمک میکنند. این مواد شیمیایی بر احساسات و روحیه شما تاثیر میگذارند و عدم تعادل در آنها موجب افسردگی و اختلالات عصبی میشود. مصرف داروهای ضد افسردگی سبب میشود تا به رفع عدم تعادل در مغز کمک شود اما ممکن است 4 هفته یا بیشتر طول بکشد تا این داروها اثرگذاری خود را به طور مطلوب نشان دهند.
گاه افراد به دلایل متعددی تصمیم میگیرند تا داروی اعصاب خود را قطع نمایند؛ مثلا عوارض این داروها آزارشان میدهد یا فکر میکنند که دیگر بهبود یافتهاند و چه نیازی است که خود را گرفتار دارو کنند. در برخی موارد نیز دارو آن طور که مصرف کننده انتظار دارد ممکن است جوابگو نباشد و در این مورد هم فرد تصمیم به قطع دارو بگیرد. باید بدانید که مصرف داروهای ضد افسردگی و اعصاب نیاز به آزمون و خطا دارد؛ به این معنا که چنانچه مدتی پس از شروع مصرف اثرگذاری مناسبی نداشته باشد و یا شخص را درگیر عوارض جانبی کند، میتوان با تجویز پزشک داروی دیگری را جایگزین آن نمود. اما دقت کنید که این موارد تنها باید با نظارت پزشک باشد تا عوارض قطع ناگهانی قرص اعصاب گریبانگیر فرد نشود.
عوارض قطع ناگهانی قرص اعصاب
اگر به طور ناگهانی داروی اعصاب یا افسردگی خود را کنار بگذارید، ممکن است افسردگی یا بیماری روانی شما بدتر از قبل شود. در اینجا به برخی از عوارض قطع ناگهانی قرص اعصاب اشاره میکنیم:
سندرم ترک دارو
هنگامی که تحت درمان با یک داروی خاص مثل داروی ضد افسردگی هستید، طی دوران مصرف دارو، ممکن است بدن به آن وابستگی پیدا کند. بنابراین وقتی شما یک دفعه به بدن شوک وارد کرده و آن دارو را کنار میگذارید، ممکن است دچار سندرم ترک دارو شوید. به این معنا که احساس بیمار بودن میکنید؛ مثلا حس میکنید آنفلوانزا دارید یا مشکل معده پیدا کردهاید. همچنین ممکن است افکار منفی به ذهن شما خطور کنند یا تصاویر عجیب و غریبی را مشاهده نمایید.
به تعویق افتادن درمان
با قطع مصرف داروهای اعصاب و افسردگی، برنامه درمانی شما به طور کلی عقب میافتد زیرا به احتمال زیاد مجبور میشوید درمان را دوباره و از نو آغاز نمایید. به این ترتیب پروسه درمان طولانیتر شده و در ضمن علائم بیماری شما نیز تشدید میشوند.
افزایش افکار مربوط به خودکشی
چنانچه درمان به شکل صحیح صورت نگیرد و داروی مورد مصرف ناگهان قطع شود، افزایش افکار مرتبط با خودکشی یکی از نامطلوبترین عوارض قطع ناگهانی قرص اعصاب خواهد بود. بر اساس این افکار منفی احتمال اینکه فرد به شکل واقعی به سراغ اقدام برای خودکشی برود، افزایش خواهد یافت. به طور کلی خودکشی را میتوان خطرناکترین عارضه مربوط به افسردگی دانست.
تشدید علائم بیماری
با متوقف کردن مصرف داروهای اعصاب، علائم مرتبط با بیماری شما مثل سردرد و بیخوابی تشدید خواهد شد. علاوه بر این هر نوع بیماری روانی اگر درمان نشود، مشکلات جسمی را نیز ایجاد خواهد کرد و سلامتی فرد به خطر خواهد افتاد.
دیگر عوارض قطع ناگهانی قرص اعصاب
هر یک از علائم زیر ممکن است بر اثر کنار گذاشتن ناگهانی داروهای افسردگی و اعصاب در فرد بروز یابد:
- اضطراب
- ضعف
- کابوسهای شبانه
- اختلال در خواب
- تغییرات خلقی
- حالت تهوع و استفراغ
- مشکلات معده
- سردرد
- خشکی دهان
- تعریق و گرگرفتگی
انواع داروهای اعصاب و افسردگی و عوارض آنها
باید بدانید که داروهایی که به منظور بهبود بیماریهای روحی و روانی مورد استفاده قرار میگیرند، انواع مختلفی دارند. مواردی که در قسمت بالا به آنها اشاره شد، عوارضی هستند که به طور کلی پس از قطع مصرف این نوع داروها ممکن است بروز یابند. اگر بخواهیم به طور جزئیتری به قرصها و عوارض آنها بپردازیم، لازم است به موارد زیر توجه کنید:
مهارکنندههای بازجذب سروتونین (SSRIs) شامل داروهایی مثل فلوکستین ، سرترالین، ونافلاکسین هستند که بیشتر در درمان افسردگی مورد استفاده قرار میگیرند. سرگیجه، علائمی شبیه به آنفلوانزا، توهم و به سختی حرکت کردن از عوارض ترک ناگهانی این داروها هستند.
داروهای ضد روان پریشی آتیپیکال از دیگر داروهایی هستند که بیشتر برای درمان روانپریشی، اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی مورد استفاده قرار میگیرند و ریسپریدون یکی از معروفترن آنها است. این دارو در برخی موارد کاربردی شبیه به قرص ترانکوپین دارد. سندرم ترک دارو از مهمترین عوارض قطع ناگهانی این قرص به شمار میآید.
بنزودیازپینها از دیگر داروهایی هستند که به عنوان آرامبخش و ضد اضطراب مورد استفاده قرار میگیرند. کلرودیازپوکساید یکی از پرکاربردترین داروهای این دسته است که ترک ناگهانی آن ممکن است سبب تعریق، تشنج و گرگرفتکی شود و حتی خطر مرگ را در پی داشته باشد.
داروهای ترک اعتیاد، داروهای زوال عقل، داروهای محرک و داروهای تثبیت کننده خلق و خو از دیگر داروهایی هستند که بیشتر در قالب قرص، شربت و کپسول به منظور بهبود مشکلات روانی تجویز میشوند. از نگاه دیگر میتوان چنین گفت که قطع ناگهانی قرص اعصاب میتواند هم عوارض جسمی و هم عوارض روانی برای فرد ایجاد نماید که به تفصیل هر یک از آنها را برای شما شرح دادیم.
قرص اعصاب را چگونه قطع کنیم ؟
در صورتی که فکر میکنید مشکل روحی-روانی شما رو به بهبود است و دیگر نیازی به مصرف قرص ندارید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید تا تحت نظارت وی کم کم دوز دارو را کاهش داده و مصرف را کم کنید. چنانچه گفتیم عوارض ناگهانی قطع قرص اعصاب میتواند گاه بسیار ناگوار باشد و حتی تا خودکشی نیز پیش برود. اگر موفق به قطع داروهای خود شدید، برای اینکه بیماری بار دیگر باز نگردد، ورزش کنید، مدیتیشن انجام دهید، به مقدار کافی در شبانه روز بخوابید، از مصرف الکل و مواد مخدر بپرهیزید، رژیم غذایی سالم را در پیش بگیرید و از تمام چیزهایی که موجب افزایش استرس در شما میشوند، حذر نمایید.
259 دیدگاه
سلام من حدود شش ماه ونلافاکسین برای افسردگی مصرف کردم یک هفته دارو رو بصورت ناگهانی نخوردم رفتم دکترم همون دارو رو گفت بخور ولی دیگه دارو اثرگذاری قبلی رو نذاشت کلا احساس خوشبختی که قبلا داشتم دیگه ندارم بنظرتون چه باید کرد
همراه محترم
سلام
داروهای اعصاب برای شروع اثر نیازمند گذشت زمان هستند. توصیه میشود با نظر پزشک به مصرف دارو ادامه دهید. درصورت عدم پاسخدهی مناسب، در مراجعه بعدی این مورد را با پزشک در میان بگذارید. پزشک شما با توجه به زمان مصرف و نتایج حاصله، دوز یا نوع دارو را تغییر میدهد.
متشکرم
با سلام،الان حدود یک ماهی هست برای شوهرم مراجعه به دکتر مغز و اعصاب کردم به علت افسردگی و توهماتی که بوجود اومده بود .دکتر قطره هالوپریدول ۵قطره و قرص بی پریدن را نصفی تجویز کرد و گفت هفته های بعدی بیشترش کنید.ولی من همان ۵ قطره صبح و نصف از قرص و ۵ قطره شب را به شوهرم دادم.الان بعد یک ماه میبینم که اون توهمات که تو ذهنش بود کمتر شده و میخوام مصرف قطره و قرص را کم کنم.میشه راهنمایی کنید به چه صورت کمش کنم.اینم بگم من بدون اینکه همسرم بدونه به دکتر مراجعه کردم برای بهبودی ایشون.
همراه محترم
سلام
مصرف دارو در این مدت کوتاه نمیتواند سبب درمان بیماری شود. قطع یا کاهشدوز دارو میتواند سبب عود شدیدتر بیماری و بروز علائم گردد. جهت ادامه روند درمان توصیه میشود با پزشک معالج مجددا مشورت فرمایید.
متشکرم
سلام من مدت ۲۰ سال ۲۰ سال الپرازولام مصرف کردم حدود ۷ سالم کاربامازپین الان کاربامازپینو کامل قطع کردم الپرازولامم نهایت روزی یک میلی اونم از روی عادت میخورم نه میتونم بخوابم نه میل به غذا دارم ترس از چیزی ندارم کلا ی جورایی نترس شدم تند تندم فکر کشتن تو سرمه به خصوص خوانوادم قبلا قند خونم زود میفتاد باید شیرینی میخوردم الان اصلا قندم نمیفته تپش قلب شدید دارم تب سردرد تمرکزم زیادتر شده کمتر اشتباه میکنم کلا همه سیستم بدنم فکرم به هم ریخته ولی نمیخوام دوباره معتادشدن بشم خیلی اذیت شدم تا ترک کردم میدونم برم روانپزشک دوباره قرص میده چیکار کنم بدون قرص خوب شم یا چند وقت زمان میبره این حالات از بین بره الان حدود یک ماه هست این حالتارو دارم
همراه محترم
سلام
مواردی که عنوان کردید از جمله عوارض خطرناک بیماریست که ممکن است سبب آسیب به شخص یا دیگران گردد.
توصیه میگردد مجددا به روانپزشک مراجعه فرمایید. داروهای اعصاب و روان برخلاف باور عامه مثل باقی داروها جهت درمان بیماریها ضروری بوده و ترس از وابستگی و عدم مصرف میتواند سبب بروز عوارض جبران ناپذیر گردد.
مجددا تاکید میگردد به پزشک مراجعه و تحت نظر ایشان میزان کمتر دارو مصرف کنید.
متشکرم
سلام من یک روزه که قرص دپریلکس 37/5
رو نخوردم و علائمش خیلی اذیتم میکنه چکار کنم
همراه محترم
سلام
در صورت نزدیک بودن تایم دوز بعدی، در زمان مقرر داروی تجویزی را استفاده فرمایید. از دوبرابر کردن دوز مصرفی در وعده بعدی خودداری فرمایید.
متشکرم
اگر شخصی ۱۰۰ عدد قرص نوتریپتلین ۲۵ مصرف کرده
باشد چند ساعت بعد علایم مسمومیت شروع میشود ؟
همراه محترم
سلام
1 الی 2 ساعت آینده علائم اولیه بروز میکند. لطفا هر چه سریعتر به اورژانس مراجعه فرمایید.
متشکرم
سلام یک هفته است که داروهای اعصابم رو نخوردم کاربامازپین و فلوکستین….الان گلودرد دارم و چشمها و صورتم حالت زردی داره چکار کنم
همراه محترم
سلام
لطفا به پزشک متخصص مراجعه فرمایید. قطع داروهایی که به صورت مداوم باید استفاده گردد، میتواند سبب بروز عوارض خطرناک و جبران ناپذیری شود.
متشکرم
سلام ببخشد دکتر جان من تقریبا 5 ماهه که تنگی کانال شدید دارم و درد بسیار زیادی در پای چپم بود ذکتر من تقریا 3 ماه انواع قرص مسکن مصرف کردم ترامادول دیازپیام پرگابالین ب2 بتادون والان دوهفته است که هیچ قرصی نمیخورم فقط دیکلوکیم و دیکلوفناک ولتادم اونام بعضی وقتا و روزی 2 تا شیاف دیکلوفناک کا به اون شیافا اروم میشم
ولی دکتر بحث اصلی اینه که من مثلا امروز بلد نماز صبح نمیتونستم بخوابم به محض اینکه چشامو میبندم کلا بدنم قفل میشه نمیتونم اصل هیچ کاری کنم یه ان بلند میشم دوباره که سرمو رو بالش میزارم و چشامو میبندم فوری قفل میشم انگار میگیرم
دکتر به نظر شما عوارض ترک ترامدوله یا…..
همراه محترم
سلام
بله احتمالا از عوارض ترک مصرف مخدر باشد. لطفا با پزشک معالج مجددا مشورت فرمایید.
متشکرم
سلام من 28 سالمه و حدود 2 سال هست ک کپسول دوکسپین 10 مصرف میکردم الان گفتم به دکتر که حالم خوب هست ونمیخوام دیگ دارو بخورم و قصد بارداری دارم الان روزه که نخوردم و بجاش قرص بوسپیرون5 گفتن بخورم صبح ها که عوارض ترک دارو نداشته باشم ولی به شدت حالت تهوع دارم و همش احساس خستگی دارم و اشتهام به شدت کم شده و معدم صدا میده و ترش میکنه. عوارض ترک هست؟ یا برای دارو جدید هست؟ تا کی عوارض ها ادامه داره؟
همراه محترم
سلام
هم ناشی از ترک داروی قبلی و هم استفاده از داروی جدید است. توصیه میشود جهت کاهش عوارض، داروی بوسپیرون را شبها بعد از شام استفاده کنید.
متشکرم
سلام
دکتر دوماهه که به صورت تدریجی مصرف سرترالین و اس سیتالوپرام و ولبان رو قطع کردم، البته نه با نظر پزشک، الان میل جنسی ام بسیار بسیار زیاد شده است. آیا ممکنه بخاطره قطع داروها باشه؟ و اگه باشه دوباره باید طبق نظر پزشک مصرفشون رو شروع کنم؟ متاسفانه نوبت دهی پزشکان بسیار زمان بر و طولانی است، اگه مشکلم بخاطره داروهاست تا رسیدن موعد نوبتم میتونم دوباره همون داروهارو شروع کنم؟
سلام کاربر گرامی
نباید به صورت سرخود قطع کنید ولی چون از عوارض این داروها کاهش میل جنسی است با قطع دارو میل جنسی برگشته می تونید مصرف کنید
سپاس از همراهی شما
منم اینجور بودم که با مصرف یه شربت گیاهی درمان شدم و خیلی هم راضی ام اگه می خوای به شما هم معرفیش کنم
سلام مدت یکسال هست داروی آلوینتا و آکس کارپین مصرف میکنم دوز دارو از ۳۷به ۷۵رسید و دوباره در روز مصرف میکردم و اکسی کارپین ۳۰۰مصرف میکردم طی این چند ماه خیلی حالم بهتر شده بود دکتر بهم گفت چون حالت خوب شده کمترش میکنم الان که کمتر کرد یه مقدار سرگیجه دارم دو روز ی میشه باید چیکار کنم واحساس گیجی میکنم لطفا تو رو خدا بهم پاسخ بدین چون بچه شهرستانم ممنون میشم راهنماییم کنید
همراه محترم
سلام
میتواند به تدیرج کاهش دهید. به این صورت که اگه دکتر آلونتا را از 75 به 37.5 کاهش داده است، تا یک هفته به صورت یک روز در میان 75 و 37.5 مصرف و از هفته دوم هر روز 37.5 استفاده کنید.
متشکرم
من ۱۵ ساله انواع داروهای اعصاب رو خوردم و چند سال یه قرص رسپریدون ۴ هر شب میخورم آیا این قرص به خودی خود توهم زاست؟ چون من در اثر مصرف شیشه به اسکیزوفرنی مبتلا شدم و الان ۱۰ ساله شیشه نمیکشم در سایتی خوندم لیست داروهای توهم.زا رو نوشته بود قرص رسپریدون هم جزوش بود
همراه محترم
سلام
توهم زایی از عوارض شایع ریسپریدون نیست اما امکان بروز در صورت داشتن زمینه وجود دارد. در صورتی که تا کنون این عارضه برای شما بروز نکرده است، جای نگرانی نیست.
متشکرم
سلام من بدون تحویز دکتر قرص تری هگزیفینیدل مصرف کردم الان همش تو خودمم و .. و اینکه مشکل جنسی دارم نا منظمی پریودم بخاطر این قرصا هست؟
سلام کاربر گرامی
بله لطفا به پزشک مراجعه نمایید.
سپاس از همراهی شما
سلام من ۵ سال هست که زیر نظر روانپزشک قرص افسردگی مصرف میکنم هر ۲ ماه بسته به شرایطم قرص هام عوض میشه من تقریبا ۲ ماه قرص
ایمی پرامین۲۵ تری هگزیفنیدیل۲
تری فلوئوفرازین۲ مصرف میکنم
الان ۱۳ هم دی ۱۴۰۲ قرار بود برم پیش پزشک و قرص های جدید این ۲ ماه رو بگیرم ولی به اصرار شوهرم نرفتم و الان چند روزی هست قرص ها رو نمیخورم و عوارضش مثل سرگیجه حالت تهوع و استفراغ هم دارم ولی نمیخوام دوباره قرص ها رو مصرف کنم و دکتر هم فقط میگه باید تا همیشه قرص بخورم چیکار کننم به شدت خسته شدم
از حرف های شوهرم و دیگران خسته شدم و واقعا خودمم می خوام قرص هارو ترک کنم اما دکتر میگه همچنان باید قرص بخورم اما شوهرم خیلی اذیت می کنه و گاهی مواقع می گه می خواد با دکتر دعوا کنه ، خسته شدم…
سلام کاربر گرامی
داروهای اعصاب فقط باید تحت نظر پزشک مصرف شوند و نباید به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک قطع شوند پس اگر نمیخواهید دارو مصرف نمایید باید کم کم داروها قطع شوند نه به یکباره.
سپاس از همراهی شما
سلام وقت بخیر، من به مدت ۱/۵ ماه دارو های فلوکستین و نورتریپتیلین برای استرس و درد عصبی گردن مصرف کردم و اواخر تپش قلب شدید داشتم، قرص ها رو قطع کردم، الان احساس سرگیجه، تپش قلب بسیار شدید و لرزش زیاد و پرش عضلات مخصوصا تو خواب به طوری که باعث میشه از خواب بپرم، رو دارم، به نظرتون دچار سندروم ترک شدم؟ چون قبل از قطع قرص ها هم تپش قلب داشتم.
سلام کاربر گرامی
این داروها باید تحت نظر پزشک استفاده شوند و تحت نظر پزشک هم قطع شوند چون ممکن است دچار عوارض قطع شوید پس لطفا به پزشک مراجعه نمایید.
سپاس از همراهی شما
سلام داداشم داوری اعصاب مصرف میکند تاز ۲ ماه می شود از موقع که دارو استفاده می کند درد معده پادرد براش پیش شده برای دوکتور هرچی تماس می گیرم که نوبت دوباره بگیرم میگه دو روز دیگه زنگ بزن هر بار همین حرفو میزنه باید چکار کنم نزد دوکتور دیگری بروم
همراه محترم
سلام
لطفا به پزشک دیگری مراجعه فرمایید.
متشکرم
من میخام قرص پاکسیل ده رو که مدت چهار ماه استفاده کردم قطع کنم چجوری باید تنظیم کنم روند کاهشش رو
همراه محترم
سلام
مصرف و قطع داروهای اعصاب به تجویز پزشک متخصص و تحت نظر ایشان باید باشد. لطفا با پزشک متخصص اعصاب و روان مشورت کنید.
متشکرم
سلام ببخشید من یه مدتی دارو سیتاکسا ضدافسردگی مصرف میکردم بعدیهو قط کردم شوهرم نمیزاشت بخورم الان خیلی حالم بدشده افکارخودکشی دارم افسردگی بدتر شده میخابم کابوس میبینم .گذشته ت خابم میاد .ازیت میشم .نمیدونم چجور میتونم قط کن دارو ازیت نشم
همراه محترم
سلام
قطع داروهای مربوط به اعصاب و روان بسیار با احتیاط و فقط تحت نظارت و تشخیص پزشک متخصص امکانپذیر است. تا پایان دوره درمان نباید دارو آن هم به صورت یکباره قطع گردد. توصیه میشود مجددا به پزشک متخصص مراجعه و دارو مصرف فرمایید.
متشکرم
من سه روز قرص والپروات سدیمم رو نخوردم. میشه بعدیه روز به صورت عادی خورد؟سر همون روال؟یا باید بیشترش کنم؟دوسال و چند ماه هست که این قرص رو مصرف میکنم.با تشکر
سلام کاربر گرامی
طبق روال قبل به دستور پزشکتان ادامه دهید.
سپاس از همراهی شما
همه رو گفتید به پزشک مراجعه کنند. با پزشک مشورت کنن… خب پس چرا شما رو گذاشتن جواب بقیه رو بدید که فقط بگید با پزشک مشورت کن
سلام کاربر گرامی
به علت اینکه شرایط بیمار نیاز به بررسی و معاینه و آزمایش دارد و با یک کامنت ساده نمی توان همه ی جوانب را به صورت کامل بررسی کرد و راهنمایی درست انجام داد پس بهترین کار ارجاع به پزشک در مواقع لزوم می باشد.
سپاس از همراهی شما
سلام من سرمنتا و بوسپرین مصرف می کردم که الان برای دو ماه ناگهان ترک کردم ولی الان احساس برگشت و ناراحتی دارم آیا دوباره مصرف کنم و در این روند نیازی هست به پزشکم مراجعه کنم !؟ از طرفی ایشون یک شهر دیگه اند و بعد از تمدید دارو هام دیگه مصرف نکردم
و مورد بعدی اینکه این چندمین دفعه است که روند داروییم قطع می کنم و دوباره می خوام شروع کنم در نهایت دچار ترس شدم از اونجایی که دارو های اعصاب و روان ضرر دارند و من هم هعی ترک و مصرف می کنم از دوباره مصرف کردنشون ترس دارم بخصوص که روی مغز و اینا تاثیر دارند با خودم می گم دیگه اصلا شروع نکنم و خودم درستش کنم نظر شما چیه؟ ممنون
سلام کاربر گرامی
قطع مصرف خودسرانه و شروع دوباره بسیار کار اشتباهی است مصرف داروهای اعصاب باید حتما تحت نظر پزشک باشد
بنده در این باره نمی توانم نظر بدهم زیرا تجویز دارو باید توسط پزشک براساس معاینه ای که انجام می شود و شرایط شما صورت گیرد.و ایشان باید شرایط شما را بررسی کنند که آیا نیاز به مصرف دارو دارید یا خیر
سپاس از همراهی شما
درود،دوسال و نیم قرص والپروات سدیم ۵۰۰ و آلپیپرازول ۵مصرف میکنم.ده سال افسردگی داشتم .بعد از ده سال با این داروها خوب شدم.و بیمارستان روزبه یک ماه بستری بودم.بعد از یک ماه خوب شدم.والان دوسال ونیم داروها که گفتم میخورم.آیا اگر کم کم داروها رو قطع کنم.بازم افسردگی برمیگرده؟چون فکر میکنم دیگه خوب شدم.و این که واقعا نمیشه به هیچ وجه این قرص ها رو روزی کنار گذاشت؟چون پزشک به من گفته باید تا آخر عمرت این قرص ها رو بخوری. ولی من فکر میکنم خوب شدم.
همراه محترم
سلام
مصرف داروهای اعصاب و قطع آن فقط تحت نظر پزشک متخصص امکان پذیر است. احساس رفع کسالت نمیتواند دلیل خوبی جهت قطع دارو باشد. جهت بررسی امکان قطع مجددا با پزشک مشورت فرمایید. بساه به شرایط هر فرد، امکان قطع و یا عدم قطع و مصرف طولانی مدت داروها وجود خواهد داشت.
متشکرم