بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا
سرماخوردگی و آنفولانزا از رایجترین بیماریهای فصلی هستند که میتوانند بدن را ضعیف کنند و باعث احساس خستگی، گلودرد، تب و گرفتگی بینی شوند. تغذیه مناسب در این دوران نقشی کلیدی در بهبود سریعتر و تقویت سیستم ایمنی دارد. در ادامه به معرفی بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا میپردازیم.
سوپ مرغ؛ غذا برای سرماخوردگی
سالیان درازی است که از سوپ مرغ به عنوان بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا بهره میگیرند. حتما شنیدهاید که مادرها و مادربزرگها خوردن سوپ را به عنوان یکی از اولین راهکارها برای جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی تجویز میکنند. با خوردن سوپ ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین و کالری مورد نیاز برای بدن به هنگام بیماری تامین میشود. سوپ مرغ همچنین منبعی عالی از مایعات است و به هیدراته ماندن بدن به هنگام سرماخوردگی کمک میکند. به ویژه در مواقعی که تب دارید، بدن به مایعات بیشتری نیاز دارد.
مصرف سوپ مرغ در حالتی که گرمای مطبوعی دارد به دلیل داشتن بخار داغ به عنوان یک ضد احتقان طبیعی عمل کرده و در پاکسازی مخاط بینی موثر است. دلیل دیگر این امر را میتوان به وجود اسید آمینه سیستئین در مرغ مرتبط دانست. سیستئین دارای اثرات ضد ویروسی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بوده و در باز کردن مجاری بینی موثر است. با مصرف سوپ مرغ به تسکین سرفه نیز میتوانید کمک کنید.
آب گوشت
علاوه بر سوپ مرغ از آب گوشت نیز میتوانید به عنوان بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده نمایید. اگر به دنبال غذا برای سرماخوردگی هستید، آب گوشت یکی از بهترین گزینهها است. وقتی گوشت را همراه با مقداری آب میپزید، مایع حاصل حاوی مقادیر بالایی ویتامین و مواد معدنی از قبیل منیزیم، کلسیم، فولات و فسفر بوده و مقدار کالری مناسبی را برای بدن شما فراهم میکند. اگر آب گوشت را در حالتیکه کمی داغ است میل کنید، بخار حاصل از آن میتواند به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی عمل کرده و گرفتگی بینی شما را نیز تسکین بخشد. نوشیدن آب گوشت به هیدراته ماندن بدن نیز کمک میکند.
سیر
عنوان کردن حدود 100 خاصیت برای سیر نشان از فواید بیشمار و بینظیر آن دارد. از سیر در قرون متمادی به عنوان یک دارو در سراسر جهان استفاده شده است. سیر دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچ بوده و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. تاکنون مطالعات گوناگونی روی خواص سیر در درمان سرماخوردگی صورت گرفته است که برخی از آنها نتایج امیدوارکنندهای را نشان میدهند و از سیر به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی یاد میکنند.
بر اساس برخی از این تحقیقات افرادی که سیر مصرف میکنند کمتر به سرماخوردگی مبتلا میشوند و افراد مبتلا به سرماخوردگی نیز با خوردن سیر دوره بیماری خود را سریعتر طی خواهند کرد. با افزودن سیر به سوپ مرغ میتوانید خوراکی را درست کنید که بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.
آب نارگیل
هیدراته ماندن بدن به هنگام سرماخوردگی اهمیت زیادی دارد. با استفاده از آب نارگیل که به آن شیر نارگیل نیز میگویند یک نوشیدنی ایدهآل و موثر به هنگام سرماخوردگی میتوانید برای خود داشته باشید. بر اساس تعدادی از پژوهشها آب نارگیل علاوه بر اینکه خوشطعم است خواص دیگری نیز دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و با آسیب اکسیداتیو مقابله میکند و بهترین غذا برای سرماخوردگی میتواند باشد.
چای داغ
نوشیدن چای داغ به شما کمک میکند تا یک ضد احتقان طبیعی در دست داشته و با استفاده از آن مخاط بینی را پاکسازی کنید. البته توجه داشته باشید که میزان داغی چای نباید در حدی باشد که گلوی شما را بیشتر تحریک نماید. نوشیدن چای به هیدراته ماندن بدن نیز کمک کرده و با داشتن خواص ضد التهابی ممکن است بتواند رشد باکتریها را در گلو کاهش دهد. مصرف چای در تسکین سرفه و گلودرد نیز موثر بوده و یک نوشیدنی یا غذا برای سرماخوردگی میتواند باشد.
عسل
بهترین غذا برای سرماخوردگی بهتر است حاوی عسل نیز باشد. عسل دارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و به ارتقاء سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند. گلودرد ناشی از عفونت باکتریایی را به کمک عسل میتوان بهبود بخشید. عسل در تسکین سرفه نیز میتواند مفید باشد. شما میتوانید عسل را به شیر، چای یا هر نوع دمنوش اضافه کرده و میل نمایید.
زنجبیل
زنجبیل اثرات قابل توجهی در کاهش تهوع دارد اما خواص آن به همین یک مورد محدود نمیشود. این گیاه خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی داشته و به بهبود سرماخوردگی کمک میکند. همچنین اگر به هنگام سرماخوردگی احساس حالت تهوع داشته باشید، زنجبیل یکی از بهترین داروها برای شما میتواند باشد. به غذا برای سرماخوردگی حتما زنجبیل را هم بیفزایید.
غذاهای تند
غذاهای ادویهدار احساس گرما و سوزش ایجاد کرده و به تسکین علائم سرماخوردگی کمک میکنند. فلفل چیلی حاوی مادهای به نام کپسایسین بوده و مصرف آن سبب آبریزش بینی و پاکسازی مجاری سینوس میشود. تسکین سرفه نیز یکی دیگر از مزایای کپسایسین است بنابراین غذاهای تند نیز میتوانند بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا به شمار بیایند.
بلغور جو دوسر
انواع ویتامینها و مواد معدنی را میتوانید در جو دوسر بیابید. جو دوسر حاوی مقدار پروتئین بالایی بوده و علاوه بر اینکه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند در کنترل قند خون نیز موثر است. به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی، از بلغور جو دوسر استفاده کنید. جودوسر به تسکین اسهال و رفع نفخ معده کمک کرده و سرماخوردگی را نیز بهبود میبخشد.
پروبیوتیک ها
مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مثل ماست علاوه بر اینکه میتوانند در پیشگیری از سرماخوردگی موثر باشند، به سریعتر بهبود یافتن بیمار نیز کمک میکنند. در کنار بهترین غذا برای سرماخوردگی از پروبیوتیکها حتما استفاده کنید.
از مکمل های پروبیوتیک نیز میتوانید در این زمینه کمک بگیرید.
میوه ها
میوهها منابعی غنی از ویتامین، عناصر معدنی و فیبر بوده و سیستم ایمنی بدن را ارتقا میبخشند. بسیاری از میوهها دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروس هستند و به همین دلیل در بهبود سرماخوردگی میتوانند مفید واقع شوند. توت فرنگی، بلوبری و توت سیاه به هنگام سرماخوردگی بسیار موثر هستند.
موز میوهای عالی به هنگام سرماخوردگی است. موز هم کالری و مواد مغذی را به بدن میرساند و هم به بهبود حالت تهوع کمک میکند. فیبر موجود در موز نیز میتواند در تسکین اسهال موثر باشد.
آووکادو
آووکادو سرشار از چربیهای غیراشباع سالم، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است. آووکادو یکی از بهترین میوههای برای سرماخوردگی و آنفولانزا است زیرا در این دوران میتواند کالری، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما را تامین کند. این میوه به دلیل اسید اولئیک (همان اسید چرب مفید در روغن زیتون) میتواندبه کاهش التهاب کمک کند و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد.
سبزیجات برگ سبز
اسفناج، کاهو و کلم پیچ از جمله سبزیجات برگ سبز هستند که مقادیر بالایی فیبر، ویتامین و مواد معدنی را در خود جای دادهاند. سبزیجات برگ سبز خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و به جنگ التهاب میروند. به دلیل داشتن خواص ضد باکتری، این سبزیجات بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا میتوانند باشند. در غذا برای سرماخوردگی از سبزیجات برگدار سبز مثل اسفناج حتما استفاده کنید.
ماهی سالمون
این ماهی منبعی غنی از پروتئین و اسیدهای چرب بوده و خواص ضد التهابی قوی دارد که به هنگام سرماخوردگی میتواند موثر واقع شود. در ماهی سالمون ویتامین D به وفور یافت میشود که در عملکرد صحیح سیستم ایمنی نقش موثری دارد. اگر میخواهید از ماهی سالمون به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی استفاده کنید، از سرخ کردن آن بپرهیزید.
غذاهای مضر برای سرماخوردگی
همان طور که مصرف برخی غذاها روند بهبود بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا را تسریع میکند خوردن بعضی مواد غذایی نیز به هنگام سرماخوردگی مضر بوده و بهبود را به تعویق میاندازد. از جمله این غذاها به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- نوشیدنیهای حاوی کافئین
- تنقلات تحریک کننده گلو مثل چیپس
- غذاهای فرآوری شده و فست فودها
- الکل
- غذاهای چرب
- غذاهای حاوی قند زیاد
سخن پایانی
بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا سوپ مرغ، آب گوشت و بسیاری از مواد غذایی دیگر است که در این مقاله به تفصیل به هر یک از آنها اشاره کردیم. به کمک این غذاها میتوانید روند بهبود خود را تسریع کرده و سلامتی خود را هرچه زودتر باز یابید. فراموش نکنید که اگر با وجود مصرف این غذاها علائم شما بهبود نیافت، در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.
6 دیدگاه
سلام وقتتون بخیر، خیلی ممنون از توضیحات عالی تون ، ببخشید جگر برای سرماخوردگی بده؟
ممنون میشم جوابم را بدین
سلام و عرض ادب
همراه گرامی اگر به بیماری خاصی مبتلا نباشید ضرری ندارد.
به شلغم هم کاش اشاره میکردید
در دوره سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده از ویتامین ها توصیه می شود یا خیر؟ نظرات مختلفی در این مورد شنیده ام.
سلام کاربر گرامی
استفاده از ویتامین ها و موادمعنی قبل از ابتلا به عفونت در تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا و یا کاهش دوره ی بیماری تا حدودی موثرند.
واقعا قبول دارم که سوپ مرغ بهترین دارو برای سرماخوردگی. توصیه شخصیم اینه که پیاز زیادی بهش اضافه کنید