آیا شکستن قولنج خطرناک است؟

امتیاز دهید
شکستن قولنج
فهرست مطالب

آیا شکستن قولنج خطرناک است؟

شکستن قولنج عادتی روزانه برای در حدود بیش از ۶۸ درصد از مردم جهان است که اکثر آنها با توجه به دانستن عواقب آن، احساس راحتی بعد از این کار را بر مرور عوارض این کار در ذهنشان ترجیح می‌دهند.

۵۰ درصد آمار ذکر شده علاوه بر انگشتان دست، قولنج کمر، گردن و شانه‌های شان را هم می‌شکنند اما درصد کمی هم وجود دارند که با شکستن قولنج گوش و انگشتان پا و مچ و… احساس خوبی می‌یابند.

تکرار این عادت در محیط‌های کاری، نشستن‌های طولانی و… بخصوص در انگشتان دست بیشتر دیده می‌شود. خوب است با هم در مثبت سبز بر عوارض این عادت مرور کوتاهی داشته باشیم.

علت قولنج کردن:

به گفته متخصصان علت قولنج کردن مفاصل، ایجاد حباب‌های گاز دی اکسید کربن  است که با افزایش حجم داخل مفصل نوعی احساس تنگی در فواصل مفصلی ایجاد می‌کند و افراد با خم کردن مفاصل خود، حباب به وجود آمده را می‌ترکانند و به اصطلاح قولنج شان شکسته می‌شود. در این حالت حجم مفصل به حالت عادی و طبیعی خود بازگشته، اما این برگشت‌پذیری موقتی بوده و به همین دلیل هم شکستن قولنج با آن صدای خوشایند به یک عادت تبدیل خواهدشد.

شکستن قولنج، عادتی خطرناک یا بی خطر؟

بسیاری از متخصصان بر این باورند قولنج شکستن یا همان خم کردن مفاصل تنها برای افرادی خطرناک است که دچار مشکلات مفصلی و دردهای مزمن استخوانی- عضلانی هستند اما خم کردن مفاصل انگشتان، گردن، کمر و… با شکستن قولنج تقریبا هیچ ضرری برای افراد سالم ندارد و آسیبی به مفاصل، مهره های گردن و کمر و استخوان ها وارد نمی‌آورد. البته در مقابل تعداد متخصصانی که بی خطر بودن شکستن قولنج را رد می کنند، کم نیستند. به گفته این متخصصان، شکستن قولنج برای بعضی ها با آسیب‌هایی همراه است، چون فرد برای رسیدن به صدای خوشایند ناشی از آن گاهی فشار زیادی به مفاصل وارد می‌کنند و به آنها صدمه می‌زند.

عوارض شکستن قولنج گردن:

ممکن است در ظاهر شکستن معمولی قولنج انگشتان مشکل زا نباشد اما این موضوع در مورد گردن و کمر به هیچ وجه صادق نیست و ممکن است انجام حرکات سریع برای شکستن قولنج به شریان‌های گردن آسیب جدی و خطرناک برساند و باعث تحریک لنف های ناحیه سر و گردن و سایش تدریجی مهره‌های کمر شود و سلامتی فرد را به خطر بیندازد.

 نکته مهم:

شکستن قولنج برای افراد میانسال و سالمند بسیار خطرناک تر است، چراکه به دلیل ضعف مفاصل، ابتلا به آرتروز یا پوکی استخوان، ممکن است دچار دردهای شدید در آن ناحیه و حتی شکستگی استخوان شوند.

مجله پزشکی مثبت سبز

دسته بندی: استخوان و مفاصل
تصویر نسیم کریمی
نسیم کریمی
سلیس و روان می‌نویسم تا خوانندگان مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز از هر قشری که باشند، بتوانند کمال استفاده را برده و اطلاعات ارزشمندی در حوزه سلامت به دست آورند.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *