هر آنچه باید درمورد تاندون پا بدانید

امتیاز دهید
اگر تاندون پا شما آسیب دیده یا تمایل دارید درمورد تاندون های پا اطلاعات بدست آورید باید بدانید که در پا، تاندون‌ها به ویژه به دلیل تاثیر آن‌ها بر راه رفتن، دویدن و فعالیت‌های روزمره اهمیت دارند. در این مقاله، به بررسی تاندون‌های مهم پا، عملکرد آن‌ها، آسیب‌ها و درمان خانگی کشیدگی تاندون پا می‌پردازیم.
هر آنچه باید درمورد تاندون پا بدانید
فهرست مطالب

تاندون پا کجاست؟

تاندون پا به گروهی از تاندون‌ها اشاره دارد که وظیفه اتصال عضلات به استخوان‌ها در ناحیه پا را بر عهده دارند. در واقع، تاندون‌ها ساختارهای بافتی هستند که عضلات را به استخوان‌ها متصل کرده و به حرکت و عملکرد پا کمک می‌کنند.

  • تاندون اصلی در ساق پا تاندون پاشنه یا تاندون آشیل است که ماهیچه‌های ساق پا را به استخوان پاشنه می‌چسباند. عملکرد تاندون آشیل امکان انجام حرکات اساسی در پا مانند راه رفتن و دویدن را فراهم می‌کند. در طی این اقدامات اساسی، تاندون آشیل ممکن است بارهایی تا 10 برابر وزن بدن را تحمل کند. قسمت تاندونی عضله پلانتاریس، عضله‌ای که باعث خم شدن زانو می‌شود، نیز از پشت ساق پا می‌گذرد و با تاندون آشیل ترکیب می‌شود. بزرگترین تاندون زانو، تاندون کشکک است. استخوان درشت نی را به کشکک می چسباند. تاندون چهارسر ران، عضله چهار سر را به کشکک می چسباند.

عملکرد تاندون های پا

تاندون‌ پا با انتقال نیروی عضلات به استخوان‌ها، امکان حرکت را فراهم می‌کنند. آن‌ها به صورت تعاملی با عضلات کار می‌کنند و در زمان فعالیت‌های بدنی، فشار زیادی را تحمل می‌کنند. این ساختارها همچنین در حفظ ثبات و تعادل پا در حین حرکت نقش بسزایی دارند.

تاندون های مهم پا

تاندون‌های اصلی پا شامل موارد زیر هستند:

  • تاندون آشیل: این تاندون بزرگ‌ترین و قوی‌ترین تاندون در بدن انسان است. تاندون آشیل عضله‌های ساق پا و ماهیچه نعلی را به استخوان پاشنه متصل می‌کند و در حرکات جهشی و دویدن نقش کلیدی دارد.
  • تاندون‌های مچ پا: چندین تاندون پا در مچ پا وجود دارد که کنترل حرکات بالا و پایین رفتن پا و چرخش آن را انجام می‌دهند.
  • تاندون‌های انگشتان پا: شامل چندین تاندون است که کنترل حرکت انگشتان را بر عهده دارند. این تاندون‌ها به حرکت و انعطاف انگشتان کمک می‌کنند.

تاندون های مهم پا

محل قرارگیری تاندون‌ پا

تاندون‌ها به‌طور کلی در تمام طول پا به عضله‌ها و استخوان‌ها متصل می‌شوند و از طریق مشارکت با عضلات، حرکات مختلف پا را تسهیل می‌کنند.

مدت زمان ترمیم تاندون پا

ترمیم تاندون اغلب می‌تواند در یک محیط سرپایی انجام شود و در صورتی که نیاز به بستری باشد مدت آن کوتاه است. ترمیم تاندون را می‌توان با استفاده از بی حسی موضعی، بی حسی منطقه‌ای یا بیهوشی عمومی بر روی پوست تاندون آسیب دیده انجام داد و انتهای آسیب دیده یا پاره شده تاندون به هم دوخته می‌شود. اگر تاندون به شدت آسیب دیده باشد، ممکن است نیاز به پیوند تاندون باشد. در این حالت از یک قطعه تاندون از قسمت دیگری از بدن یا یک تاندون مصنوعی استفاده می‌شود. در صورت نیاز، تاندون‌ها دوباره به بافت اطراف متصل می‌شوند.

  • جراح ناحیه مورد نظر را بررسی می‌کند تا ببیند آیا آسیبی به اعصاب و عروق خونی وارد شده است یا خیر. هنگامی که ترمیم کامل شد، زخم بسته شده و بانداژ می‌شود. اگر آسیب تاندون خیلی شدید باشد، ترمیم و بازسازی ممکن است در زمان‌های مختلف انجام شود. جراح یک عمل جراحی را برای ترمیم بخشی از آسیب انجام می‌دهد. جراحی دیگری در زمان دیگری، برای پایان ترمیم یا بازسازی تاندون انجام خواهد شد.
  • بهبودی ممکن است 6 تا 12 هفته طول بکشد. در آن مدت:

ممکن است لازم باشد قسمت آسیب دیده در آتل یا گچ نگه داشته شود. بعدا ممکن است از یک بریس که امکان حرکت را فراهم می کند استفاده شود. به شما تمریناتی برای کمک به بهبود تاندون و محافظت از بافت آسیب دیده آموزش داده می‌شود. مهم است که به تاندون زمان لازم برای بهبودی داده شود. پیروی دقیق از دستورالعمل‌های پزشک به اطمینان از نتیجه مثبت کمک می‌کند.

مدت زمان ترمیم تاندون پا

درد تاندون پا چه حسی دارد؟

درد ممکن است مزمن باشد یا ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شود. علائم دیگر شامل تورم، گرمی، حساسیت و قرمزی است. در آخر هم گشاد شدن مویرگ‌های خونی به عنوان بخشی از فرآیند التهابی رخ می‌دهد. ممکن است التهاب تاندون با کشیدگی عضلانی اشتباه گرفته شود.

درمان خانگی کشیدگی تاندون پا

درمان‌های خانگی برای کشیدگی تاندون پا عبارتند از:

  • استراحت کردن: از انجام فعالیت‌هایی که باعث افزایش درد یا تورم می‌شود خودداری کنید و سعی نکنید درد را برطرف کنید. می‌توانید فعالیت‌های دیگری مانند شنا را امتحان کنید که به تاندون فشار وارد نمی‌کند.
  • استفاده از یخ: یخ را هر 2 تا 3 ساعت به مدت 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. می‌توانید از کیسه یخ، ماساژ یخ یا حمام یخ نیز استفاده کنید. یک حوله یا پارچه بین کیسه یخ و پوست خود قرار دهید.
  • فشرده سازی: ناحیه را با یک باند کشی یا یا پارچه بپیچید تا آن را سفت نگه دارید و تورم را کاهش دهید.
  • بالا بردن محل آسیب: برای کاهش تورم، پای آسیب دیده را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید.
  • استفاده از داروها: از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) یا استامینوفن استفاده کنید.
  • درمان‌های سنتی: می‌توانید روغن کرچک، روغن ویتامین E یا زردچوبه را روی ناحیه آسیب دیده تاندون پا بمالید. خرید روغن کرچک و خرید قرص ویتامین E می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند. زردچوبه نیز می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند، علاوه بر این می‌توانید با خرید قرص زردچوبه آن را به صورت خوراکی نیز مصرف کنید. با این حال، قبل از افزودن زردچوبه به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

درمان خانگی کشیدگی تاندون پا

  • طب سوزنی: یک متخصص طب سوزنی مجاز می‌تواند سوزن‌های نازکی را در نقاط خاص طب سوزنی وارد کند تا به کاهش درد تاندون پا کمک کند. پس از چند روز، می‌توانید به آرامی دوباره از پای آسیب دیده استفاده کنید. توانایی پای شما برای تحمل وزن و حرکت بدون درد باید با گذشت زمان بهبود یابد.

سخن پایانی

تاندون‌ پا به عنوان ساختارهای کلیدی در سیستم حرکتی انسان، نقش بسیار مهمی در فعالیت‌های روزمره ایفا می‌کند. شناخت آسیب‌ها و مشکلات مرتبط با تاندون‌ پا می‌تواند به پیشگیری و درمان مؤثرتر آن‌ها کمک کند. با رعایت مراقبت‌های لازم و انجام تمرین‌های تقویتی، می‌توان به سلامت و عملکرد بهتر تاندون‌های پا دست یافت.

برچسب: پا
دسته بندی: استخوان و مفاصل
تصویر سحر معصوم
سحر معصوم
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *