بهترین روش های درمان بی خوابی شبانه

3/5 - (2 امتیاز)
بی‌خوابی یکی از مشکلات بسیار آزار دهنده است که امکان استراحت در شب را از شما می‌گیرد. نداشتن خواب کامل در شب می‌تواند باعث کم حوصلگی و نداشتن انرژی کافی در روز بعد را نیز به همراه داشته باشد. زمانی که شما دچار بی‌خوابی می‌شوید روش‌های مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود بتوانید به سرعت مشکل خواب خود را رفع کنید. در این مطلب به بررسی روش‌های مختلف درمان بی خوابی می‌پردازیم.
درمان بی خوابی
فهرست مطالب

درمان بی خوابی شبانه در ۱۲ دقیقه

زمانی که شما دچار بی‌خوابی می‌شوید برخی روش‌ها وجود دارد که می‌توانند به سرعت مشکل شما را رفع کنند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن باعث به خواب رفتن شما شوند. در ادامه سریعترین روش‌های درمان بی خوابی را بررسی می‌کنیم.

تمرکز بر روی نفس

تمرینات تنفس عمیق می‌تواند به شما کمک کند تا ذهن شلوغ خود را آرام کنید. در بسیاری از موارد شلوغی ذهن و افکار زیاد باعث می‌شوند تا شما دچار بی‌خوابی شوید. در این شرایط سعی کنید ذهن خود را خالی از افکار کنید. برای خالی کردن ذهن خود می‌توانید شروع به نفس کشیدن عمیق کنید و بر روی تنفس خود تمرکز کنید. برای تنفس عمیق ۵ ثانیه نفس را به داخل بکشید و ۵ ثانیه هوا را به بیرون بدهید.

عوض کردن مکان خواب

بسیاری از افراد جای مخصوصی برای خوابیدن ندارند و در هر جایی از خانه می‌خوابند. این باعث می‌شود تا در آن نقطه نور زیاد باشد یا صدای تلوزیون باعث شود که به خواب نروید یا بعد از به خواب رفتن به سرعت بیدار شوید. به همین دلیل در صورتی که در مکانی آرام نیستید می‌توانید محل خواب خود را تغییر دهید و در یک مکانی بی‌صدا و تاریک بخوابید. همچنین در صورتی که صدای همسایگان و خیابان که کنترلی بر آن ندارید اجازه خواب نمی‌دهد می‌توانید از یک موزیک خیلی ملایم مانند صدای امواج دریا و یا باران، آرامش محیط خود را افزایش دهید.

مطالعه کردن

ده دقیقه مطالعه کتاب یا مجله قبل از خواب می‌تواند کمک بسیاری به بهبود خواب و درمان فوری بی‌خوابی شما کند. مطالعه یکی از بهترین راه‌ها برای آرامش و خالی کردن ذهن است. شما با مطالعه می‌توانید نگرانی‌ها و ذهن مشغولی‌های خود را از بین ببرید. برای مطالعه به تخت خود بروید و روشنایی اتاق را در حدی تنظیم کنید که نور کمی در اتاق باشد اما برای مطالعه به چشمان شما فشاری وارد نشود. برای مطالعه سعی کنید از کتاب استفاده کنید و شب‌ها موقع خواب از کتاب الکترونیک در گوشی و یا تبلت استفاده نکنید. در صورت لزوم استفاده از گوشی قابلیت حالت مطالعه گوشی خود را روشن کنید و نور آن را کم کنید.

درمان فوری بی خوابی

استفاده نکردن از گوشی قبل از خواب

متاسفانه بسیاری از افراد عادت دارند تا قبل از خواب پیام‌های گوشی خود را چک کنند. استفاده از گوشی، تبلت و یا لپ تاب قبل از خواب می‌تواند یکی از دلایل مهم بی‌خوابی باشد. به همین دلیل اگر می‌خواهید در خواب خود دچار مشکل نشوید و یا بی‌خوابی خود را درمان کنید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از خواب گوشی و تبلت خود را کنار بگذارید و با آن‌ها کار نکنید.

نوشیدن چای گیاهی

یکی از دلایلی بی‌خوابی مصرف نوشیدنی‌هایی مانند قهوه است که در ترکیبات آن‌ها کافئین وجود دارد. در مقابل این نوشیدنی ها، استفاده از چای گیاهی می‌تواند به بهبود خواب شما کمک کند. برای این منظور می‌توانید پانزده دقیقه قبل از خواب از چای‌های گیاهی که خاصیت آرام بخشی دارند مانند دمنوش گل گاو زبان استفاده کنید.

راهکارهای دراز مدت درمان بی خوابی

راهکارهایی که بالاتر برای درمان بی خوابی بررسی شد، راهکارهای فوری است که شب‌ها قبل از خواب می‌توانید انجام دهید. در حالت کلی شما با اصلاح سبک زندگی و انجام برخی اقدامات در طول روز می‌توانید وضعیت چرخه خواب خود را بهبود دهید و از بی خوابی جلوگیری کنید.

ورزش

انجام برخی فعالیت‌های بدنی روزانه یکی از بهترین درمان‌ها برای بی‌خوابی است. ورزش برای سلامت کلی شما بسیار مفید است و می‌تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد. از آنجایی که ورزش باعث ترشح اندورفین می‌شود که به شما احساس بیداری و انرژی می‌دهد، سعی کنید در طول روز ورزش کنید. همچنین دقت داشته باشید که تا دو ساعت پس از خواب از ورزش کردن خودداری کنید.

رعایت بهداشت خواب

رعایت بهداشت خواب و عادات خواب می‌تواند به شما در درمان بی خوابی کمک کند. این بدان معناست که شما باید سعی کنید هر روز به یک برنامه خواب منظم پایبند باشید. زمان خواب منظم و زمان مشخصی را برای بیدار شدن تنظیم کنید تا بدن شما در آن ساعات عادت به خوابیدن پیدا کند. همچنین باید از چرت زدن در طول روز خودداری کنید. چرت کوتاه در طول روز می‌تواند خستگی شما را رفع کند و شب دچار بی‌خوابی شوید.

درمان خانگی بی خوابی

داشتن تغذیه مناسب

آنچه شما در طول روز می‌خورید و یا می‌نوشید در کیفیت خواب شما می‌تواند تاثیر گذار باشد. داشتن یک رژیم غذایی سالم می‌تواند برای حفظ سلامت عمومی بدن و جلوگیری از بی‌خوابی بسیار مفید باشد. سعی کنید در طول شب و قبل از خواب وعده‌های سنگین نخورید تا شب راحت‌تر به خواب بروید.

از بین بردن استرس و اضطراب

بسیاری از افراد در طول روز به دلیل مشکلات مالی و یا شغلی خود دچار استرس‌های شدیدی می‌شوند. استرس در طول دراز مدت می‌تواند آسیب‌های بسیار شدیدی برای وضعیت خواب شبانه، سلامتی بدن، زیبایی و سلامت پوست و مو داشته باشد. شما با استفاده از تکنیک‌های مدیتیشن می‌توانید این استرس‌ها را از بین ببرید و موجب بهبود خواب شبانه شوید.

درمان بی خوابی با استفاده از قرص‌های تنظیم خواب

به غیر از راهکارهای فوری و دراز مدتی که بالاتر بررسی شد برخی از مکمل‌ها و قرص‌ها وجود دارند که به دلیل ترکیبات خود تاثیر بسیار مثبتی می‌توانند بر روی تنظیم چرخه خواب شما بگذارند. این قرص‌ها با اصلاح چرخه خواب باعث می‌شوند تا شب‌ها خواب بهتر و راحت‌تری داشته باشید و در کنار آن صبح‌ها سر حال‌تر و پر انرژی‌تر از خواب بیدار شوید. در ادامه به معرفی بهترین قرص‌های بهبود خواب می‌پردازیم.

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین

قرص زیرزبانی واناتونین ملاتونین نورم لایف با هدف کمک به بهبود کیفیت و مدت زمان خواب طراحی شده است و گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که به دنبال یک راهکار طبیعی برای رفع خستگی و کلافگی روزانه هستند. این محصول، با تنظیم ریتم خواب و تسریع روند القای خواب، به ویژه برای کسانی که به دلیل استرس یا برنامه‌های پرمشغله با اختلالات خواب دست و پنجه نرم می‌کنند، مفید است.

علاوه بر این، قرص واناتونین برای استفاده در مسافرت‌های طولانی که اختلاف ساعت زیادی با محل زندگی شما دارد، نیز مناسب است. توصیه می‌شود روزانه ۱ الی ۲ قرص زیر زبان مصرف شود تا اثرگذاری بهتری داشته باشد و بهترین زمان مصرف آن، ۲ تا ۳ ساعت قبل از خواب است.

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین

قرص ملاتونین ۵ میلی گرم پارسینه دیان طب

قرص ملاتونین ۵ میلی‌گرم پارسینه دیان طب به عنوان یک مکمل غذایی برای کمک به بهبود خواب طراحی شده است و کاربردهای متنوعی در رفع اختلالات خواب دارد. این محصول به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن کمک می‌کند و برای افرادی که به دلیل تغییرات شیفت کاری یا سفر به مناطق زمانی متفاوت دچار بی‌نظمی در خواب می‌شوند، مفید است. از دیگر کاربردهای این مکمل می‌توان به کمک در بهبود خواب کودکان مبتلا به اختلالات خواب ناشی از شرایط خاص مانند اوتیسم اشاره کرد که البته تنها با توصیه پزشک مجاز است. ملاتونین همچنین برای افرادی که با مشکلات بی‌خوابی مواجه هستند و در به خواب رفتن یا بیداری صبح مشکل دارند، گزینه‌ای مناسب است.

قرص ملاتونین ۵ میلی گرم پارسینه دیان طب

قرص ملاتونین ۵ میلی گرم پارسینه دیان طب

قرص کورکیتا نیچرز اونلی

قرص کورکیتا نیچرز اونلی با ترکیباتی که به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، برای افرادی که دچار بی‌خوابی ناشی از تغییرات زمانی سفر یا اختلاف ساعت هستند، بسیار مناسب است. این محصول به مدیریت اختلالات خواب و تنظیم ریتم خواب طبیعی کمک کرده و به تأمین خواب آرام و عمیق برای بدن می‌پردازد، در نتیجه باعث حفظ سلامت عمومی و کاهش اثرات منفی ناشی از بی‌خوابی می‌شود. برای مصرف، به بزرگسالان بالای ۱۸ سال توصیه می‌شود که یک عدد از این قرص را ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از خواب همراه با یک لیوان آب میل کنند، یا طبق دستور پزشک استفاده شود.

قرص کورکیتا نیچرز اونلی

 

قرص کورکیتا نیچرز اونلی

قرص اسلیپ کر گلدن لایف

قرص اسلیپ کر گلدن لایف با هدف ایجاد آرامش و کاهش تنش‌های عصبی طراحی شده است و به افرادی که از اضطراب و استرس رنج می‌برند کمک می‌کند تا خوابی آرام و باکیفیت را تجربه کنند. این مکمل، از طریق کاهش استرس و بهبود شرایط ذهنی، به بهبود کیفیت خواب کمک کرده و در نتیجه باعث افزایش احساس آرامش و کاهش بی‌قراری می‌شود. برای بهره‌گیری از اثرات این محصول، توصیه می‌شود یک قرص اسلیپ کر ۱ تا ۲ ساعت پیش از خواب مصرف شود.

قرص اسلیپ کر گلدن لایف

قرص اسلیپ کر گلدن لایف

کپسول والتونین نوتراکس

کپسول والتونین نوتراکس با ترکیبی بدون شیرین‌کننده، نگهدارنده و گلوتن، گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که به دنبال یک مکمل طبیعی و خالص برای بهبود خواب خود هستند. این محصول علاوه بر کمک به تنظیم خواب، می‌تواند در کاهش اختلالات خلقی فصلی نیز مؤثر باشد و با تأثیر مثبت بر چرخه خواب و بیداری، به افرادی که از بی‌نظمی در خواب و خلق‌وخو رنج می‌برند کمک کند. برای مصرف، توصیه می‌شود دو کپسول والتونین را ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از خواب همراه با یک لیوان آب میل کنید.

کپسول والتونین نوتراکس

 

کپسول والتونین نوتراکس

آیا برای درمان بی خوابی لازم است به پزشک مراجعه کرد؟

بی‌خوابی طولانی مدت یا مزمن می‌تواند باعث بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری قلبی، دیابت و سرطان شود. بی‌خوابی مزمن (طولانی مدت) به بی‌خوابی گفته می‌شود که حداقل ۳ بار در هفته رخ می‌دهد و بیش از ۳ ماه طول می‌کشد. در این شرایط برای درمان بی خوابی خود باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی وضعیت شما می‌تواند بهترین راه برای درمان بی خوابی را به شما توصیه کند.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی کامل انواع روش‌های درمان بی خوابی پرداخته شد. روش‌های مختلفی برای درمان خانگی بی‌خوابی وجود دارد که با پیدا کردن علت دقیق بی‌خوابی می‌تواند موثرترین روش را استفاده کنید. شما چه روش‌های دیگری برای درمان بی خوابی می‌شناسید؟ شما می‌توانید سایر روش‌ها و سوالات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

منبع:
  • Webmd
  • |
  • Health Line
  • دسته بندی: بهبود خواب
    تصویر هادی شجاع حسینی
    هادی شجاع حسینی
    هادی شجاع حسینی، کارشناس محتوا سایت مثبت سبز هستم عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید. خوشحالم در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *