کلاژن از زنجیره بلندی از اسیدهای آمینه تشکیل شده است که پوست، بافت همبند، اندامها و استخوانها را میسازد. بدن انسان به طور منظم کلاژن تولید میکند اما با افزایش سن و دیگر عوامل مخرب محیطی سرعت تولید کلاژن در بدن کاهش یافته و منجر به افتادگی پوست، بروز چین و چروک و دیگر مشکلات مرتبط با سلامتی میشود. بسیاری از افراد از قرص کلاژن به منظور کمک به کلاژنسازی در بدن استفاده میکنند. اما یک محصول دیگر که به طور موضعی جهت تحریک کلاژنسازی میتوان استفاده کرد، کرم کلاژن ساز است. آیا کرم کلاژن ساز کاملا ایمن و بیخطر است یا ممکن است عوارضی داشته باشد؟ عوارض استفاده از کرم کلاژن ساز موضوع مورد بحث در این مقاله است.
کرم کلاژن ساز چیست؟
کرم کلاژن ساز نوعی کرم است که به رطوبترسانی و تغذیهرسانی به پوست کمک کرده و در تحریک ساخت کلاژن موثر است. جهت حفظ سلامت و زیبایی پوست و کمک به جوانسازی پوست میتوان از کرم کلاژن ساز استفاده نمود. این کرم به پر کردن خطوط ریز روی چهره کمک کرده و پوست را هیدراته و حجیم نگه میدارد. هیدراته نگه داشتن پوست از ایجاد چین و چروکهای جدید روی پوست جلوگیری میکند. روند پیری را با بکارگیری از این کرم میتوان کندتر کرده و پوستی شادابتر داشت.
نقش کلاژن در بدن
پیش از آنکه عوارض استفاده از کرم کلاژن ساز را بررسی کنیم، بهتر است با کلاژن و نقش آن در بدن بیشتر آشنا شوید. کلاژن مهمترین پروتئین ساختاری بدن است که برای استحکام پوست، حفظ حالت ارتجاعی پوست و جوان نگه داشتن پوست ضروری به نظر میسد. این پروتئین از اسیدهای آمینه تشکیل شده و در تشکیل فیبروبلاستها نقش دارد. پپتیدهای کلاژن که به عنوان کلاژن هیدرولیز شده نیز شناخته میشوند، نسبت به مکملهای معمولی کلاژن جذب بهتری داشته و موثرتر عمل میکنند. کرمهای کلاژن ساز نیز توانایی نفوذ به بافت پوست را داشته و از افتادگی و چین و چروک پوست پیشگیری میکنند.
عوارض استفاده از کرم کلاژن ساز
به طور کلی کرم کلاژن ساز ایمن و بیخطر است و با خیال راحت میتوان از آن استفاده کرد. اگر پزشک این محصول را برای شما تجویز کرده است، مطمئن باشید که قطعا فواید این محصول بیشتر از عوارض احتمالی آن برای شما خواهد بود. با این حال کرم کلاژن ساز ممکن است در بعضی از افراد موجب بروز عارضه شود. مهمترین این عوارض شامل موارد زیر است:
بثورات پوستی
اگرچه نادر است اما بعضی از افراد با زدن کرم کلاژن ساز ممکن است دچار تحریکات پوستی شوند. در این صورت احتمالا التهاب و جوشهای پوستی در برخی نقاط پوست مشاهده خواهد شد. اگر با این مشکل مواجه شدید مصرف کرم کلاژن ساز را باید قطع کرده و از محصول دیگری استفاده کنید.
حساسیت به ترکیبات کرم کلاژن ساز
عوارض استفاده از کرم کلاژن ساز ممکن است بر اثر حساسیت به ترکیبات موجود در کرم ایجاد شود. در بعضی از کرمها به جز کلاژن از دیگر ترکیبات گیاهی و شیمایی نیز استفاده میشود که هر یک از آنها ممکن است ایجاد حساسیت کرده و واکنشهای آلرژیک ایجاد کنند. سوزش، قرمزی، خارش و ایجاد بثورات پوستی از علائم حساسیت به کرم کلاژن میتواند باشد.
عوارض خطرناک کرم کلاژن
بسیار نادر است اما اگر پس از مصرف کرم کلاژن ساز تغییرات غیر معمول زیر را در پوست احساس کردید، باید به پزشک مراجعه کنید:
- سفید شدن بیش از حد پوست
- رطوبت زیاد در پوست
- علائم عفونت پوستی (مثل چرک کردن)
همچنین اگر واکنشهای آلرژیک به این کرم موجب سرگیجه یا مشکلات تنفسی شود، در اسرع وقت باید به پزشک مراجعه نمود. دقت داشته باشید که احتمال بروز این مشکلات بسیار اندک است و نباید باعث نگرانی شما شود.
آیا کرم های کلاژن ساز ممکن است باعث جوش شوند ؟
ایجاد جوش از عوارض استفاده از کرم کلاژن ساز نمیتواند باشد. اما با این حال در مکملهای کلاژن و کرمهای حاوی کلاژن گاهی ممکن است از مواد نگهدارنده و افزودنیهایی استفاده شود که آنها با مسدود کردن منافذ پوست موجب بروز جوش و آکنه شوند. اما این محصولات خود به تنهایی نه تنها باعث ایجاد جوش نیستند بلکه به افزایش نرمی، لطافت و زیبایی پوست نیز کمک میکنند.
نحوه استفاده از کرم کلاژن ساز
در هر زمانی از روز میتوانید از کرم کلاژن ساز استفاده کنید. توصیه متخصصان این است که ترجیحا 2 بار در روز یعنی صبح و شب از کرم کلاژنساز استفاده نمایید تا اثرگذاری بهتری داشته باشد. همچنین بهتر است به جز روی صورت این کرم را به گردن نیز بزنید. زیرا با افزایش سن و کاهش توید کلاژن در بدن، افتادگی پوست در ناحیه گردن نیز بسیار به چشم میآید. به منظور آگاهی از طریقه مصرف کرم کلاژن بهترین راهکار این است که طبق دستور شرکت سازنده یا پزشکی که آن را تجویز کرده است، عمل کنید. در حالت کلی طبق مراحل زیر پیش بروید:
- ابتدا پوست صورت و گردن را تمیز کنید.
- به مقدار کافی با انگشت خود که آن را قبلا شستهاید، کرم را برداشته و به صورت و گردن خود بزنید.
- کرم را از سمت پایین به بالا ماساژ دهید تا خوب جذب پوست شود.
- اگر قصد استفاده از کرمهای آرایشی یا ضد آفتاب را دارید، این محصولات را روی کرم کلاژن ساز بمالید.
سخن پایانی
کرم کلاژن ساز یک محصول ایمن است که با خیالی آسوده میتوانید با هدف جوانسازی پوست و رفع چین و چروکها از آن استفاده کنید. احتمال بروز عوارض استفاده از کرم کلاژن ساز بسیار نادر است اما از آنجایی که ممکن است در بعضی از افراد دیده شود، در این مقاله شما را از این عوارض آگاه کردیم. اگر در کنار کرم کلاژن ساز از مکملهای حاوی کلاژن نیز استفاده کنید، بهتر میتوانید به تحریک کلاژنسازی در پوست کمک کرده و در پیشگیری از بروز چین و چروکها موفق باشید. تجارب خود از مصرف کرم کلاژن ساز را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.
6 دیدگاه
سلام وقت بخیر
من مادرم ۵۰ سال سنشونه و خودم نوجوان ۱۸ ساله هستم پوستم مشکلی نداره ولی کرم آبرسانم تموم شده دارم از کرم مرطوب کننده مادرم استفاده میکنم که کلاژن سازه. شنیده بودم برای افراد ۴۰ سال به بالا هستن فقط محصولات کلاژن ساز بعد الان موندم اشتباهه اینکه استفاده بکنم از کرمش تا وقتی یکم وقتم آزاد بشه برم کرم خودم رو تهیه بکنم دوباره؟
سلام کاربر گرامی
استفاده ی موقت آن مشکلی ندارد.
سپاس از همراهی شما
پوست صورتم بعداز مصرف کرم حدودا پنج دقیقه سوزش داره وخوب میشه استفاده کنم یانه
همراه گرامی داروخانه اینترنتی مثبت سبز
با تشکر از همراهی شما.
برای کلاژن سازی قرص بهتره یا کرم؟
سلام کاربر عزیز
بر روی فرم خوراکی مطالعاتی هر چند اندک انجام شده است.