ویار دوران بارداری و یا همان بیماری صبحگاهی، پدیده ایست اجتناب ناپذیر که برای اکثر زنان باردار رخ می دهد و فقط در برخی شدید و در برخی دیگر خفیف می باشد و البته به لحاظ علمی توضیح مشخص و دقیقی نداشته و تنها دلایلی را برای این موضوع احتمال می دهند که در ادامه این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز بیشتر به آن ها خواهیم پرداخت و راهکارهای مقابله با آن را برایتان شرح خواهیم داد.
لازم به ذکر است ویار در دوران بارداری یک از اولین مصائب مادر شدن است و بر همین خاطر است که بهشت زیر پای مادران است.
ویار دوران بارداری چیست؟
معمولا ویار دوران حاملگی از هفته 4 تا 7 بارداری شروع شده و تا هفته 16 بارداری 90 درصد این ویارها از بین می روند. حالت تهوع و استفراغ در این دوران هنوز دلیل مشخص و واحدی ندارد اما طبق تحقیقات انجام شده این حالات از تغییرات فیزیولوژیکی ناشی می شود که دلایلی به شرح زیر دارد:
- با بیشتر شدن مقدار هورمون استروژن در بدن، حس بویایی شدیدتر شده و حالت تهوع نیز رخ می دهد.
- با افزایش سریع هورمون های جفتی در اوایل بارداری این حالت به اوج خود می رسد.
- گاهی اوقات ممکن است بدن با کمبود انواع ویتامین ها روبرو شود که این خود دلیل بر ویار و تهوع صبحگاهی می باشد.
- استرس عاملی است که برخی از خانم ها را مستعد حالت تهوع و استفراغ می کند.
- دلیل دیگری که ویار را در بارداری سبب می شود، محدود شدن فضای داخل شکم و لگن شخص باردار است و چون به دلیل بارداری رحم بزرگتر شده است جای معده و روده کمتر شده و لذا فرد نمی تواند به مانند گذشته غذا مصرف کند در نتیجه دچار تهوع می گردد.
- از دیگر دلایل ویار می توان حاملگی چند قلو، پرکاری تیروئید و افزایش سن مادر را نام برد.
راهکارهای مقابله با بیماری صبحگاهی
- ستفاده از انواع کربوهیدرات ها و پروتئین ها به میزان کمتر اما تعداد وعده های بیشتر توصیه می گردد.
- مصرف ملین های ضعیف و برخی از میوه های ملس مانند انار همراه با سفیدی داخلش
- اجتناب ازنوشیدن آب به طور یک دفع، بلکه بهتر است آب را جرعه جرعه بنوشید.
- مصرف مولتی ویتامین در زمان لقاح تخمک و اسپرم و همچنین اوایل بارداری
- اجتناب از بوی سیگار و پخت و پز و همچنین استنشاق بیشتر هوای آزاد
- اجتناب از غذاهای پرچرب و سرخ کردنی
- مصرف دوز صحیحی از ویتامین B6
از دیگر خوراکی های تسکین دهنده ویار بارداری عبارت است از
میوه به، مربای گل قند، سنجد نارس، سیب کال، خرمای نارس و همچنین خرمالوی نرسیده