با عوارض قرص هیرویت و راه های پیشگیری از آن آشنا شوید

3.1/5 - (46 امتیاز)
قرص هیرویت یکی از این مکمل‌های تخصصی تقویت مو محسوب می‌شود. این قرص با تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز مو، از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود. به صورت کلی اگر این قرص را درست مصرف کنید با عوارض خاصی روبرو نخواهید شد اما در صورت رعایت نکردن نکاتی درباره این قرص ممکن است عوارضی ناخواسته به سراغتان بیاید. در ادامه مطلب به بررسی عوارض قرص هیرویت و راه‌های پیشگیری از آن می‌پردازیم.
عوارض مصرف قرص هیرویت
فهرست مطالب

عوارض مصرف قرص هیرویت چیست؟

برای مصرف قرص هیرویت که نوعی مولتی ‌ویتامین محسوب می‌شود، باید به نکات خاصی دقت کنید. به ‌طور کلی اگر بخواهیم عوارض مصرف قرص هیرویت، را نام ببریم، باید بگوییم که این قرص به‌ خودی‌ خود عوارض خاصی ندارد. اما اگر قرص هیرویت را بیش از دوز مورد نیاز بدن خود مصرف کنید و یا چند مکمل را در کنار قرص هیرویت مصرف کنید، حتما دچار مسمومیت ناشی از اورر دوز مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن خواهید شد.

بهتر است بدانید که برخی از ویتامین‌ها محلول در آب هستند و میزان اضافی آن‌ها از بدن دفع می‌شوند. مصرف خودسرانه حجم بالایی از این ویتامین‌ها و املاح می‌تواند آسیب‌هایی جدی به بدن وارد کند. در ادامه به برخی از این آسیب‌ها در اثر عوارض قرص هیرویت اشاره خواهیم کرد.

احتمال آسیب به اعضای داخلی بدن در اثر افزایش آهن

از آنجایی‌ که قرص هیرویت حاوی مقدار معینی از آهن است، مصرف همزمان آن با مکمل‌های آهن می‌تواند شما را با عوارض مصرف قرص هیرویت روبرو کند. بهتر است بدانید که انباشته شدن حجم زیادی آهن در اندام‌های داخلی به ‌طورکلی منجر به آسیب‌های مرگباری از جمله به مغز و کبد و ایجاد بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شود. همچنین افزایش سطح آهن منجر به تحریک رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها شده و در نتیجه باعث افزایش عفونت‌ها می‌شود.

احتمال مسمومیت در اثر مصرف بیش از حد زینک

یکی دیگر از عوارض مصرف قرص هیرویت می‌تواند بالا بردن بیش از حد سطح زینک مورد نیاز بدن باشد. زینک یا روی یکی از عناصر ضروری مورد نیاز مو محسوب می‌شود. این عنصر که یکی از ترکیبات قرص هیرویت است، قابلیت ذخیره شدن در بدن را دارد. بنابراین باز هم باید بگوییم که مصرف همزمان قرص هیرویت با مکمل‌های زینک می‌تواند در فرد مسمومیت ایجاد کند. علائم مسمومیت با زینک عبارت‌اند از: تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، اسهال و گرفتگی شکمی، سردرد، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سطح کلسترول‌خوب.

حساسیت دارویی

البته این مورد بسیار نادر است. همان ‌طور که ذکر کردیم عامل حجم دهنده این قرص روغن سویا، موم زرد، روغن نخل و روغن نارگیل هستند. اگر فرد به یکی از این مواد طبیعی حساسیت داشته باشد، احتمالا با مصرف قرص هیرویت نیز با واکنش‌های آلرژیکی روبرو خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک، مصرف را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید تا دچار عوارض مصرف قرص هیرویت در اثر حساسیت‌های دارویی نشوید.

عوارض مصرف قرص هیرویت برای معده

معده‌درد، سوزش معده و حالت تهوع از مشکلات گوارشی است که در موارد نادر برخی از مصرف‌کنندگان قرص هیرویت از آن شکایت می‌کنند. علت بروز این نوع عوارض ممکن است به حساسیت به دارو و مصرف خارج از دوز دارو مرتبط باشد. در هر 1 عدد کپسول هیرویت 12 میلی‌گرم ماده معدنی آهن وجود دارد.

مصرف آهن در قالب مکمل برای بسیاری از افراد حالت‌هایی مثل تهوع، اسهال و استفراغ را به وجود می‌آورد. جهت جلوگیری از بروز این نوع عوارض پیشنهاد می‌شود که Hairvit را حتما در کنار یکی از وعده‌های غذایی خود میل کنید زیرا در این صورت عوارض گوارشی احتمالی به حداقل خواهد رسید.

چه عواملی بر رشد مو تأثیرگذار است ؟

آیا قرص Hair Vit چاق کننده است؟

در ارتباط بین قرص هیرویت و چاقی باید گفت برخی از ترکیبات موجود در قرص هیرویت سبب افزایش اشتها در افراد می‌شوند. ویتامین‌های گروه B در تنظیم متابولیسم بدن نقش داشته و اگر فردی در بدن خود با کمبود آنها مواجه باشد، اشتهای وی کاهش یافته و در نتیجه دچار کاهش وزن نیز خواهد شد. حال اگر این کمبود از طریق مصرف مکمل‌های غذایی جبران شود، می‌توان افزایش اشتها و چاقی را انتظار داشت. از طرف دیگر عنصر روی (زینک) نیز که یکی از اصلی‌ترین ترکیبات موجود در هیرویت است، در افزایش اشتها نقش دارد. زینک با تنظیم متابولیسم و بهبود گوارش، اشتها را افزایش داده و سبب چاقی می‌شود.

توجه داشته باشید که افزایش اشتها بر اثر مصرف قرص هیرویت تنها در اشخاصی اتفاق می‌افتد که نسبت به ویتامین‌های گروه B و زینک در بدن خود کمبود داشته باشند؛ به عبارت دیگر اگر شما نسبت به این گروه از ویتامین‌ها و عنصر روی در بدن خود کمبودی نداشته باشید، با مصرف هیرویت افزایش وزن برایتان اتفاق نخواهد افتاد.

عوارض قرص هیرویت برای کلیه

آیا مصرف قرص هیرویت و تغییر رنگ ادرار به هم ارتباطی دارند؟ چنانچه اشاره کردیم ویتامین‌های گروه B یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در هیرویت هستند. با مصرف این گروه از ویتامین‌ها گاهی رنگ ادرار تغییر می‌کند. بنابراین کاملا طبیعی است که در صورت استفاده از هیرویت، تغییر رنگ را در ادرار خود مشاهده کنید و رنگ ادرار پررنگ‌تر از همیشه به نظر برسد.

در میان ویتامین‌های گروه B ویتامین B2 رنگ زرد دارد و شاید تغییر رنگ بر اثر مصرف هیرویت را بیش از هر چیزی بتوان به این ویتامین نسبت داد. همچنین ویتامین B12 نیز یک ساختار کریستالی قرمز رنگ دارد و به همین دلیل می‌تواند رنگ ادرار را کمی تیره‌تر از همیشه نماید. از این رو اگر با خوردن کپسول هیرویت در ادرار خود تغییر رنگی را مشاهده کردید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. تغییر رنگ ادرار از عوارض مصرف قرص هیرویت است.

عوارض مصرف قرص هیرویت در بارداری

در مورد استفاده از قرص هیرویت در دوران بارداری و شیردهی حتما باید با پزشک مشورت شود. ممکن است عوارض قرص هیرویت در بارداری اصلا بروز نیابد و فرد مصرف کننده دچار هیچ نوع مشکلی نشود اما از آنجایی که بارداری و شیردهی هر دو دوره‌هایی حساس از زندگی هستند، معمولا توصیه می‌شود که از هر نوع مکملی استفاده نشود و ترجیحا از مکمل‌هایی مثل پریناتال و قرص‌هایی مثل قرص فولیک اسید بهره گرفته شود.

مولتی ویتامین‌های مخصوص بارداری و شیردهی که در داروخانه‌ها موجود هستند و معمولا پزشکان نیز توصیه می‌کنند، خود حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی بسیاری بوده که حتی می‌توانند در پیشگیری از ریزش مو نیز موثر باشند؛ بنابراین نیاز نیست از مکمل‌هایی مثل هیرویت استفاده نمود. با این حال اگر علت خاصی دارد که می‌خواهید در دوران بارداری هیرویت بخورید، در این زمینه با پزشک مشورت نمایید.

قرص هیرویت چیست و چه ترکیبات و فوایدی دارد ؟

تداخل دارویی قرص هیرویت

همان‌ طور که می‌دانید این قرص نوعی مولتی‌ ویتامین مینرال محسوب می‌شود. بهتر است بدانید بیمارانی که در حال مصرف دارو هستند به ‌هیچ ‌عنوان اجازه مصرف خودسرانه مولتی‌ ویتامین‌های مینرال را ندارند. چرا که برخی از مواد معدنی یا ویتامین‌ها در اثرگذاری آن دارو تأثیر منفی می‌گذارند. در ادامه به برخی از مهم ‌ترین تداخل‌های دارویی قرص هیرویت اشاره می‌کنیم:

آلوپورینول

آلوپورينول براي پيشگيري از نقرس و سنگ‌های كليوي با منشأ اسيد اوريك تجويز می‌شود. مصرف همزمان این دارو و مواد معدنی موجود در مولتی‌ ویتامین مینرال باعث اختلال کلیه و کاهش اثرپذیری دارو می‌شود.

فلوروکینولون‌ها

فلوروکینولون ها دسته‌ای از آنتی‌بیوتیک‌های ضد باکتری هستند. مصرف همزمان آن‌ها با مولتی‌ویتامین‌ها می‌تواند عملکرد کبد و کلیه را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین برای اجتناب از عوارض قرص هیرویت و همین‌ طور مولتی ‌ویتامین باید مصرف آن‌ها همراه با آنتی ‌بیوتیک‌ها زیر نظر پزشک باشد.

تتراسیکلین ها

تتراساکلین ها نیز در دسته آنتی‌ بیوتیک‌ها قرار دارند و مانند فلوروکینولون‌ها منع مصرف دارند.

دیگوکسین

این قرص برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شود. مصرف همزمان این قرص و مولتی‌ ویتامین مینرال باعث اختلال در تپش قلب می‌شود.

فنوتیازین‌ها

فنوتیازین‌ها در دسته داروهای ضد جنون قرار می‌گیرند.

کینیدین

کینیدین در دسته داروهای قلبی قرار دارد. مصرف این قرص به همراه مولتی ‌ویتامین مینرال باعث اختلال در عملکرد این قرص و مشکل در ضربان قلب می‌شود. پس یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از عوارض قرص هیرویت توجه به مصرف همزمان با سایر داروها است.

چگونه قرص هیرویت را مصرف کنیم؟

خوب است بدانید قرص هیرویت در بسته های 30 عددی در بازار موجود است.  این قرص برای افراد بالای 16 سال طراحی‌ شده است. شما می‌توانید روزی یک عدد از آن را مصرف کنید. در مورد بهترین زمان مصرف هیرویت هم باید بگوییم که برای اینکه مواد مؤثر آن جذب بالاتری داشته باشند، بهتر است مصرف آن همراه با وعده ناهار باشد.

 البته اگر سابقه مشکلات‌گوارشی دارید و یا با معده خالی خوردن آن دچار مشکل‌گوارشی می‌شوید، می‌توانید به همراه غذا با یک تا دو لیوان آب آن را مصرف کنید تا عوارض مصرف قرص هیرویت برای شما ایجاد نشود. در صورت بارداری و یا شیردهی حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بنابراین با رعایت نکات یاد شده دچار عوارض قرص هیرویت نخواهید شد.

سخن پایانی

مو یکی از عوامل مهم در زیبایی فرد محسوب می‌شود. با افزایش سن، قرار گرفتن در برابر آلودگی‌ها، مشکلات هورمونی و تغذیه نامناسب سلامت و زیبایی مو تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. مکمل‌های غذایی با تأمین ویتامین‌ها و موادمعدنی مورد نیاز مو، سلامت مو را تضمین می‌کنند. قرص هیرویت یکی از محبوب‌‌ترین مکمل‌های تخصصی مو است که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود. این مکمل غذایی به‌ خودی‌ خود عوارض خاصی ندارد اما اگر می‌خواهید از عوارض مصرف قرص هیرویت دور بمانید از مصرف بیش از حد آن و مصرف همزمان با مکمل‌های دیگر پرهیز کنید.

دسته بندی: سلامت مو
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

730 دیدگاه

    شکوفه

    سلام خانم دکتر عزیز.بنده بعد از کرونا ریزش موی شدید گرفتم و با خوردن نزدیک به ۳ دوره هرویت و سیستین خیلی بهتر شد آیا خوردن این قرص‌ها باعث خارش بدن میشه مثل کهیرهای کوچیک و پراکنده با خارش

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      ممکن است این علامت نشانه ی حساسیت دارویی به یکی از اجزاء این دو فراورده،داروی دیگر و یا یک نوع ماده ی غذایی باشد.
      گاهی این بثورات نشان دهنده ی درماتیت تماسیست. به طور موقت یکی از دو فراورده قطع و نتیجه را مشاهده نمایید اگر پیدایش لکه ها یا دانه ها همچنان ادامه داشت مجدد مصرف را شروع نموده و این بار فراورده ی دیگر را قطع نمایید….
      در نظر داشته باشید اگر سرعت ظهور دانه ها سریع شد و یا آبدار شدند و یا التهاب در ناحیه ی لب یا زبان ایجاد شد و یا دچار تنگی نفس شدید به مرکز درمانی مراجعه نمایید.

      0
      0
    ali1taks

    سلام لطفا سوالمو جواب بدید

    0
    0
    مجید

    سلام خسته نباشید دوره ای ک‌ ۳ماهه هستش یعنی ۹۰روز مرتب استفاده شود؟؟یااینکه بین هرماه باید فاصله داشته باشه؟ ممنونم میشم جواب بدهید

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      نیاز به فاصله نمی باشد.

      0
      0
    ali1taks

    سلام وقت بخیر من موهای خیلی پرپشت نرم داشتم ولی چند سال پیش بخاطر اکنه پزشک برام رواکوتان تجویز کرد ولی بعد از تمام شدن دوره موهام نابود شدن ریزش و کم پشتی نازک خشک موخوره خارش و ریشه درد پیدا کردم ولی با توجه ک۴سال از درمانم با روآکوتان میگذره الان استفاده از هیرویت مشکلم رو حل میکنه.باتشکر

    0
    0
      دکتر داروساز

      در کامنتی دیگر پاسخ داده شد.

      0
      0
      ali1taks

      خیلی ممنون ولی هیرویت به تنهایی برام کافیه و اینکه چه مدت استفاده کنم با تشکر

      0
      0
      دکتر داروساز

      معمولا ظرف 3 تا 6 ماه نتایج مطلوب ایجاد می شود.

      0
      0
      ali1taks

      مرسی تشکر

      0
      0
    علی

    سلام وقت بخیر من موهای خیلی پرپشت نرم درخشان داشتم ولی چند سال پیش بخاطر اکنه پزشک برام رواکوتان تجویز کرد ولی بعد از تمام شدن دوره موهام نابود شدن ریزش کم پشت خشک موخوره خارش و ریشه درد پیدا کردم ولی با توجه ک چند سالی از درمانم با روآکوتان میگذره الان استفاده از هیرویت مشکلم رو حل میکنه.باتشکر

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      راکوتان در برخی از مصرف کنندگان باعث ریزش مو و تغییر ساختار ساقه ی مو می شود. تغییرات ایجاد شده در ساقه ی مو برگشت پذیر می باشد.
      مصرف مکمل های تقویت کننده تا حدودی نتایج مطلوبی را به دنبال دارد.

      0
      0
    میلاد

    سلام
    عذر میخوام بعد از قطع دارو من دچار اختلال در نعوظ شدم
    بهم گفته شده که علتش ویتامین b میتونه باشه
    آیا این موضوع درسته؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      خیر ویتامین های گروه بی دارای چنین عارضه ای نیستند. لازم هست سایر علائم و داروهای مصرفی، همینطور بیماری زمینه ای احتمالی خود را بیان نمایید.

      0
      0
    ندا

    سلام خسته نباشین من دیابت نوع ۲ دارم مشکلی نداره قرص هربیت مصرف کنم باعث افزایش قند خون نمیشه

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      خیر مشکلی ایجاد نمی کند.

      0
      0
    سعید

    سلام و عرض ادب

    آیا با توجه به اینکه مقدار بیوتین در این قرص پایین میباشد،مصرف این دارو به همراه بیوتین تاثیر بهتری دارد یا مضر است و توصیه نمی شود؟
    ممنون

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      مصرف آن با بیوتین مشکلی ندارد اما بهتر است زیر نظر متخصص پوست استفاده شود.

      0
      0
    حمید

    سلام خسته نباشید .پدر من ضعف بدنی داشت.و یک مسکن گلد استاپ و قرص اعصاب.خورده بود
    بطوری که حتی.نتونست غذا زیاد بخوره .سنش هم بالای 50سال هست آیا قرص هروییت براش مشکلی ندارد .که بهش بدم و همیشه مصرف کنه

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      اگر به منظور افزایش اشتها قصد استفاده از آن را دارید موثر نخواهد بود.

      0
      0
    زهرا

    سلام بسته دوم قرص هیرویت رو شروع کردم و از همان بسته اول یه روز در میان میخوردم . شربت اُستئوکِر هم مصرف میکنم مشکلی نداره؟یه روز در میان خوردن اثرش رو میذاره؟ سنم ۲۵

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      بین مصرف استئوکر و هیرویت حداقل دو ساعت فاصله قرار دهید در این صورت میتوانید هر دو مکمل را هر روز مصرف کنید. اما در صورتی که یک روزدرمیان استفاده شوند هم موثر خواهند بود.

      0
      0
    ناشناس

    سلام ،خسته نباشبن
    یک هفتس دارم هیرویت میخورم(شبها یکساعت قبل خواب)،چندروزه سوزش ادرار دارم.میتونه از عوارضش باشه؟

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام دوست عزیز
      لطفا با آب کافی میل کنید.

      0
      0
    F.s

    سلام ببخشید من مشکل تنبلی تخمدان و کیست دارم که باعث ریزش مو شده ایا استفاده از این قرص کمکی به رشد موهام میکنه؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      اگر در رابطه با کیست تخمدان دارو استفاده می کنید می توانید در کنار ان زینک پلاس و یا سلن پلاس استفاده نمایید.

      0
      0
    علی

    من از یک هفته پیش روزی یک عدد قرص ویتامین دی1000 مصرف میکنم، الان اگه روزی یکعدد هیرویت هم بخورم آیا املاح بدنم بیش از حد نمیشه؟یا چون ویتامین دی با بی جداس مشکلی پیش نمیاد؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      خیر مشکلی پیش نمی آید.

      0
      0
    یوسف شریفی

    ریزش نه ریش

    0
    0
    Ali

    سلام وقت شما بخیر
    من از رو کنجکاوی یکی از کپسول های هیرویت رو دو نیم کردم چیزی که دیدم برام یکم عجیب هستش.یه مایع زرد رنگ با دونه های ریز سفید و قرمز داخلش بود که بشدت هم بد بو بودش.
    میخواستم بدونم این همینطوریه ؟ یعنی مشکلی نداره ؟ ممنونم

    0
    0
    مهدی

    سلام وقتتون بخیر من بدلیل کاهش وزن و مقداری هم ارثی دچار ریزش و نازک شدن عمومی کل موهای روی سرم در طول ۶ سال شدم
    بفرمایید ک تاثیری داره مصرف هیر ویت برام و این ک اگ دو دوره مصرف کنم نتیجه بگیرم بعدش قطع کنم دوباره مثل قبل نمیشه یا باید همیشه مصرف بشه قرص ممنونم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      با قطع دارو شرایط به احتمال زیاد به قبل برمیگردد…. اما افرادی که به دلیل شرایط سخت بیماری و یا رژیم غذایی نامناسب برای مدتی کوتاه دچار کمبود برخی ریزمغذی ها می شوند و به دنبال آن ملزم به استفاده از مکمل ها، در این افراد مسلما با بهبود شرایط و به دنبال آن قطع مکمل ریزش مو به حالت قبل برنخواهد گشت.

      0
      0
    کریم

    سلام.خسته نباشید خدا قوت
    بنده دو ماه پیش کاشت مو انجام دادم.ریزش اولیه بعداز کاشت تکمیل شد.و نزدیک به سه هفته هست که رویش مجدد مو البته بصورت خیلی نازک و کرک مانند شروع به رشد کرده.تا دیروز با تجویز دکتر قرص سیستین زینک B6 مصرف میکردم.
    از امروز مشاوره بعداز کاشت برای بنده کپسول Hair-Vit تجویز کردن.
    سوال:بنده بخاطر یه مشکل در چربی خون و کبد به دکتر مراجعه کردم و ایشان قرص های امگا ۳ و تریرول ۲۰۰ تجویز کردند و چند روزی هست که دارم مصرف میکنم.آیا اینا با کپسول ،Hair vit تداخل ندارند؟
    سپاسگزارم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      خیر تداخلی ندارند.

      0
      0
    هالی ه

    سلام وقت بخیر. من ریزش مو دارم و دو هفته‌ست که روزانه یک عدد هیرویت بعد از ناهار و یک عدد سیستین ب۶ بعد از شام مصرف می‌کنم. شب‌ها حس می‌کنم کتف چپم دچار سوزش میشه. ممکنه بابت هیرویت و سیستین باشه؟
    ممنونم

    0
    0
    یوسف شریفی

    سلام خانم دکترخداوردیخان وقت بخیر من 3 ماه از محلول ماینوکسیدیل استفاده کردم ولی هنوز ریش مو دارم چه پیشنهادی میدید چکار کنم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی
      نتیجه را به پزشکتان اطلاع دهید قاعدتا ایشان با دانستن وضعیت شما از نظر سایر داروهای مصرفی، سابقه بیماری و دسترسی به جواب آزمایشات بهترین تشخیص و درمان را خواهند داشت.
      مکمل خوراکی را که در حال مصرف آن هستید با برند دیگری مانند زینک پلاس جایگزین نمایید.

      0
      0
    زهرا

    سلام . من این قرص رو حدود 10 روزه مصرف میکنم . از وقت پریودم 10 روز گذشته . این قرص باعث تاخیر هستش یا دلیل دیگه ای میتونه داشته باش.

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      قاعدتا نباید دارای چنین عارضه ای باشد.

      0
      0
1 10 11 12 13 14 18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *