دلایل بی خوابی شبانه چیست؟

4/5 - (1 امتیاز)
آیا شب‌ها در هنگام خواب مشکل دارید و نمی‌توانید بخوابید؟ بی‌ خوابی یکی از مشکلات بسیار آزار دهنده است که باعث می‌شود در طول روز نتوانید به خوبی استراحت کنید و به طبع انرژی کمی در طول روز برای انجام فعالیت‌های مختلف داشته باشید. در این مطلب به بررسی دلایل بی‌خوابی می‌پردازیم.
بی خوابی
فهرست مطالب

دلایل بی خوابی

شرایط‌ های بسیار مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث بی خوابی شود. قبل از هر اقدامی برای بهبود خواب و درمان بی خوابی خود، شما باید علت این مشکل را پیدا کنید تا به صورت موثرتر این مشکل را حل کنید. در ادامه به بررسی دلایل بی خوابی می‌پردازیم.

استرس

استرس، اضطراب و نگرانی یکی از عوامل مهم است که بدن را با مشکلات مختلف مواجه می‌کند. یکی از عوارض‌هایی که استرس زیاد می‌تواند داشته باشد، بی‌خوابی یا نداشتن خواب با کیفیت در شب است. استرس می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند مدرسه، کار، پول یا خانواده باشد که ذهن شما را در شب فعال نگه می‌دارد و خوابیدن را سخت می‌کند. اتفاق‌های استرس‌زای زندگی، مانند مرگ یا بیماری یکی از عزیزان، طلاق یا از دست دادن شغل نیز ممکن است منجر به بی خوابی شود. در این شرایط شما باید سعی کنید تا استرس روزانه خود را کاهش دهید و با آرامش به رخت خواب بروید تا دچار بی خوابی نشوید و خواب با کیفیتی داشته باشید.

از بین رفتن ریتم‌های شبانه‌روزی

در حالت عادی افراد مختلف به دلیل کار و مشغله‌های روزانه خود ساعت مشخصی را بیدار می‌شوند و شب‌ها در ساعت مشخصی نیز به رخت خواب می‌روند. به این ساعت‌های مشخص که بدن به آن عادت کرده، ریتم‌های شبانه‌روزی می‌گویند. در برخی موافع به دلایل مختلفی ممکن است این ریتم‌ها تغییر کنند. به عنوان مثال به سفری رفته‌اید که اختلاف زمانی آن با محل زندگی شما زیاد است و یا به دلیل مشغله‌های روزانه خود نتوانستید سر ساعت مشخص بخوابید. این تغییر در ریتم شبانه‌روزی می‌تواند موجب مشکلات مختلف مانند بی‌خوابی شود.

عادت‌های بد خواب

برخی افراد ساعت خواب مشخصی ندارند و هر روز در ساعت‌های مختلفی می‌خوابند. عدم نظم و نداشتن ساعت خواب منظم می‌تواند موجب بی‌خوابی شود. سایر عادت‌های بدی که می‌تواند موجب بی‌خوابی شود شامل چرت زدن در طول روز است. چرت‌های کوتاهی که برخی افراد در طول روز می‌زنند می‌تواند خستگی شما را رفع کند و خواب شبانه شما را مختل کند.

انتخاب فضای نامناسب برای خواب

همانطور که هر شخصی برای درس خواندن و یا کارکردن به یک محیط آرام و مناسب نیاز دارد، برای خواب نیز به یک مکان مناسب نیاز دارد. برخی افراد محل مناسبی برای خواب خود انتخاب نمی‌کنند، به عنوان مثال اتاقی را برای خواب انتخاب می‌کنند که پر از سر و صدا و نور است. این می‌تواند یکی از دلایل  بی‌خوابی باشد. بنابراین برای رفع این مشکل قبل از خواب محل مناسبی را پیدا کنید که تاریک و به دور از سر و صدا باشد.

استفاده از گوشی و یا تبلت قبل از خواب

یکی از عادت‌های بسیار بدی که بسیاری از افراد دارند، کار کردن با تلفن همراه و یا لپ تاپ قبل از خواب است. استفاده از رایانه یا تلفن هوشمند، انجام بازی‌های ویدیویی یا تماشای تلویزیون درست قبل از خواب می‌تواند چرخه خواب شما را مختل کند.

دلایل بی خوابی

غذا خوردن زیاد در عصر

خوردن یک میان وعده سبک در عصر‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد و انرژی ادامه روز را برای شما فراهم کند، اما برخی افراد ممکن است یک میان وعده سنگین را برای عصر‌ها انتخاب کنند. این کار می‌تواند باعث شود که شب‌ها در به خواب رفتن مشکل داشته باشید.

اختلالات سلامت روان

در بیشتر مواقع بی خوابی به همراه یکی از بیماری‌های سلامت روان رخ می‌دهد. بسیاری از بیماری‌هایی که مرتبط با سلامت روان هستند مانند افسردگی می‌توانند در چرخه خواب شما اختلال ایجاد کنند و باعث شوند شب‌ها برای به خواب رفتن دچار مشکل شوید و یا صبح‌ها قبل از تکمیل شدن خواب روزانه بیدار شوید.

عوارض جانبی داروها

بسیاری از دارو‌ها که برای بیماری‌های مختلف مانند سرطان، دیابت، بیماری قلبی، آسم، بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)، تیروئید پرکار، بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر تجویز می‌شود ممکن است باعث بی‌خوابی شخص شود. در این شرایط می‌توانید با پزشک خود صحبت کنید تا دارو‌ها را در صورت امکان جایگزین کند.

بیماری‌های مرتبط با خواب

بیماری‌های مختلفی وجود دارد که به خواب مربوط می‌شود و باعث بی خوابی می‌شوند. یکی از این بیماری‌ها آپنه خواب است. آپنه خواب باعث می‌شود که در برخی مواقع در طول شب نفس شما متوقف شود و از خواب بپرید. سندرم پای بیقرار نیز باعث می‌شود که هنگام تلاش برای به خواب رفتن، پای شما میل شدیدی به تکان خوردن پیدا کند و موجب بی‌خوابی شود.

مصرف زیاد کافئین

کافئین یکی از موادی است که در قهوه‌ها وجود دارد. این ماده تاثیر زیادی در تامین انرژی و از بین رفتن خواب دارد. مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین در شب باعث می‌شود تا دچار مشکلاتی مانند بی خوابی و نداشتن خواب با کیفیت در شب شوید.

بی خوابی شبانه نشانه چیست

افزایش سن

مشکل بی خوابی با افزایش سن بیشتر می‌شود. با افزایش سن الگوهای خواب دچار تغییراتی می‌شود. به عنوان مثال با بالا رفتن سن فعالیت شما نیز ممکن است کمتر شود به همین دلیل شب‌ها به اندازه کافی خسته نمی‌شوید و دچار بی خوابی می‌شوید. همچنین با بالا رفتن سن ممکن است داروهای بیشتری با عوارض‌های جانبی مختلف مانند بی خوابی مصرف کنید.

بارداری

یکی از عوامل مهمی که در بانوان می‌تواند منجر به بی خوابی شود، بارداری است. بی‌خوابی در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه اول و سوم شایع است. تغییرات سبک زندگی که می‌تواند در این دوران به بهبود بی‌خوابی کمک کند شامل رژیم غذایی مناسب، حفظ یک برنامه خواب ثابت و تمرین تکنیک‌های تمدد اعصاب در طول روز برای کمک به کاهش اضطراب و ایجاد آرامش می‌شود.

بهترین قرص‌های درمان بی خوابی

در کنار روش‌های معمول برای درمان بی‌خوابی که بالاتر بررسی شد، مانند تغییر دارو، کاهش استرس و… استفاده از قرص‌های تنظیم خواب، یکی از روش‌هایی است که می‌توانید برای تنظیم چرخه خواب خود استفاده کنید.

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین نورم لایف با هدف بهبود کیفیت و مدت زمان خواب طراحی شده است و به عنوان راهکاری طبیعی برای کسانی که از اختلالات خواب و مشکلات مرتبط با بی‌خوابی رنج می‌برند، معرفی می‌شود. این قرص با تسریع روند القای خواب به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر به خواب رفته و در طول شب، خواب عمیق‌تری تجربه کنید. با تنظیم ریتم خواب و هماهنگی بیشتر چرخه‌های خواب طبیعی بدن، واناتونین به کاهش بیدار شدن‌های مکرر شبانه کمک می‌کند و بهبود در کیفیت کلی خواب را به ارمغان می‌آورد.

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین

قرص زیر زبانی واناتونین ملاتونین

قرص ملاتونین رازک

ملاتونین رازک به عنوان مکملی مؤثر در بهبود کیفیت خواب و کمک به درمان اختلالات خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول به‌ویژه برای کودکان با اختلالات نورولوژیکی و روانی مانند اوتیسم، صرع، عقب‌ماندگی ذهنی و سایر اختلالات روانی طراحی شده است و می‌تواند به تسهیل خواب در این گروه از بیماران کمک کند. ملاتونین رازک با تنظیم ریتم طبیعی خواب به بهبود مشکلات بی‌خوابی کمک کرده و به عنوان راهکاری طبیعی در رفع اختلالات خواب به‌ویژه در سالمندان، که ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی و جسمانی دچار بی‌خوابی شده باشند، مفید است. همچنین، مصرف این مکمل در افراد سالم نیز می‌تواند به بهبود کیفیت خواب و جلوگیری از بیدار شدن‌های مکرر کمک کند.

قرص ملاتونین رازک

قرص ملاتونین رازک

کپسول ملاتونین پلاس هلث برست

کپسول ملاتونین پلاس هلث برست یک مکمل تغذیه‌ای تخصصی برای بهبود کیفیت خواب و کمک به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن است. این محصول با ترکیبات موثر خود به افرادی که با اختلالات خواب مواجه هستند، کمک می‌کند تا به خواب راحت‌تر و عمیق‌تری دست یابند. ملاتونین پلاس نه تنها به بهبود اختلالات خواب کمک می‌کند، بلکه با ایجاد احساس آرامش در بدن، استرس و تنش‌های روزانه را کاهش داده و به فرد کمک می‌کند تا آرام‌تر و بدون دغدغه به خواب رود. این قرص در ترکیبات خود به غیر از ملاتونین حاوی مواد مغذی مانند ال تیانین و ویتامین B۶ است که برابی بهبود خواب بسیار مفید هستند.

کپسول ملاتونین پلاس هلث برست

کپسول ملاتونین پلاس هلث برست

 

قرص ملاتونین ۵ میلی گرم پارسینه دیان طب

قرص ملاتونین پارسینه دیان طب با هدف بهبود فرآیند خواب و ایجاد خوابی آرام و راحت طراحی شده است. این محصول با کمک به تنظیم ریتم شبانه‌روزی بدن، خواب منظم‌تری را برای افراد به ارمغان می‌آورد و به ویژه برای افرادی که با مشکلات خواب دست و پنجه نرم می‌کنند، گزینه‌ای مناسب و مؤثر است. یکی از ویژگی‌های مهم این قرص، عدم ایجاد وابستگی در مصرف‌کننده است، که باعث می‌شود افراد بتوانند بدون نگرانی از وابستگی طولانی‌مدت، بهبود خواب خود را تجربه کنند.

قرص ملاتونین ۵ میلی گرم پارسینه دیان طب

قرص ملاتونین ۵ میلی گرم پارسینه دیان طب

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی دلایل بی‌خوابی و بهترین قرص‌های رفع بی‌خوابی پرداخته شد. به هم ریختن چرخه خواب دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که اطلاع از علت دقیق این مشکل به شما می‌تواند در رفع این مشکل کمک کند. تلاش برای داشتن خوابی بهتر می‌تواند به رفع خستگی‌های روزانه شما کمک بسیاری کند و در طول روز انرژی بیشتری برای انجام کار‌ها داشته باشید.

منبع:
  • Mayo Clinic
  • دسته بندی: بهبود خواب
    تصویر هادی شجاع حسینی
    هادی شجاع حسینی
    هادی شجاع حسینی، کارشناس محتوا سایت مثبت سبز هستم عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید. خوشحالم در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *