موکا چیست؟ طرز تهیه موکا در خانه

3.9/5 - (7 امتیاز)
موکا با طعم شیرین، شکلاتی و خوشمره یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های این روزها است. این نوشیدنی خامه‌ای، مبتنی بر اسپرسو است؛ اما شاید بعضی از افراد به علت تعدد انواع مختلف نوشیدنی‌های قهوه، ‌در مورد موکا و ترکیبات آن دچار سردرگمی شوند. ما در این مقاله توضیح می‌دهیم که موکا چیست، از کجا آمده و چطور تهیه می‌شود.
موکا چیست؟
فهرست مطالب

موکا چیست؟

موکا در اصل، به معنای نوعی قهوه باکیفیت بالاست که از یک دانه قهوه خاص تهیه می‌شود. دانه‌های این قهوه از گونه‌های قهوه عربیکا هستند و این نوع گیاه قهوه، فقط در کشور یمن رشد می‌کرده است. اگرچه ممکن است تفاسیر متفاوتی در جهان از موکا وجود داشته باشد، اما اساس آن بر ترکیب یک شات اسپرسو با پودر کاکائو یا سیروپ شکلات و به دنبال آن شیر یا خامه است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع قهوه

ترکیبات قهوه موکا

موکا می‌تواند طرز تهیه‌های مختلفی داشته باشد اما دستور اصلی آن این است که باید یک شات اسپرسو با پودر کاکائو یا سیروپ شکلات و بعد با شیر یا خامه ترکیب شود. در واقع، موکا نوعی لاته است؛ به این معنا که اغلب تشکیل شده از 1/3 اسپرسو و 2/3 شیر بخارپز است که به آن طعم شکلاتی تلخ یا شیری اضافه می‌شود.

طرز تهیه موکا

قهوه موکا با توجه به سلایق و ذائقه‌های مختلف می‌تواند به روش‌های گوناگونی تهیه شود. یکی از انواع طرز تهیه موکا را در ادامه برای شما آورده‌ایم.

مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. 1 شات اسپرسو یا 1 فنجان قهوه دم کرده داغ آماده کنید و در یک لیوان بریزید.
  2. 2 قاشق غذا خوری شیر را با روش دلخواه خود (مثلا با همزن) بهم بزنید تا کف کند.
  3. سس شکلات را به لیوان خود اضافه کنید و به آرامی‌ با قهوه هم بزنید. به جای استفاده از سس شکلات آماده، می‌توانید از شکلات ذوب شده به روش بن ماری یا ترکیب 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده + 1 قاشق غذاخوری شکر سفید + آب استفاده کنید.
  4. شیر کف‌دار را به آرامی ‌در لیوان بریزید تا تقریبا پر شود.
  5. روی قهوه موکا را می‌توانید با دارچین، پودر کاکائو، مارشملو، خامه فرم گرفته، سس شکلاتی یا تکه‌های شکلات تزئین کنید.

انواع موکا

قهوه موکا علاوه بر شکلات، با شکلات سفید و شیری نیز تهیه می‌شود.

همچنین شما می‌توانید قهوه موکا را همراه با یخ سرو کنید. این نوع نوشیدنی، آیس موکا (آیسد موکا) نام دارد.

آیس موکا

طرز تهیه آیس موکا

برای تهیه آیس موکا در تابستان، سس شکلات را در یک لیوان بریزید. اسپرسو سرد را به آن اضافه کرده و بهم بزنید. سپس شیر سرد و تکه‌های یخ را اضافه کنید. می‌توانید آن را به شیکر منتقل کنید و 1-2 دقیقه آن را تکان دهید تا شیر کمی‌ کف کند. آیس موکای شما آماده است!

قهوه موکا چه طعمی ‌دارد؟

موکا طعمی ‌شبیه قهوه شکلاتی دارد. در جایی که از این نوشیدنی، طعم تلخ شات اسپرسو را احساس می‌کنید، ترکیب شکلات، شیرینی مطبوعی ایجاد می‌کند تا یک نوشیدنی مخملی با طعم ملایم و متعادل داشته باشید.

قهوه موکا از کجا آمده است؟

تصور می‌شود این نوشیدنی در ابتدا از روی دانه موکا نامگذاری شده است که نوعی دانه قهوه است که از بندر موکا (المخا) در یمن حمل می‌شود. دانه‌های موکا به خاطر طعم طبیعی شکلاتی خود معروف بودند. این روزها، نام موکا به این دانه‌های قهوه اشاره نمی‌کند، بلکه به وجود طعم دهنده‌های شکلاتی اضافه شده در نوشیدنی قهوه اشاره می‌کند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با تاریخچه قهوه

سخن پایانی

موکا، یک نوشیدنی خوشمزه و با طعم شکلاتی بر پایه قهوه است. در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، سعی کردیم شما را با قهوه موکا، طرز تهیه و انواع مختلف آن آشنا کنیم. امیدواریم از این مطالب استفاده کرده و این نوشیدنی را درست کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

منبع:
  • nescafe
  • برچسب: اسپرسو
    دسته بندی: مقالات گوناگون
    تصویر محمدرضا شکاری
    محمدرضا شکاری
    خلاقیت و جذابیت را چاشنی نوشته‌هایم می‌کنم تا مطالبی که در راستای ارتقاء سلامت هموطنان خود به نگارش درمی‌آورم، جامع، دلنشین و تاثیرگذار باشد.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *