سیر سیاه چیست (با سیر سفید چه تفاوتی دارد؟)
سیر سیاه فرآوردهای است که به باور بسیاری از ساکنان خاورمیانه، یک درمان طبیعی محسوب میشود. در اصل خاستگاه این فرآورده خاورمیانه است و اولین بار، آنها خواص دارویی این ماده را کشف کردند. بعدها این ماده به تدریج در میان کشورهای مختلف گسترش یافت و مردم باقی کشورها نیز از فواید آن بهرهمند شدند. این سیر دارای طعمی خاص و ویژه است که بسیار به طعم سرکه بالزامیک شباهت دارد.
حالا سوالی که ایجاد میشود این است که تفاوت سیر سیاه با سیر معمولی چیست؟ در واقع سیر سیاه همان سیر تازهای است که برای مدت طولانی در محلول آب نمک نگهداری شده و در اثر تخمیر، طعم، رنگ و بافت آن دچار تغییر شده است.
بیشتر بخوانید: خواص سیر
جدول ارزش غذایی سیر سیاه
به ازای هر 15 گرم سیر سیاه | |
کالری | 20 |
پروتئین | 0.5 |
چربی | 1 |
کربوهیدرات | 2 |
فیبر | 0.5 |
قند | 4 |
همچنین ویتامینها و مواد معدنی این فرآورده شامل موارد زیر است:
ویتامین C | ویتامین B1 | ویتامین B2 | ویتامین B3 | ویتامین B6 | فولات |
آهن | منیزیم | کلسیم | فسفر | منگنز | زینک |
خواص سیر سیاه
سیر سیاه هم مثل بسیاری از ترکیبات طبیعی دیگر دارای خواص بسیاری است که میتواند مزایای ویژه خود را ایجاد کند؛ اما این را نیز باید در نظر داشت که در برخی موارد، سیر تازه در اولویت قرار خواهد گرفت.
همانطور که در جدول ارزش غذایی بالا دیدید، سیر سیاه سرشار از مواد معدنی ضروری است و افزون بر اینها، دارای گروههای آنتی اکسیدانی فراوانی است که بر مزایای این فرآورده افزوده است.
برخی از مهمترین این خواص عبارتاند از:
- کنترل قند خون
- موثر در مبارزه با سرطان
- کمک به سلامت قلب
- بهبود عملکرد مغز
- تقویت سیستم ایمنی
- کمک به سلامت ریهها
سیر سیاه برای چه کسانی ضرر دارد؟
در عین حال که سیر سیاه فواید بسیار زیادی برای سلامت عموم افراد دارد، این فرآورده ممکن است برخی گروههای خاص را تحت تاثیر قرار دهد و به آنها آسیبهای جدی وارد کند.
افراد زیر به هیچ وجه نباید سیر سیاه استفاده کنند:
- افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف میکنند
- کسانی که فشار خون پایینی دارند
- خانمهایی که تازه زایمان کردهاند
- افرادی که با اختلالات بینایی و شنوایی درگیرند
طرز تهیه سیر سیاه
اگرچه فروش سیر سیاه به اندازه سیر سفید و تازه رایج نیست ولی با این وجود همچنان در برخی فروشگاهها وجود دارد؛ اما اگر نتوانستید آن را در هیچ فروشگاهی پیدا کنید، نگران نباشید! ما طرز تهیه سیر سیاه را به شما خواهیم گفت.
به دو روش میتوانید سیر سیاه را در منزل درست کنید؛ با استفاده از میوه خشک کن و یا با کمک آرامپز.
اگر از دستگاه میوه خشک کن استفاده میکنید:
- یک بوته سیر را درون یک کیسه پلاستیکی پیچیده و دور آن را لایههایی از فویل بپیچید.
- آن را درون دستگاه قرار دهید.
- دمای آن را در 130 درجه فارنهایت تنظیم کنید.
- 3 هفته صبر کنید. سیر سیاه شما آماده است!
در صورت استفاده از آرامپز:
- تنظیمات دستگاه را از حالت پخت غذا خارج کنید و تنها روی حالت گرم کردن بگذارید.
- بوته سیر را درون آرامپز قرار دهید.
- 2 هفته صبر کنید تا سیر سیاه درست شود.
طریقه مصرف سیر سیاه (کاربردها)
سیر سیاه را میتوان به روشهای مختلف و با دستورهای متفاوتی استفاده کرد. با وجود اینکه مصرف سیر به تنهایی، به دلیل طعم و بویی که دارد، کمی عجیب به نظر میرسد، باید گفت که یکی از رایجترین حالتهای استفاده سیر سیاه این است که به تنهایی مصرف شود. دلیل آن این است که طعم سیر سیاه بسیار قابل تحملتر از سیر سفید است.
موارد دیگری که میتوانید از سیر سیاه استفاده کنید:
- همراه تست و تخم مرغ
- ترکیب آن با موسیر، روغن زیتون، سرکه بالزامیک و نمک به عنوان سس سالاد
- ترکیب کردن با سیب زمینی و سبزیجات
- در پیتزا و پاستا و بسیاری از غذاها
- استفاده از آن در حمص
- اضافه کردن آن به سوپ
- استفاده از آن در دیپهای مختلف، مانند دیپ چدار، دیپ گودا و…
- استفاده از آن در سس پستو
- و…
جمع بندی
در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز، به معرفی سیر سیاه و پرسشهای پر تکرار مرتبط با آن پرداختیم. استفاده از سیر سیاه در زندگی روزمره بسیاری از مردم، چندان رایج نیست؛ اما میتواند طعم خاصی را به تمام طعمهایی که تا به حال امتحان کردهاید و میشناسید، اضافه کند. این ماده سرشار از ویتامینها و مواد معدنی متنوعی است که در کنار لذت بردن از طعم آن در غذاهای مختلف، میتوانید از خواصی که برای سلامت انسان به همراه دارد نیز استفاده کنید.