قند خون

تعداد مقالات: 42
ادرار کردن فرآیندی طبیعی و ضروری برای دفع مواد زائد از بدن است. اما آیا می‌دانستید که تعداد دفعات ادرار در روز می‌تواند نشانه‌ای از سلامت یا بیماری شما باشد؟ شاید شما هم گاهی اوقات احساس کنید که بیشتر از حد معمول ادرار می‌کنید و نگران شده باشید. اما چند بار ادرار در روز طبیعی است و بیشتر از آن می‌تواند نشانه دیابت باشد؟ در ادامه به این موارد پاسخ می‌دهیم.
دیابت نوع ۲ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک در جهان امروز است که به‌دلیل مقاومت سلول‌های بدن به انسولین و اختلال در ترشح آن، موجب افزایش قند خون و بروز عوارض متعددی در سیستم‌های مختلف بدن می‌شود. در این میان، آمپول اوزمپیک (Ozempic) با ماده فعال سماگلوتید (Semaglutide) به عنوان یکی از داروهای چندمنظوره، توانسته جایگاه مهمی در درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ پیدا کند. این دارو نه تنها در بهبود کنترل قند خون موثر است، بلکه با کاهش اشتها و کمک به کاهش وزن، تاثیر چشمگیری در بهبود وضعیت عمومی بیمار دارد. در ادامه، به بررسی کاربرد، نحوه مصرف، نحوه عملکرد، موارد احتیاط و عوارض اوزمپیک خواهیم پرداخت.
آیا می‌دانستید برخی از میوه‌ها با وجود فوایدی که دارند، می توانند برای افراد مبتلا به دیابت مضر باشند؟ شاید شما هم به عنوان یک فرد دیابتی نگران انتخاب میوه‌های مناسب برای رژیم غذایی خود باشید و ندانید که کدام میوه‌ها را باید با احتیاط مصرف کنید یا از مصرف آن‌ها اجتناب کنید. در این مقاله به شما می‌گوییم که چه میوه‌هایی برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیستند.
یکی از سوالات اساسی و البته نگران‌کننده‌ای که بسیاری از مبتلایان به دیابت با آن مواجه هستند، ریزش مو است. آیا واقعا دیابت می‌تواند منجر به این مشکل شود؟ در این مقاله، به بررسی ارتباط بین دیابت و ریزش مو می‌پردازیم.
در دنیای شلوغ امروز، دیابت به یک چالش بزرگ برای بسیاری از افراد تبدیل شده است. داروها و رژیم‌های غذایی بخش مهمی از درمان هستند، اما آیا می‌دانستید که برخی دمنوش‌های گیاهی می‌توانند به طور طبیعی به مدیریت قند خون کمک کنند؟ با ما همراه باشید تا با بهترین گزینه‌ها آشنا شوید و ببینید چگونه این دمنوش‌های خوشمزه می‌توانند به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کنند.
آیا از نوسانات قند خون خسته شده‌اید؟ آیا به دنبال راهی برای مدیریت بهتر دیابت خود هستید؟ تغذیه سالم، یکی از مهم‌ترین عوامل کنترل دیابت است. با انتخاب غذاهای مناسب، می‌توانید سطح قند خون خود را پایدار نگه داشته و از عوارض این بیماری پیشگیری کنید. در این مقاله، به شما خواهیم گفت که چه غذاهایی برای دیابتی‌ها مفید هستند و چگونه می‌توانید یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای خود تنظیم کنید.
پیش دیابت یک بیماری جدی است که خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تقریبا همیشه ابتدا پیش دیابت دارند. اما پیش دیابت معمولا علائمی‌ ایجاد نمی‌کند. پس این بیماری چگونه تشخیص داده می‌شود؟
در دنیای امروز که شیوه زندگی و تغذیه‌ی ما تاثیر قابل توجهی بر سلامتی‌مان می‌گذارد، هر روز بیشتر از پیش به دنبال راه‌های طبیعی برای بهبود کیفیت زندگی خود هستیم. یکی از موضوعاتی که بسیار در بین افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که نگران قند خون خود هستند مطرح می‌شود، خواص سیر است. این گیاه معجزه‌آسا با عطر و طعم خاص خود نه تنها در آشپزی جایگاهی ویژه دارد، بلکه به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات مختلف شناخته می‌شود. اما آیا واقعا سیر می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کند؟
در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2، قند خون در طول شب دچار نوساناتی می‌شود که می‌تواند به افزایش سطح قند خون یا هیپرگلیسمی در صبح منجر شود. یک میان وعده مناسب برای آخر شب و قبل از خواب می‌تواند به تعادل سطح قند خون شما کمک کند. در ادامه بهترین مینوعده‌ها برای قبل از خواب را به شما معرفی می‌کنیم.
اگر به اطرافیان خود دقت کرده باشید، احتمالا متوجه شده‌اید که افراد مبتلا به دیابت معمولا با چاقی و اضافه وزن درگیر هستند. به نظر می‌رسد که انسولین و افزایش وزن اغلب دست در دست هم پیش می‌روند. اما چه ارتباطی بین دیابت و افزایش وزن وجود دارد؟ و آیا می‌توان جلوی این افزایش وزن را گرفت؟
وزن ما معمولا ثابت است و بدون ایجاد تغییر در مقدار غذا خوردن یا فعالیت بدنی تغییری نمی‌کند. اضافه کردن یا کم کردن یک تا دو کیلوگرم وزن، اتفاق عجیبی نیست. این تغییرات طبیعی هستند و معمولا با برطرف شدن عامل آن (مانند بیماری یا پرخوری)، وزن بدن به حالت قبل برمی‌گردد. اما کاهش شدید وزن (مثلا 5 کیلو یا بیشتر) طی چند هفته تا چند ماه بدون ایجاد هیچ تغییر عمده‌ای در رژیم غذایی یا ورزش، نگران‌کننده است. این کاهش وزن چشمگیر می‌تواند نشانه اولیه دیابت باشد.
قند خون بالا یا هیپرگلیسمی ‌می‌تواند باعث عوارض طولانی مزمنی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب عصبی، عفونت لثه و حتی مشکلات چشمی ‌شود. هیپرگلیسمی ‌همچنین می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند و در نتیجه، احتمال بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی را افزایش دهد. یکی از راه‌های موثر در پایین آوردن قند خون، تجدید نظر در عادات غذایی است. در این مقاله غذاهایی را به عنوان معجزه کاهش قند خون به شما معرفی می‌کنیم.