درمان سوء هاضمه با چای نعنا
بهبود مشکلات معده یکی از شناختهشدهترین فواید دمنوش نعناع است. برگهای نعنا حاوی ترکیبی از جمله منتول، منتون و لیمونن هستند که به آرام کردن معده کمک کرده و هضم غذا را بهبود میبخشند. برای اینکه فواید دمنوش نعنا برای معده به حداکثر برسد میتوانید برگهای نعنا را با زنجبیل، ریشه گل ختمی و بابونه ترکیب نمایید. در نهایت این دمنوش را با مقداری نبات یا عسل نوش جان نمایید. همچنین از مکمل گوارش و معده نیز میتوانید استفاده کنید تا مشکلات گوارشی شما بهبود یابد.
دمنوش نعنا برای لاغری
چای نعنا کمی شیرینی طبیعی دارد. افرادی که میخواهند با هدف کاهش وزن، مصرف قند و شکر خود را کاهش دهند، به جای خوردن دمنوشهای تلخی که نیاز به مصرف شدن با قند دارند، میتوانند دمنوش نعنا بنوشند. در صورتی که قصد لاغری دارید، به هنگام گرسنگی یک فنجان چای نعنای بدون کالری میل کنید تا هم انرژی بگیرید و هم به مصرف نوشیدنیهای مضر روی نیاورید. نعنا در کنترل اشتها نقش داشته و از طرف دیگر در صورتی که به صورت دمنوش مصرف شود، به تامین آب بدن کمک کرده و در کاهش احساس گرسنگی نقش دارد.
موثر در بهبود سندرم روده تحریک پذیر
کپسولهای حاوی روغن نعنا معمولا توسط پزشکان به عنوان درمانی برای سندرم روده تحریک پذیر تجویز میشوند. نوشیدن چای نعنا به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر مثل نفخ معده و درد معده کمک میکند.
کمک به کاهش مصرف کافئین
همانطور که گفتیم چای نعنا یک دمنوش گیاهی بدون کافئین است. به عنوان جایگزینی برای قهوه و چای که دارای کافئین هستند، میتوانید از دمنوش نعنا استفاده کنید. مصرف کافئین هنگام عصر یا غروب به دلیل اختلال در خواب معمولا توصیه نمیشود. به جای آن میتوانید دمنوش نعنا بخورید.
تقویت سیستم ایمنی از مزایای چای نعنا
نعنا حاوی ترکیبات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی است که همگی برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن کارایی دارند. نعناع همچنین ممکن است به مبارزه با عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی و رفع گرفتگی بینی کمک کند. پس اگر سرما خوردهاید یا از سینوزیت رنج میبرید، نوشیدن یک فنجان چای نعناع داغ و بخور دادن با آن به شما توصیه میشود.
تسکین آلرژی
رزمارینیک اسید ترکیبی در نعنا است که در رزماری و دیگر گیاهان خانواده نعنا وجود دارد. این ماده میتواند به کاهش علائم آلرژی از جمله عطسه، خارش و آبریزش بینی کمک کند.
رفع بوی بد دهان
چای نعناع یک راهکار عالی برای و طبیعی برای از بین بردن باکتریهای داخل دهان بوده و موجب از بین بردن بوی بد دهان میشود. حتما دیدهاید که در بسیاری از خمیر دندانها از نعناع فلفلی استفاده میشود زیرا در خوشبو شدن دهان نقش دارد.
تاثیر چای نعناع در تسکین درد
به عنوان یک تسکین دهنده طبیعی درد میتوانید از چای نعناع بهره بگیرید. نتیجه برخی بررسیها نشان داده است عطر چای نعنا میتواند روی سیستم بویایی تاثیر گذاشته و سردردهای تنشی را تا حدودی بهبود بخشد. بخارات طبیعی روغن منتول که از برگ نعنا حاصل میشود، به شل شدن عضلات منقبض جمجمه و تسکین درد کمک میکند.
تقویت قدرت تمرکز
نوشیدن چای نعناع به افزایش هوشیاری ذهنی و تمرکز کمک میکند. زمانی که احساس میکنید مشغول کاری هستید و به هشیاری زیاد نیاز دارید، بد نیست چای نعنا را امتحان کنید.
طرز تهیه چای نعناع
برای تهیه چای نعنا روشهای مختلفی وجود دارد:
در این روش شما به مواد زیر نیاز دارید:
- 5 برگ نعنای تازه
- 1 فنجان آب
- نصف یک لیموی تازه
- مقداری عسل یا نبات
آب را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. برگهای نعنا را پس از خرد کردن به قوری اضافه کرده و به اندازه 1 فنجان آب به آن اضافه نمایید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا با حرارت ملایم دمنوش شما دم بکشد و بعد آن را میل کنید.
در روشهای دیگری که برای تهیه چای نعنا پیشنهاد میشود میتوانید به برگهای نعنا، زنجبیل یا دانه شنیلیله اضافه کنید. برای تهیه این دمنوش حتما لازم نیست نعناع مورد استفاده شما تازه باشد. از نعنای خشک هم میتوانید استفاده نمایید. یک روش ساده هم این است که مقداری نعنا را به چای سیاه خود اضافه کنید تا دم بکشد. دمنوش نعنا را همراه با یک قاشق چایخوری عسل، مقداری نبات یا یک عدد خرما مورد استفاده قرار دهید.
چای نعناع در طب سنتی
طبع نعنا گرم و خشک بوده و در طب سنتی از محبوبیت فراوان برخوردار است. برای حل مشکلات معده و نفخ، نعنا در واقع فوق العاده عمل میکند. نعنایی که در سبزی خوردن میبینید با نعنایی که به صورت خودرو در کوهها میروید، متفاوت است. اگرچه عطر و طعم و مزه آنها تقریبا مشابه هستند اما خواص نعنای کوهی بیشتر از نعنایی است که به عنوان سبزی خوردن استفاده میکنید. در طب سنتی چای نعناع خواص زیر را دارد:
- رطوبت و بلغم را دفع میکند.
- در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.
- رقیق کننده خون غلیظ است.
- استنشاق بخار دم کرده نعنا برای بهبود آسم و تنگی نفس مفید است.
- به عنوان مسکن سوزش معده میتوانید از چای نعناع استفاده کنید.
شایان ذکر است که عرق نعنا نیز همانند چای نعنا طبع گرم و خشک دارد.
مضرات چای نعنا
در بعضی از افراد چای نعنا ممکن است عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:
- این دمنوش ممکن است با داروهای سوء هاضمه تداخل داشته باشد. بنابراین در صورت مصرف این نوع داروها قبل از تهیه دمنوش نعنا با پزشک مشورت کنید.
- ممکن است قند خون را کاهش دهد.
- در بعضی از افراد با مصرف این دمنوش احتمال بروز واکنشهای آلرژیک وجود دارد.
- قاعدهآور است و ممکن است برای مصرف زنان باردار مناسب نباشد.
- احتمال دارد زخم معده را بدتر کند و باعث اختلالات معده شود.
کلام پایانی
به عنوان یک دمنوش خوشطعم پیشنهاد میدهیم چند بار در هفته به جای چای و قهوه که نوشیدنیهای کافئین دار هستند، چای نعنا بنوشید. چای نعناع بیش از هر چیز برای درمان مشکلات معده کاربرد دارد. این نوشیدنی گرم را در کنار مقداری نبات یا عسل میل کنید.