توهم سرطان سینه | وجود چه علائمی می تواند ابتلا به سرطان سینه را قطعی کند !!!

2.5/5 - (2 امتیاز)
علائم سرطان سینه
فهرست مطالب

سرطان سینه به عنوان دومین سرطان شایع در دنیا شناخته شده است. اگرچه تصور غالب مردم اینست که هیچ سرطانی درمان نمی‌شود، اما راه‌هایی برای درمان سرطان سینه وجود دارد. طبق گفته بهترین پزشکانی که در زمینه تشخیص و درمان این بیماری فعالیت دارند، اگر سرطان سینه در همان مراحل اول تشخیص داده شود، قابل درمان است و می‌توان سلول‌های سرطانی را برای همیشه ریشه‌کن کرد. برای تشخیص به موقع این بیماری ابتدا باید معاینه سینه در خانه انجام شود و سپس به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به علائم این بیماری می‌پردازیم.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

علائم اولیه‌ سرطان سینه چیست؟

کاهش وزن بدون دلیل

وجود گره‌ها یا ندول در سینه

مشکلات پوستی در ناحیه‌ سینه

تغییر در شکل یا بافت سینه‌ها

احساس خستگی بیش از حد

ترشحات سینه

تغییراتی در سایز سینه‌ها

برای درمان سرطان سینه چکار کنیم؟

 

 

علائم اولیه‌ سرطان سینه چیست؟

سرطان سینه با علائم مشخصی ظاهر می‌شود و بیشتر علامت‌های آن در بیماران یکسان است. از جمله علائم این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد غده یا توده در پستان یا در زیر بغل
  • احساس درد در ناحیه سینه و یا اطراف آن
  • ایجاد فرو رفتگی و یا برآمدگی در سینه
  • تغییرات پوستی پستان یا ایجاد تغییر در ناحیه نوک سینه
  • خارج شدن ترشحات از سینه
  • کاهش وزن شدید بدون دلیل
  • ایجاد ندول یا گره در سینه
  • تغییر شکل در بافت سینه‌ها
  • احساس خستگی بیش از حد

در ادامه بیشتر به بررسی این علائم می‌پردازیم.

کاهش وزن بدون دلیل

یکی از علائم بیماری سرطان سینه خود را با لاغری و کاهش وزن شدید نشان می‌دهد. اگرچه لاغری اغلب برای بانوان خوشحال‌کننده است، اما توجه داشته باشید که این لاغری بدون دلیل اتفاق می‌افتد. در واقع شما نه مقدار غذا را کم می‌کنید، نه رژیم غذایی مشخصی دارید و نه حتی فعالیت بدنی‌تان زیاد شده است، ولی به یکباره وزن کاهش می‌یابد. در بیماری سرطان پستان؛ به طور معمول 5 کیلو در ماه وزن کاهش می‌یابد که دلیل مشخصی هم ندارد. در صورت مشاهده این علامت باید با بهترین دکتر سرطان سینه مشورت کنید.

وجود گره‌ها یا ندول در سینه

یکی دیگر از علائم ابتلا به سرطان پستان، ایجاد گره یا ندول در زیر پستان است. در حالت عادی وقتی به سینه دست می‌زنید و قسمت سفت آن را لمس می‌کنید، گره‌هایی را در زیر آن احساس می‌کنید. این گره‌ها در بسیاری از مواقع نشانه کیست پستان است و علامت بیماری سرطان نیست.

ندول چیست ؟

حالا شاید بپرسید ندول چیست؟ ندول در واقع یک توده گرد و کوچک است که در قسمت بافت سفت پستان قرار دارد. ندول‌ها به اندازه یک نخود فرنگی رشد می‌کنند. اما وقتی که کسی به بیماری سرطان مبتلا شود، اندازه ندول درشت و بزرگ می‌شود. تشخیص آن‌ با عکس‌برداری یا با اشعه X صورت می‌گیرد.

برای معاینه سینه در خانه می‌توانید در زیر دوش حمام سینه‌ها را لمس کنید. اگر میزان ندول‌ها بیش از اندازه یک نخود فرنگی باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

تفاوت ندول در سرطان سینه و کیست پستان

ندول با کیست شباهت زیادی دارد. کیست توده‌هایی است که با مایعات پر می‌شود. کیست‌ها اغلب دو هفته قبل از پریود شدن ظاهر می‌شوند. به طوری که در ناحیه سینه احساس درد دارید. بعد از یائسگی کیست‌ها ناپدید می‌شوند. اما ندول‌ها توده‌هایی هستند که همیشه در جای خود ثابت هستند و تنها در زمان تغییرات هورمونی بزرگ یا کوچک می‌شوند. ندول به دو نوع خوش‌خیم و بدخیم تقسیم می‌شود. نوع بدخیم یکی از علائم سرطان سینه است.

علایم سرطان سینه در بافت سینه

مشکلات پوستی در ناحیه‌ سینه

یکی دیگر از علائم بیماری سرطان پستان، تغییراتی است که در ناحیه پوست سینه‌ها ایجاد می‌شود. نوک سینه معمولا دچار خارش می‌شود. ایجاد ترک در این ناحیه، زخم شدن در اثر خارش شدید و یا قرمزی پوست سینه هم از علائم دیگر این بیماری است. در بسیاری از مواقع پوست سینه شباهت زیادی به سوختگی پیدا می‌کند. به عبارت دیگر رنگ پوست سینه‌ها به قرمزی تغییر می‌کند. ایجاد حفره‌های کوچک با رنگ سرخ و نارنجی از علائم این بیماری است. در این شرایط باید برای درمان سرطان سینه اقدام کنید.

تغییر در شکل یا بافت سینه‌ها

از دیگر نشانه‌های بیماری سرطان پستان باید به تغییراتی اشاره کرد که در بافت آن ایجاد می‌شود. اندازه و شکل سینه‌ها تحت تاثیر تومور بدخیم تغییر می‌کند. حتی احساس ایجاد تپش و گرمای بیشتری در ناحیه سینه دارید. ایجاد غده همراه با درد می‌تواند نشانه‌ای بیماری سرطان پستان باشد.

یکی از نشانه‌های دیگر بیماری سرطان، ایجاد گره‌های لنفاوی در زیر بغل است که متورم می‌شوند. با انجام معاینه سینه در خانه وجود یک توده سفت در زیر پستان را احساس می‌کنید. بنابراین می‌تواند علامت ابتلا به بیماری سرطان باشد.
درمان سرطان سینه

احساس خستگی بیش از حد

از دیگر علائم بیماری سرطان سینه احساس خستگی بدون دلیل است. زمانی که فعالیت جسمانی زیاد شود، خستگی امری طبیعی است. اما خستگی که ناشی از این بیماری باشد، بدون دلیل بروز می‌کند.

ترشحات سینه

خارج شدن ترشحات سینه هم از دیگر علائمی که از وجود بیماری سرطان پستان خبر می‌دهد. این ترشحات اغلب خون‌آلود و چرکین هستند. اگرچه در مواردی هم ممکن است به دلیل دیگری از جمله ابتلا به عفونت و یا عوارض مصرف داروهای ضدبارداری، ترشحاتی از سینه خارج شود، اما به طور کلی این عارضه هم یکی از علائم سرطان پستان محسوب می‌شود. اما به تنهایی دلیل ابتلا به بیماری سرطان نیست.

تغییراتی در سایز سینه‌ها

وقتی فردی به سرطان سینه مبتلا می‌شود، غدد لنفاوی در او متورم می‌شود. این غدد مثل فیلتر عمل می‌کنند و سلول‌های سرطانی را به سمت خود می‌کشند. با ورود سلول‌های سرطانی به سمت غدد لنفاوی، این ناحیه متورم می‌شود. بنابراین یکی دیگر از علائم بیماری سرطان سینه، بزرگ شدن ناگهانی پستان‌هاست.

 

برای درمان سرطان سینه چکار کنیم؟

بهترین راه برای درمان، تشخیص به موقع این بیماری است. معاینه سینه در خانه با کمک این علائم از پیشرفت بیماری پیشگیری می‌کند. بنابراین به محض مشاهده این علائم با مراجعه بهترین دکتر سرطان سینه می‌توانید بیماری را درمان کنید. طبق توصیه های دکتر فرهاد موسی زاده جراح و متخصص پستان تشخیص به موقع این بیماری در روند درمان تاثیر زیادی دارد. پس علائم این بیماری را به خاطر داشته باشید تا آن را به موقع تشخیص دهید. حتی در صورت تشخیص سرطان نیز نگران نباشید بیماران بسیاری که دیر این بیماری را تشخیص داده اند نیز موفق به شکست سرطان شده اند. حتی در صورت برداشتن پستان و عمل ماستکتومی روش های مختلفی برای بازسازی سینه وجود دارد مانند استفاده از ایمپلنت دندان برای  دندان خراب شده می توان با استفاده از ایمپلنت یا پروتز سینه به بازسازی پستان اقدام نمود

منابع:

https://www.cdc.gov/cancer/breast/basic_info/symptoms.htm

https://cc3.cancercenter.com/cancer-types/breast-cancer/symptoms?invsrc=non_branded_natural_search_google

دسته بندی: بیماری ها
تصویر مریم نظری
مریم نظری
از معتبرترین مقالات روز دنیا پرمخاطب‌ترین موضوعات را در حوزه تغذیه و سلامت به زبانی ساده و روان ترجمه و تالیف می‌کنم تا همراستای پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا پیش رویم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *