ادرار به رنگ چای، نشانه کم آبی بدن
در بیشتر موارد ادرار به رنگ چای نشانه کم آبی بدن است و جایی برای نگرانی نیست. سایر علائم کم آبی بدن میتواند شامل سرگیجه یا سبکی سر، خشکی دهان، پوست خشک، سردرد، تشنگی و یبوست باشد. اگر علائم کم آبی را تجربه کردید، نوشیدن آب بسیار مهم است.
رژیم غذایی
چندین ماده غذایی ممکن است رنگ ادرار شما را تیره کنند، از جمله چغندر قرمز، توت سیاه، ریواس، رنگ خوراکی و غیره.
مصرف برخی داروها و ادرار به رنگ چای
علاوه بر موارد گفته شده تغییر رنگ ادرار به رنگ چای میتواند از عوارض جانبی مصرف برخی داروها باشد. این داروها عبارتند از لوودوپا، متیل دوپا، نیتروفورانتوئین، مترونیدازول و ملینهایی که در آنها از گیاه سنا استفاده شده است. اگر شروع به مصرف یکی از این داروها کردید و ادرار شما تیره شد با پزشک مشورت کنید تا نکات قابل توجه را به شما بگوید.
بیشتر بخوانید: ادرار به رنگ آب نشانه چیست؟
ابتلا به بیماری های مختلف
گاهی اوقات تشخیص تفاوت بین ادرار به رنگ چای به دلیل کم آبی یا دلایل دیگر دشوار است. ادرار تیره به دلیل کم آبی معمولا کهربایی یا عسلی رنگ است و ادرار تیره مرتبط با بیماریهای زمینهای را میتوان با موارد زیر متمایز کرد:
- قهوهای که نشاندهنده رنگدانههای صفراوی است (بیلی روبینوری)
- قرمز که نشان دهنده رنگدانههای خون (هماچوری) است.
بیماریهایی مانند رابدومیولیز، هپاتیت، سیروز، انسداد صفراوی، عفونت دستگاه ادراری، پورفیری، تالاسمی، سرطانهای مثانه و کلیه و پانکراس و غیره نیز میتوانند باعث ایجاد ادرار به رنگ چای شوند.
ادرار به رنگ چای، نشانه ورزش کردن
ورزش بیش از حد یا بیش از حد شدید نیز ممکن است به تیره شدن ادرار کمک کند. ورزش شدید میتواند باعث آسیب عضلانی شود که این امر موجب میشود بدن مواد زائد اضافی را آزاد کند. در نتیجه، ادرار ممکن است به رنگ چای، صورتی یا کولا رنگ باشد.
سخن پایانی
تغییر در رنگ ادرار، هرچند گاهی بیاهمیت، اما میتواند نشانهای از مشکلات جدیتر باشد. با شناخت علائم و عوامل ایجادکننده میتوانید به طور موثر این مشکل را مدیریت کنید و از بروز عوارض جدیتر جلوگیری کنید. در بیشتر موارد، ادرار تیره به دلیل کم آبی بدن یا خوردن برخی مواد غذایی مانند چغندر ایجاد میشود. با این حال، ممکن است نشانه ای از یک بیماری زمینه ای مانند بیماری کبد یا رابدومیولیز باشد. اگر تیرگی ادرار شما با نوشیدن آب از بین نرفت حتما به پزشک مراجعه کنید.
2 دیدگاه
احتمال داره رنگ ادرار مربوط به دارو و یا غذا باشه،،من هروقتی لبو میخورم رنگ ادرارم دقیقا مثل خون میشه و یا زرنگ قرمز در غذا مثلا زرشک پلو میخورم باز هم رنگ ادرارم مثل چای میشه ،،آقای دکتر درسته ،،یا نه،،
همراه محترم
سلام
بسیاری از رنگدانه های موجود در مواد غذایی و دارویی بدون تغییر و از طریق ادرار دفع میگردند. بنابراین تغییر رنگ ادرار بعد از مصرف مواد غذایی رنگی، طبیعیست.
متشکرم