محاسبه میزان پروتئین، چربی و کربوهیدراتی که باید روزانه مصرف کنیم
انجام این محاسبات ممکن است برای بسیاری از افراد گیج کننده باشد، به همین منظور در ادامه این محاسبات را با مثال انجام میدهیم تا درک آن برای شما آسانتر باشد. در اینجا مثالی از نحوه محاسبه درشت مغذیها برای یک رژیم غذایی 2000 کالری شامل 40٪ کربوهیدرات، 30٪ پروتئین و 30٪ چربی را بررسی میکنیم.
محاسبه کربوهیدرات:
کالری کربوهیدرات در هر گرم: | دارای 4 کالری به ازای هر گرم |
40% از 2000 کالری عبارت است از: | 800 کالری کربوهیدرات در روز |
کل گرم کربوهیدرات مجاز در روز: | گرم 200 = 4 ÷ 800 |
بنابراین طبق محاسباتی که به ترتیب در جدول انجام دادیم یک فرد با رژیم غذایی 2000 کالری که 40 درصد آن را کربوهیدرات تشکیل داده است، روزانه به 200 گرم کربوهیدرات نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: نقش کربوهیدرات در بدن چیست؟
محاسبه پروتئین:
کالری پروتئین در هر گرم: | دارای 4 کالری به ازای هر گرم |
30% از 2000 کالری عبارت است از: | 600 کالری پروتئین در روز |
کل گرم پروتئین مجاز در روز: | گرم 150 = 4 ÷ 600 |
طبق محاسباتی که به ترتیب در جدول انجام دادیم یک فرد با رژیم غذایی 2000 کالری که 30 درصد آن را پروتئین تشکیل داده است، روزانه به 150 گرم پروتئین نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: پروتئین چیست؟
محاسبه چربی:
کالری چربی در هر گرم: | دارای 9 کالری به ازای هر گرم |
30% از 2000 کالری عبارت است از: | 600 کالری چربی در روز |
کل گرم چربی مجاز در روز: | گرم 67 = 9 ÷ 600 |
طبق محاسباتی که به ترتیب در جدول انجام دادیم یک فرد با رژیم غذایی 2000 کالری که 30 درصد آن را چربی تشکیل داده است، روزانه به 67 گرم چربی نیاز دارد.
- در این مثال که حل کردیم مصرف ایده آل روزانه شما در رژیم 2000 کالری با میزان درصدهای درنظر گرفته شده، 200 گرم کربوهیدرات، 150 گرم پروتئین و 67 گرم چربی خواهد بود.
سخن پایانی
در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به طور جامع به بررسی نحوه محاسبه میزان پروتئین، چربی و کربوهیدرات مورد نیاز روزانه پرداختیم. با استفاده از فرمولها و روشهای ارائه شده، میتوانید به راحتی میزان درشتمغذیهای مورد نیاز خود را با توجه به سن، جنسیت، سطح فعالیت و اهداف تغذیهای خود محاسبه کنید. به یاد داشته باشید که این محاسبات، تخمینی هستند و ممکن است نیازهای فردی شما کمی متفاوت باشد. برای اطمینان از دریافت تغذیه مناسب و متعادل، بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.