کربوهیدراتهای پیچیده
برخی از بهترین غذاها برای عفونت معده، غذاهایی هستند که نرم، ملایم و آسان هضم هستند. هنگامی که دچار حالت تهوع و اسهال میشوید، دستگاه گوارش شما تمایلی به فعالیت سنگین ندارد. بنابراین، در این شرایط رژیم غذایی برات (BRAT) توصیه میشود که مخفف موز، برنج، سس سیب و نان تست است. علت این امر این است که این مواد غذایی منابع خوبی از کربوهیدراتهای پیچیده هستند.
بیشتر بخوانید: چه غذاهایی برای عفونت معده مضر است؟
کربوهیدراتهای پیچیده به آرامی وارد جریان خون شما میشوند، بنابراین میتوانند به بهبودی بدن شما کمک کنند. آنها همچنین حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیبر مورد نیاز برای بدن هستند. علاوه بر این رژیم، سایر کربوهیدراتهای پیچیده برای بهبود عفونت معده عبارتند از سیب زمینی، محصولات غلات کامل مانند نان و ماکارونی، کینوا، برنج قهوهای، بلغور جو دوسر و کدو حلوایی.
غذاهای آبکی
غذاهایی که محتوای آب بالایی دارند نیز میتوانند در شروع بهبودی از عفونت معده کمک کنند. این غذاها مانند بستنی و هندوانه به آبرسانی بدن شما نیز کمک میکنند.
زنجبیل
زنجبیل میتواند به حرکت آسانتر غذا در طول دستگاه گوارش کمک کند که این امر میتواند به بهبود حالت تهوع و استفراغ شما کمک کند. برخی از منابع خوب زنجبیل برای تسکین عفونت معده عبارتند از چای زنجبیل، آب نبات زنجبیل، میان وعدهها و کلوچههای حاوی زنجبیل و پودر زنجبیل برای استفاده در نوشیدنی یا روی غذا. یک بررسی در سال 2015 نشان داد که بسیاری از مطالعات اثرات مثبت چای زنجبیل را در کاهش حالت تهوع نشان میدهند.
بیشتر بخوانید: معرفی داروی گیاهی برای کشتن میکروب معده
چای نعناع فلفلی
چای نعناع میتواند به درمان حالت تهوع و عفونت معده کمک کند. طبق تحقیقات انجمن سرطان انگلستان، این امر به این دلیل است که نعناع فلفلی به کند کردن حرکات روده کمک میکند.
پروبیوتیک ها
گاهی اوقات، پزشک برای عفونت معده به فرد توصیه میکند که پروبیوتیک مصرف کند. زیرا حاوی باکتریهای مفید برای معده هستند و میتوانند به درمان اسهال کمک کنند. پروبیوتیکهایی مانند ماست میتوانند به بهبودی عفونت معده کمک کنند. بهتر است قبل از مصرف پروبیوتیکها با پزشک مشورت کنید.
سخن پایانی
مصرف برخی غذاها و نوشیدنیها میتوانند علائم شما را بهبود بخشند یا مدیریت کنند. شما میتوانید غذاهای ملایمی مانند نان، موز، سس سیب و نشاسته پخته شده بخورید. بهتر است از غذاهای چرب، غذاهای تند، الکل و نوشیدنیهای شیرین پرهیز کنید. برای کمک به جلوگیری از کم آبی بدن، نوشیدن مایعات برای شما بسیار مهم است. محلولهای هیدراتاسیون خوراکی و مایعات حاوی الکترولیت نیز میتوانند به تامین آب بدن کمک کنند. در صورت مشاهده علائم شدید کم آبی بدن، مانند سرگیجه، ضربان قلب سریع، یا تنفس سریع، باید به پزشک مراجعه کنید.