چه کسانی نباید قرص تاخیری مصرف کنند؟

4.2/5 - (5 امتیاز)
منع مصرف قرص تاخیری
فهرست مطالب

حدود 40% از مردان در سرتاسر دنیا با مشکل زود انزالی درگیر هستند. این رقم آمار کمی نیست و حتی در برخی منابع علمی بیش از این نیز عنوان شده است. انزال زودرس هم می‌تواند ریشه در مشکلات فیزیکی داشته باشد و هم مشکلات روانی. یکی از رایج‌ترین راه‌های درمان زودانزالی خرید قرص تاخیری قوی از داروخانه است اما آیا این قرص برای همه مردان قابل استفاده است؟ موارد منع مصرف قرص تاخیری مبحث امروز ما در این مقاله است.

قرص تاخیری چیست ؟

قرص‌های تاخیری قرص‌هایی هستند که برای درمان زود انزالی در آقایان مورد مصرف قرار می‌گیرند. رایج‌ترین قرص‌های تاخیری در درمان زود انزالی مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) از جمله سیتالوپرام و فلوکستین هستند. این داروها بیشتر برای درمان افسردگی و اضطراب استفاده می‌شوند اما عارضه جانبی آنها تاخیر در ارگاسم است که از آن برای بهبود انزال زودرس نیز کمک گرفته می‌شود. سایر گزینه‌های درمانی تجویزی شامل مهار کننده‌های PDE5 می‌شوند که اغلب در کنار دیگر داروها برای اختلال نعوظ نیز کاربرد دارند. قرص‌های تاخیری عموما قرص‌هایی هستند که با هدف دیگری مثل درمان افسردگی تهیه شده‌اند اما تاخیر در انزال در واقع عارضه جانبی آنها است.

انزال زودرس در علم پزشکی به حالتی گفته می‌شود که در کمتر از 1 دقیقه پس از دخول فرد دچار انزال شده و ارضا شود.

زود انزالی به 2 صورت می‌تواند باشد: یا همیشه و در اکثر مواقع اتفاق بیفتد یا فقط در برخی از تجارب جنسی ایجاد شود که البته حالت اول است که اغلب مشکل‌زا بوده و نیاز به درمان دارد. طریقه مصرف قرص تاخیری بهتر است توسط پزشک تعیین شود تا دارو اثرات مطلوب خود را به بهترین شکل داشته باشد.

 قرص زود انزالی

موارد منع مصرف قرص تاخیری

چنانچه اشاره کردیم قرص‌‎های تاخیری انواع مختلفی دارند؛ بنابراین در اینجا با توجه به نوع قرص، موارد منع مصرف و عوارض جانبی احتمالی را شرح خواهیم داد:

مهارکننده های بازجذب بازجذب سروتونین

این داروها در دسته داروهای ضد افسردگی قرار گرفته و انزال را نیز به تاخیر می‌اندازند. SSRI ها دارای عوارض جانبی کم و اثربخشی مطلوبی در درمان زود انزالی هستند:

موارد منع مصرف مهار کننده های بازجذب سروتونین

موارد منع مصرف قرص تاخیری در صورتی‌که آن قرص در دسته مهارکننده‌های بازجذب سروتونین قرار گیرد، شامل موارد زیر است:

  • بیماران مبتلا به اختلالات دوقطبی
  • اختلالات خونریزی مثل هموفیلی
  • دیابت نوع 1 و 2
  • صرع
  • گلوکوم
  • اختلالات قلب، کلیه و کبد

شایع‌ترین عوارض جانبی SSRI ها شامل حالت تهوع‌، خواب آلودگی، سردرد و کاهش میل جنسی بوده و ضمنا این گروه از قرص‌ها ممکن است با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ضد پلاکت‌ها، تئوفیلین، داروهای مورد استفاده در درمان روان‌پریشی، لیتیوم، تریپتان‌ها و سایر داروهای ضد افسردگی تداخل داشته باشند. همچنین الکل و کافئین نیز احتمال ایجاد تداخل با SSRI‌ها را دارند.

مهار کننده های PDE5

این داروها که شامل سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل (سیالیس) می‌شوند، بیشتر برای درمان اختلال نعوظ مورد استفاده قرار می‌گیرند اما اثرات مطلوبی را در بهبود زود انزالی نیز از خود نشان داده‌اند:

موارد منع مصرف مهار کننده های PDE5 برای درمان زود انزالی

در موارد زیر نباید از مهار کننده‌های PDE5 استفاده نمود:

  • داشتن سابقه بیماری‌های قلبی
  • فشار خون بالا یا پایین
  • بیماران کبدی و کلیوی
  • کم‌خونی داسی شکل
  • بیماری پیرونی
  • اختلالات خونریزی منع مصرف قرص تاخیری

شایع‌ترین عوارض جانبی مهارکننده‌های PDE5 عبارتند از سردرد، برافروختگی پوست، احتقان بینی، کمردرد، دردهای عضلانی و حالت تهوع. مهار کننده‌های PDE5 می‌توانند با مسدود کننده‌های آلفا، نیترات‌ها و برخی آنتی بیوتیک‌ها و همچنین با الکل و دیگر داروهای اختلال نعوظ تداخل داشته باشند.

کلومیپرامین به عنوان قرص تاخیری

اگر SSRI ها و مهار کننده های PDE5 در بهبود زود انزالی موفق عمل نکنند، پزشکان معمولا داروی ضد افسردگی به نام کلومیپرامین ( آنافرانیل، کلوفرانیل) را تجویز می‌کنند:

موارد منع مصرف کلومپیرامین

منع مصرف قرص تاخیری کلومپیرامین شامل موارد زیر است:

  • بیماری‌های قلبی
  • پرکاری تیروئید
  • سوء مصرف الکل
  • بیماری‌های کبدی و کلیوی
  • اختلال دو قطبی
  • تشنج
  • آسیب مغزی
  • تورموهای غدد فوق کلیوی

شایع ترین عوارض قرص تاخیری کلومیپرامین خواب‌آلودگی، یبوست، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و کاهش تمرکز است. کلومیپرامین ممکن است با تنباکو، الکل، مهار کننده های مونوآمین اکسیداز، مخمر سنت جان و برخی دیگر از داروها تداخل داشته باشد.

قرص ترامادول برای زود انزالی

این دارو بیشتر برای تسکین درد مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین باعث تاخیر در انزال نیز می‌شود. ترامادول معمولا زمانی توسط پزشک تجویز می‌شود که بیمار به دیگر داروهایی که در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم، پاسخ نداده باشد:

موارد منع مصرف قرص تاخیری ترامادول

ترامادول برای افراد 65 سال به بالا یا افرادی که مشکلی در مصرف الکل یا شرایط تنفسی دارند توصیه نمی‌شود. شایع‌ترین عوارض جانبی ترامادول یبوست، خواب آلودگی، عصبی بودن، سوزن سوزن شدن عضلات، سوء هاضمه و لرزش است. این دارو ممکن است با الکل، بنزودیازپین‌ها و سایر داروها تداخل داشته باشد. پیشنهاد می‌دهیم مقاله: آیا قرص تاخیری اعتیاد آور است ؟ را حتما مطالعه نمایید.

 انزال زودرس

با وجود فشار خون یا ناراحتی قلبی کدام قرص تاخیری را می توان استفاده کرد؟

نمی‌توانیم بگوییم که اگر شما مبتلا به فشار خون بالا هستید یا اختلالات قلبی دارید، هرگز نمی‌توانید از قرص تاخیری استفاده نمایید. تجویز و دستور قطعی را در این زمینه فقط باید از پزشک مختصص دریافت کنید. مثلا برخی از افراد با تجویز پزشک خود حتی در صورتی‌که ناراحتی قلبی دارند، از سیلدنافیل می‌توانند بهره‌مند شوند. در بعضی موارد نیز می‌توان از قرص تاخیری که ترکیبات گیاهی داشته و بدون نسخه نیز به فروش می‌رسد، کمک گرفت. یکی از این قرص‌ها قرص تاخیری دایان مکث است که در آن فقط از تمرهندی استفاده شده است. اما باز هم باید در مورد این قرص نیز جانب احتیاط را نگه داشت و با پزشک مشورت نمود. استفاده خودسرانه از قرص تاخیری ممکن است سبب ایجاد لخته خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا مشکلات قلبی شود.

یک راه ایده‌آل برای افرادی که فشار خون بالا یا ناراحتی‌های قلبی دارند و همزمان از انزال زودرس نیز رنج می‌برند، استفاده از ژل تاخیری یا اسپری تاخیری به جای قرص است.

از طرف دیگر زود انزالی با توجه به علت آن باید درمان شود و در بسیاری از موارد می‌توان از راهکارها و تکنیک‌های دیگری برای حل این مسئله کمک گرفت. مصرف قرص زینک نیز به عنوان یک مکمل غذایی می‌تواند در بهبود اختلال جنسی موثر بوده و سطح تستوسترون در بدن را افزایش دهد و حتی در برطرف شدن انزال زودرس نیز نقش داشته باشد.

بهترین قرص تاخیری کدام است ؟

پزشکان بیشتر به دلیل کارآیی قابل توجه SSRI ها و کم بودن عوارض جانبی آنها مهارکننده‌های بازجذب بازجذب سروتونین را برای درمان زود انزالی تجویز می‌کنند اما در برخی موارد نیز از دیگر قرص‌هایی که برایتان معرفی کردیم، استفاده می‌نمایند.

گفتار پایانی

موارد منع مصرف قرص تاخیری را در این مقاله برای شما شرح دادیم. از آنجایی‌که قرص تاخیری انواع مختلفی دارد، به طور جداگانه به توضیح در مورد هر یک از آنها پرداختیم. با این حال قرص‌های تاخیری حتما باید به دستور پزشک مورد استفاده قرار گیرند و مقدار و نحوه استفاده نیز توسط پزشک باید تعیین شود. برای جلوگیری از عوارض جانبی و تداخل دارویی از مصرف خودسرانه این نوع داروها جدا بپرهیزید.

دسته بندی: محصولات جنسی
تصویر نویسنده مثبت سبز
نویسنده مثبت سبز
همیشه از به روز بودن و آپدیت کردن دانسته‌های پزشکی لذت می‌بردم، برای همین با مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همکاری می‌کنم تا در مورد مسائل پزشکی و سلامت محور مطالعه کنم و آنها را به زبانی ساده برای شما جهت داشتن زندگی سالم‌تر به نگارش دربیاورم.
بحث و تبادل نظر

47 دیدگاه

    رها

    سلام
    یکماه پیش سکته مغزی داشتم
    از کی میتونم داروی تاخیری استفاده کنم

    0
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      نوع داروهای مصرفی و نیز گستردگی سکته مغزی تعیین کننده این مورد است. لطفا داروهای مصرفی خود را اعلام بفرمایید.
      متشکرم

      1
      0
    محمد

    بنده قرص روفانیب مصرف میکنم آیا مصرف قرص تاخیری مشکلی در روند درمان ندارد؟یا مشکلی برام پیش نمیاد؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بسته به نوع داروی تاخیری مد نظر امکان بروز تداخل یا عدم بروز وجود دارد. نوع داروی مصرفی را اعلام بفرمایید. توصیه میشود از مکمل های موثر در افزایش زمان رابطه خودداری شود.
      متشکرم

      0
      0
    ناشناس

    سلام من دوسال پیش عمل کرانیوپلاستی انجام دادم و از اون زمان داروهای ضدتشنج استفاده میکنم
    از چه قرصی برایه تاخیری و نعوظ استفاده کنم که به مشکل بر نخورم؟؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      با توجه به مصرف داروهای ضد تشنج، توصیه میشود حتما با نظر پزشک متخصص معالج اقدام به مصرف داروهای جانبی و مکمل فرمایید.
      متشکرم

      3
      3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *