دندان مصنوعی ثابت چیست ؟
دندان مصنوعی ثابت مدل ویژهای از دندانهای مصنوعی است که پایه آن به ایمپلنت متصل میشود، منظور از پایه همان لثه فرد بیمار میباشد. تفاوت دندان مصنوعی ثابت با دندان مصنوعی معمولی این است که در دندان مصنوعی معمولی پایه بر روی لثه بیمار مینشیند اما برخلاف نوع مصنوعی به ایمپلنت نمیچسبد. دندانهای مصنوعی معمولی ممکن است گاهی اوقات در حین صحبت کردن و … از دهان خارج شده و یا جا به جا شوند که این موضوع برای افراد کمی خجالت آور میباشد، اگر شما نیز از این مشکل رنج میبرید میتوانید از دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت استفاده نمایید.
دندان مصنوعی ثابت اتصالهای ویژه ای دارد که بر روی ایمپلنتها نصب میشود. دندانهای مصنوعی ثابت را هم میتوان برای فک بالا و هم میتوان برای فک پایین انجام داد، این نوع از دندانهای مصنوعی در حین خندیدن، صحبت کردن، غذا خوردن و … از بیرون پریدن و جا به جا شدن دندانهای شما جلوگیری میکند. دندان مصنوعی ثابت در مقابل دندان مصنوعی معمولی سطح بیشتری از دهان (سقف دهان) فرد را میپوشاند که این موضوع سبب میشود فرد مزه غذاها را بیشتر احساس کرده و از خوردن غذاهای گوناگون لذت ببرد. دندانهای مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت با آنکه ثابت بوده و جا به جا نمیشوند اما برای تمیز کردن دندان مصنوعی و لثه ها می توان هر شب پیش از خوابیدن آن ها را برداشته و تمیز کرد، در واقع این دندانها متحرک میباشند.
انواع دندان مصنوعی ثابت
دندانهای مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت دو هستند که این دو عبارتند از 1- دندان مصنوعی توپی 2- دندان مصنوعی میله ای. هر دو نوع این دندانهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت شباهت زیادی به دندانهای مصنوعی آکریلیک دارند. دندانهای مصنوعی آکریلیک و یا سرامیکی که به دندانهای طبیعی شباهت چشم گیری دارند به این پایهها (ایمپلنتها) متصل میشوند.
دندان های مصنوعی بر پایه ایمپلنتی میله ای
در این نوع از درمان دندان پزشک یک نوار نازکی که به شکل میله میباشد را به دو الی پنج ایمپلنت متصل کرده و در استخوان فک قرار میدهد، این نوار میله ای شکل نازک از منحنی فک بیمار تبعیت میکند. کلیپسها و یا انواع اتصالهای دیگر به دندان مصنوعی یا میله و یا هر دوی آنها (هم دندان مصنوعی هم میله) فیت میشود. دندان مصنوعی که به میله فیت شده است در جای خود به صورت ایمن نگهداری میشود.
دندان های مصنوعی بر پایه ایمپلنتی توپی
هر یک عدد ایمپلنت در استخوان فک یک اتصال فلزی دارد که به یک اتصال دیگر در دندان مصنوعی وصل میشود. در اکثر موارد اتصالات موجود بر روی ایمپلنت به شکل توپی (اتصالات نر) بوده و در داخل سوکتها (اتصالات ماده) روی دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنتی قرار میگیرند. در برخی از موارد مشاهده میشود که دندانهای مصنوعی اتصالات نر را مشاهده کرده و ایمپلنتها نیز از اتصالات ماده نگه داری میکنند.
مدت زمان ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت
اغلب ایمپلنتها در قسمت جلوی فک کاشته میشوند چرا که جلوی لثه در مقایسه با انتهایش از استخوان بیشتری برخوردار میباشد، علاوه بر داشتن استخوان زیاد در جلوی لثه این قسمت اندامهای عصبی و حساس کمتری نیز دارد که این موضوع سبب میشود تا دندان پزشک راحت تر و سریع تر بتواند کار خود را انجام دهد. مدت زمانی که برای تکمیل مراحل درمانی ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت نیاز است به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر بخواهیم کوتاه ترین زمان ممکن را پیش بینی کنیم باید گفت حدود پنج الهی شش ماه برای فک پایین و هفت الی هشت ماه برای فک بالا زمان لازم است، در این مدت زمان نام برده شده ابتدا جراحی لازم صورت گرفته و سپس مرحله قرار دادن و متصل کردن دندان مصنوعی آغاز میشود. اگر بیمار به پیوند فک استخوان نیاز داشته باشد مدت زمانی درمانی وی حدود یک سال و شاید هم بیشتر از یک سال طول میکشد.
مراحل ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت
در حالت کلی برای ایمپلنت دندان مصنوعی ثابت دو جراحی مورد نیاز است:
جراحی اول
در جراحی اول دندان پزشک ابتدا لثه فرد را برش داده و سپس یک سوراخ در استخوان ایجاد میکند تا بتواند ایمپلنت را بکارد. پس از اتمام جراحی حدود سه الی چهار ماه برای فک پایین و پنج الی شش ماه برای فک بالا باید منتظر ماند تا در طی این مدت زمان ایمپلنت و استخوان به طور کامل به هم پیوند خورده و محکم شوند.
جراحی دوم
در جراحی دوم برشی کوچک بر روی لثه بیمار انجام میشود تا از این طریق ایمپلنت دیده شود. پس از دیده شدن لثه دندان پزشک یک درپوش ویژه را بر روی محل برش خورده قرار میدهد تا لثه بتواند دور آن رشد کند. پس از آنکه زخم لثه بهبود یافت دندان پزشک میتواند قالب لثه فرد را برای ساخت دندان مصنوعی ثابت آماده کند.
جهت مشاوره و درمان توسط متخصص ایمپلنت از آلمان دکتر بزرگ با شماره تلفن 22023658 – 021 تماس خاصل نمایید.