ویتامین B12
قرص ویتامین B12 ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت که کمبود این ویتامین را دارند، مفید باشد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2016 اشاره میکند که متفورمین ممکن است باعث شود افراد، کمبود ویتامین B12 و کم خونی را تجربه کنند. به این ترتیب، مصرف مکملهای ویتامین B12 ممکن است برای این افراد مفید باشد. شما میتوانید سطح ویتامین B12 خود را با انجام آزمایش خون بررسی کنید.
ویتامین D برای دیابت
اگرچه هنوز تحقیقات بیشتری لازم است، برخی شواهد نشان میدهند که ویتامین D ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی مانند دیابت نوع 1 را کاهش و حساسیت به انسولین را افزایش دهد. علاوه بر این، یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که افزودن قرص ویتامین D به انسولین درمانی ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری در کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 کمک کند.
برای مطالعه بیشتر درمورد ارتباط ویتامین D و دیابت، مطالعه مقاله “کدام ویتامین به کنترل قند خون کمک میکند؟” را به شما پیشنهاد میکنیم.
ویتامین C
یک مطالعه در سال 2016 نشان میدهد که ویتامین C ممکن است کنترل قند خون و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. ویتامین C همچنین میتواند نقش محافظتی در پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 ایفا کند. علاوه بر این، یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت یا دیابت به ویتامین C بیشتری نیاز دارند. این مطالعه اشاره میکند که ویتامین C ممکن است با التهاب درجه پایین و استرس اکسیداتیو که نقش کلیدی در ایجاد دیابت دارد، مقابله کند.
بیشتر بخوانید: بهترین مولتی ویتامین برای افراد دیابتی
آلفا لیپوئیک اسید
آلفا لیپوئیک اسید (ALA) نوعی ترکیب شبه ویتامینی است. این ترکیب ممکن است به کاهش درد ناشی از نوروپاتی دیابتی کمک کند. نوروپاتی دیابتی نوعی آسیب عصبی است که در اثر دیابت رخ میدهد. مطالعهای در سال 2020 بر روی موشها نشان میدهد که ALA میتواند به کاهش درد ناشی از نوروپاتی دیابتی کمک کند. علاوه بر این، سایر شواهد نیز اشاره میکنند که درمان با ALA به صورت تزریقی یا مکمل خوراکی، میتواند در کاهش علائم نوروپاتی دیابتی موثر واقع شود.
کروم برای دیابت
کروم یک ماده معدنی کمیاب است که به بدن کمک میکند تا گلوکز را به طور موثر استفاده کند و ممکن است برای حساسیت به انسولین و کنترل گلوکز خون مفید باشد. تحقیقات نشان میدهد که قرص کروم، اغلب در دوزهای بالای 1000 میکروگرم ممکن است برای بهبود دیابت موثر باشد. با این حال، نیاز روزانه به کروم بین 20 تا 35 میکروگرم است که بسیاری از افراد ممکن است در رژیم غذایی خود این مقدار را دریافت کنند.
سخن پایانی
برخی از افراد ممکن است مصرف مکملهای ویتامین و مواد معدنی را برای تقویت مواد مغذی خود یا کمک به علائم یا عوارض دیابت در نظر بگیرند. مواد مغذی بهتر است از منابع غذایی دریافت شوند، اما در صورت وجود کمبود، مصرف مکملها ممکن است مفید باشند. برخی از مکملها میتوانند بر نحوه پردازش و متابولیسم گلوکز توسط بدن تاثیر بگذارند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات مفید ویتامینها روی پایین آوردن قند خون مورد نیاز است. با این حال، قبل از امتحان هر مکملی، مهم است که در رابطه با تداخلات دارویی بالقوه و مسائل ایمنی با پزشک خود و یا مشاوران داروخانه آنلاین مثبت سبز مشورت نمایید.