ویتامین D
سمیت ویتامین D که هیپرویتامینوز دی نیز نامیده میشود، یک بیماری نادر اما بالقوه جدی است و زمانی رخ میدهد که مقادیر بیش از حد ویتامین دی در بدن شما وجود دارد. مسمومیت این ویتامین معمولا توسط دوزهای زیاد مکملهای آن ایجاد میشود، نه به دلیل رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید. این امر به این دلیل است که بدن شما مقدار ویتامین دی تولید شده توسط قرار گرفتن در معرض نور خورشید را تنظیم میکند و حتی غذاهای غنی شده حاوی مقادیر زیادی ویتامین دی نیستند.
- پیامد اصلی سمیت ویتامین D تجمع کلسیم در خون شما (هیپرکلسمی) است که میتواند باعث تهوع و استفراغ، ضعف و تکرر ادرار شود. سمیت این ویتامین ممکن است به درد استخوان و مشکلات کلیوی مانند تشکیل سنگهای کلسیمی تبدیل شود. درمان شامل قطع مصرف این ویتامین و محدود کردن کلسیم در رژیم غذایی است. پزشک شما همچنین ممکن است مایعات و داروهای داخل وریدی مانند کورتیکواستروئیدها یا بیس فسفوناتها را تجویز کند.
بیشتر بخوانید: بررسی دلایل و راه های درمان تکرر ادرار در زنان
- مصرف روزانه 60000 واحد بین المللی (IU) ویتامین D به مدت چند ماه، باعث مسمومیت میشود. این سطح چندین برابر بیشتر از مقدار مجاز رژیم غذایی توصیه شده ایالات متحده (RDA) برای اکثر بزرگسالان یعنی 600 واحد بین المللی ویتامین D در روز است.
دوزهای بالاتر از میزان توصیه شده گاهی اوقات برای درمان مشکلات پزشکی مانند کمبود ویتامین D استفاده میشود، اما این دوزها فقط تحت نظر پزشک برای یک بازه زمانی مشخص داده میشوند. هنگامی که فردی دوزهای بالای ویتامین D مصرف میکند، سطح خونی آن باید کنترل شود.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز خواندیم که مصرف زیاد کدام ویتامین باعث تکرر ادرار میشود. مصرف بیش از حد ویتامین D میتواند منجر به سمیت این ویتامین شود. خبر خوب این است که این عارضه نسبتا نادر است و معمولا پس از درمان باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت نمیشود. ویتامینها برای حفظ سلامتی بدن ضروری هستند، اما مصرف بیش از حد آنها میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. بنابراین، قبل از مصرف هرگونه مکمل ویتامینی، حتما با پزشک خود مشورت کنید. آیا شما هم تجربه مصرف بیش از حد ویتامینها و عوارض جانبی آن را داشتهاید؟ تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.