دمنوش زنجبیل
زنجبیل یکی دیگر از درمانهای طبیعی برای سوءهاضمه است؛ زیرا میتواند اسید معده را کاهش دهد. برای تسکین معده و رفع سوءهاضمه یک فنجان چای زنجبیل بنوشید.
روغن نعناع فلفلی
قرنهاست که از روغن نعناع برای درمان بیماریهای گوارشی استفاده میشود. روغن نعناع دارای فعالیتهای ضد میکروبی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تعدیل کننده سیستم ایمنی است که همگی ممکن است به اختلالات روده کمک کنند. روغن نعناع میتواند انقباضات عضلانی دردناک در طول لوله گوارش شما را آرام کند.
چای بابونه
چای بابونه به القای خواب و آرامش کمک میکند. این گیاه همچنین میتواند با کاهش اسید معده در دستگاه گوارش، ناراحتی معده را کاهش داده و سوءهاضمه را تسکین دهد. بابونه به عنوان یک ضد التهاب نیز برای متوقف کردن درد عمل میکند.
بیشتر بخوانید: بررسی فواید و خواص چای بابونه + نحوه مصرف
دمنوش رازیانه
این گیاه ضد اسپاسم ممکن است به درمان ترش کردن معده بعد از غذا و همچنین تسکین سایر مشکلات گوارشی مانند گرفتگی معده، حالت تهوع و نفخ کمک کند.
جوش شیرین
جوش شیرین (بی کربنات سدیم) میتواند به سرعت اسید معده را خنثی کند و سوءهاضمه، نفخ و گاز را پس از خوردن غذا از بین ببرد. برای این درمان، 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین را به نصف لیوان آب گرم اضافه کنید و بنوشید.
بی کربنات سدیم به طور کلی بیخطر و غیر سمی است. اما مصرف مقادیر زیاد جوش شیرین میتواند عوارض جانبی ناخواستهای مانند یبوست، اسهال، تحریک پذیری، استفراغ و اسپاسم عضلانی به همراه داشته باشد. اگر محلولی حاوی 1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین برای سوءهاضمه مینوشید، حداقل تا دو ساعت این کار را تکرار نکنید.
برای راحتی بیشتر، میتوانید از شربت برنیسکون سولویتا که حاوی بی کربنات سدیم است، استفاده کنید.
ریشه شیرین بیان
تحقیقات نشان میدهد که ریشه شیرین بیان میتواند اسپاسم عضلانی و التهاب در دستگاه گوارش را آرام کند. ریشه شیرین بیان را برای تسکین بجوید یا آن را به آب در حال جوش اضافه کنید و بنوشید.
توجه داشته باشید که اگرچه ریشه شیرین بیان برای سوءهاضمه موثر است؛ اما در مقادیر زیاد میتواند باعث عدم تعادل سدیم و پتاسیم و بالا رفتن فشار خون شود. در نتیجه، اگر فشار خون بالا دارید، با احتیاط این گیاه را مصرف کنید.
نوشیدن آب
گاهی اوقات، افراد با نوشیدن جرعههای کوچک آب نیز کمی تسکین پیدا میکنند. نوشیدن مقدار کمی آب میتواند به هضم کمک کند و ممکن است اسید معده را رقیق کند. اگر رفلاکس اسید به مری دارید، آب ممکن است به شستن و برگشت اسید به معده کمک کند. با این حال، نوشیدن بیش از حد آب میتواند علائم را تشدید کند.
داروهای ضد اسید OTC
بسیاری از افراد با داروهای ضد اسید بدون نسخه (OTC) مانند بیسموت ساب سیترات ترش کردن معده را تسکین میدهند. آنتی اسیدها، اسید معده را خنثی میکنند تا بافتهای معده تحریک نشود. این داروها برای ترش کردن معده بهترین درمان هستند؛ اما شما نباید آنها را زیاد مصرف کنید. اگر سوءهاضمه مزمن دارید، یا اگر آنتی اسیدها کمکی نمیکنند، باید به پزشک مراجعه کنید.
7 نکته برای جلوگیری از ترش کردن معده
در ادامه چند نکته برای کمک به جلوگیری از ترش کردن یا ناراحتی معده برای شما آوردهایم.
- آهسته غذا بخورید و مطمئن شوید که غذای خود را به درستی میجوید.
- تعداد وعدههای غذایی بیشتر با حجم کمتر مصرف کنید.
- در طول روز مقدار زیادی مایعات بنوشید.
- از خوردن وعدههای غذایی یا میانوعدههای آخر شب نزدیک به زمان خواب خودداری کنید.
- در رژیم غذایی خود به میزان کافی از فیبر محلول استفاده کنید.
- مواد غذایی را که باعث تحریک معده شما میشوند، شناسایی کنید و از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- با استفاده کمتر از ادویهها، یک رژیم غذایی ملایم داشته باشید.
- الکل و کافئین مصرف نکنید.
- از مسکنهای خاصی که معده شما را اذیت میکنند، اجتناب کنید.
- روی مدیریت استرس خود کار کنید.
- پروبیوتیکها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
سخن پایانی
ترش کردن معده یک احساس ناخوشایند در معده پس از غذا خوردن است که اغلب موقتی است. ترش کردن معده میتواند ناشی از خوردن یک وعده غذایی سنگین، استرس یا سایر عواملی که به راحتی قابل حل هستند، باشد. با این حال، این عارضه میتواند نتیجه بیماریهای زمینهای جدیتر نیز باشد. همانطور که اشاره شد، ترش کردن معده گاه به گاه دلیلی برای نگرانی نیست؛ اما اگر به طور مرتب آن را تجربه میکنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
3 دیدگاه
سلام. بسیار عالی .ممنون بابت وقتی که گذاشتید
سلام عالی بود من مشکل گوارشی دارم یادت هست سر مردم می سوزه بعصی وقتا داروها نتیجه نیدم
بارهنگ عرق نعنا و گلاب جوشانده با عسل میل شود . شب ها