بدن شما برای حفظ سلامتی به مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی نیاز دارد.
در اینجا نتایج تحقیقات مختلف را جمع آوری کرده ایم تا مشخص کنیم چه نوع مواد غذایی برای کمک به بهبود علائم وزوز گوش مفید میباشند.
منیزیم – از آسیب داخلی گوش جلوگیری می کند
کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا یک چالش مهم سلامتی در میان بزرگسالان است. مطالعات نشان میدهد که منیزیم بر وزوز گوش تأثیر مفیدی دارد.
محققان دریافته اند که منیزیم نقش مهمی در محافظت از دستگاه شنوایی دارد و آن را از اثرات مخرب سر و صدا محافظت میکند. صدای بلند باعث تولید سریع رادیکالهای آزاد در گوش میشود که به سلولهای مویی داخلی آسیب میرساند و میتواند منجر به وزوز گوش یا کاهش شنوایی شود.
منیزیم در مواد زیر یافت میشود:
سبزیجات برگ تیره؛ اسفناج، کلم پیچ
لوبیا
غلات (گندم) سبوس دار
آووکادو
موز
آب نارگیل
ارزیابی و درمان جامع وزوز گوش چگونه است؟
فولات – با رادیکال های آزاد مبارزه می کند
فولات در واقع شکل طبیعی ویتامین B9 است. نام فولات از کلمه لاتین «فولیوم» به معنی برگ گرفته شده است.
سطوح پایین فولات و هم چنین نوع مصنوعی آن، اسید فولیک با بروز بیشتر کاهش شنوایی ارتباط دارد. مشخص شده که استفاده از مکمل اسید فولیک از سرعت ایجاد کم شنوایی میکاهد.
فولات در مواد زیر یافت می شود:
کلم بروکلی
انبه
کلمه دلمه ای
سبزیجات سبز برگ ؛ کلم پیچ ، اسفناج ، کلم ، کاهو
نخود فرنگی
لوبیا و عدس
ذرت شیرین
غلات (گندم) سبوس دار
روی (زینک) – سیستم ایمنی را تقویت می کند
روی یک ریز مغذی است که به دلیل قابلیت تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا شناخته شده است. روی به بهبود کاهش شنوایی ناگهانی(سکته گوش) هم کمک میکند. تحقیقات نشان میدهد که مکمل روی میتواند برای کسانی که دچار کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی میشوند، بهبود شنوایی ایجاد کند.
همیشه قبل از افزودن مکملهای روی به برنامه معمول خود با پزشک خود مشورت کنید. به خصوص اگر داروهای مدر یا آنتی بیوتیک مصرف میکنید، روی ممکن است با آن داروها تداخل دارویی منفی داشته باشد.
روی در مواد زیر یافت می شود:
صدف
حبوبات
عدس
لوبیا
آجیل
غلات سبوس دار
ویتامینD – به تقویت استخوان های گوش میانی کمک می کند
ویتامین D برای سلامت استخوانها مهم است. عدم دریافت کافی این ویتامین باعث آسیب استخوانها در سراسر بدن میشود. این آسیب میتواند در مورد سه استخوانچه گوش میانی هم اتفاق بیفتد.
ویتامین D برای همه سنین مفید است. نیاز به ویتامین D به ویژه برای افراد مسن که به دلایل بهداشتی، محیطی و متابولیکی اغلب از سطح ویتامین D کمتری برخوردار هستند، اهمیت زیادی دارد.
ویتامینC – آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را مسدود می کند
ویتامین C که به آن اسید اسکوربیک نیز گفته میشود، یک ماده مفید و ضروری برای ترمیم بافتهای بدن، استخوانها، پوست و سلامت عروق خونی است. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد را متوقف میکند.
مطالعات نشان میدهد که ویتامین C بدن را در برابر کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا محافظت میکند.
منیزیم ویتامین C در مواد زیر یافت می شود:
کلم بروکلی
طالبی
گل کلم
کلم پیچ
کیوی
فلفل قرمز / سبز / زرد
سیب زمینی شیرین
توت فرنگی
پتاسیم- به فرایند تبدیل صدا در گوش کمک می کند
پتاسیم به تنظیم مایعات در خون و هم چنین بافتها کمک میکند. محققان کشف کردند که پتاسیم برای عملکرد صحیح مایعات در گوش داخلی ضروری است، زیرا وجود آن برای تبدیل صدا به تکانههای عصبی که به مغز ارسال میشود بسیار مهم است.
با افزایش سن، سطح پتاسیم در گوش داخلی کاهش مییابد و میتواند به کاهش شنوایی مربوط به سن (پیرگوشی) منجر شود. بنابراین برای اطمینان از حفظ تعادل و تأمین پتاسیم در گوش داخلی، استفاده از غذاهای غنی از پتاسیم بسیار مهم است.
پتاسیم در مواد زیر یافت می شود:
آب نارگیل
موز
پرتقال ها
طالبی
زردآلو
اسفناج
کلم بروکلی
سیب زمینی شیرین
قارچ
نخود فرنگی
خیار
ویتامینE – محافظت از سلول را فراهم می کند
ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلولها محافظت میکند و برای عملکرد سیستم ایمنی حیاتی است.
مشخص شده که استفاده از این ویتامین گوش داخلی را در برابر آسیب ناشی از سر و صدا محافظت میکند.
ویتامین E در مواد زیر یافت می شود:
کلم بروکلی
انبه
دانه های آفتابگردان
بادام ها
بادام زمینی
سبزی های تیره برگ: چغندر و اسفناج
کدو تنبل
فلفل دلمه ای قرمز
بادام زمینی / کره بادام زمینی
ویتامینB12 – محافظ در برابر آسیب عصبی
در حدود 50 درصد از افراد مبتلا به وزوز گوش کمبود ویتامین B12 مشاهده شده است. هم چنین تعداد زیادی از افرادی که سطح B12 پایین داشتند متوجه شده اند که وزوز گوش آنها پس از تجویز B12 بهبود یافته یا حتی برطرف میشود.
تخمین زده میشود که حدود 20 درصد از افراد دچار کمبود ویتامین B12 باشند. B12 یک محافظ کلیدی در برابر آسیبهای عصبی منجر به وزوز گوش است.
امگا 3 – با التهاب مبارزه می کند
اگر مشکوک هستید که وزوز گوش شما به دلیل التهاب ایجاد شده است، باید امگا 3 استفاده کنید. التهاب دلیل اصلی بسیاری از بیماریهای دژنراتیو است و میتواند بر وزوز گوش تأثیر منفی بگذارد. وزوز گوش میتواند به دلیل بیماریهای التهابی متعدد بدتر شود. بنابراین کاهش التهاب مزمن میتواند وزوز گوش را بهبود دهد.
امگا 3 در مواد زیر یافت می شود:
گردو
لوبیای سویا
ماهی چرب
کاروتنوئیدها – ارتباط سلول ها با هم را بهبود می بخشد
کاروتنوئیدها همان ماده ای است که به میوهها و سبزیجات مختلف رنگ نارنجی میدهد. این مواد برای سلامتی انسان ضروری هستند و فواید زیادی برای بدن دارند. ایجاد ارتباط سلولها با هم، دفاع از طریق آنتی اکسیدانها و به عنوان پیش ماده ویتامین A برخی از این فواید به شمار میآیند.
کاروتنوئیدها در مواد زیر یافت می شوند:
زردآلو
مارچوبه
کلم بروکلی
طالبی
هویج
ذرت
انبه
شلیل
کدو تنبل
پرتقال ها
سیب زمینی شیرین
گوجه فرنگی
نارنگی
هلو
منیزیم همراه با ویتامین A و C – به بهبود آسیب سلول های مویی کمک می کند
رژیم غذایی غنی از منیزیم، ویتامین C و بتاکاروتن (که بدن ما آن را به ویتامین A تبدیل میکند) با کاهش خطر کم شنوایی همراه است. این مواد از گوش داخلی در برابر آسیب سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. مکمل های A ، C ، E و منیزیم میتوانند از آسیب شنوایی ناشی از سر و صدا جلوگیری کنند.
محافظت از دستگاه شنوایی چگونه است ؟
در کنار استفاده از سمعک مناسب ، بهترین راه برای دریافت این ویتامینها و مواد معدنی خوردن انواع میوهها، سبزیجات و غلات سبوس دار است. برای کمبود ویتامین D و ویتامین B12 میتوانید از مکملها استفاده کنید.