تزریق واکسن قبل از مهاجرت
بسیاری از افراد به دلایل مختلفی همچون تحصیل، زندگی، آینده شغلی و… از طریق ویزای کشورهای مختلف نظیر ویزای آمریکا، به مقاصد گوناگونی مهاجرت میکنند. در هر یک از این کشورها ممکن است انواع خاصی از بیماریها وجود داشتهباشد.
بنابراین لازم است تا افراد پیش از مهاجرت به چنین کشورهایی، اقدامات لازمه را جهت جلوگیری از ابتلا به عوارض و بیماریهای مختلف انجام دهند. در حقیقت، با تزریق واکسن، بدن افراد در برابر باکتری و یا ویروس ضعیف و یا کشتهشده، آنتیبادی تولید میکند.
این مواد، باعث میشوند تا سیستم ایمنی افراد در برابر بیماریهای مختلف قوی شود و در صورت مواجه، به راحتی از آن بگذرد. به همین دلیل، لازم است تا قبل از مهاجرت به کشورهای خارجی، حتماً افراد واکسنهای مربوطه را تزریق نمایند.
شرایط تزریق واکسن برای مهاجرت
به منظور تزریق واکسن برای مهاجرت، لازم است تا شرایطی را در نظر بگیرید:
• در ابتدا، نیاز است تا مقصد خود را برای مهاجرت مشخص نمایید. همچنین، جنسیت و سن نیز در این فرایند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
• یکی دیگر از عوامل مهم برای تزریق واکسن، توجه به شرایط مهاجرت شما خواهد بود. به عنوان مثال اگر قصد شما، مهاجرت به یکی از شهرهای بزرگ در تایلند باشد و یا یک روستای کوچک در این کشور، شرایط برای تزریق واکسن بسیار متفاوت خواهد بود.
• سابقه پزشکی نیز برای تزریق واکسن در هنگام مهاجرت بسیار مهم است. به خصوص افرادی که سابقه ابتلا به بیماری خاصی دارند، ضروری است قبل از مهاجرت با پزشک متخصص جهت تزریق واکسنهای موردنیاز مشورت نمایند.
لیست کلی واکسنهای موردنیاز در مهاجرت
افراد با توجه به کشور موردنظر برای مهاجرت خود، واکسنهایی را تزریق خواهند کرد. برخی از مهمترین کشورها عبارتنداز:
آمریکا
افرادی که از طرق مختلف مانند لاتاری آمریکا قصد مهاجرت به این کشور را دارند، باید واکسنهایی نظیر هپاتیت آ، هپاتیت ب، آنفولانزای فصلی، آنفولانزا نوع ب، سرخک، اوریون، آبلهمرغان، مننگوکوک، پنوموکوک، سیاهسرفه، فلج اطفال، توکسوئید دیفتری و کزاز را تزریق کنند.
کشورهای آسیایی
هپاتیت آ هپاتیت ب، تیفوئید، وبا، تب زرد، آنسفالیت ژاپنی، هاری، فلج اطفال، سرخک، اوریون و سرخجه، سیاه زخم، کزاز، دیفتری، سیاه سرفه، آنفولانزا، آبله مرغان، زونا، ذاتالریه و مننژیت، از جمله واکسنهایی هستند که برای مسافرت به کشورهای آسیایی باید تزریق شوند.
کشورهای اروپایی
برای مسافرت به کشورهای اروپایی باید واکسنهای سرخک، اوریون و سرخچه، کزاز، دیفتری، سیاه سرفه، آنفولانزا، آبله مرغان، زونا، ذاتالریه، مننژیت و فلج اظفال، واکسیناسیون کووید ۱۹ تزریق شوند.
ترکیه
قبل از مسافرت به ترکیه، باید واکسنهای آبله مرغان، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، آنفولانزا، سرخک، اوریون، سرخچه، فلج اطفال، زونا، حصبه، هاری، سرخک، هپاتیت آ، هپاتیت ب، کووید ۱۹ تزریق شوند.
کشورهای شمال غربی آفریقا
واکسنهای هپاتیت آ، هپاتیت ب، وبا، تب زرد، هاری، سیاه زخم، فلج اطفال، ذاتالریه، زونا، دیفتری، آبله مرغان، آنفولانزا، سیاه سرفه، کزاز، سرخجه، اوریون، منژنیت و کووید ۱۹، از جمله واکسنهایی هستند که قبل از سفر به کشورهای شمال غربی آفریقا باید تزریق شوند.
کانادا
واکسنهای هپاتیت A، هپاتیت B، هاری، مننژیت، فلج اطفال، سرخک، اوریون و سرخجه، کزاز، دیفتری و سیاه سرفه، آبله مرغان، زونا، ذاتالریه و آنفولانزا، کووید ۱۹، واکسنهای مهمی هستند که باید برای سفر به کانادا تزریق شوند.
آلمان
هپاتیت آ، هپاتیت ب، هاری، آنسفالیت، مننژیت، فلج اطفال، سرخک، اوریون و سرخچه، کزاز، دیفتری و سیاه سرفه، آبله مرغان، زونا، ذاتالریه و آنفولانزا، کووید ۱۹ باید برای سفر به آلمان، تزریق شوند.
واکسنهای مورد نیاز قبل از مهاجرت
به طور کلی، واکسنها از جمله عواملی هستند که از بیماریهای مختلف و خطرات احتمالی افراد را حفظ میکنند. به همین دلیل، استفاده از آنها پیش از مهاجرت دارای اهمیت زیادی است. البته تزریق برخی از واکسنها اجباری و برخی دیگر اختیاری است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. برخی از مهمترین واکسنهای مورد استفاده برای مهاجرت عبارتنداز:
واکسن هپاتیت A
واکسن هپاتیت A از جمله واکسنهای ضروری است که برای مهاجرت به مناطق با سطح بهداشت پایین مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال در صورت مهاجرت به برخی کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی، آسیایی و جنوب صحرای آفریقا، نیاز است تا این واکسن تزریق شود.
طریقه مصرف این واکسن معمولاً این گونه است که در دو دوز استفاده میشود. هریک از این دوزها در فاصله ۶ تا ۱۲ ماه قبل از سفر تزریق میشوند و افراد را به مدت ۲۰ سال محافظت خواهند کرد.
واکسن هپاتیت B
هپاتیت B از جمله بیماریهایی بشمار میرود که تنها از طریق خون و مایعات قابل انتقال هستند. به همین دلیل، همه افراد لازم نیست این واکسن را تزریق نمایند. انجام برخی فعالیتها همچون برقراری رابطه جنسی، مصرف مواد مخدر تزریقی و یا انجام ورزشهای تماسی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش خواهد داد.
این فعالیتها در بسیاری از کشورها رواج دارند؛ اما در برخی کشورها همچون آفریقا، خاورمیانه، آسیا و شرق و جنوب آفریقا این فعالیتها بیشتر مشاهده میشوند. به همین دلیل، تزریق واکسن هپاتیت B در هنگام مهاجرت به چنین کشورهایی، توصیه میشود. این واکسن، در سه دوز و هریک در فاصله زمانی مناسب باید تزریق شوند.
واکسن تب حصبه
واکسن تب حصبه نیز از جمله واکسنهایی است که در هنگام مهاجرت به مناطق با سطح بهداشت پایین توصیه میشود. در حقیقت کشورهایی همچون هند، آفریقا، پاکستان، بنگلادش و قسمتهایی از جنوب و جنوب شرق آسیا، آمریکای جنوبی و مرکزی و بخشهایی از خاورمیانه، از جمله مناطق پر خطر بشمار میروند. به همین دلیل، تزریق واکسن یک ماه قبل از سفر و مهاجرت به این مناطق توصیه میشود.
واکسن مننژیت مننگوکوک
واکسن مننژیت مننگوکوک، برای افرادی که در مدت زمان طولانی با افراد محلی یک منطقه، ارتباط داشتهباشند، ضروری است. به عنوان مثال، افرادی که قصد مهاجرت به آفریقا و عربستان را دارند و یا قصد انجام سفر حج را دارند، لازم است تا این واکسن را تزریق نمایند.
واکسن تب زرد
در برخی از مناطق استوایی آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی، تب زرد شیوع گستردهای دارد. به همین دلیل، پیشنهاد میشود تا افرادی که قصد مهاجرت به این مکانها را دارند، واکسن مربوطه را تزریق نمایند تا ایمنی لازم را کسب کنند. با یک بار تزریق این واکسن، فرد تا پایان عمر در برابر این بیماری مصون خواهد بود. همچنین، بهتر است تا ده روز قبل از مهاجرت، واکسن تب زرد تزریق شود.
واکسن هاری
اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که قصد دارید در کشور هدف خود، فعالیتهایی نظیر ارتباط با حیوانات، دویدون و دوچرخهسواری انجام دهید، لازم است تا واکسن هاری را تزریق نمایید.
به طور کلی، بیماری هاری در بسیاری از کشورهای جهان، شیوع گستردهای دارد. نحوه مصرف این واکسن به این صورت است که در سه دوز مورد استفاده قرار میگیرد. این سه دوز در یک دوره زمانی ۲۸ روزه انجام خواهد شد.
واکسن آنسفالیت ژاپنی
آنسفالیت ژاپنی به خصوص در فصول بارانی و مناطقی که دارای مزارع برنج است، شیوع بیشتری دارد. به همین دلیل، افرادی که قصد مهاجرت به چنین مکانهایی را دارند، بهتر است این واکسن را تزریق نمایند.
همچنین، طریقه مصرف این واکسن به صورت دو دوز است. این دو دوز، در بازه زمانی ۲۸ روزه انجام خواهد گرفت و دوز دوم آن باید یک هفته قبل از مهاجرت و یا سفر به کشور دیگر، صورت گیرد.
واکسن وبا
واکسن وبا یکی دیگر از واکسنهایی است که برای مهاجرت به مناطق با سطح بهداشت کم تجویز میشود. در حقیقت، این بیماری از طریق آب و غذای آلوده به افراد منتقل میشود و در صورت تزریق واکسن مربوطه، فرد در برابر باکتریهای این بیماری مقاوم خواهد شد.
این بیماری، بیشتر در مناطق بومی نظیر آسیای جنوبی و آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه، آمریکای مرکزی و آفریقا شیوع بیشتری دارد. واکسن وبا، برای بزرگسالان به صورت خوراکی قابل استفاده است. واکسن وبا در دو دوز تجویز میشود و لازم است تا یک هفته قبل از مهاجرت، تزریق شود.
واکسن سرخک، اوروین و سرخچه
این واکسن، ترکیبی از سه واکسن سرخک، اوریون و سرخچه بوده که به طور معمول در کودکان تزریق میشود و شامل دو دوز است. به همین دلیل، برای مهاجرت به اکثر کشورها، تزریق این واکسن الزامی بشمار میرود. واکسن ترکیبی، ایمنی لازم را برای سه عفونت در بدن ایجاد میکند.
سخن پایانی
تزریق واکسن برای محافظت از جان خود فرد و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. این موضوع، به خصوص در هنگام مهاجرت به کشورهای دیگر، الزام پیدا میکند.
به گونهای که برخی کشورها، یکی از شروط پذیرش مهاجرین را، تزریق انواع خاصی از واکسن میداند. برای آگاهی از شرایط پذیرش و مهاجرت به کشورهای مختلف، میتوانید با کارشناسان یوتوپین در ارتباط باشید. همچنین، میتوانید از مشاورههای حرفهای این شرکت، در زمینه درخواست ویزا و یا شرکت در لاتاری نیز استفاده نمایید.