علت مسمومیت با ماکارانی
مسمومیت با ماکارانی معمولا به دو دلیل رخ میدهد:
- اگر برای پخت ماکارونی از کنسرو استفاده شده باشد، علت مسمومیت با آن سم بوتولینوم است که موجب ایجاد بیماری بوتولیسم میشود. باید حتما تاریخ انقضای کنسرو مصرفی را چک کنید و زمان مناسبی را برای جوشاندن به آن اختصاص دهید.
- هر ماده غذایی اگر در شرایط و محیط نامناسب نگهداری شود، به محل مناسبی برای رشد باکتریها و سم تبدیل میشود. مسمومیت با ماکارونی معمولا به دلیل رشد باکتریهای بیماریزا در آن رخ میدهد. این باکتریها میتوانند در اثر نگهداری نامناسب ماکارونی یا آلودگی ظروف و مواد اولیه به وجود آیند. گرم کردن مجدد مکرر ماکارونی نیز شرایط را برای رشد باکتریها مساعد میکند.
علائم مسمومیت با ماکارونی
علائم مسمومیت با ماکارونی معمولا چند ساعت پس از مصرف غذای آلوده ظاهر میشوند و مسمومیت در همه افرادی که از آن ماده غذایی استفاده میکنند رخ میدهد. اما شدت مسمومیت در افراد مختلف متفاوت است و به ویژگیهای شخصی هر فردی بستگی دارد. علائم مختلفی از جمله دلپیچه، حالت تهوع، دل درد، استفراغهای تکرارشونده، اسهال خونی یا غیر خونی تکرارشونده و از دست دادن آب بدن میتوانند در افراد مسموم ظاهر شوند. علاوه بر این موارد، تب، لرز، سردرد و ضعف عمومی نیز در بدن فرد رخ خواهد داد.
- در نهایت، اگر آب بدن از دست برود، فرد دچار دهیدراتاسیون میشود. در چنین شرایطی اگر جایگزینی مایعات از دست رفته و درمان مناسب صورت نگیرد، فرد دچار کاهش سطح هوشیاری و کاهش فشارخون شده و عواقب ناگواری مانند مرگ را تجربه خواهد کرد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر پس از مصرف ماکارونی علائم مسمومیت در شما ظاهر شد، بهتر است فورا به پزشک مراجعه کنید.
پیشگیری از مسمومیت با ماکارونی
برای جلوگیری از مسمومیت با ماکارونی، میتوانید نکات زیر را رعایت کنید:
- برای گرم کردن مجدد ماکارونی، آن را به طور کامل گرم کنید تا باکتریها از بین بروند.
- از مصرف ماکارونی تاریخ گذشته خودداری کنید.
- قبل و بعد از استفاده از ظروف، آنها را به خوبی بشویید.
- از مواد اولیه تازه و با کیفیت برای تهیه ماکارونی استفاده کنید.
- غذاهای آماده را ظرف دو ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید یا منجمد کنید تا از رشد باکتریها جلوگیری کنید. اگر غذاها حاوی سس یا خامه هستند، مطمئن شوید که در حین سرو در دمای مناسب نگه داشته شدهاند. غذاهای یخچالی خود را از نظر رشد میکروبی مانند کپک بررسی کنید.
- مراقب باشید که گوشتها را کاملا در دمای مناسب بپزید تا میکروبها از بین بروند. گوشت چرخ کرده باید کاملا پخته شود و رنگ آن صورتی باقی نماند.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز در مورد علائم ابتلا به مسمومیت احتمالی پس از مصرف ماکارونی به طور کامل صحبت کردیم. مسمومیت با ماکارونی، اگرچه نادر است، اما میتواند عوارض ناخوشایندی داشته باشد. با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، میتوانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. اگر علائم مسمومیت را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.