قطره گوش اوتیسپت

2.8/5 - (17 امتیاز)
عفونت‌های گوش، به ویژه در کودکان، از مشکلات شایع و نگران‌کننده‌ای هستند که می‌توانند باعث درد شدید، کاهش شنوایی موقت و در موارد شدیدتر مشکلات بلندمدت شوند. این عفونت‌ها به دلیل عوامل مختلفی از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و حتی آلرژی‌ها ایجاد می‌‍شوند. یکی از درمان‌های متداول برای مدیریت و کاهش علائم عفونت‌های گوش استفاده از قطره‌ گوش اوتیسپت است.
قطره اوتیسپت
فهرست مطالب

قطره گوش اوتیسپت، به عنوان یکی از داروهای موثر، به طور گسترده‌ای برای درمان عفونت‌های گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطره حاوی ترکیبات ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی است که به کاهش درد و تورم ناشی از عفونت کمک می‌کند. علاوه بر این، قطره گوش اوتیسپت با داشتن خاصیت ضدباکتریایی می‌تواند به مبارزه با عوامل عفونی کمک کرده و بهبودی سریع‌تر بیمار را تسهیل کند.

اشکال دارویی اوتیسپت

  1. قطره گوش: 1%، 2%، 3%

موارد مصرف قطره گوش اوتیسپت

قطره گوش گوش اوتیسپت برای درمان عفونت‌های گوش خارجی (مانند گوش شناگر) استفاده می‌شود. این دارو حاوی 2 دارو می‌باشد که شامل اسید استیک و هیدروکورتیزون است. اسید استیک با توقف رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها عمل می‌کند و هیدروکورتیزون یک استروئید است که به کاهش قرمزی، تورم و خارش ناشی از عفونت کمک می‌کند.

قطره اوتیسپت

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر قطره گوش اوتیسپت

این دارو از ترکیب هیدروکورتیزون و اسید استیک ساخته شده است. اسیداستیک خاصیت ضدباکتری دارد و هیدروکورتیزون وارد هسته سلول می‌شوند جایی که DNA حضور دارد. سپس فرایند رونویسی از RNA را تغییر می‌دهند. از آنجا که mRNA به عنوان الگو برای سنتز پروتئین عمل می‌کند٬ کورتیکواستروئیدها می‌توانند سنتز پروتئین‌های خاصی را تحریک یا مهار کنند. در ادامه کورتیکواستروئیدها با جلوگيری از تجمع سلول‌های التهابی در ناحيه التهاب، مهار فاگوسيتوز و آزاد شدن آنزيم‌های مسئول در التهاب و مهار ساخت و آزاد شدن واسطه‌های شيميايی التهاب‌زا اثرات ضدالتهابی خود را اعمال می‌كند.

نحوه مصرف قطره اوتیسپت

قطره اوتیسپت را مطابق با دستور پزشک در داخل گوش خود قرار دهید. قبل از مصرف قطره، گوش و محل موردنظر را به خوبی شستشو یا تمیز کنید و تمام جرم گوش و سایر مواد را با دقت از گوش خارجی خارج کنید. سپس دست‌های خود را به خوبی شستشو دهید و برای جلوگیری از آلودگی، نوک قطره چکان را لمس نکنید یا اجازه ندهید که گوش شما یا هر سطح دیگری را لمس کند. برای اطمینان از تجویز مقدار مناسب دارو و جلوگیری از لمس گوش با قطره چکان، در صورت امکان از شخص دیگری بخواهید که قطره را وارد کند.

قطره گوش اوتیسپت

قبل از مصرف قطره اوتیسپت، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی شامل مقدار و زمان مصرف را با دقت بررسی کنید. برای جلوگیری از خطر سرگیجه، ظرف را چند دقیقه در دست نگه دارید تا گرم شود. حداقل برای 24 ساعت اول درمان یا طبق دستور پزشک، یک پلاک پنبه‌ای آغشته به محلول را در گوش‌های آسیب دیده قرار دهید. ابتدا پلاگین پنبه را در گوش خود قرار دهید و سپس قطره گوش را روی پلاگ پنبه بمالید. پلاگین را با اضافه کردن 3 تا 5 قطره از دارو طبق دستور پزشک، معمولا هر 4 تا 6 ساعت یکبار مرطوب نگه دارید.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قطره گوش اوتیسپت، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله مشکلات پوستی، سوراخ در پرده گوش، عفونت‌های ویروسی خاص (مانند هرپس سیمپلکس، واکسینیا، آبله مرغان)، صدمات یا جراحی‌های گوش، عفونت در گوش یا دیگراندام‌های داخلی، حساسیت به پماد یا قطره و… با پزشک در رابطه با خطرات این دارو مشورت کنید. در ادامه به برخی از موارد احتیاط و هشدار استفاده از قطره گوش اوتیسپت خواهیم پرداخت؛

  1. در صورت درد شدید گوش، مشکلات شنوایی یا تب، با پزشک یا متخصص خود مشورت کنید. توجه داشته باشید که این دارو برای کودکان کمتر از 3 سال استفاده نمی‌شود.
  2. برای استفاده در مقادیر بزرگ‌تر یا کوچک‌تر یا طولانی‌تر از مقدار توصیه شده استفاده نمی‌شود. قبل از استفاده از این دارو، موم گوش یا سایر مواد زائد را بردارید. با متخصص مراقبت‌های بهداشتی در مورد روش‌های ایمن حذف موم گوش مشورت کنید.
  3. فقط برای استفاده در گوش؛ از مصرف دارو در چشم، دهان، بینی یا روی لب خودداری کنید. در صورت ورود دارو به این نواحی یا روی آنها با آب شستشو دهید. از سایر داروهای گوش استفاده نکنید مگر اینکه توسط پزشک تایید شود.
  4. در صورت سوزش یا قرمزی شدید پس از استفاده از قطره گوش، استفاده از دارو را متوقف کنید و فورا با پزشک تماس بگیرید. اگر کسی به طور تصادفی دارو را میل کند، به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید یا به پزشک مراجعه کنید.
  5. قبل از استفاده از این دارو، اگر به اسید استیک و هیدروکورتیزون یا سایر کورتیکواستروئیدها (مانند بتامتازون) حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
  6. در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت نیاز مصرف شود. خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید. همچنین، تاثیر این دارو در شیردهی و نوزاد شیرخوار مشخص نیست و نیاز به بررسی پزشک دارد.
  7. در صورت فراموشی یک نوبت از دارو به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نوبت فراموش شده نزدکی به نوبت بعدی است، آن را فراموش کرده و دارو را مطابق با دستور پزشک ادامه دهید. هرگز برای جبران دوز از دست رفته یک نوبت را دو بار استفاده نکنید.

موارد منع مصرف قطره گوش اوتیسپت

  1. حساسیت به داروها یا اجزای فرمولاسیون؛ هرپس سیمپلکس، واریسلا، واکسن، غشای لنفاوی سوراخ شده

عوارض قطره اوتیسپت

هنگامی که دارو برای اولین بار در گوش ریخته می‌شود، ممکن است سوزش و قرمزی موقت رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فورا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که این دارو به این دلیل تجویز شده است که پزشک شما تشخیص داده که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت بروز علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله بثورات پوستی، خارش و تورم، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی و… فورا به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به برخی از عوارض قطره اوتیسپت خواهیم پرداخت؛

  1. سوزش یا تحریک گوش
  2. خارش گوش
  3. قرمزی گوش
  4. درد گوش
  5. سرگیجه

داروی اوتیسپت

تداخل دارویی قطره گوش اوتیسپت

مورد خاصی مشخص نشده است.

مصرف قطره گوش اوتیسپت در دوران بارداری و شیردهی

مصرف هر دارویی در دوران بارداری باید با تایید و نسخه پزشک مصرف شود. همچنین، مطالعات خاصی در رابطه با تاثیر این دارو بر جنین یا در شیر مادر انجام نشده است.

شرایط نگهداری قطره گوش اوتیسپت

قطره گوش اوتیسپت را در دمای اتاق (بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد) نگهداری کنید. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر قطره گوش اوتیسپت

مقاله قطره گوش اوتیسپت، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز فراهم شده است. عفونت‌های گوش، به ویژه در کودکان، می‌توانند باعث درد و ناراحتی شدید شده و در صورت عدم درمان مناسب، به مشکلات جدی‌تری منجر شوند. انتخاب روش درمانی موثر برای مدیریت این عفونت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. قطره گوش اوتیسپت با ترکیبات ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی خود، به عنوان یکی از گزینه‌های موثر در درمان عفونت‌های گوش شناخته شده است.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول

قطره گوش اوتیسپت برای عفونت گوش خارجی و التهاب گوش خارجی با نسخه پزشک قابل استفاده است. این دارو ترکیبی از هیدروکورتیزون و اسید استیک است. هیدروکورتیزون یک کورتیکواستروئید است که به کاهش التهاب و قرمزی کمک می‌کند و اسید استیک به از بین بردن قارچ‌ها و باکتری‌ها کمک می‌کند.
تحریک یا سوزش گوش، قرمزی، درد گوش، سرگیجه یا سردرد برخی از عوارض قطره گوش اوتیسپت می‌باشد. اگر هر یک از این عوارض جانبی را تجربه کردید، معمولا در عرض چند روز برطرف می‌شوند. اگر عوارض جانبی شدید یا مداوم هستند، باید مصرف قطره گوش را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.
خیر، قطره اوتیسپت برای استفاده در بینی نیست. این دارو به طور خاص برای استفاده در گوش طراحی شده است و برای درمان عفونت‌ها و التهابات گوش خارجی استفاده می‌شود.
خیر، قطره گوش اوتیسپت را در دمای اتاق (بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد) نگهداری کنید.
قطره اوتیسپت برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمی‌شود. این به دلیل خطر عوارض جانبی بالقوه، به ویژه مشکلات شنوایی است. برای کودکان 3 سال به بالا، قطره گوش اوتیسپت ممکن است در صورت تجویز توسط پزشک برای درمان عفونت‌ها یا التهابات گوش خارجی استفاده شود.
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

66 دیدگاه

    سمیه

    من این قطره رو میریزم اما پارد گوشم نمیشه و فقط گوشم میخاره، وقتی سر بر میگردونم همه قطره بیرون میریزه علتش چیه

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      دقت کنید که قطره را در محل مناسب و مجرای ورودی چکانده و تا ده دقیقه در همان حالت باقی بمانید. در صورتیکه مشکلی مثل انسداد مجرای گوش در اثر تجمع موم وجود نداشته باشد، دلیلی بر وارد نشدن قطره وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    جمشید

    سلام از این قطره برای شستشو گوش استفاده کنیم یا نه؟ممنون میشم جواب بدهید

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      این دارو فقط با تجویز پزشک قابل استفاده است.
      متشکرم

      0
      0
    حسين موسوي

    سلام من بعدازمصرف قطره حالت تهوع ميگيرم به نظرتون مصرفشو قطع كنم

    0
    0
      مریی بدنسازی

      سلام دوست عزیز
      برای چکاپ مایع میانی گوش به پزشک مراجعه فرمایید
      ممنون از همراهی شما

      0
      0
    مهدی

    سلام من برای گوشم ک عفونت کرده بود رفتم دکتر پنی سلین زدن و این قطره اوتیسپت بهم دادن روزای اول اصلا درد نمیکرد وقتی قطره میریختم.الان ک مریزیم وحشتناک درد میپیچه توی گوشم میشع کمک کنین.ادامه بدم یا نه بسه؟

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام دوست عزیز
      لطفا با پزشک متخصص مشورت کنید .

      0
      0
    رضا

    سلام خوبید
    من عمل ترمیم پارگی پرده گوش انجام دادم
    و بعد از مصرف این قطره درد خیلی شدیدی به مدت چند دقیقه ایجاد و مایعه به دهنم میره
    به نظرتون ایراد از چی هست

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      باید حتما به پزشک مراجعه نمایید تا معاینه شوید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    علوی

    سلام پسرم ۹ ماهشه والتهاب گوش داره،دکتر براش قطره اوتیسپت تجویز کرده،ایا منع نداره

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      بهتر است در اطفال استفاده نشود اما دوباره با پزشکتان مشورت نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    هانیه

    سلام ببخشید من ازین قطره به تجویز پزشک استفاده کردم خیلی سوزش و درد شدیدی گرفت گوشم موقعی که قطره رو ریختم حالا چکارکنم به درمانم ادامه بدم یانه استفادش نکنم؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      ایجاد درد غیرطبیعی است باید دوباره به پزشکتان مراجعه نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    نایب

    با سلام ! من در حال حاضر با تجویز پزشک متخصص گوش و حلق و بینی برای خارش گوش از قطره گوش اوتیسپت استفاده می نمایم ، خواستم بدانم که مصرف این قطره گوش تا چه مدتی می شود ادامه داد چون در یک مرحله پس از اتمام قطره گوش پس از مدتی مجددا گوش ام شروع به خارش نمود ۰ با تشکر از راهنمایی شما

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      مدت و میزان مصرف قطره به نوع بیماری شما بستگی دارد لطفا در این باره از پزشک خود سوال بفرمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    Soma

    سلام وقت بخیر دکتر عزیز من حدود سه روزه که داخل گوشم یه جوش دراومده که دردش غیر قابل تحمل قطره اوتیسپت هم مصرف میکنم ولی تاثیری نداره حتی نمیتونم غذابخورم میشه راهنمایی کنید ممنون

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      لطفا برای معاینه به پزشک مراجعه نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    عبداللهی

    سلام ببخشید من چند روز پیش به خاطر خارش و درد گوش به پزشک مراجعه کردمدوتا قطره کانازول و سیپلکس و پماد بتازونیت رو برای من تجویز کردن بعد از سه روز که استفاده کردم یک گوشم یکروزه که کیپ شده علتش چی هستش؟؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      کیپ شدن گوش می تواند به علت عفونتی باشد که به آن مبتلا هستید
      اگر طی دو سه روز آینده بهتر نشد به پزشک مراجعه نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
      طبایی فرد

      سلام روز بخیر من با مراجعه به دکتر متخصص گوش قطره کانازول واوتیسپت را تجویز کردن ایا باید استعمال ان با فاصله انجام بگیرد یا هم زمان چون هر هشت ساعت یه قطره اعلام شده برای هر دوقطره لطفا متمنی است راهنمایی نمایید باتشکر از دکتر محترم

      0
      0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      با فاصله ی حداقل 20 دقیقه مصرف نمایید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    نیلوفر

    سلام
    وقت به خیر
    متخصص گوش و حلق و بینی برای من ساکشن تجویز کردن و این قطره را باید یک روز و نیم استفاده کنم
    یکی از گوش هام به دلیل اینکه آنتی بیوتیک زیاد و غیرضروری توش ریختم پارسال ملتهب و دردناک شد
    ولی الان با این قطره همین گوشم تیر شدیدی کشید، این طبیعیه؟
    بعد بیشتر این قطره ها از گوشم خارج شد، اشکالی نداره؟
    ممنون از مقاله و راهنمایی های خوبتون، به من خیلی کمک کرد

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      ممکن است تیر کشیدن گوش به علت التهاب باشد به هر حال نیاز به بررسی دارد.
      مشکلی نست همیشه مقداری از قطره از گوش خارج می گردد ولی بهتر است هنگامی که قطره میریزید به سمت مخالف گوشی که قطره میریزید چند دقیقه دراز بکشید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    کاربر

    سلام ببخشید این قطره رو من دوروزه استفاده میکنم و بینیمم یکماهه که عمل کردم حالا از دیروز پره هایه بینیم ورم کرده ربطی ب قطره داره؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      بسیار بعید به نظر می رسد که مشکل شما ناشی از قطره باشد.لطفا به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.
      سپس از همراهی شما

      0
      0
    فاطمه

    سلام من گوشم در اثر سرما خوردگی کیپ شده الان دو هفته است واقعا بسته شده چیزی نمیشنوم ..چه قطره ایی استفاده کنم.

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      لطفا برای انجام معاینه به پزشک مراجعه نمایید زیرا ممکن است گوش شما دچار عفونت شده باشد و برای درمان به آنتی بیوتیک نیاز باشد.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    سمیرا عابدی

    سلام .من گوشم چندوقته که حس میکنم مورچه داخلش حرکت میکنه ..کوشم رو شست و شو دادم خوب نشد .دکتر این قطره اوتیسپت و پماد تجویز کرده ..من قطره رو که میریزم گوشم میسوزه انگار فلفل زدن …چکنم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      بله دارای چنین عارضه ایست.

      0
      0
    امین

    سلام بعد از استفاده از این قطره گوشم درد و سوزش بسیار شدیدی میگیره طبیعیه؟!

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      درد و سوزش از عوارض این دارو می باشد. اگر این حالت ماندگار شد و یا بر شدت آن افزوده شد به پزشک خود اطلاع دهید. و یا علائمی چون قرمزی و تورم در گوش ایجاد شد.

      0
      0
    فاطمه

    سلام خسته نباشید کم چندروزه گوشم یکم درد میکنه و صدا هارو بلند و بم میشنوم و صداها توی گوشم مثل طبل صدا میکنن رفتم داروخانه این قطره رو دادن ولی وقتی زدم گوشم خیلییی درد گرفت میخواستم ببینم طبیعیه؟ چیکار باید بکنم ؟ استفاده از قطره رو ادامه بدم؟

    1
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      در مورد مشکلات گوش بهتر است بدون معاینه اقدام به شروع و یا قطع دارو نشود. پزشکتان را در جریان بگذارید.

      0
      0
    رحیمی

    سلام وقتتون بخیر من ی هفته میشه گوش سمت چپم ی دردی داره ک ب زیر گلوم میزنه شدید نیست ولی اذیت میشم
    این قطره بعم پیشنهاد کردنرمشکلی پیش نمیاد؟
    الان از امروز شروع کردم استفاده کنم این قطره اوتیسپت رو
    لطفا راهنمایی کنید

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      هیچ یک از داروهای فرموله شده برای گوش را نباید خودسرانه استفاده کرد. اگر داروی دیگری در رابطه با مشکل دیگری استفاده نمیکنید موقتا استامینوفن و یا ژلوفن خوراکی را جهت کاهش درد و التهاب استفاده نمایید و در صورت ادامه ی علائم و یا بروز علائم جدید به پزشک مراجعه نمایید.

      0
      0
    Soroosh

    سلام من عفونت قارچی گوش داشتم الان درمان شدم و شنواییم بهتر شده ولی کامل نه امکانش هست از عوارض مصرف کلیترومازول و اوتیسپت باشه و تا کی خوب میشه شنواییم؟؟؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      چه مدت از آخرین استفاده ی شما از کلوتریمازول و اوتیسپت می گذرد؟

      0
      0
      زهرا

      سلام
      دو سری هست سفر شمال میرم بعد از برگشتن به تهران گوش درد خیلی بدی میشم به طوری که فقط گوش سمت راستم تیر میکشه میزنه به سرم تا الان سه بار دکتر رفتم قطره گوش استفاده کردم خوب نمیشه فقط امپول بتامتازون دردش و آروم میکنه میگن خوب نیست میشه بگید چکار کنم ؟

      0
      0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      ممکن است به علت تغییر ارتفاع پرده ی گوش شما دچار التهاب بشود.البته برای نظر قطعی باید حتما معاینه شوید و اگر پزشکتان صلاح بداند قطره ی گوشی ضدالتهاب برای شما تجویز نماید.
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    n

    سلام، ببخشید من 5روزه این قطره استفاده میکنم ولی 2روزی میشه خارش میگیره بیرون گوشم، طبیعیه؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز قطره ای که برای گوش استفاده میشود باید زیر نظر پزشک باشد در واقع قبل از شروع مصرف، گوش معاینه شده باشد. بیش از دو هفته استفاده نکرده و مشکل اصلی که بابت آن قطره را مصرف مینمایید بفرمایید.

      0
      0
    تینا

    سلام. در حال حاضر این دارو پیدا میشه؟

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      بله در داروخانه ها موجود است.

      0
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *