قطره گوش اوتیسپت

2.8/5 - (17 امتیاز)
عفونت‌های گوش، به ویژه در کودکان، از مشکلات شایع و نگران‌کننده‌ای هستند که می‌توانند باعث درد شدید، کاهش شنوایی موقت و در موارد شدیدتر مشکلات بلندمدت شوند. این عفونت‌ها به دلیل عوامل مختلفی از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و حتی آلرژی‌ها ایجاد می‌‍شوند. یکی از درمان‌های متداول برای مدیریت و کاهش علائم عفونت‌های گوش استفاده از قطره‌ گوش اوتیسپت است.
قطره اوتیسپت
فهرست مطالب

قطره گوش اوتیسپت، به عنوان یکی از داروهای موثر، به طور گسترده‌ای برای درمان عفونت‌های گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطره حاوی ترکیبات ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی است که به کاهش درد و تورم ناشی از عفونت کمک می‌کند. علاوه بر این، قطره گوش اوتیسپت با داشتن خاصیت ضدباکتریایی می‌تواند به مبارزه با عوامل عفونی کمک کرده و بهبودی سریع‌تر بیمار را تسهیل کند.

اشکال دارویی اوتیسپت

  1. قطره گوش: 1%، 2%، 3%

موارد مصرف قطره گوش اوتیسپت

قطره گوش گوش اوتیسپت برای درمان عفونت‌های گوش خارجی (مانند گوش شناگر) استفاده می‌شود. این دارو حاوی 2 دارو می‌باشد که شامل اسید استیک و هیدروکورتیزون است. اسید استیک با توقف رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها عمل می‌کند و هیدروکورتیزون یک استروئید است که به کاهش قرمزی، تورم و خارش ناشی از عفونت کمک می‌کند.

قطره اوتیسپت

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر قطره گوش اوتیسپت

این دارو از ترکیب هیدروکورتیزون و اسید استیک ساخته شده است. اسیداستیک خاصیت ضدباکتری دارد و هیدروکورتیزون وارد هسته سلول می‌شوند جایی که DNA حضور دارد. سپس فرایند رونویسی از RNA را تغییر می‌دهند. از آنجا که mRNA به عنوان الگو برای سنتز پروتئین عمل می‌کند٬ کورتیکواستروئیدها می‌توانند سنتز پروتئین‌های خاصی را تحریک یا مهار کنند. در ادامه کورتیکواستروئیدها با جلوگيری از تجمع سلول‌های التهابی در ناحيه التهاب، مهار فاگوسيتوز و آزاد شدن آنزيم‌های مسئول در التهاب و مهار ساخت و آزاد شدن واسطه‌های شيميايی التهاب‌زا اثرات ضدالتهابی خود را اعمال می‌كند.

نحوه مصرف قطره اوتیسپت

قطره اوتیسپت را مطابق با دستور پزشک در داخل گوش خود قرار دهید. قبل از مصرف قطره، گوش و محل موردنظر را به خوبی شستشو یا تمیز کنید و تمام جرم گوش و سایر مواد را با دقت از گوش خارجی خارج کنید. سپس دست‌های خود را به خوبی شستشو دهید و برای جلوگیری از آلودگی، نوک قطره چکان را لمس نکنید یا اجازه ندهید که گوش شما یا هر سطح دیگری را لمس کند. برای اطمینان از تجویز مقدار مناسب دارو و جلوگیری از لمس گوش با قطره چکان، در صورت امکان از شخص دیگری بخواهید که قطره را وارد کند.

قطره گوش اوتیسپت

قبل از مصرف قطره اوتیسپت، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی شامل مقدار و زمان مصرف را با دقت بررسی کنید. برای جلوگیری از خطر سرگیجه، ظرف را چند دقیقه در دست نگه دارید تا گرم شود. حداقل برای 24 ساعت اول درمان یا طبق دستور پزشک، یک پلاک پنبه‌ای آغشته به محلول را در گوش‌های آسیب دیده قرار دهید. ابتدا پلاگین پنبه را در گوش خود قرار دهید و سپس قطره گوش را روی پلاگ پنبه بمالید. پلاگین را با اضافه کردن 3 تا 5 قطره از دارو طبق دستور پزشک، معمولا هر 4 تا 6 ساعت یکبار مرطوب نگه دارید.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قطره گوش اوتیسپت، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله مشکلات پوستی، سوراخ در پرده گوش، عفونت‌های ویروسی خاص (مانند هرپس سیمپلکس، واکسینیا، آبله مرغان)، صدمات یا جراحی‌های گوش، عفونت در گوش یا دیگراندام‌های داخلی، حساسیت به پماد یا قطره و… با پزشک در رابطه با خطرات این دارو مشورت کنید. در ادامه به برخی از موارد احتیاط و هشدار استفاده از قطره گوش اوتیسپت خواهیم پرداخت؛

  1. در صورت درد شدید گوش، مشکلات شنوایی یا تب، با پزشک یا متخصص خود مشورت کنید. توجه داشته باشید که این دارو برای کودکان کمتر از 3 سال استفاده نمی‌شود.
  2. برای استفاده در مقادیر بزرگ‌تر یا کوچک‌تر یا طولانی‌تر از مقدار توصیه شده استفاده نمی‌شود. قبل از استفاده از این دارو، موم گوش یا سایر مواد زائد را بردارید. با متخصص مراقبت‌های بهداشتی در مورد روش‌های ایمن حذف موم گوش مشورت کنید.
  3. فقط برای استفاده در گوش؛ از مصرف دارو در چشم، دهان، بینی یا روی لب خودداری کنید. در صورت ورود دارو به این نواحی یا روی آنها با آب شستشو دهید. از سایر داروهای گوش استفاده نکنید مگر اینکه توسط پزشک تایید شود.
  4. در صورت سوزش یا قرمزی شدید پس از استفاده از قطره گوش، استفاده از دارو را متوقف کنید و فورا با پزشک تماس بگیرید. اگر کسی به طور تصادفی دارو را میل کند، به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشید یا به پزشک مراجعه کنید.
  5. قبل از استفاده از این دارو، اگر به اسید استیک و هیدروکورتیزون یا سایر کورتیکواستروئیدها (مانند بتامتازون) حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
  6. در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت نیاز مصرف شود. خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید. همچنین، تاثیر این دارو در شیردهی و نوزاد شیرخوار مشخص نیست و نیاز به بررسی پزشک دارد.
  7. در صورت فراموشی یک نوبت از دارو به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نوبت فراموش شده نزدکی به نوبت بعدی است، آن را فراموش کرده و دارو را مطابق با دستور پزشک ادامه دهید. هرگز برای جبران دوز از دست رفته یک نوبت را دو بار استفاده نکنید.

موارد منع مصرف قطره گوش اوتیسپت

  1. حساسیت به داروها یا اجزای فرمولاسیون؛ هرپس سیمپلکس، واریسلا، واکسن، غشای لنفاوی سوراخ شده

عوارض قطره اوتیسپت

هنگامی که دارو برای اولین بار در گوش ریخته می‌شود، ممکن است سوزش و قرمزی موقت رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فورا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که این دارو به این دلیل تجویز شده است که پزشک شما تشخیص داده که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت بروز علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله بثورات پوستی، خارش و تورم، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی و… فورا به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به برخی از عوارض قطره اوتیسپت خواهیم پرداخت؛

  1. سوزش یا تحریک گوش
  2. خارش گوش
  3. قرمزی گوش
  4. درد گوش
  5. سرگیجه

داروی اوتیسپت

تداخل دارویی قطره گوش اوتیسپت

مورد خاصی مشخص نشده است.

مصرف قطره گوش اوتیسپت در دوران بارداری و شیردهی

مصرف هر دارویی در دوران بارداری باید با تایید و نسخه پزشک مصرف شود. همچنین، مطالعات خاصی در رابطه با تاثیر این دارو بر جنین یا در شیر مادر انجام نشده است.

شرایط نگهداری قطره گوش اوتیسپت

قطره گوش اوتیسپت را در دمای اتاق (بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد) نگهداری کنید. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر قطره گوش اوتیسپت

مقاله قطره گوش اوتیسپت، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز فراهم شده است. عفونت‌های گوش، به ویژه در کودکان، می‌توانند باعث درد و ناراحتی شدید شده و در صورت عدم درمان مناسب، به مشکلات جدی‌تری منجر شوند. انتخاب روش درمانی موثر برای مدیریت این عفونت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. قطره گوش اوتیسپت با ترکیبات ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی خود، به عنوان یکی از گزینه‌های موثر در درمان عفونت‌های گوش شناخته شده است.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول

قطره گوش اوتیسپت برای عفونت گوش خارجی و التهاب گوش خارجی با نسخه پزشک قابل استفاده است. این دارو ترکیبی از هیدروکورتیزون و اسید استیک است. هیدروکورتیزون یک کورتیکواستروئید است که به کاهش التهاب و قرمزی کمک می‌کند و اسید استیک به از بین بردن قارچ‌ها و باکتری‌ها کمک می‌کند.
تحریک یا سوزش گوش، قرمزی، درد گوش، سرگیجه یا سردرد برخی از عوارض قطره گوش اوتیسپت می‌باشد. اگر هر یک از این عوارض جانبی را تجربه کردید، معمولا در عرض چند روز برطرف می‌شوند. اگر عوارض جانبی شدید یا مداوم هستند، باید مصرف قطره گوش را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.
خیر، قطره اوتیسپت برای استفاده در بینی نیست. این دارو به طور خاص برای استفاده در گوش طراحی شده است و برای درمان عفونت‌ها و التهابات گوش خارجی استفاده می‌شود.
خیر، قطره گوش اوتیسپت را در دمای اتاق (بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد) نگهداری کنید.
قطره اوتیسپت برای کودکان زیر 3 سال توصیه نمی‌شود. این به دلیل خطر عوارض جانبی بالقوه، به ویژه مشکلات شنوایی است. برای کودکان 3 سال به بالا، قطره گوش اوتیسپت ممکن است در صورت تجویز توسط پزشک برای درمان عفونت‌ها یا التهابات گوش خارجی استفاده شود.
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

66 دیدگاه

    رویا

    سلام من گوش چپم کیپ شده و عفونت کرده دکتر بهم این قطره رو داده میترسم استفاده کنم بدتر بشه گوشم میشه استفاده نکنم فقط چرک خشک کن بخورم؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      طبق نظر پزشکتان استفاده کنید.
      متشکرم

      0
      0
    سحرباران

    سلام دخترم ۱۹ ماهه هستن دچار سرماخوردگی شده همون روز اول دکتر عمومی ویزیت کردن گوش راستش کمی التهاب داشت اوتیسپت ۸ ساعته دوقطره دادن دیدم زیر ۳ سال ممنوعه.. همسرم بخاطر تجویز اشتباه نیمه ناشنوا شده ترسیدن.حالا از قطره استفاده کنم یا به متخصص مراجعه کنم؟

    1
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      جهت اطمینان با متخصص نوزادان مشورت فرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    رضا

    سلام …در مسبر جاده چند دقیقه ای پیاده شدم و یفینا سرما خودده بعلاوه اینکه مدت دو روزه گوشم هم کیپ و کم شنوا شدم (درد ندارم ) استفاده از این دارو میتونه کمک کنه یا ترجیحا به پزشک مراجعه کنم ضمنا استفاده از آدامس و خمیازه و …رو هم انجام دادم تاثیری نداشت

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      حتما به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی جهت معاینه مراجعه فرمایید. استفاده از قطره های گوشی میتواند سبب بروز کم شنوایی گردد.
      متشکرم

      0
      0
    saeed

    سلام و درود ، در هر دو گوش مادرم در آب درمانی، آب وارد شده و چند تا از راه‌کارهای خانگی رو انجام دادیم،
    مثل حوله ی گرم، خم کردن چند ساعته ی گوش، ادامس جویدن ، سشوار گرفتن، کشیدن لاله گوش،
    ولی دوروزه هنوز کیپ شدن و التهاب رو حس میکنه. (البته با شدت کمتر)
    این قطره مفید هست؟ یا داروی کمکی میشناسید لطفاً معرفی فرمایید.
    مادرم حساسیت دارویی به داروهای کرتونی (به خاطر فشار) و الرژیک مثل دگزا و کلرفنیرامین هم دارد.
    خیلی ممنونم…

    0
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر این محصول حاوی هیدروکورتیزون بوده و در افراد مبتلا به حساسیت به این دسته توصیه نمیشود. توصیه میشود به پزشک مراجعه فرمایید.
      متشکرم

      1
      0
    فرزانه

    الان دوباره گوشم کیپ شده و نمیشنوم خیلی اذیت میشم حتی خود کرمان هم دکتر رفتم ولی کاری برام نکردن چکار کنم من؟؟؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در بعضی افراد به صورت ژنتیکی ترشحات گوش بیشتر است. البته شستشوی زیاد هم میتواند مزید علت شود. لطفا از قطره های گوشی رقیق کننده موم گوش جهت تسریع در خروج ترشحات استفاده کنید. “قطره ایرگل” انتخاب خوبیست. از استفاده از گوش پاک کن ها خودداری کنید.
      متشکرم

      3
      0
    فرزانه

    سلام من در هر سال دارم دو بار شستشو گوش انجام میدم واقعا خسته شدم اینکه هر دو سه ماه یه بار گوشام کیپ میشه و مجبورم برم شستشو ک بشنوم. راهنماییم کنید خواهشا دوس ندارم ایقد زود زود شستشو گوش انجام بدم . الان دوباره گوشم کیپ شده و نمیشنوم خیلی اذیت میشم حتی خود کرمان هم دکتر رفتم ولی کاری برام نکردن چکار کنم من؟؟؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در بعضی افراد به صورت ژنتیکی ترشحات گوش بیشتر است. البته شستشوی زیاد هم میتواند مزید علت شود. لطفا از قطره های گوشی رقیق کننده موم گوش جهت تسریع در خروج ترشحات استفاده کنید. “قطره ایرگل” انتخاب خوبیست. از استفاده از گوش پاک کن ها خودداری کنید.
      متشکرم

      2
      0
    فرزانه

    سلام من در هر سال دارم دو بار شستشو گوش انجام میدم واقعا خسته شدم اینکه هر دو سه ماه یه بار گوشام کیپ میشه و مجبورم برم شستشو ک بشنوم. راهنماییم کنید خواهشا دوس ندارم ایقد زود زود شستشو گوش انجام بدم .

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در بعضی افراد به صورت ژنتیکی ترشحات گوش بیشتر است. البته شستشوی زیاد هم میتواند مزید علت شود. لطفا از قطره های گوشی رقیق کننده موم گوش جهت تسریع در خروج ترشحات استفاده کنید. “قطره ایرگل” انتخاب خوبیست. از استفاده از گوش پاک کن ها خودداری کنید.
      متشکرم

      1
      0
    سمیرا

    سلام من چند روز گوش درد شدید گرفتم دکتر واسم پنی سیلین تجویز کرده ولی هنوز خوب نشدم قطره را آزاد از داروخونه گرفتم مشکلی پیش نمیایه؟

    1
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      به صورت سرخود نباید استفاده شود باید توسط متخصص معاینه شویید
      سپاس از همراهی شما

      1
      0
    n

    سلام . من آب رفت توی گوشم و دکتر این قطره رو تجویز کرد و گفت هر ۶ ساعت دو قطره بچکونم توی گوشمُ ولی هنوز احساس میکنم گرفتگی گوشم برطرف نشده. باید چیکار کنم؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      مجددا با پزشک مشورت فرمایید. گرفتی و احتباس آب در گوش با مصرف این قطره در اکثر موارد رفع نمیگردد.
      متشکرم

      2
      1
    سپید

    سلام من خونریزی گوش داشتم این دارو را برام تجویز کردند.بعد استفاده گوشهام پر از جوش زیر پوستی شد.همچنان استفاده کنم یا متوقف کنم؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      مصرف این دارو را تا دوره پیشنهادی دکتر ادامه دهید. بهد از هر بار استفاده قسمت بیرونی لاله گوش را تمیز کنید تا از بروز جوش پیشگیری شود.
      متشکرم

      2
      0
    لیلا

    سلام وقت بخیر من چند روز پیش بخاطر درد شدید ناشی از عفونت قارچی گوشم به متخصص مراجعه کردم و بعد از ساکشن گوشم کپسول سفالکسین و قطره های کلوتریمازول، هیدروکورتیزون و سیپروفلوکساسین رو تجویز کردن برام…هر کدوم روزی ۳ بار و ۴ قطره در هر گوش…الان حدود ۸ روز هست که دارو ها رو مصرف میکنم…۳۰ تا کپسول سفالکسین رو که تجویز کرده بودن استفاده کردم و تمام شد اما نمیدونم قطره ها رو تا چه مدت باید مصرف کنم…چون روی بروشور نوشته دوره درمان رو کامل کنم نگران شدم، ممکنه راهنمایی بفرمایید سپاسگزارم

    0
    2
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      نهایتا تا ده روز استفاده و سپس قطع فرمایید. د.ره مصرف این آنتی بیوتیک ها بین 7 تا 10 روز است که بسته به نظر پزشک ممکن است تا 14 روز هم ادامه داده شود.
      متشکرم

      3
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *