قبل از بیان خصوصات شیر خشک نان ۲ یا هر نوع شیر خشک دیگر لازم به ذکر است بهترین و برترین شیر برای نوزاد خصوصا نوزاد تازه متولد شده شیر مادر است، که اگر امکان تغذیه نوزاد با شیر مادر است نباید از کنار آن به سادگی گذشت.
زیرا شیر مادر خصوصا در روزهای ابتدایی حاوی انواع پادتن است که از کودک در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکند.
اما در این بین برخی از مادارن یا شیر به اندازه کافی ندارند یا برخی از نوزادان توانایی کافی در مکیدن شیر ندارند، در این شرایط است که صحبت از انواع شیر خشکها به میان میآید.
شیر خشک نان ۲ یکی از محبوبترین شیر خشکهای موجود در داروخانه اینترتی مثبت سبز است که در ادامه بیشتر به خصوصیات آن خواهیم پرداخت.
صرف نظر از سایر شیر خشکها، شیر خشک نان ۲ یک شیر خشک تکمیلی برای کودکان ۶ ماه به بالا است که میتواند در کنار غذاهای کمکی به عنوان بخش مایع تغذیه کودک در برنامه غذایی او گنجانده شود.
شیر خشک نان ۲ کلیه مواد مغذی ضروری مورد نیاز را برای رشد بهینه جسمی و مغذی کودک تامین میکند. به علاوه این شیر خشک به فعالکردن سیستم ایمنی کودک شما در دوران تغذیه تکمیلی او کمک میکند.
ویژگی های شیر خشک نان ۲ نستله
این فرمول از شیر خشک نان، برای نوزادان ۶ تا ۱۲ماه مناسب است
پودر شیر گاو، روغنهای گیاهی، لاکتوز، کلسیم، سویا، روغن ماهی، مالتودکسترین، دوکوهگزانوییک اسید، دی سدیم فسفات، پتاسیم، منیزیوم، ویتامینهای محلول در آب و چربی بالغ بر سیزده نوع، سدیم کلراید، آهن، پروبیوتیکهابرای افزایش سیستم ایمنی، مس، زینک از جمله مواد به کار رفته شده در این شیر خشک هستند.
میزان شیر خشک مصرفی بر اساس سن نوزاد
اگر تغذیۀ نوزاد با شیر خشک است، طی هفتۀ اول هر زمان و هر تعداد که نوزادتان خواست میتوانید به او شیر بدهید. اما پس از آن مهم است که به کودک بیش از اندازه شیر ندهید تا در محدودۀ وزنی سالمی باقی بماند.
بیشتر نوزادان تازه متولد شده، هر چند ساعت یک بار نیاز به شیر خوردن دارند. در هفتۀ اول با ۳۰ تا ۶۰ سیسی شیر خشک در هر وعده شروع کنید و به تدریج آن را به ۶۰ تا ۹۰ سیسی در هر سه تا چهار ساعت یک بار برسانید.
همچنان که نوزاد رشد میکند و معدهاش بزرگتر میشود، وعدههای کمتر و شیر بیشتری در هر وعده میخورد. برای مثال در حدود یک ماهگی ممکن است در هر ۲۴ ساعت، پنج یا شش شیشۀ ۱۲۰ سیسی و در شش ماهگی، چهار یا پنج شیشۀ ۱۸۰ تا ۲۴۰ سیسی شیر خشک بخورد.
همچنین کودک شما ممکن است در طول دورههای جهش رشد گرسنهتر از حد معمول شود. این دورهها معمولاً در فاصله ۱۰ تا ۱۴ روزگی و در سن سه هفتگی، شش هفتگی، سه ماهگی و شش ماهگی رخ میدهد.
در نهایت نیز کودک به احتمال زیاد همان میزان چهار تا پنج شیشه شیر را تا اولین سالگرد تولد خود میخورد، یعنی تا زمانی که میتواند خوردن شیر گاو را همراه با سه وعده غذای جامد و دو میان وعده در روز شروع کند.
نحـوه استفـاده از شیر خشک
ابتدا بطری، سرپستانک و سرپوش بطری را قبل از استفاده بدقت بشویید و خوب بجوشانید، سپس
آب آشامیدنی تمیز را بجوشانید و بگذارید ولرم شود (حدودد ۵۰ درجه سانتیگراد).
در ادامه حدودا دو سوم آب جوشانده شده مورد نیاز را در داخل بطری تمیز و ضد عفونی شده بریزید و پیمانه داخل قوطی را از پودر شیر پر کرده و با لبه کند کارد سطح آن را صاف کنید و میزان مورد نیاز را برابر جدول تغذیه در بطری بریزید.
در انتها درب بطری را ببندید و حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه بطری را خوب تکان دهید و بقیه آب مورد نیاز را به آن اضافه کنید و بطری را مجددا تکان دهید و پس از آن پستانک را سر بطری قرار دهید و دقت نمایید شیر آماده شده دارای درجه حرارت مناسب باشد (حدودا ۳۷ درجه سانتیگراد).
نـکات قابـل توصـیه در حین تغذیه نوزاد با شیر خشک
پس از هربار مصرف شیر خشک نان ۲ باقی مانده شیر داخل شیشه را دور بریزید
درب قوطی را بعد از هربار مصرف محکم ببندید
محتویات قوطی باز شده حداکثر تا ۳ هفته قابل مصرف است
در جای خشک و خنک نگهداری نمایید
از شیر آغوز چه میدانید؟
هورمونهای استروژن و پروژسترون در مدت سه یا چهار هفته از گذشت بارداری، موجب بزرگ شدن سینههای شما میشوند. با پیشرفت بارداری، مقدار کمیمایع سرم مانند، از نوک سینهها میچکد. ولی تولید شیر، به طور جدی، تا قبل از به دنیا آمدن نوزاد آغاز نمیشود.
بلافاصله بعد از تولد نوزاد، سینههای شما، مایع زرد رنگ غلیظی تولید میکند که آغوز یا کلستروم یا ماک نام دارد. این مایع به مقدار کم در سینه شما وجود دارد، که میزان آن در بارداریهای بعدی بیشتر نیز میشود. آغوز به مدت هفت روز اول تولد، تولید میشود.
آغوز غلیظ است و مقدار کمی از آن تولید میشود، به همین علت باعث نمیشود شما در سینههایتان احساس پری داشته باشید.
تبدیل آغوز به شیر باعث خواهد شد شما طی چند روز احساس پرشدن سینههایتان را داشته باشید. پر شدن سینهها از شیر معمولا سومین روز بعد از زایمان اتفاق میافتد، اما در مورد بعضی از مادران، این روند با تاخیر صورت میپذیرد.
ترکیب آغوز در مقایسه با شیری که در هفتههای آینده تولید میشود تفاوت دارد. آغوز حاوی شیر زیادی نیست و مقدار پروتئین آن زیاد و چربی کمتری نسبت به شیر هفتههای آینده دارد. هم چنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A که در چربی حل میشود و نیز کاروتینوئید و ویتامین E است که در حدود سه برابر مقداری است که در شیر معمولی وجود دارد. آغوز از پادتنها و سلولهای محافظ از جریان خون شما غنی است. در پروتئین آغوز، ماده ضد میکروبی به نام ایمونوگلوبولین وجود دارد.
چرا نوشیدن آغوز اهمیت دارد؟
به دلیل ترکیبات آغوز، باعث میشود که سیستم ایمنی بدن نوزاد کامل شود و او را در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکند. ایمونوگلوبولین موجود در آغوز وارد روده نوزاد شده و همراه با سلولهای ماکروفاژ و لنفولیستهایی که در آغوز وجود دارد، باعث حفاظت رودههای نوزاد میشود و از رشد میکروبهایی که وارد روده میشود جلوگیری میکند.
ماده سیاه رنگی در رودههای نوزاد در هنگام تولد وجود دارد که مکونیوم نامیده میشود. خوردن آغوز بلافاصله بعد از تولد، سبب دفع آن میشود. همچنین باعث رشد میکروبهای مفید در روده میشود. به همین جهت به آغوز «اولین واکسن» هم گفته میشود.
2 دیدگاه
البته باید تاکید بشه که شیرخشک نان ۲ برای سن شش ماه به بالا هست و مطالبی که در خصوص شیرخشک از بدو تولد گفته شد باید با شیرخشک نان ۱ تغذیه انجام شود. چون شیر خشک نان ۲ آهن دارد و قبل از ۶ ماهگی نباید به نوزاد داده شود.
و اما یک سوال دارم. آیا شیر خشک نان ۲ به علت داشتن آهن میتواند باعث سیاه شدن دندان کودک شود؟؟
همراه محترم
سلام
احتمال بروز این عارضه بسیار پایین بوده و تقریبا صفر است.
متشکرم