قرص لویتود

4/5 - (2 امتیاز)
قرص لویتود یک داروی ضد بارداری است که ترکیبی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‌باشد. این قرص علاوه بر نقش اصلی خود در جلوگیری از بارداری، به تنظیم چرخه قاعدگی، کاهش دردهای قاعدگی، و بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) نیز کمک می‌کند.
تایید شده توسط دکتر داروساز داروخانه مثبت سبز
تایید کننده:دکتر مریم حق نژاد
قرص لویتود
فهرست مطالب

پیشگیری از بارداری یکی از دغدغه‌های اساسی در زندگی بسیاری از زوجین است که نقش مهمی در برنامه‌ریزی خانواده، سلامت جسمی و روانی دارد. امروزه با پیشرفت‌های پزشکی، روش‌های متعددی برای کنترل بارداری وجود دارد که هر کدام با توجه به شرایط و نیاز افراد انتخاب می‌شوند. یکی از روش‌های محبوب، استفاده از قرص‌های ضدبارداری ترکیبی است. قرص لویتود یکی از داروهای ضد بارداری مهم در بازار است که در ادامه به بررسی کلی آن می‌پردازیم.

اشکال دارویی لویتود

  • قرص ضد بارداری لویتود

موارد مصرف قرص لویتود

لویتود یک نوع قرص ضدبارداری ترکیبی است که برای جلوگیری از بارداری ناخواسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو شامل دو هورمون زنانه به نام‌های لوونورژسترل (نوعی پروژسترون) و اتینیل استرادیول (نوعی استروژن) است که با هم کار می‌کنند تا از بارداری جلوگیری کنند.

دارو لویتود

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر قرص لویتود

لویتود از طریق چندین مکانیسم مختلف، مانع از بارداری می‌شود؛

ممانعت از تخمک‌گذاری

مهم‌ترین مکانیسم اثر لویتود، جلوگیری از آزاد شدن تخمک از تخمدان است. هورمون‌های موجود در لویتود با تقلید از هورمون‌های طبیعی بدن، به مغز سیگنال می‌دهند که تخمک‌گذاری را متوقف کند. در نتیجه، حتی اگر رابطه جنسی صورت گیرد، تخمکی برای بارور شدن وجود نخواهد داشت.

تغییر در مخاط دهانه رحم

لویتود باعث ضخیم‌تر شدن و چسبناک‌تر شدن مخاط دهانه رحم می‌شود. این تغییر در مخاط، حرکت اسپرم‌ها را به سمت رحم دشوار کرده و احتمال لقاح را کاهش می‌دهد.

تغییر در پوشش داخلی رحم (اندومتر)

لویتود پوشش داخلی رحم را نازک‌تر و نامناسب‌تر برای لانه‌گزینی تخمک می‌کند. حتی اگر به طور اتفاقی تخمکی بارور شود، به دلیل عدم وجود شرایط مناسب در پوشش داخلی رحم، نمی‌تواند در آنجا لانه‌گزینی کند.

مقدار مصرف قرص لویتود

قبل از مصرف قرص لویتود، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی شامل مقدار و زمان مصرف دارو را بررسی کنید. توجه داشته باشید که برای مصرف هر نوع قرص ضد بارداری، ابتدا باید با پزشک یا داروساز مشورت کنید. پزشک شما با توجه به شرایط جسمانی و روحی شما، بهترین نوع قرص ضد بارداری را تجویز می‌کند. بدون هماهمگی با پزشک دوز مصرفی خود را افزایش یا کاهش ندهید. دقت کنید که افزایش دوز مصرفی بدون هماهنگی با پزشک، تاثیری بر روی پیشگیری از بارداری نخواهد داشت. البته در برخی موارد مصرف بیش از اندازه توسط پزشک، مورد تایید است.

نحوه مصرف قرص لویتود

قرص ضدبارداری لویتود حاوی هورمون‌های ترکیبی است. مقدار مصرف آن بسته به نوع قرص و توصیه پزشک ممکن است متفاوت باشد، اما نحوه مصرف به این صورت است:

  • روز اول قاعدگی؛
  • در این حالت، باید اولین قرص را در روز اول شروع قاعدگی مصرف کنید. این روش از همان روز اول محافظت ایجاد می‌کند.
  • روز پنجم قاعدگی؛
  • می‌توانید قرص لویتود از روز پنجم قاعدگی شروع کنید، اما باید از یک روش پیشگیری اضافی (مانند کاندوم) به مدت ۷ روز اول استفاده کنید.
  • قرص‎‌های مصرفی را باید هر روز در ساعات مشخصی از روز استفاده کنید. اگر بسته شامل ۲۱ قرص است، پس از مصرف کامل بسته باید ۷ روز استراحت کنید (قاعدگی رخ می‌دهد)، سپس بسته جدید را شروع کنید. اگر بسته شامل ۲۸ قرص است، مداوم و بدون وقفه قرص‌ها را مصرف کنید.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قرص لویتود، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله انواع خاصی از مشکلات ریتم قلب (مانند ضربان قلب آهسته، بلوک دهلیزی درجه دوم یا سوم)، مشکلات تنفسی ( مانند آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم)، مشکلات گردش خون (مانند بیماری رینود، بیماری عروق محیطی)، بیماری کلیوی و… با پزشک مشورت کنید. در ادامه به برخی از موارد احتیاط قرص لویتود خواهیم پرداخت؛

  • در افرادی که سابقه سکته مغزی، لخته شدن خون (ترومبوز)، یا بیماری‌های عروق کرونر دارند، مصرف قرص‌های هورمونی باید با احتیاط انجام شود. اگر عوامل خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، چاقی، یا مصرف سیگار وجود دارد، باید قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.
  • افرادی که به بیماری‌های کبدی از جمله هپاتیت، سیروز، یا تومورهای کبد مبتلا هستند، باید از مصرف این قرص خودداری کنند یا تحت نظر پزشک باشند. افرادی که سابقه سرطان سینه، سرطان رحم یا سرطان تخمدان دارند، نباید از لویتود استفاده کنند.
  • در صورتی که فرد میگرن با علائم عصبی (مثل اورا) یا سردرد شدید و غیرمعمول دارد، خطر سکته مغزی افزایش می‌یابد و باید احتیاط شود.
  • مصرف سیگار در زنان بالای ۳۵ سال خطر عوارض قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد. در این شرایط، بهتر است از روش‌های دیگر پیشگیری استفاده شود. اگر فرد مبتلا به دیابت همراه با عوارض عروقی باشد، مصرف لویتود ممکن است خطرناک باشد.
  • قرص لویتود نباید در دوران بارداری استفاده شود. هورمون‌های موجود در قرص می‌توانند وارد شیر مادر شوند و تولید شیر را کاهش دهند. در دوران شیردهی بهتر است از روش‌های غیرهورمونی استفاده شود.
  • قبل از جراحی‌های بزرگ یا بی‌حرکتی طولانی (مانند شکستگی‌ها)، مصرف قرص ممکن است خطر لخته شدن خون را افزایش دهد. در این موارد ممکن است پزشک توصیه کند که مصرف قرص را مدتی قبل از عمل متوقف کنید.
  • برخی داروها از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها (ریفامپین)، داروهای ضدصرع (فنی‌توئین) یا گیاهانی مانند علف چای می‌توانند اثر پیشگیری از بارداری لویتود را کاهش دهند. مصرف قرص‌های هورمونی ممکن است در برخی افراد موجب تغییرات خلقی، افسردگی، یا اضطراب شود. در صورت مشاهده این علائم، باید با پزشک مشورت کنید.

موارد منع مصرف قرص لویتود

  • حساسیت به دارو یا سایر ترکیبات موجود در آن
  • بارداری یا شیردهی
  • سابقه یا وجود لخته خون

عوارض قرص لویتود

نفخ شکم، حالت تهوع، افزایش یا کاهش وزن، تیرگی پوست، تحریک‌پذیری، قطع قاعدگی، درد شکمی، افزایش حساسیت و… برخی از عوارض قرص لویتود است. به یاد داشته باشید که پزشک شما تشخیص داده که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله بثورات پوستی، خارش و تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فورا به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به برخی عوارض قرص لویتود خواهیم پرداخت؛

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • نفخ یا درد شکمی
  • لکه‌بینی یا خونریزی بین دوره‌های قاعدگی
  • قطع قاعدگی (آمنوره) در موارد نادر
  • تحریک‌پذیری
  • اضطراب یا افسردگی
  • تغییرات در میل جنسی (افزایش یا کاهش)
  • آکنه
  • تیرگی پوست (ملاسما)
  • افزایش یا کاهش وزن
  • درد یا تورم در پستان‌ها
  • افزایش حساسیت

داروی لویتود

تداخل دارویی لویتود

در رابطه با تداخلات دارویی قرص لویتود با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

مصرف قرص لویتود در دوران بارداری و شیردهی

مصرف قرص لویتود در دوران بارداری منع شده است و نباید از آن استفاده شود. این قرص حاوی هورمون‌های ترکیبی (استروژن و پروژسترون) است که برای پیشگیری از بارداری طراحی شده‌ است، اما در صورت استفاده در بارداری می‌توانند خطراتی برای جنین به همراه داشته باشند.

شرایط نگهداری قرص لویتود

قرص لویتود باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر قرص لویتود

این مقاله به بررسی پیشگیری از بارداری با قرص لویتود، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز پرداخت. در نهایت، قرص لویتود یک روش موثر و پرکاربرد پیشگیری از بارداری، با ترکیب دو هورمون استروژن و پروژسترون، گزینه‌ای مناسب برای بسیاری از زنان است که به دنبال جلوگیری از بارداری ناخواسته و تنظیم چرخه قاعدگی هستند. این قرص نه تنها از بارداری جلوگیری می‌کند، بلکه به کاهش علائم پیش از قاعدگی، کاهش دردهای قاعدگی و تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کند.

سوالات متداول

قرص لویتود یک قرص ضدبارداری ترکیبی است که حاوی دو هورمون اصلی استروژن و پروژسترون است. این دارو برای جلوگیری از بارداری و گاهی برای اهداف دیگر تجویز می‌شود.
نفخ شکم، حالت تهوع، افزایش یا کاهش وزن، تیرگی پوست، تحریک‌پذیری، قطع قاعدگی، درد شکمی، افزایش حساسیت و… برخی از عوارض قرص لویتود است.
لویتود یک داروی هورمونی ترکیبی است که برای مردان کاربردی ندارد و برای مصرف آنان طراحی نشده است. این قرص برای پیشگیری از بارداری در زنان و گاهی برای درمان مشکلات مرتبط با هورمون‌های زنانه تجویز می‌شود.
این دارو برای کودکان طراحی نشده است و هیچ کاربردی برای این گروه سنی ندارد.
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

2 دیدگاه

    Motahare

    اگر سه چهارتا از قرص خورده شده باشه امکان قطع دارو وجود داره یا باید تا انتها خورده شه

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بسته به علت شروع دارو، قطع آن میتواند سبب نیمه تمام ماندن درمان و بروز عوارض گردد.
      متشکرم

      1
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *