قرص لوبل

3/5 - (2 امتیاز)
قرص لوبل یکی از داروهای ضدتشنج مؤثر در کنترل و کاهش حملات صرعی به شمار می‌آید. این دارو با کاهش فعالیت الکتریکی نامنظم در مغز، به بیماران مبتلا به تشنج کمک می‌کند تا زندگی با ثبات‌تری داشته باشند. در این مقاله، به بررسی چگونگی تأثیر قرص لوبل بر درمان تشنج، نحوه مصرف و نکات مهم در مورد عوارض و مراقبت‌های لازم در مصرف این دارو پرداخته می‌شود.
تایید شده توسط دکتر داروساز داروخانه مثبت سبز
تایید کننده:دکتر مریم نبوی فرد
قرص لوبل
فهرست مطالب

تشنج و اختلالات مرتبط با آن از جمله بیماری‌های عصبی شایعی هستند که تأثیرات جدی بر کیفیت زندگی فرد دارند. صرع به‌ عنوان یکی از رایج‌ترین اختلالات تشنجی، نه تنها فعالیت‌های روزمره را مختل می‌کند، بلکه در صورت کنترل نشدن، عوارض جسمی و روانی قابل‌توجهی به دنبال خواهد داشت. درمان مؤثر و پایدار این اختلالات نیازمند داروهایی است که بتوانند فعالیت‌های الکتریکی غیرطبیعی مغز را تنظیم کنند. یکی از داروهای موثر در این زمینه، قرص لوبل است.

اشکال دارویی لوبل

  • قرص انتشار فوری: 250 میلی گرم، 500 میلی گرم، 750 میلی گرم، 1000 میلی گرم
  • قرص نسخه طولانی: 500 میلی گرم، 750 میلی گرم، 1000 میلی گرم، 1500 میلی گرم
  • محلول خوراکی (کپرا، ژنریک): 100 میلی گرم در میلی لیتر
  • محلول تزریقی

موارد مصرف قرص لوبل

قرص لوبل همراه با سایر داروها برای درمان تشنج (صرع) استفاده می‌شود. این دارو متعلق به دسته‌ای از داروهای شناخته شده به عنوان ضد تشنج است. لوتیراستام یا لوبل ممکن است تعداد تشنج‌های شما را کاهش دهد.

قرص لوبل 500 برای چیست؟

قرص لوبل 500 یک داروی ضدتشنج است که برای کنترل و درمان انواع تشنج در بیماران مبتلا به صرع تجویز می‌شود. این دارو به ‌ویژه در کنترل تشنج‌های جزئی (فوکال)، میوکلونیک (پرش عضلات) و تونیک-کلونیک (تشنج‌های شدید) مؤثر است. لوتیراستام با تنظیم فعالیت‌های الکتریکی غیرطبیعی مغز، به کاهش دفعات و شدت تشنج کمک می‌کند. این دارو به‌ عنوان درمان کمکی، در کنار سایر داروهای ضدتشنج مصرف می‌شود و باید طبق تجویز پزشک مصرف گردد، زیرا تغییر دوز یا قطع ناگهانی آن می‌تواند منجر به تشدید تشنج شود.

بیشتر بدانید: قرص فلوکستین چیست؟ عوارض قرص فلوکستین ۲۰ برای خانم‌ها

دارو لوبل

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر قرص لوبل

مکانیسم ضد صرع ناشناخته ممکن است کانال‌های کلسیم وابسته به ولتاژ N را مهار کند یا ممکن است به پروتئین‌های سیناپسی که آزادسازی انتقال‌دهنده‌های عصبی را تعدیل می‌کنند، متصل شود. از طریق جابجایی تعدیل کننده‌های منفی ممکن است انتقال مهاری GABA-ergic را تسهیل کند. جذب دارو با فراهمی زیستی 100%، حداکثر زمان پلاسما: 1 ساعت (رهاسازی فوری) و 4 ساعت (نسخه طولانی) می‌باشد. حذف دارو در نیمه عمر 6-8 ساعت (افزایش در افراد مسن یا بیماری کلیوی) و پاکسازی در کودکان 40% بیشتر است.

بیشتر بدانید: قرص کلونازپام چیست؟ کاربردها، نحوه مصرف و عوارض

مقدار مصرف قرص لوبل

قرص لوبل را به صورت خوراکی با یا بدون غذا طبق دستور پزشک، دو بار در روز مصرف کنید. طبق دستورالعمل بسته دارو، قرص‌ها را با احتیاط از بسته فویل خارج کنید. قبل از قورت دادن دارو اجازه دهید تا کاملا حل شود و قرص را به طور کامل قورت ندهید. قرص‌ها را می‌توان در فنجانی با مقدار کمی مایع (1 قاشق غذاخوری/15 میلی لیتر) نیز قرار داد. مخلوط را به آرامی بچرخانید، سپس تمام مخلوط را بلافاصله بنوشید. برای اطمینان از اینکه تمام دارو را مصرف کرده‌اید، مقدار کمی مایع دیگر را به فنجان اضافه کرده و میل کنید.

زمان مصرف قرص لوبل

دوز بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ شما به درمان است. دوز مصرفی کودکان نیز بر اساس وزن است. برای کاهش خطر عوارض جانبی (مانند سرگیجه و خواب آلودگی)، پزشک ممکن است به شما دستور دهد که این دارو را با دوز پایین شروع کنید و به تدریج دوز مصرفی خود را افزایش دهید. از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. برای کمک به یادآوری، آن را هر روز در زمان‌های معینی مصرف کنید. مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک خود قطع نکنید. با قطع ناگهانی دارو ممکن است تشنج شما بدتر شود.

بیشتر بدانید: قرص بتاهیستین

نحوه مصرف قرص لوبل

  • قرص لوبل برای درمان تشنج میوکلونیک، 500 میلی گرم هر 12 ساعت به صورت خوراکی یا تزریق داخل وریدی تجویز می‌شود. ممکن است در هر دو هفته 500 میلی گرم در هر دوز، به دوز توصیه شده 1500 میلی گرم در هر 12 ساعت افزایش یابد. اثربخشی دوزهای بیش از 3000 میلی گرم در روز به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است.
  • این دارو برای درمان تشنج با شروع جزئی توصیه می‌شود. دوز پیشنهادی برای اشکال انتشار فوری، 500 میلی گرم هر 12 ساعت به صورت خوراکی است که ممکن است در هر دو هفته 500 میلی گرم در دوز افزایش یابد. بیش از 3000 میلی گرم در روز نباشد.
  • همچنین، اشکال رهش طولانی 1000 میلی گرم به صورت خوراکی استفاده می‌شود که ممکن است در هر دو هفته 1000 میلی گرم در روز افزایش یابد. به علاوه، اشکال تزریق داخل وریدی 500 میلی گرم هر 12 ساعت تزریق می‌شود.
  • دوز مصرفی برای تشنج تونیک-کلونیک ژنرالیزه اولیه 500 میلی گرم هر 12 ساعت به صورت خوراکی یا تزریق داخل وریدی است که ممکن است در هر دو هفته 500 میلی گرم در هر دوز به دوز توصیه شده 1500 میلی گرم در هر 12 ساعت افزایش یابد. اثربخشی دوزهای بیش از 3000 میلی گرم در روز به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قرص لوبل، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله اختلالات عضلانی (مانند میاستنی گراویس، ضعف، از دست دادن هماهنگی)، سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال مصرف مواد ( مانند مصرف بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل)، بیماری کبد، گلوکوم، اختلالات روانی یا خلقی (مانند افسردگی، روان‌پریشی)، مشکلات تنفسی و… با پزشک مشورت کنید. در ادامه به موارد احتیاط قرص لوبل خواهیم پرداخت؛

  • خواب آلودگی و آستنی اغلب در 4 هفته اول درمان رخ داد. بیماران باید از نظر علائم و نشانه‌ها تحت نظر باشند و به آن‌ها توصیه شود تا زمانی که تجربه کافی در مورد لوتیراستام به دست نیاوردند از رانندگی یا کار با ماشین آلات خودداری کنند تا بررسی کنند که آیا این دارو بر توانایی رانندگی یا کار با ماشین آلات تأثیر منفی می‌گذارد.
  • مانند بسیاری از داروهای ضد صرع، به دلیل خطر افزایش دفعات تشنج و وضعیت صرع، دارو باید به تدریج قطع شود. در صورت نیاز به ترک به دلیل واکنش جانبی جدی، می‌توان قطع سریع آن را در نظر گرفت.
  • 3 درصد از بزرگسالان و 37.6 درصد از کودکان تحت درمان با لوتیراستام علائم رفتاری غیر روان‌پریشی (مانند پرخاشگری، بی‌قراری، عصبانیت، اضطراب، بی‌تفاوتی، بی‌تحرکی، خصومت، تحریک‌پذیری، عصبی بودن، اختلال شخصیتی) را گزارش کردند.
  • بیماران را از نظر ناهنجاری‌های رفتاری از جمله علائم روان‌پریشی، افکار خودکشی، تحریک‌پذیری، رفتار پرخاشگرانه و از نظر افسردگی جدید یا بدتر، رفتار خودکشی یا تغییرات غیرعادی در خلق و خوی یا رفتار کنترل کنید.
  • تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری ممکن است به تدریج غلظت پلاسمایی درمانی را کاهش دهد، این امر به ویژه در سه ماهه سوم مشخص می‌شود. سطح سرمی را در دوران بارداری و پس از زایمان به دقت کنترل کنید.
  • یک درصد از بیماران بزرگسال و 2 درصد از بیماران اطفال (4 تا 16 ساله) که تحت درمان با لوتیراستام رهش فوری قرار گرفتند، علائم روان پریشی (پارانویا) را تجربه کردند.

موارد منع مصرف قرص لوبل

  • حساسیت مفرط

عوارض قرص لوبل

سرگیجه، عفونت، سردرد، سرفه، خواب آلودگی، خستگی، ضعف، عصبی بودن، دوبینی، عفونت ویروسی، افسردگی، سینوزیت و… برخی از عوارض قرص لوبل می‌باشد. به یاد داشته باشید که پزشک شما تشخیص داده که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله بثورات پوستی، خارش و تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فورا به پزشک مراجعه کنید. در ادامه به برخی عوارض قرص لوبل خواهیم پرداخت؛

  • سردرد (14-19%)
  • عفونت (11-15%)
  • افزایش فشار خون (17 درصد در کودکان کمتر از 4 سال)
  • خواب آلودگی (2-23%)
  • خستگی (10-11%)
  • بی اشتهایی (3-13%)
  • ضعف (9-15%)
  • سرفه (2-11%)
  • عفونت ویروسی (2%)
  • آسم (2%)
  • سرگیجه (5-9٪)
  • عصبی بودن (2-10%)
  • فراموشی (2%)
  • اضطراب (2-3%)
  • افسردگی (2-5%)
  • خصومت (10%)
  • سینوزیت (2%)
  • دوبینی (2%)

داروی لوبل

تداخل دارویی لوبل

  • تداخلات رده X (پرهیز): آزلاستین (نازال)، برم پریدول، اورفنادرین، اوکسوممازین، پارالدهید، تالیدومید
  • کاهش اثرات لوبل توسط داروها: کاربامازپین، فوس فنی‌توئین- فنی‌توئین، مفلوکین، میانسرین، ارلیستات، اکس‌کاربازپین، فنوباربیتال، پریمیدون
  • افزایش اثرات داروها توسط لوبل: بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، کاربامازپین، داروهای تضعیف‌کننده‌ CNS، فلونیترازپام، متوترکسات، متوتری‌مپرازین، متی‌روسین، آگونیست‌های اوپیوئیدی، اورفنادرین، اکسی کدون، پارالدهید، پیریبدیل، پرامی‌پکسول، روپینیرول، روتیگوتین، سوورکسانت، تالیدومید، زولپیدم
  • افزایش اثرات لوبل توسط داروها: آلیزاپرید، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برم پریدول، کانابیدیول، ماری‌جوانا (شاهدانه)، کلرمتیازول، کلرفنسین، کاربامات، دایمتیندن (موضعی)، دوکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، اسکتامین، هیدروکسی زین، گیاه کاوا، لمبورکسانت، لوفکسیدین، منیزیم سولفات، متوتری‌مپرازین، مینوسیکلین (سیستمیک)، نابیلون، اوکسوممازین، پرامپانل، روفینامید، سدیم اکسیبات، تتراهیدروکانابینول، کانابیدیول، تری‌مپرازین

مصرف قرص لوبل در دوران بارداری و شیردهی

هیچ مطالعه کافی و به خوبی کنترل شده در زنان باردار وجود ندارد. تجربه طولانی مدت در زنان باردار، بر اساس ادبیات منتشر شده، که شامل داده‌های ثبت بارداری است، خطر نقص‌های مادرزادی یا سقط جنین مرتبط با دارو را شناسایی نکرده است. در مطالعات حیوانی، لوتیراستام شواهدی از سمیت رشدی، از جمله اثرات تراتوژنیک، در دوزهای مشابه یا بیشتر از دوزهای درمانی انسانی ایجاد کرد.

در دوران بارداری فقط در صورتی استفاده شود که منافع بالقوه خطر احتمالی برای جنین را توجیه کند. سطح خون دارو ممکن است در دوران بارداری کاهش یابد. تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری ممکن است بر غلظت دارو تأثیر بگذارد. کاهش غلظت پلاسمایی دارو در دوران بارداری مشاهده شده است. این کاهش در سه ماهه سوم بارزتر است. تنظیم دوز ممکن است برای حفظ پاسخ بالینی ضروری باشد.

تاثیر قرص لوبل در شیردهی

دارو در شیر انسان دفع می‌شود. هیچ اطلاعاتی در مورد اثرات دارو بر روی شیرخواران یا تولید شیر وجود ندارد. فواید رشدی و سلامتی تغذیه با شیر مادر را همراه با نیاز بالینی مادر به دارو، و هر گونه اثرات نامطلوب احتمالی بر روی شیرخوار شیرده از دارو یا شرایط زمینه‌ای مادر در نظر بگیرید.

شرایط نگهداری قرص لوبل

قرص لوبل باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر قرص لوبل

این مقاله به بررسی کنترل صرع و تشنج با قرص لوبل، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز پرداخت. قرص لوبل (لوتیراستام) به‌ عنوان یکی از داروهای مؤثر در درمان و کنترل تشنج، نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع و سایر اختلالات تشنجی ایفا می‌کند. این دارو با تنظیم فعالیت‌های غیرطبیعی الکتریکی در مغز، به کاهش دفعات و شدت حملات صرعی کمک کرده و به بیماران این امکان را می‌دهد تا زندگی نسبتاً باثبات‌تری را تجربه کنند.

سوالات متداول

قرص لوبل که حاوی لوتیراستام (Levetiracetam) است، دارویی ضدتشنج و ضدصرع است که برای درمان انواع مختلف تشنج استفاده می‌شود. این دارو ممکن است برای تشنج‌های جزئی، میوکلونیک و تونیک-کلونیک تجویز شود. لوتیراستام با تأثیر بر فعالیت الکتریکی غیرطبیعی مغز، به کاهش دفعات و شدت تشنج‌ها کمک می‌کند.
سرگیجه، عفونت، سردرد، سرفه، خواب آلودگی، خستگی، ضعف، عصبی بودن، دوبینی، عفونت ویروسی، افسردگی، سینوزیت و… برخی از عوارض قرص لوبل می‌باشد.
مصرف قرص لوبل در دوران بارداری باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود. اگرچه برخی از داروهای ضدتشنج در موارد خاص تجویز می‌شوند، لوتیراستام ممکن است بر جنین تأثیر بگذارد و خطراتی مانند نقص‌های مادرزادی را افزایش دهد.
قرص لوبل (لوتیراستام) برای درمان تشنج در کودکان نیز مؤثر است و برای کنترل انواع تشنج‌ها در کودکان مبتلا به صرع تجویز می‌شود. این دارو می‌تواند برای کودکان بالای یک ماه تجویز شود، اما دوز آن بسته به سن، وزن کودک و نوع تشنج متفاوت است و باید دقیقاً تحت نظر پزشک مصرف شود.
قرص لوبل به‌ طور مستقیم موجب افزایش وزن یا چاقی نمی‌شود، اما ممکن است در برخی افراد تغییراتی در اشتها ایجاد کند که به ‌طور غیرمستقیم به افزایش یا کاهش وزن منجر شود. همچنین، برخی از بیماران ممکن است به دلیل عوارض جانبی مانند خستگی، کاهش فعالیت بدنی را تجربه کنند که می‌تواند بر وزن تأثیر بگذارد.
منبع:
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *