با عوارض قرص هیرویت و راه های پیشگیری از آن آشنا شوید

3.1/5 - (46 امتیاز)
قرص هیرویت یکی از این مکمل‌های تخصصی تقویت مو محسوب می‌شود. این قرص با تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز مو، از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود. به صورت کلی اگر این قرص را درست مصرف کنید با عوارض خاصی روبرو نخواهید شد اما در صورت رعایت نکردن نکاتی درباره این قرص ممکن است عوارضی ناخواسته به سراغتان بیاید. در ادامه مطلب به بررسی عوارض قرص هیرویت و راه‌های پیشگیری از آن می‌پردازیم.
عوارض مصرف قرص هیرویت
فهرست مطالب

عوارض مصرف قرص هیرویت چیست؟

برای مصرف قرص هیرویت که نوعی مولتی ‌ویتامین محسوب می‌شود، باید به نکات خاصی دقت کنید. به ‌طور کلی اگر بخواهیم عوارض مصرف قرص هیرویت، را نام ببریم، باید بگوییم که این قرص به‌ خودی‌ خود عوارض خاصی ندارد. اما اگر قرص هیرویت را بیش از دوز مورد نیاز بدن خود مصرف کنید و یا چند مکمل را در کنار قرص هیرویت مصرف کنید، حتما دچار مسمومیت ناشی از اورر دوز مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن خواهید شد.

بهتر است بدانید که برخی از ویتامین‌ها محلول در آب هستند و میزان اضافی آن‌ها از بدن دفع می‌شوند. مصرف خودسرانه حجم بالایی از این ویتامین‌ها و املاح می‌تواند آسیب‌هایی جدی به بدن وارد کند. در ادامه به برخی از این آسیب‌ها در اثر عوارض قرص هیرویت اشاره خواهیم کرد.

احتمال آسیب به اعضای داخلی بدن در اثر افزایش آهن

از آنجایی‌ که قرص هیرویت حاوی مقدار معینی از آهن است، مصرف همزمان آن با مکمل‌های آهن می‌تواند شما را با عوارض مصرف قرص هیرویت روبرو کند. بهتر است بدانید که انباشته شدن حجم زیادی آهن در اندام‌های داخلی به ‌طورکلی منجر به آسیب‌های مرگباری از جمله به مغز و کبد و ایجاد بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شود. همچنین افزایش سطح آهن منجر به تحریک رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها شده و در نتیجه باعث افزایش عفونت‌ها می‌شود.

احتمال مسمومیت در اثر مصرف بیش از حد زینک

یکی دیگر از عوارض مصرف قرص هیرویت می‌تواند بالا بردن بیش از حد سطح زینک مورد نیاز بدن باشد. زینک یا روی یکی از عناصر ضروری مورد نیاز مو محسوب می‌شود. این عنصر که یکی از ترکیبات قرص هیرویت است، قابلیت ذخیره شدن در بدن را دارد. بنابراین باز هم باید بگوییم که مصرف همزمان قرص هیرویت با مکمل‌های زینک می‌تواند در فرد مسمومیت ایجاد کند. علائم مسمومیت با زینک عبارت‌اند از: تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، اسهال و گرفتگی شکمی، سردرد، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سطح کلسترول‌خوب.

حساسیت دارویی

البته این مورد بسیار نادر است. همان ‌طور که ذکر کردیم عامل حجم دهنده این قرص روغن سویا، موم زرد، روغن نخل و روغن نارگیل هستند. اگر فرد به یکی از این مواد طبیعی حساسیت داشته باشد، احتمالا با مصرف قرص هیرویت نیز با واکنش‌های آلرژیکی روبرو خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک، مصرف را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید تا دچار عوارض مصرف قرص هیرویت در اثر حساسیت‌های دارویی نشوید.

عوارض مصرف قرص هیرویت برای معده

معده‌درد، سوزش معده و حالت تهوع از مشکلات گوارشی است که در موارد نادر برخی از مصرف‌کنندگان قرص هیرویت از آن شکایت می‌کنند. علت بروز این نوع عوارض ممکن است به حساسیت به دارو و مصرف خارج از دوز دارو مرتبط باشد. در هر 1 عدد کپسول هیرویت 12 میلی‌گرم ماده معدنی آهن وجود دارد.

مصرف آهن در قالب مکمل برای بسیاری از افراد حالت‌هایی مثل تهوع، اسهال و استفراغ را به وجود می‌آورد. جهت جلوگیری از بروز این نوع عوارض پیشنهاد می‌شود که Hairvit را حتما در کنار یکی از وعده‌های غذایی خود میل کنید زیرا در این صورت عوارض گوارشی احتمالی به حداقل خواهد رسید.

چه عواملی بر رشد مو تأثیرگذار است ؟

آیا قرص Hair Vit چاق کننده است؟

در ارتباط بین قرص هیرویت و چاقی باید گفت برخی از ترکیبات موجود در قرص هیرویت سبب افزایش اشتها در افراد می‌شوند. ویتامین‌های گروه B در تنظیم متابولیسم بدن نقش داشته و اگر فردی در بدن خود با کمبود آنها مواجه باشد، اشتهای وی کاهش یافته و در نتیجه دچار کاهش وزن نیز خواهد شد. حال اگر این کمبود از طریق مصرف مکمل‌های غذایی جبران شود، می‌توان افزایش اشتها و چاقی را انتظار داشت. از طرف دیگر عنصر روی (زینک) نیز که یکی از اصلی‌ترین ترکیبات موجود در هیرویت است، در افزایش اشتها نقش دارد. زینک با تنظیم متابولیسم و بهبود گوارش، اشتها را افزایش داده و سبب چاقی می‌شود.

توجه داشته باشید که افزایش اشتها بر اثر مصرف قرص هیرویت تنها در اشخاصی اتفاق می‌افتد که نسبت به ویتامین‌های گروه B و زینک در بدن خود کمبود داشته باشند؛ به عبارت دیگر اگر شما نسبت به این گروه از ویتامین‌ها و عنصر روی در بدن خود کمبودی نداشته باشید، با مصرف هیرویت افزایش وزن برایتان اتفاق نخواهد افتاد.

عوارض قرص هیرویت برای کلیه

آیا مصرف قرص هیرویت و تغییر رنگ ادرار به هم ارتباطی دارند؟ چنانچه اشاره کردیم ویتامین‌های گروه B یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در هیرویت هستند. با مصرف این گروه از ویتامین‌ها گاهی رنگ ادرار تغییر می‌کند. بنابراین کاملا طبیعی است که در صورت استفاده از هیرویت، تغییر رنگ را در ادرار خود مشاهده کنید و رنگ ادرار پررنگ‌تر از همیشه به نظر برسد.

در میان ویتامین‌های گروه B ویتامین B2 رنگ زرد دارد و شاید تغییر رنگ بر اثر مصرف هیرویت را بیش از هر چیزی بتوان به این ویتامین نسبت داد. همچنین ویتامین B12 نیز یک ساختار کریستالی قرمز رنگ دارد و به همین دلیل می‌تواند رنگ ادرار را کمی تیره‌تر از همیشه نماید. از این رو اگر با خوردن کپسول هیرویت در ادرار خود تغییر رنگی را مشاهده کردید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. تغییر رنگ ادرار از عوارض مصرف قرص هیرویت است.

عوارض مصرف قرص هیرویت در بارداری

در مورد استفاده از قرص هیرویت در دوران بارداری و شیردهی حتما باید با پزشک مشورت شود. ممکن است عوارض قرص هیرویت در بارداری اصلا بروز نیابد و فرد مصرف کننده دچار هیچ نوع مشکلی نشود اما از آنجایی که بارداری و شیردهی هر دو دوره‌هایی حساس از زندگی هستند، معمولا توصیه می‌شود که از هر نوع مکملی استفاده نشود و ترجیحا از مکمل‌هایی مثل پریناتال و قرص‌هایی مثل قرص فولیک اسید بهره گرفته شود.

مولتی ویتامین‌های مخصوص بارداری و شیردهی که در داروخانه‌ها موجود هستند و معمولا پزشکان نیز توصیه می‌کنند، خود حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی بسیاری بوده که حتی می‌توانند در پیشگیری از ریزش مو نیز موثر باشند؛ بنابراین نیاز نیست از مکمل‌هایی مثل هیرویت استفاده نمود. با این حال اگر علت خاصی دارد که می‌خواهید در دوران بارداری هیرویت بخورید، در این زمینه با پزشک مشورت نمایید.

قرص هیرویت چیست و چه ترکیبات و فوایدی دارد ؟

تداخل دارویی قرص هیرویت

همان‌ طور که می‌دانید این قرص نوعی مولتی‌ ویتامین مینرال محسوب می‌شود. بهتر است بدانید بیمارانی که در حال مصرف دارو هستند به ‌هیچ ‌عنوان اجازه مصرف خودسرانه مولتی‌ ویتامین‌های مینرال را ندارند. چرا که برخی از مواد معدنی یا ویتامین‌ها در اثرگذاری آن دارو تأثیر منفی می‌گذارند. در ادامه به برخی از مهم ‌ترین تداخل‌های دارویی قرص هیرویت اشاره می‌کنیم:

آلوپورینول

آلوپورينول براي پيشگيري از نقرس و سنگ‌های كليوي با منشأ اسيد اوريك تجويز می‌شود. مصرف همزمان این دارو و مواد معدنی موجود در مولتی‌ ویتامین مینرال باعث اختلال کلیه و کاهش اثرپذیری دارو می‌شود.

فلوروکینولون‌ها

فلوروکینولون ها دسته‌ای از آنتی‌بیوتیک‌های ضد باکتری هستند. مصرف همزمان آن‌ها با مولتی‌ویتامین‌ها می‌تواند عملکرد کبد و کلیه را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین برای اجتناب از عوارض قرص هیرویت و همین‌ طور مولتی ‌ویتامین باید مصرف آن‌ها همراه با آنتی ‌بیوتیک‌ها زیر نظر پزشک باشد.

تتراسیکلین ها

تتراساکلین ها نیز در دسته آنتی‌ بیوتیک‌ها قرار دارند و مانند فلوروکینولون‌ها منع مصرف دارند.

دیگوکسین

این قرص برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شود. مصرف همزمان این قرص و مولتی‌ ویتامین مینرال باعث اختلال در تپش قلب می‌شود.

فنوتیازین‌ها

فنوتیازین‌ها در دسته داروهای ضد جنون قرار می‌گیرند.

کینیدین

کینیدین در دسته داروهای قلبی قرار دارد. مصرف این قرص به همراه مولتی ‌ویتامین مینرال باعث اختلال در عملکرد این قرص و مشکل در ضربان قلب می‌شود. پس یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از عوارض قرص هیرویت توجه به مصرف همزمان با سایر داروها است.

چگونه قرص هیرویت را مصرف کنیم؟

خوب است بدانید قرص هیرویت در بسته های 30 عددی در بازار موجود است.  این قرص برای افراد بالای 16 سال طراحی‌ شده است. شما می‌توانید روزی یک عدد از آن را مصرف کنید. در مورد بهترین زمان مصرف هیرویت هم باید بگوییم که برای اینکه مواد مؤثر آن جذب بالاتری داشته باشند، بهتر است مصرف آن همراه با وعده ناهار باشد.

 البته اگر سابقه مشکلات‌گوارشی دارید و یا با معده خالی خوردن آن دچار مشکل‌گوارشی می‌شوید، می‌توانید به همراه غذا با یک تا دو لیوان آب آن را مصرف کنید تا عوارض مصرف قرص هیرویت برای شما ایجاد نشود. در صورت بارداری و یا شیردهی حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بنابراین با رعایت نکات یاد شده دچار عوارض قرص هیرویت نخواهید شد.

سخن پایانی

مو یکی از عوامل مهم در زیبایی فرد محسوب می‌شود. با افزایش سن، قرار گرفتن در برابر آلودگی‌ها، مشکلات هورمونی و تغذیه نامناسب سلامت و زیبایی مو تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. مکمل‌های غذایی با تأمین ویتامین‌ها و موادمعدنی مورد نیاز مو، سلامت مو را تضمین می‌کنند. قرص هیرویت یکی از محبوب‌‌ترین مکمل‌های تخصصی مو است که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود. این مکمل غذایی به‌ خودی‌ خود عوارض خاصی ندارد اما اگر می‌خواهید از عوارض مصرف قرص هیرویت دور بمانید از مصرف بیش از حد آن و مصرف همزمان با مکمل‌های دیگر پرهیز کنید.

دسته بندی: سلامت مو
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

730 دیدگاه

    طاهریان

    متاسفانه هیرویت معده منو خیلی اذیت می کنه. چه پیشنهادی برام دارید دکتر عزیز؟ ممنون از راهنماییتون

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      پیشنهاد میشود محصولات شرکتهای دیگر را امتحان کنید به این دلیل که گاهی مشکلات گوارشی ایجاد شده ناشی از مواد جانبی موجود در فراورده میباشد. اما گاهی مشکلات گوارشی ممکن است ناشی از زینک باشد که اکثر مکملهایی که هدفشان تقویت مو میباشد حاوی زینک میباشند به جز موارد معدودی چون سیستین بی6.

      0
      0
    Raha

    من يه بسته هيرويت مصرف كردم بعدش دچار سنگ كليه شدم,حتما قبل از استفاده يه ازمايش بدين

    0
    0
    رباب

    سلام
    من الان ۲ ماه و ۱۵ روز هست این قرص هیرویت رو دارم استفاده میکنم . موهام بلند هستن . اینم بگم تار موهام بسیار نازک بودن خیلی . الان تو این ۲ ماه بعضی از تار موهام ضخیم شدن نه همشون . کلی هم رویش مجدد مو دارم . الان دوره ۳ ماهم داره تموم میشه ولی اونجور ک باید نتیچه بگیرم نشده انگار ی دوره ۳ ماه دیگه هم میخوام . فقط میترسم مشکل ب وجود بیاد ولی حس میکنم هنو نیاز داره موهام . لطفا راهنماییم کنید ؟ ممنون

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز اگر مشکلی از لحاظ داروهای دیگری که مصرف میکنید (از لحاظ تداخل) ندارید میتوانید مصرف آن را ادامه دهید.

      0
      0
    Maryam

    ممنون از سایت خوبتون

    0
    0
    Maryam

    من تو خوردن کپسول ها مشکل دارم معمولا بازشون میکنم
    الان که هیرویتم دارم، بازش میکنم بعد با اب میخورم مشکلی ایجاد میکنه؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      خیر مشکلی ایجاد نمی شود.

      0
      0
    hadis

    سلام من دیروز یه دوره یه ماهه ینی یه بسته هیرویتمو تموم کردم و امروز بسته دوم رو ک از کجای دیگ گرفتمو خوردم ولی تا دونه اول بسته رو خوردم سردرد بدی گرفتم چرا؟

    0
    0
      Darya

      من تو خوردن کپسول ها مشکل دارم معمولا بازشون میکنم
      الان که هیرویتم دارم، بازش میکنم بعد با اب میخورم مشکلی ایجاد میکنه؟

      0
      0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      بله میتوانید این فراورده را باز نمایید اما همانطور که می دانید در مورد همه ی داروها اینگونه نیست.

      0
      0
    پریسا

    سلام من دیروز یه دوره یه ماهه ینی یه بسته هیرویتمو تموم کردم و امروز بسته دوم رو ک از کجای دیگ گرفتمو خوردم ولی تا دونه اول بسته رو خوردم سردرد بدی گرفتم چرا؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز
      هیرویت در ایران فقط ساخت یک شرکت و تحت لیسانس میباشد و بعید است در ترکیبات وارد شده در آن تغییری ایجاد کرده باشند.

      0
      0
    yalda

    سلام من صبحا یکساعت بعد صبحونه قرص هیرویت میخورم صبحونمم کره محلیه میترسم اهن هیرویت جذبم نشه اهنشم ک کمه میتونم شب ها هم موقع خواب قرص اهن بخورم؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی هر زمان از روز می توانید استفاده کنید برای جذب آهن بهتر است فراورده با کلسیم و لبنیات فاصله داشته باشد.

      0
      0
    تارا

    سلام. من آزمایش خون داده بودم و مشخص شد که ار بی سی و هماتوکریت من بالا هست. به من گفتن لابد سیگاری هستی ولی من نیستم. تنها چیزی که 3 ماهه مصرف می کنم هیرویته. آیا ممکنه به هیرویت مربوط باشه؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی خیر مربوط به مصرف هیرویت نمی باشد.

      0
      0
    Amir

    سلام خسته نباشید، من کبد چربی دارم ، شبا هنگام خواب از داروی لیورگل استفاده میکنم وصبح هنگام صبحانه از داروی هیرویت ، بنظر شما مشکلی بوجود نمیاد؟؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی اگر بیماری زمینه ای ندارید خیر مشکلی پیش نمی آید.

      0
      0
    همتا غریب

    سلام روز بخیر من دوماه از هیرویت استفاده کردم و تقریبا 50روز که دچار حالت تهوع و معده درد هستم که این اواخر ببخشید اسهال هم اضافه شده و حالت ها شدید تر شده ممکن از عوارض هیرویت باشه؟از قبل سابقه بیماری گوارشی هم داشتم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز مدتی مصرف آن را قطع نموده نتیجه ی آن را مشاهده کنید. گاهی این علائم عارضه ی دارو میباشد که با قطع موقت دارو میتوان آن را سنجید و گاهی شرایط بالینی فرد هم در بروز عارضه دخیل میباشد. اگر اسهال به صورت دفع بیش از 6 بار در روز، و یا آبکی، و یا همراه با دفع خون، شکم درد، تب، همراه با بوی خاص و… میباشد به پزشک مراجعه نمایید.

      0
      0
    یلدا

    سلام من 16 سالمه موهام سفید شده این قرص برام کاربردی داره؟؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز اگر روند آن کند میباشد جای نگرانی نیست و مساله ایست که در نتیجه ی وراثت ایجاد شده است. این محصولات به طور کلی به حفظ سلامت مو کمک میکنند اما لزوما جلوی سفید شدن آن را نمیگیرند با این حال پیشنهاد میشود استفاده نمایید ولی قبل از آن عدم تداخل ان را با داروهایی که احیانا در حال حاضر مصرف می نمایید چک نمایید.

      0
      0
    سايان

    سلام ميشه محتويات کپسول هیرویت رو در آب حل كرد و خورد؟به خاطر سايز كپسول با بلعيدنش مشكل دارم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز بله میتوانید این کار را انجام دهید.

      0
      0
    سیما

    من بعد از خوردن 2 بسته قرص هرویت ریزش مو ها برطرف شد اما الان حدود 6 ماه می گذره از آخرین قرصی که خوردم و مجددا دچار ریزش مو شدم . یعنی باید این قرص ها را مدام عمر بخوریم ؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی میتوانید مجدد مصرف آن را شروع نمایید. بله در اکثر افراد که دلیل ریزش مو بیماری و یا رژیم غذایی نبوده است، با قطع مکمل ریزش مو به حالت اولیه بر میگردد.

      0
      0
    Setare

    سلام
    من یک ماه از قرص هرویت استفاده کردم و الان ۵ روزه دوره دوم رو دارم مصرف میکنم حالت تهوع و شکم درد و سردرد گرفتم، هیچ مکمل و قرصی هم مصرف نمیکنم اگه این قرص رو قطع کنم مشکلی واسه من پیش میاد؟؟؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی بهتر است مصرف آن را تا یک هفته ادامه دهید و در صورتی که شدت عوارض ایجاد شده کمتر نشد قطع نمایید. ودر صورت قطع یکباره مشکلی ایجاد نمی شود.

      0
      0
    فرانک

    جواب سوالامو تو کامنتا دیدم. مرسی از مقاله خوب و جوابهای دقیقتون

    0
    0
    نیلوفر

    سلام لطفا بگین خوردن هیرویت با قرص ترنسید و مفنامیک اسید با فاصله یکی دو ساعته اشکالی داره؟ من پریودیم شدیده مجبورم بخورم

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز خیر ایرادی ندارد.

      0
      0
      فرزانه

      سلام قرص هیرویت روی موهای لیزر شده هم اثر داره؟ من بدنمو لیزر کردم ممکنه باعث رشد مجدد موها بشه؟

      0
      0
      دکتر داروساز

      سلام کاربرر عزیز
      خیر بر روی موی بدن تاثیری ندارد.

      0
      0
    عرفان

    سلام خسته نباشید یه سوال خدمتتون داشتم من ۲۱ سالمه چند ماه موهام رو می خوام شونه کنم پوست سرم درد می گیره که رفتم دکتر و بهتر شدم ولی نه کاملا خوب و اینکه روزانه چند تار موم میریزه که انتهاش یکم سفیده آیا با خوردن قرص بهتر خواهم شد و اینکه لوسیون یا دارویی می شناسید خوبم کنه

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کابر گرامی به عنوان مکمل هیرویت و یا قرص ریجن دایت پیشنهاد می شود و در کنار آن محلول ماینوکسیدیل موضعی در حال حاضر انتخاب خوبی برای شما میباشد.

      0
      0
    کاظم

    سلام مصرف همزمان هیرویت با بیوتی همراه صبحونه مشکلی نداره؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر گرامی خیر مشکلی ندراد.

      0
      0
    کوثر

    سلام خسته نباشید میشه هیرویت و بیوتین و هردو رو همزمان همراه صبحونه خورد؟

    0
    0
      دکتر داروساز

      سلام کاربر عزیز بله میتوانید به این شکل استفاده نمایید.

      0
      0
1 4 5 6 7 8 18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *