با عوارض قرص هیرویت و راه های پیشگیری از آن آشنا شوید

3.1/5 - (46 امتیاز)
قرص هیرویت یکی از این مکمل‌های تخصصی تقویت مو محسوب می‌شود. این قرص با تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز مو، از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود. به صورت کلی اگر این قرص را درست مصرف کنید با عوارض خاصی روبرو نخواهید شد اما در صورت رعایت نکردن نکاتی درباره این قرص ممکن است عوارضی ناخواسته به سراغتان بیاید. در ادامه مطلب به بررسی عوارض قرص هیرویت و راه‌های پیشگیری از آن می‌پردازیم.
عوارض مصرف قرص هیرویت
فهرست مطالب

عوارض مصرف قرص هیرویت چیست؟

برای مصرف قرص هیرویت که نوعی مولتی ‌ویتامین محسوب می‌شود، باید به نکات خاصی دقت کنید. به ‌طور کلی اگر بخواهیم عوارض مصرف قرص هیرویت، را نام ببریم، باید بگوییم که این قرص به‌ خودی‌ خود عوارض خاصی ندارد. اما اگر قرص هیرویت را بیش از دوز مورد نیاز بدن خود مصرف کنید و یا چند مکمل را در کنار قرص هیرویت مصرف کنید، حتما دچار مسمومیت ناشی از اورر دوز مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن خواهید شد.

بهتر است بدانید که برخی از ویتامین‌ها محلول در آب هستند و میزان اضافی آن‌ها از بدن دفع می‌شوند. مصرف خودسرانه حجم بالایی از این ویتامین‌ها و املاح می‌تواند آسیب‌هایی جدی به بدن وارد کند. در ادامه به برخی از این آسیب‌ها در اثر عوارض قرص هیرویت اشاره خواهیم کرد.

احتمال آسیب به اعضای داخلی بدن در اثر افزایش آهن

از آنجایی‌ که قرص هیرویت حاوی مقدار معینی از آهن است، مصرف همزمان آن با مکمل‌های آهن می‌تواند شما را با عوارض مصرف قرص هیرویت روبرو کند. بهتر است بدانید که انباشته شدن حجم زیادی آهن در اندام‌های داخلی به ‌طورکلی منجر به آسیب‌های مرگباری از جمله به مغز و کبد و ایجاد بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شود. همچنین افزایش سطح آهن منجر به تحریک رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها شده و در نتیجه باعث افزایش عفونت‌ها می‌شود.

احتمال مسمومیت در اثر مصرف بیش از حد زینک

یکی دیگر از عوارض مصرف قرص هیرویت می‌تواند بالا بردن بیش از حد سطح زینک مورد نیاز بدن باشد. زینک یا روی یکی از عناصر ضروری مورد نیاز مو محسوب می‌شود. این عنصر که یکی از ترکیبات قرص هیرویت است، قابلیت ذخیره شدن در بدن را دارد. بنابراین باز هم باید بگوییم که مصرف همزمان قرص هیرویت با مکمل‌های زینک می‌تواند در فرد مسمومیت ایجاد کند. علائم مسمومیت با زینک عبارت‌اند از: تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، اسهال و گرفتگی شکمی، سردرد، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سطح کلسترول‌خوب.

حساسیت دارویی

البته این مورد بسیار نادر است. همان ‌طور که ذکر کردیم عامل حجم دهنده این قرص روغن سویا، موم زرد، روغن نخل و روغن نارگیل هستند. اگر فرد به یکی از این مواد طبیعی حساسیت داشته باشد، احتمالا با مصرف قرص هیرویت نیز با واکنش‌های آلرژیکی روبرو خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک، مصرف را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید تا دچار عوارض مصرف قرص هیرویت در اثر حساسیت‌های دارویی نشوید.

عوارض مصرف قرص هیرویت برای معده

معده‌درد، سوزش معده و حالت تهوع از مشکلات گوارشی است که در موارد نادر برخی از مصرف‌کنندگان قرص هیرویت از آن شکایت می‌کنند. علت بروز این نوع عوارض ممکن است به حساسیت به دارو و مصرف خارج از دوز دارو مرتبط باشد. در هر 1 عدد کپسول هیرویت 12 میلی‌گرم ماده معدنی آهن وجود دارد.

مصرف آهن در قالب مکمل برای بسیاری از افراد حالت‌هایی مثل تهوع، اسهال و استفراغ را به وجود می‌آورد. جهت جلوگیری از بروز این نوع عوارض پیشنهاد می‌شود که Hairvit را حتما در کنار یکی از وعده‌های غذایی خود میل کنید زیرا در این صورت عوارض گوارشی احتمالی به حداقل خواهد رسید.

چه عواملی بر رشد مو تأثیرگذار است ؟

آیا قرص Hair Vit چاق کننده است؟

در ارتباط بین قرص هیرویت و چاقی باید گفت برخی از ترکیبات موجود در قرص هیرویت سبب افزایش اشتها در افراد می‌شوند. ویتامین‌های گروه B در تنظیم متابولیسم بدن نقش داشته و اگر فردی در بدن خود با کمبود آنها مواجه باشد، اشتهای وی کاهش یافته و در نتیجه دچار کاهش وزن نیز خواهد شد. حال اگر این کمبود از طریق مصرف مکمل‌های غذایی جبران شود، می‌توان افزایش اشتها و چاقی را انتظار داشت. از طرف دیگر عنصر روی (زینک) نیز که یکی از اصلی‌ترین ترکیبات موجود در هیرویت است، در افزایش اشتها نقش دارد. زینک با تنظیم متابولیسم و بهبود گوارش، اشتها را افزایش داده و سبب چاقی می‌شود.

توجه داشته باشید که افزایش اشتها بر اثر مصرف قرص هیرویت تنها در اشخاصی اتفاق می‌افتد که نسبت به ویتامین‌های گروه B و زینک در بدن خود کمبود داشته باشند؛ به عبارت دیگر اگر شما نسبت به این گروه از ویتامین‌ها و عنصر روی در بدن خود کمبودی نداشته باشید، با مصرف هیرویت افزایش وزن برایتان اتفاق نخواهد افتاد.

عوارض قرص هیرویت برای کلیه

آیا مصرف قرص هیرویت و تغییر رنگ ادرار به هم ارتباطی دارند؟ چنانچه اشاره کردیم ویتامین‌های گروه B یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در هیرویت هستند. با مصرف این گروه از ویتامین‌ها گاهی رنگ ادرار تغییر می‌کند. بنابراین کاملا طبیعی است که در صورت استفاده از هیرویت، تغییر رنگ را در ادرار خود مشاهده کنید و رنگ ادرار پررنگ‌تر از همیشه به نظر برسد.

در میان ویتامین‌های گروه B ویتامین B2 رنگ زرد دارد و شاید تغییر رنگ بر اثر مصرف هیرویت را بیش از هر چیزی بتوان به این ویتامین نسبت داد. همچنین ویتامین B12 نیز یک ساختار کریستالی قرمز رنگ دارد و به همین دلیل می‌تواند رنگ ادرار را کمی تیره‌تر از همیشه نماید. از این رو اگر با خوردن کپسول هیرویت در ادرار خود تغییر رنگی را مشاهده کردید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. تغییر رنگ ادرار از عوارض مصرف قرص هیرویت است.

عوارض مصرف قرص هیرویت در بارداری

در مورد استفاده از قرص هیرویت در دوران بارداری و شیردهی حتما باید با پزشک مشورت شود. ممکن است عوارض قرص هیرویت در بارداری اصلا بروز نیابد و فرد مصرف کننده دچار هیچ نوع مشکلی نشود اما از آنجایی که بارداری و شیردهی هر دو دوره‌هایی حساس از زندگی هستند، معمولا توصیه می‌شود که از هر نوع مکملی استفاده نشود و ترجیحا از مکمل‌هایی مثل پریناتال و قرص‌هایی مثل قرص فولیک اسید بهره گرفته شود.

مولتی ویتامین‌های مخصوص بارداری و شیردهی که در داروخانه‌ها موجود هستند و معمولا پزشکان نیز توصیه می‌کنند، خود حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی بسیاری بوده که حتی می‌توانند در پیشگیری از ریزش مو نیز موثر باشند؛ بنابراین نیاز نیست از مکمل‌هایی مثل هیرویت استفاده نمود. با این حال اگر علت خاصی دارد که می‌خواهید در دوران بارداری هیرویت بخورید، در این زمینه با پزشک مشورت نمایید.

قرص هیرویت چیست و چه ترکیبات و فوایدی دارد ؟

تداخل دارویی قرص هیرویت

همان‌ طور که می‌دانید این قرص نوعی مولتی‌ ویتامین مینرال محسوب می‌شود. بهتر است بدانید بیمارانی که در حال مصرف دارو هستند به ‌هیچ ‌عنوان اجازه مصرف خودسرانه مولتی‌ ویتامین‌های مینرال را ندارند. چرا که برخی از مواد معدنی یا ویتامین‌ها در اثرگذاری آن دارو تأثیر منفی می‌گذارند. در ادامه به برخی از مهم ‌ترین تداخل‌های دارویی قرص هیرویت اشاره می‌کنیم:

آلوپورینول

آلوپورينول براي پيشگيري از نقرس و سنگ‌های كليوي با منشأ اسيد اوريك تجويز می‌شود. مصرف همزمان این دارو و مواد معدنی موجود در مولتی‌ ویتامین مینرال باعث اختلال کلیه و کاهش اثرپذیری دارو می‌شود.

فلوروکینولون‌ها

فلوروکینولون ها دسته‌ای از آنتی‌بیوتیک‌های ضد باکتری هستند. مصرف همزمان آن‌ها با مولتی‌ویتامین‌ها می‌تواند عملکرد کبد و کلیه را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین برای اجتناب از عوارض قرص هیرویت و همین‌ طور مولتی ‌ویتامین باید مصرف آن‌ها همراه با آنتی ‌بیوتیک‌ها زیر نظر پزشک باشد.

تتراسیکلین ها

تتراساکلین ها نیز در دسته آنتی‌ بیوتیک‌ها قرار دارند و مانند فلوروکینولون‌ها منع مصرف دارند.

دیگوکسین

این قرص برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌شود. مصرف همزمان این قرص و مولتی‌ ویتامین مینرال باعث اختلال در تپش قلب می‌شود.

فنوتیازین‌ها

فنوتیازین‌ها در دسته داروهای ضد جنون قرار می‌گیرند.

کینیدین

کینیدین در دسته داروهای قلبی قرار دارد. مصرف این قرص به همراه مولتی ‌ویتامین مینرال باعث اختلال در عملکرد این قرص و مشکل در ضربان قلب می‌شود. پس یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از عوارض قرص هیرویت توجه به مصرف همزمان با سایر داروها است.

چگونه قرص هیرویت را مصرف کنیم؟

خوب است بدانید قرص هیرویت در بسته های 30 عددی در بازار موجود است.  این قرص برای افراد بالای 16 سال طراحی‌ شده است. شما می‌توانید روزی یک عدد از آن را مصرف کنید. در مورد بهترین زمان مصرف هیرویت هم باید بگوییم که برای اینکه مواد مؤثر آن جذب بالاتری داشته باشند، بهتر است مصرف آن همراه با وعده ناهار باشد.

 البته اگر سابقه مشکلات‌گوارشی دارید و یا با معده خالی خوردن آن دچار مشکل‌گوارشی می‌شوید، می‌توانید به همراه غذا با یک تا دو لیوان آب آن را مصرف کنید تا عوارض مصرف قرص هیرویت برای شما ایجاد نشود. در صورت بارداری و یا شیردهی حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بنابراین با رعایت نکات یاد شده دچار عوارض قرص هیرویت نخواهید شد.

سخن پایانی

مو یکی از عوامل مهم در زیبایی فرد محسوب می‌شود. با افزایش سن، قرار گرفتن در برابر آلودگی‌ها، مشکلات هورمونی و تغذیه نامناسب سلامت و زیبایی مو تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. مکمل‌های غذایی با تأمین ویتامین‌ها و موادمعدنی مورد نیاز مو، سلامت مو را تضمین می‌کنند. قرص هیرویت یکی از محبوب‌‌ترین مکمل‌های تخصصی مو است که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو می‌شود. این مکمل غذایی به‌ خودی‌ خود عوارض خاصی ندارد اما اگر می‌خواهید از عوارض مصرف قرص هیرویت دور بمانید از مصرف بیش از حد آن و مصرف همزمان با مکمل‌های دیگر پرهیز کنید.

دسته بندی: سلامت مو
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

730 دیدگاه

    ساقی

    سلام من خانمی 57ساله هستم کم کاری تیروییدوگرفتگی عروق وریدی دارم درحال حاضرویتامین Dعدد13هست برای مصرف قرص ایا میتوانم ازامپول یاقرص روزانه برای
    بالارفتن ویتامین د بدنم اقدام کنم چندبخورم.. هم بسیارچاقم هم ریزش موشدید دارم.ایاامپول ویتامین د میتونه مشکلاتم راحل کنه ممنون

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      میتوانید از فرم تزریقی ویتامین دی به صورت هفته ای 1 عدد تا 3 هفته و سپس فرم خوراکی 50000 واحد هفته ای 1 عدد تا 4 هفته و سپس انجام مجدد آزمایش خون استفاده کنید.
      متشکرم

      0
      0
    علی

    سلام من میخواستم قرص هیرویت مصرف کنم ایا بعد فقد برتی 3 دوره ایا بعد قط مصرف ریزش مو ادامه پیدا میکنه؟ چون من ریزش شدید ندارم و فقد میخوام پرپشت تر شه موهام؟ یا قرص فولیکوژن مصرف کنم؟

    0
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      خیر قطعش باعث ریزش نمیشه مگر کمبود ویتامین بدنتان جبران نشده باشد
      سپاس از همراهی شما

      1
      0
    علی

    سلام من میخواستم قرص هیرویت مصرف کنم ایا بعد فقد برتی 3 دوره ایا بعد قط مصرف ریزش مو ادامه پیدا میکنه؟ چون من ریزش شدید ندارم و فقد میخوام پرپشت تر شه موهام؟

    1
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      خیر قطعش باعث ریزش نمیشه مگر کمبود ویتامین بدنتان جبران نشده باشد
      سپاس از همراهی شما

      1
      0
    Roya

    سلام
    روی خود جعبه مکمل نوشته شده که همراه با صبحانه مصرف بشه ولی اینجا گفته شده که همراه با ناهار.
    کدومش بهتره؟؟
    و اینکه تا چه زمانی میشه هر روز استفاده کرد؟؟

    0
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      بعد صبحانه استفاده کنید
      3 دوره استفاده کنید بعد یک فاصله یک ماهه مجدد میتونید استفاده کنید
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    نگین

    سلام وقت بخیر.من میخوام اقدام به بارداری کنم ولی الان یک ماه هست هیرویت میخورم چون مکمل کاملی هست.ازطرفی فولیک اسید هم باید مصرف کنم به صورت روزانه.درکنار هم مشکلی نداره؟

    0
    0
      کارشناس تغذیه

      سلام و عرض ادب
      همراه گرامی با تایید پزشک خود باید مصرف کنید.

      0
      0
    اعظم

    سلام وقتتون بخیر من یک ماه قرص پیگمنتا میخوردم مشکلی نداشتم اما سه عدد قرص هیرویت هم با صبحانه خوردم فقط سه عدد یعنی سه روز تمام بدنم کهیر زد اسهال حالت تهوع بی اشتهایی عایا با هم تداخل دارن الان چی بخورم این کهیرم خوب بشه لطفااا راهنمایم کنید ممنونم

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      امکان بروز حساسیت با مصرف هر مکمل، دارو و مواد غذایی وجود دارد. با توجه به توضیحات شما، احتمال بروز حساسیت به هیرویت بسیار بالاست. لطفا مصرف هیرویت را قطع و از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنید.
      متشکرم

      1
      0
    ياس

    با سلام
    آيا مصرف قرص هيرويت براي كساني كه قصد بچه دار شدن را دارند (مردان) ضرر دارد

    0
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر مصرف هیرویت تاثیر منفی بر قدرت باروری مردان نخواهد داشت.
      متشکرم

      0
      0
    مینا

    سلام احیانا خوردن هیرویت بعد از صبحانه و خوردن قرص امگا3 و ویتامین ب1 بعد از نهار باهم تداخل دارند؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی وجود ندارد.
      متشکرم

      1
      1
    دکتر مریم حق نژاد

    همراه محترم
    سلام
    عوارض گوارشی از جمله عوارض شایع مکمل های حاوی زینک است. بنابراین امکان تشدید مورد عنوان شده وجود دارد.
    متشکرم

    1
    0
    امیر

    سلام من درماتیک سبوره دارم و گاهی اوقات دچار اسهال می شم آیا می تونن این قرص رو مصرف کنم

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      عوارض گوارشی از جمله عوارض شایع مکمل های حاوی زینک است. بنابراین امکان تشدید مورد عنوان شده وجود دارد.
      متشکرم

      0
      1
      عالیه سلیمی

      سلام، می تونم قرص فولیکوژن رو صبح و هیرویت رو ظهر مصرف کنم؟

      0
      0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      مصرف همزمان این مکمل ها طی یک دوره میتواند سبب دریافت بیش از نیاز روزانه مواد مغذی موجود در این مکمل ها شده و بنابراین توصیه نمیشود.
      متشکرم

      1
      0
    امیر

    سلام من درماتیک سبوره دارم و گاهی دچاره اسهال می شم آیا می تونن از این قرص استفاده کنم؟

    2
    0
    Maedeh.saneh

    سلام من تنبلی تخمدان دارم
    الان قرصی مصرف نمیکنم و و مجردم ولی ریزش موی خیلی خیلی شدید دارم با اکنه های بد
    میخاستم ببینم هیرویت باعث میشه تنبلی تخمدانم تشدید شه یا موردی نداره؟؟

    1
    0
      کارشناس علمی و بهداشتی

      سلام روز بخیر
      لطفا برای بررسی علت ریزش موی شدید و اکنه ازمایش خون کامل داده شود تا از این بابت خیالتان راحت شود
      مصرف هیرویت بلامانعه

      0
      0
    arman

    سلام
    وقتتون بخیر
    این قرص باعث ایجاد سنگ کلیه نمیشه؟ چون من مدتهاست روزی یک عدد از این قرص رو مصرف میکنم و تازگی مشکله کلیه پیدا کردم.

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بروز سنگ کلیه از عوارض شایع مصرف هیرویت نیست. اما مصرف طولانی مدت هیچ مکملی توصیه نمیگردد. لطفا مصرف هیرویت را قطع و جهت درمان سنگ کلیه به پزشک مراجعه یا از “مکمل های کلیه و مجاری ادراری” مکمل مناسب را انتخاب فرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    سحر

    سلام میشه همراه هیرویت ویتامینD3دوز هزار روزانه مصرف کرد؟

    0
    0
      کارشناس علمی و بهداشتی

      با سلام
      هیر ویت روزی یک عدد مصرف میشود در صورتیکه ازمایشهای مربوطه مبنی بر کمبود ویتامین د انجام شده باشد و پزشک تایید کرده باشد ویتامین د3 20000 را میتوان هر روز استفاده کرد

      2
      0
    سحر

    سلام من امسال کنکوری هستم و خیلی ریزش مو دارم و از طرفی همش بیحالم واسه همینخودم از داروخانه هم هرویت گرفتم هم یه قرص دیگه که اسمش منتال انرزیه که هم واسه حافظه خوبه هم ویتامینا روش نوشته روزی دوتا قرص با غذا الان این قرصه که روزی 2تا میخورم با هرویت روزی یکی باعث همین اوردوز ویتامینی که توی متن نوشته بود نمیشه؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      توصیه میشود جهت پیشگیری از تجمع ویتامینها منتال انرژی را به صورت روزی یک عدد استفاده فرمایید.
      متشکرم

      0
      1
    ابراهیم

    سلام
    بنده داروی کشی سین و فبوکسوستات برای کاهش سطح اسید اوریک مصرف می کنم آیا این قرص ها با هیر ویت تداخل دارند ؟ در ضمن غلظت خون هم دارم

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      هیرویت با داروهای موثر بر اسید اوریک تداخلی ندارد. اما به علت داشتن مقادیری آهن در افراد مبتلا به غلظت خون توصیه نمیشود.
      متشکرم

      0
      0
      ی

      سلام ایا قرص هیرویت باعث عقب افتادن پریودی میشه؟ چند هفته ای هست که مصرف میکنم و پریودیم عقب افتاده بخاطر همینه؟

      3
      0
    سحر

    سلام من ذخایر خونم کم هست و تیروئید کم کار هم دارم در کنار این ها ریزش موهام زیاد شده می خواستم بدونم مصرف قرص آهن و قرص تیروئید و کپسول هیرویت مشکل ساز هست؟

    1
    0
      کارشناس تغذیه

      سلام همراه گرامی، مشکلی ندارد منتها با فاصله 4 ساعته از مصرف داروهای تیروئیدی استفاده کنید.

      0
      1
    هادی

    سلام وقتتون بخیر.. هیر بیوتی چرا انقدر بوی بدی میده؟ بطوریکه وقتی میخورم کل روز دهنم بوی بد میگیره؟ آیا فاسد شده؟؟ تا 2025 تاریخ داره و از داروخانه گرفتم

    1
    0
      کارشناس تغذیه

      سلام همراه گرامی، در صورتی که تاریخ انقضای محصول نگذشته باشد و در محل مناسب نگهداری شده باشد، مشکلی ندارد.

      1
      1
    پناه

    سلام وقتتون بخیر من دخترم شش ماهشه شیر خودمو میخوره ریزش موی شدید گرفتم خیلی ام لاغر شدم میتونم توی دوران شیردهی بخورم؟

    0
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      از مولتی ویتامین های دوران شیردهی استفاده کنید
      سپاس از همراهی شما

      1
      0
    پناه

    سلام وقتتون بخیر.دخترم شش ماه است شیرخوردمو میخوره ریزش موی شدید دارم منع مصرف توی دوران شیردهی نداره؟

    0
    0
      کارشناس ارشد تغذیه

      با سلام کاربر گرامی،
      در شش ماهه دوم شیردهی میتوانید مصرف کنید

      1
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *