عوارض مصرف قرص هیرویت چیست؟
برای مصرف قرص هیرویت که نوعی مولتی ویتامین محسوب میشود، باید به نکات خاصی دقت کنید. به طور کلی اگر بخواهیم عوارض مصرف قرص هیرویت، را نام ببریم، باید بگوییم که این قرص به خودی خود عوارض خاصی ندارد. اما اگر قرص هیرویت را بیش از دوز مورد نیاز بدن خود مصرف کنید و یا چند مکمل را در کنار قرص هیرویت مصرف کنید، حتما دچار مسمومیت ناشی از اورر دوز مواد معدنی و ویتامینها در بدن خواهید شد.
بهتر است بدانید که برخی از ویتامینها محلول در آب هستند و میزان اضافی آنها از بدن دفع میشوند. مصرف خودسرانه حجم بالایی از این ویتامینها و املاح میتواند آسیبهایی جدی به بدن وارد کند. در ادامه به برخی از این آسیبها در اثر عوارض قرص هیرویت اشاره خواهیم کرد.
احتمال آسیب به اعضای داخلی بدن در اثر افزایش آهن
از آنجایی که قرص هیرویت حاوی مقدار معینی از آهن است، مصرف همزمان آن با مکملهای آهن میتواند شما را با عوارض مصرف قرص هیرویت روبرو کند. بهتر است بدانید که انباشته شدن حجم زیادی آهن در اندامهای داخلی به طورکلی منجر به آسیبهای مرگباری از جمله به مغز و کبد و ایجاد بیماریهایی مانند سرطان میشود. همچنین افزایش سطح آهن منجر به تحریک رشد باکتریها و ویروسها شده و در نتیجه باعث افزایش عفونتها میشود.
احتمال مسمومیت در اثر مصرف بیش از حد زینک
یکی دیگر از عوارض مصرف قرص هیرویت میتواند بالا بردن بیش از حد سطح زینک مورد نیاز بدن باشد. زینک یا روی یکی از عناصر ضروری مورد نیاز مو محسوب میشود. این عنصر که یکی از ترکیبات قرص هیرویت است، قابلیت ذخیره شدن در بدن را دارد. بنابراین باز هم باید بگوییم که مصرف همزمان قرص هیرویت با مکملهای زینک میتواند در فرد مسمومیت ایجاد کند. علائم مسمومیت با زینک عبارتاند از: تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، اسهال و گرفتگی شکمی، سردرد، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سطح کلسترولخوب.
حساسیت دارویی
البته این مورد بسیار نادر است. همان طور که ذکر کردیم عامل حجم دهنده این قرص روغن سویا، موم زرد، روغن نخل و روغن نارگیل هستند. اگر فرد به یکی از این مواد طبیعی حساسیت داشته باشد، احتمالا با مصرف قرص هیرویت نیز با واکنشهای آلرژیکی روبرو خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک، مصرف را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید تا دچار عوارض مصرف قرص هیرویت در اثر حساسیتهای دارویی نشوید.
عوارض مصرف قرص هیرویت برای معده
معدهدرد، سوزش معده و حالت تهوع از مشکلات گوارشی است که در موارد نادر برخی از مصرفکنندگان قرص هیرویت از آن شکایت میکنند. علت بروز این نوع عوارض ممکن است به حساسیت به دارو و مصرف خارج از دوز دارو مرتبط باشد. در هر 1 عدد کپسول هیرویت 12 میلیگرم ماده معدنی آهن وجود دارد.
مصرف آهن در قالب مکمل برای بسیاری از افراد حالتهایی مثل تهوع، اسهال و استفراغ را به وجود میآورد. جهت جلوگیری از بروز این نوع عوارض پیشنهاد میشود که Hairvit را حتما در کنار یکی از وعدههای غذایی خود میل کنید زیرا در این صورت عوارض گوارشی احتمالی به حداقل خواهد رسید.
آیا قرص Hair Vit چاق کننده است؟
در ارتباط بین قرص هیرویت و چاقی باید گفت برخی از ترکیبات موجود در قرص هیرویت سبب افزایش اشتها در افراد میشوند. ویتامینهای گروه B در تنظیم متابولیسم بدن نقش داشته و اگر فردی در بدن خود با کمبود آنها مواجه باشد، اشتهای وی کاهش یافته و در نتیجه دچار کاهش وزن نیز خواهد شد. حال اگر این کمبود از طریق مصرف مکملهای غذایی جبران شود، میتوان افزایش اشتها و چاقی را انتظار داشت. از طرف دیگر عنصر روی (زینک) نیز که یکی از اصلیترین ترکیبات موجود در هیرویت است، در افزایش اشتها نقش دارد. زینک با تنظیم متابولیسم و بهبود گوارش، اشتها را افزایش داده و سبب چاقی میشود.
توجه داشته باشید که افزایش اشتها بر اثر مصرف قرص هیرویت تنها در اشخاصی اتفاق میافتد که نسبت به ویتامینهای گروه B و زینک در بدن خود کمبود داشته باشند؛ به عبارت دیگر اگر شما نسبت به این گروه از ویتامینها و عنصر روی در بدن خود کمبودی نداشته باشید، با مصرف هیرویت افزایش وزن برایتان اتفاق نخواهد افتاد.
عوارض قرص هیرویت برای کلیه
آیا مصرف قرص هیرویت و تغییر رنگ ادرار به هم ارتباطی دارند؟ چنانچه اشاره کردیم ویتامینهای گروه B یکی از مهمترین ترکیبات موجود در هیرویت هستند. با مصرف این گروه از ویتامینها گاهی رنگ ادرار تغییر میکند. بنابراین کاملا طبیعی است که در صورت استفاده از هیرویت، تغییر رنگ را در ادرار خود مشاهده کنید و رنگ ادرار پررنگتر از همیشه به نظر برسد.
در میان ویتامینهای گروه B ویتامین B2 رنگ زرد دارد و شاید تغییر رنگ بر اثر مصرف هیرویت را بیش از هر چیزی بتوان به این ویتامین نسبت داد. همچنین ویتامین B12 نیز یک ساختار کریستالی قرمز رنگ دارد و به همین دلیل میتواند رنگ ادرار را کمی تیرهتر از همیشه نماید. از این رو اگر با خوردن کپسول هیرویت در ادرار خود تغییر رنگی را مشاهده کردید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. تغییر رنگ ادرار از عوارض مصرف قرص هیرویت است.
عوارض مصرف قرص هیرویت در بارداری
در مورد استفاده از قرص هیرویت در دوران بارداری و شیردهی حتما باید با پزشک مشورت شود. ممکن است عوارض قرص هیرویت در بارداری اصلا بروز نیابد و فرد مصرف کننده دچار هیچ نوع مشکلی نشود اما از آنجایی که بارداری و شیردهی هر دو دورههایی حساس از زندگی هستند، معمولا توصیه میشود که از هر نوع مکملی استفاده نشود و ترجیحا از مکملهایی مثل پریناتال و قرصهایی مثل قرص فولیک اسید بهره گرفته شود.
مولتی ویتامینهای مخصوص بارداری و شیردهی که در داروخانهها موجود هستند و معمولا پزشکان نیز توصیه میکنند، خود حاوی ویتامینها و املاح معدنی بسیاری بوده که حتی میتوانند در پیشگیری از ریزش مو نیز موثر باشند؛ بنابراین نیاز نیست از مکملهایی مثل هیرویت استفاده نمود. با این حال اگر علت خاصی دارد که میخواهید در دوران بارداری هیرویت بخورید، در این زمینه با پزشک مشورت نمایید.
تداخل دارویی قرص هیرویت
همان طور که میدانید این قرص نوعی مولتی ویتامین مینرال محسوب میشود. بهتر است بدانید بیمارانی که در حال مصرف دارو هستند به هیچ عنوان اجازه مصرف خودسرانه مولتی ویتامینهای مینرال را ندارند. چرا که برخی از مواد معدنی یا ویتامینها در اثرگذاری آن دارو تأثیر منفی میگذارند. در ادامه به برخی از مهم ترین تداخلهای دارویی قرص هیرویت اشاره میکنیم:
آلوپورینول
آلوپورينول براي پيشگيري از نقرس و سنگهای كليوي با منشأ اسيد اوريك تجويز میشود. مصرف همزمان این دارو و مواد معدنی موجود در مولتی ویتامین مینرال باعث اختلال کلیه و کاهش اثرپذیری دارو میشود.
فلوروکینولونها
فلوروکینولون ها دستهای از آنتیبیوتیکهای ضد باکتری هستند. مصرف همزمان آنها با مولتیویتامینها میتواند عملکرد کبد و کلیه را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین برای اجتناب از عوارض قرص هیرویت و همین طور مولتی ویتامین باید مصرف آنها همراه با آنتی بیوتیکها زیر نظر پزشک باشد.
تتراسیکلین ها
تتراساکلین ها نیز در دسته آنتی بیوتیکها قرار دارند و مانند فلوروکینولونها منع مصرف دارند.
دیگوکسین
این قرص برای درمان نارسایی قلبی استفاده میشود. مصرف همزمان این قرص و مولتی ویتامین مینرال باعث اختلال در تپش قلب میشود.
فنوتیازینها
فنوتیازینها در دسته داروهای ضد جنون قرار میگیرند.
کینیدین
کینیدین در دسته داروهای قلبی قرار دارد. مصرف این قرص به همراه مولتی ویتامین مینرال باعث اختلال در عملکرد این قرص و مشکل در ضربان قلب میشود. پس یکی دیگر از راههای پیشگیری از عوارض قرص هیرویت توجه به مصرف همزمان با سایر داروها است.
چگونه قرص هیرویت را مصرف کنیم؟
خوب است بدانید قرص هیرویت در بسته های 30 عددی در بازار موجود است. این قرص برای افراد بالای 16 سال طراحی شده است. شما میتوانید روزی یک عدد از آن را مصرف کنید. در مورد بهترین زمان مصرف هیرویت هم باید بگوییم که برای اینکه مواد مؤثر آن جذب بالاتری داشته باشند، بهتر است مصرف آن همراه با وعده ناهار باشد.
البته اگر سابقه مشکلاتگوارشی دارید و یا با معده خالی خوردن آن دچار مشکلگوارشی میشوید، میتوانید به همراه غذا با یک تا دو لیوان آب آن را مصرف کنید تا عوارض مصرف قرص هیرویت برای شما ایجاد نشود. در صورت بارداری و یا شیردهی حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بنابراین با رعایت نکات یاد شده دچار عوارض قرص هیرویت نخواهید شد.
سخن پایانی
مو یکی از عوامل مهم در زیبایی فرد محسوب میشود. با افزایش سن، قرار گرفتن در برابر آلودگیها، مشکلات هورمونی و تغذیه نامناسب سلامت و زیبایی مو تحتتأثیر قرار میگیرد. مکملهای غذایی با تأمین ویتامینها و موادمعدنی مورد نیاز مو، سلامت مو را تضمین میکنند. قرص هیرویت یکی از محبوبترین مکملهای تخصصی مو است که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث افزایش رشد مو میشود. این مکمل غذایی به خودی خود عوارض خاصی ندارد اما اگر میخواهید از عوارض مصرف قرص هیرویت دور بمانید از مصرف بیش از حد آن و مصرف همزمان با مکملهای دیگر پرهیز کنید.
730 دیدگاه
سلام من چند روزی هست قرص هیرویت رو مصرف میکنم ولی تو این مدت صورت پر جوش شده و خارش میده و اسهالم هستم الان موندم قرص رو ادامه بدم یا ترک کنم خواهشا کمکم کنید چیکار کنم
سلام کاربر گرامی
موارد ذکر شده تا کنون به عنوان عوارض هیرویت گزارش نشده است اما این علائم می تواند واکنش بدن شما باشد.اگر سابقه ی مصرف هیرویت را از قبل نداشته اید بهتر است یک دوره مصرف آن را قطع نمایید اگر علائمی که ذکر کردید بهبود یافت پس ممکن است به این مکمل حساسیت داشته باشید.
سپاس از همراهی شما
سلام خانم دکتر وقت بخیر ایا واقعا اگر یک دفع از استفاده کردن از ماینوکسیدیل دست برداریم ریزش مو دوباره برمیگرده و حتی ممکنه ریزش مو هم بیشتر حالت قبل بشه برای این موضوع چه توصیه ایی دلرید
با سلام
من بعد از مصرف قرص هیرویت دچار بی حالی و خارش میشم طبیعیه
سلام مصرفش با قرص b12 و زینک پلاس مشکلی داره؟
سلام دوست عزیز
در ترکیبات هیرویت زینک وجود دارد و نیازی به مصرف همزمان نیست مگر با تجویز پزشک .
سلام من یه روز هیر ویت فرداش دی ویت میخورم یعنی یه روز درمیون یه روزش دی ویت یه روزش هیر ویت مشکلی برام ایجاد نمیکنه که!؟
سلام کاربر گرامی
خیر مشکلی ندارد
سپاس از همراهی شما
سلام خانم دکتر من ماینوکسیدیل استفاده کردم 2دوره اما فایده نداشت الان از طب سنتی از داروی گیاهی استفاده کردم ریزش موی سرم اوکی شد ولی جاهایی که کم پشت شده نمی دونم چکار کنم که رشد مجدد داشته باشه به نظر شما برای رشد مجدد باید چکارکرد
ممکنه به خاطر مصرف این دارو بیضه درد بگیریم
همراه گرامی داروخانه آنلاین مثبت سبز
با تشکر از همراهی شما.
سلام
آیا برای بیماری که سرطان سینه دلرد و براثر شیمی درمانی موهاش ریخته بود
میتوان از این قرص استفاده کرد
متشکرم
همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
با تشکر از همراهی شما.
سلام من چرا یبوست شدم این قرص را مصرف کردم .باید چی کار کنم!؟
سلام کاربر گرامی
در کنار مصرف این مکمل دریافت فیبر و مایعات را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
اگر مشکل برطرف نشد برای مدتی مصرف آن را قطع نمایید و مجدد شروع نمایید. بعد از اطمینان از اینکه دلیل عارضه ی ایجاد شده مصرف هیرویت بوده است مکمل دیگری را جایگزین آن نمایید.
سلام من قرص هیرویت مصرف میکنم بخاطر موهاممیخواستمبدونم میشع در کنارش قرص چاقی مصرف کنم یا پودر چاقی ۱۷ سالمه
همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
بله موردی ندارد اما برای اطمینان بیشتر میتوانید یک روز در میان از دو محصول یاد شده استفاده نمایید.
برای خرید انواع قرص، شربت و پودر چاقی لطفا اینجا کلیک کنید.
با تشکر از همراهی شما.
سلام خسته نباشید
من در جایی خوندم در صورت مصرف هیرویت نباید مصرف اون رو بطور کامل قطع کرد و در صورت قطع ریزش مجدد برمیگرده.
این قضیه صحت داره؟
همراه گرامی مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز
پیشنهاد میشود هیچ کدام از محصولات ضد ریزش، اعم از شامپوهای تقویتی، محلولهای تقویتی، قرصهای ضد ریزش را به یکباره قطع نکنید.
و به روش پلکانی و آهسته آهسته مصرف را قطع کنید. این روش به این صورت است که برای مثال اگر دوره درمان مصرف قرص ضد ریزش شما 6 ماه بوده و 6 ماه کامل شده است؛ ابتدا در هفته آن را از 7 روز به 3 روز برسانید، سپس از هفته ای 3 مرتبه به هفته ای 2 مرتب، هفته ای یک مرتبه و .. به مرور کم کنید. به یکباره قطع نمودن قرص های ضد ریزش ممکن است باعث ریزش مو شود.
با تشکر از همراهی شما.
سلام من قرص هر ویت رو میخورم تپش قلب میگیرم داروی سسپروترون کامپاند و متفورمین مصرف میکنم ایا باید قرص هرویت رو قطع کنم؟
همراه گرامی مجله داروخانه انلاین مثبت سبز
مصرف را قطع نموده و به پزشک خود مراجعه نمایید.
با تشکر از همراهی شما
ایا بعد مصرف قرص هیرویت در اداره به سبز در بیاد عادیه؟؟
سلام من مدت کوتاهی ک از این قرص استفاده میکنم
کبودی های کوچک اما به تعداد زیاد و پرنگ روی ساق پاهام میبینم
و بعد از کم رنگ شدن کبودی ،کبودیای جدید میبینم
ابا بخاطر قرص هستش
سلام کاربر گرامی
سایر داروهای مصرفی خود را نیز برسی نمایید.
سلام ببخشید من همین قرص هیرویت رو که میخورم زیر خط چونه و پیشونیم جوش میزنه ولی چون ریزش موهامو متوقف کرده و برای موهام خیلی خوب بوده میخوام مصرف کنم چیکار کنم یا مشابه ش چی هست که همین تأثیر رو بزاره ولی جوش نزنم!؟؟تو رو خدا راهنماییم کنید تازه داشتم خوشحال میشدم که موهام خب شد حالا باز با این جوش ها چیکار کنم؟!
سلام کاربر گرامی
فولیکوژن یا یونی زینک را جایگزین نمایید.
سلام
من سه بسته قرص هیرویت و ب سیستین خوردم ریزش موهام خوب شد
ممنون از شما عزیزان که نظرات ارزشمند خود را با سایز عزیزان به اشتراک میگذارید و فعالیت دارید.
سلام برای رشد ریش موثر هست و تقویتش؟
سلام کاربر گرامی
خیر تاثیری ندارد مگر اینکه فرد در برهه ی زمانی بنا بر دلایلی دچار ریزش مو در این ناحیه شده باشد.
سلام من قرص هیرویت استفاده میکنم اوایل بیوتین هم میخوردم همراهش ولی صورتم و کمرم جوش های بزرگ التهابی دردناک میزد بیوتین رو قطع کردم بهتر شد ولی صورتم هنوز جوش میزنه، دکتر متخصص پوست رفتم آزمایش هم دادم ولی باز دکتر دلیلش رو متوجه نشد.. ممکنه از هیرویت باشه؟ برای ریزش موهام واقعا جواب گرفتم ولی پوست صورتم داره خراب میشه
سلام کاربر عزیز
موقتا هیرویت را قطع نموده آن را با مکمل دیگری جایگزین نمایید.
سلام من سطح اهن بدنم خیلی خوبه. مشکلی نداره که این قرصم استفاده کنم برای رشد ممجد موهام؟
سلام کاربر عزیز
خیر مشکلی ندارد.
سلام در مورد ریزش مو باید علت پیدا بشه
اگه علت هورمونی(اندروژنتیک)باشه مصرف این قرص هیچ تاثیری نداره چون دیواره dhtفلیکول مو رو احاطه میکنه هر چقدر ما ویتامین مصرف کنیم بهش نمیرسه