قرص نورم اسکین

3.4/5 - (76 امتیاز)
قرص نورم اسکین یا ایزوترتینوئین که همان راکوتان است، دارویی برای درمان آکنه های شدید به شمار می‌آید. این دارو حتما توسط پزشک باید تجویز شود تا از عوارض جانبی خطرناک آن جلوگیری به عمل آید.
تایید شده توسط دکتر داروساز داروخانه مثبت سبز
تایید کننده:دکتر مریم نبوی فرد
نورم اسکین
فهرست مطالب

قرص نورم اسکین یا ایزوترتینوئین یک داروی خوراکی است که برای درمان آکنه خفیف تا متوسط استفاده می‌شود. این دارو با کاهش تولید چربی توسط غدد چربی پوست کار کرده و با نام‌های ایزوترتینوئین و راکوتان نیز شناخته می‌شود. آکنه یک بیماری پوستی شایع است و در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. این بیماری می‌تواند باعث ایجاد جوش، جوش سرسیاه، جوش سرسفید و سایر مشکلات پوستی شود. این محصول در کنار کاربردهای متنوع، دارای موارد احتیاط و عوارض زیادی است. در ادامه مقاله به بررسی نحوه عملکرد، نکات ایمنی در مصرف قرص، موارد مصرف، عوارض جانبی و… قرص isotretinoin خواهیم پرداخت.

اشکال دارویی نورم اسکین

داروهای شیمیایی و گیاهی موجود در بازار براساس استانداردها و کلاس‌های بین المللی در اشکال دارویی مختلفی تولید می‌شوند. این اشکال شامل قرص، کپسول، سرم، پماد، محلول تزریقی، شربت و… است که پزشک با توجه به سوابق پزشکی، وضعیت جسمانی و سن بیمار دارو را تجویز می‌کند. داروی نورم اسکین در اشکال کپسول 10 میلی گرم، 20 میلی گرم، 25 میلی گرم، 30 میلی گرم، 35 میلی گرم، 40 میلی گرم و دیگر نوع آن کپسول میکرونیزه 10 میلی گرم، 16 میلی گرم، 20 میلی گرم، 24 میلی گرم، 28 میلی گرم و 32 میلی گرم تولید می‌شود.

موارد مصرف قرص نورم اسکین

این دارو برای درمان آکنه کیستیک شدید (همچنین به عنوان آکنه گره‌ای شناخته می‌شود) که به درمان‌های دیگر (مانند بنزوئیل پراکسید یا کلیندامایسین اعمال شده روی پوست یا تتراسایکلین یا مینوسیکلین خوراکی) پاسخ نداده است، استفاده می‌شود. این دارو متعلق به دسته‌ای از داروها به نام رتینوئیدها است که با کاهش تولید چربی صورت (سبوم) عمل می‌کند. لازم بذکر است، مقادیر زیاد سبوم می‌تواند منجر به آکنه شدید شود. در صورت عدم درمان، آکنه شدید ممکن است باعث ایجاد اسکار دائمی در بیماران شود. مهم‌ترین موارد مصرف قرص نورم اسکین (isotretinoin)  آکنه ندولار شدید و سرکش می‌باشد که با تایید و نسخه پزشک قابل استفاده است.

قرص ایزوترتینوئین

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی isotretinoin

رتینوئید؛ عملکرد غدد سباسه و کراتینه‌شدن را مهار می‌کند. به همین جهت بهبود بالینی آکنه ندولار مرتبط با کاهش ترشح سبوم صورت می‌گیرد. داروی نورم اسکین دارای اتصال به پروتئین 99.9% (در درجه اول آلبومین) است. این محصول متابولیزه‌شده توسط اکسیداسیون کبد از طریق ایزوآنزیم‌های کبدی CYP2B6، CYP2C8/9 و CYP3A4 می‌باشد. همچنین 65 تا 83 درصد دارو به مقدار نسبتاً مساوی از طریق مدفوع و ادرار دفع می‌شود.

مقدار مصرف قرص isotretinoin

قبل از مصرف قرص نورم اسکین، اطلاعات دارویی موجود بر روی بسته‌بندی محصول را مطالعه کنید. این دارو را طبق دستور پزشک به صورت خوراکی مصرف کنید. دوز پیشنهادی برای مصارف عمومی معمولاً دو بار در روز به مدت 15 تا 20 هفته است. کپسول را درون دهان خود نگه نداشته و بعد از خوردن به طور کامل ببلعید. برخی تولیدکنندگان این محصول تاکید دارند که باید با غذا میل شود تا  معده و دستگاه گوارش شما اذیت نشود. همچنین غذا به افزایش جذب این دارو در جریان خون شما کمک می‌کند.

مقدار مصرف قرص نورم اسکین در آکنه ندولار شدید

  1. برای درمان آکنه ندولر شدید در بیماران غیرباردار با کپسول‌های میکرونیزه: 4-0.8میلی گرم روزانه به مدت 15-20 هفته
  2. برای درمان آکنه ندولر شدید در بیماران غیرباردار با کپسول: 5-1 میلی گرم روزانه به مدت 15-20 هفته
  3. بزرگسالانی که بیماری آن‌ها با اسکار بسیار شدید است یا عمدتاً در تنه ظاهر می‌شود، به دوز مصرفی تا 2 میلی گرم بر کیلوگرم در روز (در صورت تحمل) نیاز دارند.

زمان مصرف داروی نورم اسکین

این دارو را با یک لیوان پر آب مصرف کنید، مگر اینکه پزشک طریقه مصرف دیگری برای شما تجویز کرده باشد. دوز بر اساس وضعیت پزشکی، وزن و پاسخ به درمان است. حداقل 10 دقیقه پس از مصرف این دارو دراز نکشید. تولیدکنندگان قرص نورم اسکین مصرف طولانی مدت بدون نسخه پزشک را تایید نمی‌کنند. این قرص امکان دارد از طریق پوست و ریه‌ها جذب شود و به نوزاد درون شکم زنان باردار آسیب وارد کند. زنان باردار در رابطه با زمان مصرف با پزشک و داروساز خود مشورت کنند.

موارد احتیاط

این محصول حاوی مواد غیرفعالی (مانند سویا، پارابن) است که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. برخی از افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند ممکن است به سویا نیز حساسیت داشته باشند، برای جزئیات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید. در صورت داشتن سوابق پزشکی نظیر دیابت، سابقه خانوادگی یا شخصی چربی خون بالا (تری گلیسیرید)، مشکلات روحی یا خُلقی (مانند افسردگی)، بیماری کبد، چاقی، اختلالات خوردن (مانند بی‌اشتهایی عصبی)، سوء‌مصرف الکل، پانکراتیت، موارد کاهش تراکم استخوان (مانند پوکی استخوان یا استئومالاسی، کاهش تراکم استخوان) و… با احتیاط و دستور پزشک راکوتان (isotretinoin)  را مصرف کنید.

  1. نوتروپنی و آگرانولوسیتوز (نادر) در بیماران گزارش شده است. اگر تعداد گلبول‌های سفید به طور قابل توجهی کاهش یابد، مصرف را متوقف کنید.
  2. در طول درمان و تا یک ماه پس از قطع درمان به دلیل خطر سمیت جنینی از اهدای خون پرهیز کنید.
  3. تومور کاذب مغزی گزارش شده است، برخی گزارش‌ها شامل مصرف همزمان تتراسایکلین می‌شوند. به همین دلیل، از درمان همزمان با تتراسایکلین‌ها اجتناب شود. (علائم و نشانه‌های اولیه فشار خون داخل جمجمه شامل ادم پاپی، سردرد، تهوع، استفراغ و اختلالات بینایی است)
  4. واکنش‌های جدی پوستی در برخی بیماران مشاهده شده است. در صورت بروز واکنش پوستی درمان را قطع کنید.
  5. افزایش سطح تری گلیسیرید و کلسترول تام در بیماران دیده شده است.
  6. بیمارانی که وزوز گوش یا اختلال شنوایی را تجربه می‌کنند باید درمان را قطع کنند و برای ارزیابی بیشتر به مراقبت‌های تخصصی ارجاع داده شوند.
  7. علائم اسکلتی عضلانی از جمله آرترالژی و رابدومیولیز ممکن است در بیماران رخ دهد. در صورت مشاهده هرگونه ناهنجاری قابل توجه، درمان را قطع کنید.
  8. از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء‌بنفش یا نور خورشید خودداری کنید.
  9. واکنش‌های حساسیت مفرط (مانند واسکولیت و شوک آنافیلاکتیک) گزارش شده است. واکنش آلرژیک شدید نیاز به قطع و مدیریت پزشکی دارد.

موارد منع مصرف نورم اسکین

  1. بارداری
  2. حساسیت به ایزوترتینوئین یا ویتامین A
  3. کودکان و نوزادان (تنها با دستور و تجویز پزشک)
  4. افراد دارای سوابق پزشکی خاص مانند مشکلات کبدی
  5. افرادی که به ترکیبات سازنده قرص نورم اسکین آلرژی دارند.

سمیت جنینی ایزوترتینوئین

  1. این محصول را در زنانی که باردار هستند یا امکان بارداری در آن‌ها وجود دارد، استفاده نکنید. اثرات مستند جنینی شامل ناهنجاری‌های داخلی و خارجی، نمرات ضریب هوشی کمتر از 85، سقط خود به خود، زایمان زودرس و مرگ جنین است.
  2. ناهنجاری‌های خارجی مستند شامل ناهنجاری‌های جمجمه، ناهنجاری‌های گوش (شامل آنوتیا، میکروپینا، کانال‌های شنوایی خارجی کوچک یا غایب)، ناهنجاری‌های چشم (از جمله میکروفتالمی)، دیسمورفی صورت و شکاف کام هستند.
  3. همچنین ناهنجاری‌های داخلی مستند شامل ناهنجاری‌های CNS (شامل ناهنجاری مغزی، ناهنجاری مخچه، هیدروسفالی، میکروسفالی، نقص عصبی جمجمه)، ناهنجاری‌های قلبی عروقی، ناهنجاری غده تیموس و کمبود هورمون پاراتیروئید می‌باشد.
  4. در صورت وقوع حاملگی فوراً مصرف دارو را قطع کرده و بیمار را برای ارزیابی به متخصص زنان و زایمان باتجربه در زمینه سمیت تولید مثلی ارجاع دهید.

عوارض جانبی قرص نورم اسکین (isotretinoin)

خشکی لب و دهان، تورم جزئی پلک‌ها یا لب‌ها، پوسته‌پوسته‌شدن پوست، خونریزی بینی، ناراحتی معده یا نازک شدن مو برخی از عوارض جانبی قرص نورم اسکین isotretinoin می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. برای تسکین خشکی دهان، آب نبات سفت (بدون قند)، چیپس یخ، آدامس (بدون قند) و آب مصرف کنید. عوارض جانبی جدی این قرص تغییرات روانی یا خلقی (مانند افسردگی، اضطراب، افکار خودکشی)، احساس سوزن‌سوزن‌شدن در پوست و… می‌باشد. در صورت بروز هرکدام از این موارد مصرف را قطع و با پزشک مشورت کنید.

  1. خشکی پوست، دهان و بینی
  2. افزایش میزان رسوب گلبول قرمز
  3. نازک‌شدن مو (که در موارد نادر ادامه داشته است)
  4. پوسته‌پوسته‌شدن کف پا
  5. خارش و شکنندگی پوست
  6. عفونت‌های پوستی (مانند عفونت‌های پارونیشیا)
  7. راش (شامل اریتم، سبوره، اگزما) و حساسیت به نور
  8. درد استخوان یا مفصل و دردهای عضلانی عمومی
  9. کاهش تراکم مواد معدنی استخوان
  10. بسته‌شدن صفحات رشد

نورم اسکین

تداخل دارویی نورم اسکین (ایزوترتینوئین)

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. لیستی از داروهای شیمیایی و گیاهی مورد استفاده خود تهیه کرده و در زمان مراجعه به پزشک به وی نشان دهید. داروهای تتراسایکلین (مانند مینوسیکلین، تتراسایکلین)، داروهای نوع ویتامین A (مانند آسیترتین، بکساروتن)، داروهای تحلیل‌کننده استخوان (به عنوان مثال داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین، کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزون) سبب تداخل دارویی با قرص نورم اسکین می‌شوند.

مصرف نورم اسکین (isotretinoin) در دوران بارداری و شیردهی

استفاده و مصرف داروی نورم اسکین در دوران بارداری ممنوع (منع مصرف) است. در صورت تجویز به یک بیمار باردار می‌تواند باعث آسیب جنین شود. این محصول سبب افزایش خطر ناهنجاری‌های مادرزادی عمده، سقط جنین‌های خود به خود و زایمان‌های زودرس به دنبال مواجهه با ایزوترتینوئین در دوران بارداری در انسان خواهد شد. همچنین خطر بسیار بالایی برای نقایص مادرزادی تهدید‌کننده زندگی وجود دارد که در صورت حاملگی در حین مصرف هر مقدار از این دارو حتی برای دوره های کوتاه مدت ایجاد می‌شود.

در صورت استفاده از دارو در دوران بارداری یا اگر بیمار در حین دریافت درمان باردار شد، بیمار باید از خطرات احتمالی برای جنین مطلع شود. اگر حاملگی در طول درمان بیمار رخ دهد، باید فوراً مصرف دارو قطع و بیمار برای ارزیابی و مشاوره بیشتر به متخصص زنان و زایمان باتجربه در مسمومیت باروری ارجاع داده شود.

تاثیرات کپسول نورم اسکین بر شیردهی

اطلاعات زیادی در رابطه با خطر قرص نورم اسکین بر نوزاد شیرخوار و تولید شیر مادر وجود ندارد. به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی جدی در نوزادان شیرخوار، به بیماران توصیه شود که شیردهی در طول درمان و حداقل 8 روز پس از آخرین دوز را قطع کنند.

کپسول ایزوترتینوئین و پیشگیری از بارداری

  1. بیمارانی که امکان بارداری در آن‌ها وجود دارد، از 2 روش پیشگیری بارداری به طور همزمان استفاده کنند.
  2. آماده‌سازی پروژسترون با دوز میکرو (قرص‌های کوچک که حاوی استروژن نیستند) یک روش ناکافی پیشگیری از بارداری در طول درمان هستند.
  3. هر روش کنترل بارداری ممکن است شکست بخورد. گزارش‌هایی از بارداری از بیمارانی که از داروهای ضد‌بارداری خوراکی ترکیبی و همچنین سیستم‌های واژینال ضد بارداری، شیاف واژینال، سیستم‌های ترانس درمال و تزریق استفاده کرده‌اند، گزارش شده است.
  4. به پزشکان توصیه می‌شود اطلاعات مربوط به تجویز هر دارویی را که همزمان با داروهای ضد بارداری هورمونی تجویز می‌شود، مطالعه کنند. زیرا برخی از داروها ممکن است اثربخشی این محصولات ضدبارداری را کاهش دهند.

شرایط نگهداری داروی نورم اسکین

داروی نورم اسکین (isotretinoin) باید در دمای اتاق به دور از نور و رطوبت نگهداری شود. تمامی داروهای شیمیایی و گیاهی را دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری کنید. این محصول را زمانی که تاریخ مصرف آن تمام شده یا دیگر مورد نیاز نیست، به درستی دور بریزید. از ریختن انواع داروها به داخل چاه دستشویی، خیابان و فاضلاب خودداری کنید.

کلام آخر در مورد داروی نورم اسکین

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز در مورد قرص نورم اسکین برایتان شرح دادیم. بیمارانی که دچار جوش‌های پوستی و آکنه ندولار شدید هستند، حتما نام قرص راکوتان (نام دیگر قرص نورم اسکین) به گوششان خورده است. داروی isotretinoin باید با تایید و نسخه پزشک تجویز شود و از مصرف سرخود و بدون نسخه آن خودداری کنید. این محصول دارای موارد منع مصرف در زنان باردار و کودکان است که در صورت عدم رعایت خطرات زیادی سلامت بیمار را تهدید خواهد کرد. مصرف این دارو در برخی بیماران سبب تشدید آکنه‌ها می‌شود، اما بعد از گذشت یک الی دو ماه بهبودی در بیمار حاصل خواهد شد.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول

عوارض جانبی، موارد مصرف، منع مصرف و… بطور کامل بر روی بسته‌بندی محصول درج شده است. برخی از عوارض جانبی قرص نورم اسکین خشکی لب و دهان، تورم جزئی پلک ها یا لب ها، پوسته پوسته شدن پوست، خونریزی بینی، ناراحتی معده یا نازک‌شدن مو و… می‌باشد. در صورتی که موارد احتیاط و منع مصرف دارو رعایت شود، کمتر شاهد عوارض جانبی در بیماران هستیم.
بله، نورم اسکین (isotretinoin) یکی از نام‌های تجاری راکوتان است، پزشک شما ممکن است این دارو را با نام‌های نورم اسکین، راکوتان و ایزوترتینوئین برای شما تجویز کند.
داروی نورم اسکین بطور مستقیم سبب لاغری در بیمار نمی‌شود، اما در صورت مصرف دراز مدت ممکن است موجب کاهش اشتها در بیمار شود. این عامل سبب لاغری و کاهش وزن غیرمستقیم توسط این محصول شده است.
کپسول ایزوترتینوئین یا نورم اسکین برای درمان جوش صورت نیز استفاده می‌شود. برای درمان جوش صورت باید تنها با نسخه و دستور پزشک استفاده شود، زیرا این محصول دارای عوارض جانبی و موارد احتیاط زیادی است. در صورتی که هرکدام از موارد رعایت نشود، می‌تواند سلامت پوستی و جانی بیمار را تهدید کند.
اطلاعات کافی در رابطه با تاثیر این قرص بر زنان منتشر نشده است، اما برخی از زنان ممکن است در طول مصرف این دارو دچار قاعدگی نامنظم شوند.
در صورت مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین A ، قبل از شروع درمان با کپسول ایزوترتینوئین (isotretinoin) به پزشک خود اطلاع دهید. داروهای تتراسایکلین‌ (مانند مینوسیکلین، تتراسایکلین)، داروهای دارای ویتامین A (مانند آسیترتین، بکساروتن)، داروهای تحلیل‌کننده استخوان (به عنوان مثال، داروهای ضدتشنج مانند فنی توئین، کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزون) سبب تداخل دارویی با قرص ایزوترتینوئین (نورم اسکین) می‌شوند.
مقدار و زمان مصرف راکوتان باید توسط پزشک تجویز شود. این محصول معمولا یک یا دو بار در روز توسط پزشکان تجویز می‌شود که باید همراه یا بعد از غذا مصرف شود.
همانطور که بیان شد، قرص نورم اسکین در برخی افراد تا یک ماه سبب تشدید بیماری و جوش‌های صورت خواهد شد ولی بعد از یک ماه شاهد بهبودی و تغییرات مثبت در بیماران هستیم.
زنان باردار یا افرادی که شک به بارداری دارند از مصرف این دارو خودداری کنند. تا زمانی که از منفی بودن تست بارداری اطمینان حاصل نشده، نورم اسکین را مصرف نکنید. زیرا این محصول خطر ناهنجاری‌های مادرزادی عمده، سقط جنین‌های خود به خود و زایمان‌های زودرس را افزایش می‌دهد.
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

422 دیدگاه

    امیر

    مصرف با ژل dermal focus sebolia sos مشکلی ندارد

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      با توجه به اینکه این محصول میتواند سبب بروز حساسیت، خشکی و لایه برداری پوست شما شود، توصیه میشود از مصرف همزمان خودداری کنید.
      متشکرم

      0
      0
    امیر

    سلام پزشک متخصص برای من نورم اسکین ۲۰ تجویز کرد صورتم جوش های بسیار جزئی داره و من فقط برای اسکار مراجعه کردم
    بعد گفتن بعد یک ماه مراجعه کنم برای سابسیژن و لیزر درصورتی که شنیدم تا ۶ ماه بعد لیزر نکنیم ؛ اما پزشک به من گفت که بعد از اتمام دارو برای ساب سیژن و لیزر مراجعه کنم

    1
    0
    فاطمه

    سلام خسته‌ نباشید
    چقدر باید از مصرف این قرص بگذره تا بشه ازمایش هورمونی داد؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      لطفا نوع دقیق آزمایش را بفرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    کارساز

    سلام ببخشید ایا مصرف نورم اسکین با قرص ویتامین دی و امگا ۳وقرص پیگمنتا تداخل دارویی داره؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در صورتی که مشکل زمینه ای خاصی وجود نداشته باشد، موردیاز لحاظ مصرف همزمان نیست.
      متشکرم

      0
      0
    حدیث

    سلام قرص نورم اکسین باعث از بین رفتن ژل لب میشود؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی از لحاظ انجام کارهای زیبایی مثل تزریق ژل لب وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    حدیث

    سلام قرص نورم اکسین باعث از بین رفتن ژل لب میشه؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی از لحاظ انجام کارهای زیبایی مثل تزریق ژل لب وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    محمدرضا

    سلام وقت بخیر،من به مدت ۳۳ روز درحال مصرف نورم اسکین هستم با وجود استفاده از آبرسان و ضد آفتاب به قدری پوستم خشک شده که انگار لکه قرمزی روی صورتم مونده.نیاز هست به دکتر مراجعه کنم یا استفاده کنم از قرص؟( گفتن بعد تموم شدن ۶۰ عدد برم)

    0
    0
      کارشناس علمی و بهداشتی

      با سلام
      لطفا طبق تجویز پزشک استفاده شود

      0
      0
    محمود

    سلام خسته نباشید
    من ۴۰ روز نورم اسکین ۲۰ مصرف میکنم و حالا ریزش مو دارم میخواستم به مصرف ادامه بدم ریزش بیشتر میشه یا نه؟
    برای جلوگیری گیری از ریزش این چه میشه کرد

    0
    0
      کارشناس علمی و بهداشتی

      با سلام
      دوست عزیز بهتره با پزشک مشورت کنید راههای مختلفی برای کنترل ریزش وجود دارد ابتدا باید علت ریزش را بررسی کنید سپس به دنبال راهکاری برای رفع ریزش باشید

      0
      0
    سارا

    بعد مصرف دوماه نورم اسکین ویک ماه راکوتان
    دوز مصرف نورم اسکین رو دکترم کم کرده
    عادت ماهیانم عقب افتاده یه هفته
    میتونه از عوارض مصرف دارو باشه؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      به تاخیر افتادن قاعدگی از عوارض شایع مصرف ایزوترتینوئین خوراکی نیست. لطفا در صورت تدام این مورد با پزشک متخصص زنان مشورت نمایید.
      متشکرم

      0
      0
    الهام کارساز

    سلام ببخشید من میخواستم قرص نورم اسکین تهیه کنم دکتر تجویز کرده ،یادم رفت ازش بپرسم صبحاروغن زیتون دوقاشق میخورم روتینمه،میخواستم ببینم مشکلی نداره ؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی نداشته اما با فاصله حداقل 2 ساعت استفاده گردد.
      متشکرم

      0
      0
    زهرا

    سلام یک هفته هست قرص نورم اسکین 20مصرف میکنم ایا باید در طی مصرف قرص ها از لایه بردار و ترمیم کننده برای جوش هام استفاده‌ کنم یا بعد از تمام شدن دوره مصرف قرص ؟!

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      با توجه به اثر نورم اسکین بر روی پوست و احتمال بروز خشکی و حساسیت، لطفا در استفاده از لایه بردارها کاملا محتاط بوده و به بعد از اتمام دوره مصرف قرص موکول کنید.
      متشکرم

      0
      0
    مینا

    درود.ایا قرص نورم اسکین برای کسی که مشکل هورمونی دارد و ذخیره تخمدان پایین دارد ضرر دارد؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      موردیاز لحاظ مصرف در این افراد وجود ندارد. اما مصرف داروهای هورمونی با این دارو فقط تحت نظر پزشک متخصص زنان امکان پذیر میباشد.
      متشکرم

      0
      0
    حسن

    سلام من شش هفت ماهه دارم قرص نورم اسکین میخورم و آکنه ام خوب نشده چیکار کنم دکتر میگه باز بخور؟ آیا دارو جایگزینی نیست که کمتر عوارض داشته باشه و زودتر خوب کنه؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      تشخیص طول دوره مصرف داروی ترتینوئین با پزشک معالج است. اما میتوانید از مکمل هایی مثل “درمکس لاکتوزینک” با نظر پزشک استفادهفرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    مینا

    سلام
    درطی مصرف نورم اسکین خودارضایی اشکالی داره؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خودارضایی به صورت کلی امری نکوهیده است. اما موردی از لحاظ همزمانی با مصرف قرص راکوتان وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    میم

    دردوره مصرف نورم اسکین خودارضایی مشکلی نداره؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خودارضایی به صورت کلی امری نکوهیده است. اما موردی از لحاظ همزمانی با مصرف قرص راکوتان وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    فاطمه

    سلام وقتون بخیر من حدود ۲ ماهه که قرص ریفامپین و فلوتاناکس رو قطع کردم ولی همواره نورم اسکین مصرف میکنم الان حدود یه ماهه که صورتم شروع به جوش زدن کرده دکتر برام مینوسایکلین نوشتن ولی به خاطر هزینش نشد تهیه کنم علاوه بر اون یه محلول دست ساز و یه ژل متراندازول هم به صورتم میزنم
    میخواستم بدونم الان ایجاد این جوشا از چیه چیو باید دوباره مصرف کنم یا قطع کنم ؟ ریفامپین رو شروع کنم به خوردن دوباره بهتر میشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      داروهای آنتی بیوتیک و سایر داروهای موثر بر جوش دوره مصرف خاصی داشته و امکان ادامه آنها بدون نظر پزشک معالج وجود ندارد. لطفا مجددا با پزشک معالج مشورت کرده و یا از محصولات موضعی مثل محلول کلیندامایسین، ژل آکنومیس و … استفاده فرمایید.
      محصول خوراکی “لاکتوزینک درمکس” در کنار محصولات ضد آکنه بهداشتی میتواند تاثیر مناسبی داشته باشد. جهت انتخاب بهترین محصولات ضد جوش به “دسته بندی محصولات ضد جوش” مراجعه فرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    تمنا

    سلام
    شوهرم یک ماهه نورم اسکین۲۰ میخوره
    آیا برای اقدام به بارداری مشکلی نداره؟؟؟؟؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      حداقل 6 ماه بین مصرف این دارو و اقدام به بارداری باید فاصله باشد.
      متشکرم

      0
      0
    sanaz

    سلام من قرص نورم اسکین مصرف میکنم و در دوره ی پریودی هم میخورم الان شانزده روزه که پریودم و خونریزی تموم نمیشه باید چیکار کنم ؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      لطفا به پزشک متخصص زنان مراجعه فرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    مهدی

    سلام من به تازگی این داروی نورم اسکین را گرفتم و در عوارض ان خواندم که برای آسمی ها و بیماران قلبی ممکن است عوارضی باشد می شود خواهش کنم این عوارض را شرح بدین ؟ من اسم و الرژی فصلی دارم ابریزش بینی و خارش و اینجور چیزا ولی ضربان قلب بالا هم دوسالی که دارم حالا این دارو چه بلایی ممکنه به سرم بیاره ممنون میشم توضیح بدین.

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در افراد مبتلا به عوارض اولیه میتواند سبب تشدید عوارض قبلی گردد.
      متشکرم

      0
      0
    ناصر نظری

    می خواستم از شما بپرسم که من این دارو رو واسه ی درماتیت سبورییک میخورم الان ۸ سال است که میخورم، ۳ سالشو زیر نظر پزشک که خودش تجویز کرده بود، بعدش هم که مهاجرت کردن آمریکا، من این وسط یک سالی نخوردم چون خوب شده‌ بودم، دوباره بعد از یه سال بیماری شروع شد و الان ۵ ساله که میخورم یعنی اگه نخورم بعد از یه ماه به شدت خیلی بیشتر بر میگرده و زندگی برایم باور کنید غیر قابل تحمل میشود، نمی‌دونم چکار کنم ، آیا الان دارویی جدیدتر از نورم اسکین اومده و این که در بگین چکار کنم؟ ممنون از شما

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      “روفلومیلاست” به فرم موضعی، جدیدترین دارو برای درمان درماتیت سبورییک است که سال گذشته تایید FDA را دریافت کرد ولی متاسفانه هنوز در کشور موجود نیست. با توجه به شرایطی که فرمودید توصیه می کنم به یک متخصص دیگر یا ترجیحا به بیمارستان رازی که قطب علمی آموزشی پوست کشور به حساب می آید مراجعه کنید.
      متشکرم

      0
      0
1 4 5 6 7 8 11

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *