آیا لمینیت ناخن ضرر داره؟

4/5 - (1 امتیاز)
لمینیت ناخن که روش محبوبی برای داشتن ناخن‌هایی زیبا و مقاوم است، طرفداران زیادی دارد. اما آیا این روش بی‌ضرر است؟ آیا لمینیت ناخن می‌تواند به ناخن‌های طبیعی شما آسیب برساند؟ در این مطلب قصد داریم به بررسی لمینیت ناخن بپردازیم و به شما بگوییم که این روش چه مضراتی دارد.
آیا لمینیت ناخن ضرر داره
فهرست مطالب

آیا لمینیت ناخن ضرر داره؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که لمینیت ناخن مانند هر روش زیبایی دیگری می‌تواند مزایا و معایب خود را داشته باشد. به طور کلی، اگر به درستی و توسط یک متخصص انجام شود، آسیب جدی به ناخن‌ها وارد نمی‌کند. با این حال، عوارض جانبی احتمالی وجود دارند که باید از آنها آگاه باشید.

ضررهای احتمالی لمینیت ناخن

به طور کلی، لمینیت ناخن می‌تواند یک روش زیبایی موقت باشد، اما استفاده مداوم و نادرست از آن می‌تواند به ناخن‌ها آسیب برساند.

عوارض مواد شیمیایی موجود در محصولات لمینیت

بسیاری از محصولات ناخن حاوی مواد شیمیایی هستند که می‌توانند برای سلامتی خطراتی را ایجاد کنند. این مواد شیمیایی شامل موارد زیر هستند:

  • فرمالدئید: این ماده شیمیایی در برخی از لاک‌ها و اکریلیک‌ها برای سفت شدن آنها استفاده می‌شود که به عنوان یک ماده سرطان زا طبقه بندی می‌شود، به این معنی که قرار گرفتن در معرض آن برای مدت طولانی یا در سطح بالا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. با این حال، بیشتر محصولات ناخن حاوی مقدار کمی فرمالدئید هستند.
  • تولوئن: تولوئن که در بسیاری از لاک های ناخن یافت می‌شود، می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود و در صورت استنشاق مکرر یا در غلظت‌های بالا ممکن است مضر باشد.
  • دی بوتیل فتالات (DBP): این ماده شیمیایی برای انعطاف پذیری بیشتر لاک ناخن استفاده می‌شود، اما با اثرات بالقوه تولید مثل و رشد مرتبط است.

مواد شیمیایی موجود در محصولات ناخن

واکنش ها و حساسیت های آلرژیک

برخی از افراد ممکن است به مواد استفاده شده در لمینیت ناخن حساسیت داشته باشند و دچار واکنش‌های آلرژیک شوند. علائم این واکنش می‌تواند شامل قرمزی، خارش یا تورم در اطراف ناخن باشد. اگرچه این واکنش‌ها لزوما مرتبط با سرطان نیستند، اما می‌توانند باعث ناراحتی شوند و ممکن است به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشته باشند.

خطر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش

روش‌هایی که برای زیبایی ناخن استفاده می‌شوند، معمولا به نور UV یا LED نیاز دارند. در حالی که قرار گرفتن گاه به گاه در معرض اشعه ماوراء بنفش خطر قابل توجهی نیست، قرار گرفتن مکرر در معرض این اشعه به طور بالقوه می‌تواند خطر آسیب پوست و در دراز مدت سرطان پوست را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب بهترین روش کاشت ناخن

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش

ضرر لمینیت ناخن، آسیب و عفونت

استفاده بیش از حد از محصولات ناخن، به ویژه آنهایی که زبر هستند یا به طور نامناسب استفاده می‌شوند، می‌توانند منجر به آسیب و عفونت ناخن شوند. اگر لمینیت به درستی انجام نشود یا بهداشت رعایت نشود، ناخن‌های طبیعی شما را ضعیف کرده و آنها را مستعد شکستگی و عفونت‌های قارچی و باکتریایی می‌کنند. این امر احتمال ابتلا به قارچ ناخن را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، سوهان کشیدن سطح ناخن قبل از لمینیت و همچنین برداشتن مواد لمینیت، می‌تواند باعث نازک شدن و ضعیف شدن ناخن‌ها شود. موارد زیر را نیز در نظر داشته باشید:

  • سوهان کشیدن بیش از حد یا برداشتن نادرست مواد لمینیت، می‌تواند به بستر ناخن آسیب برساند.
  • در صورت استفاده مداوم و بدون وقفه از لمینیت، ناخنها شکننده و نازک می‌شوند.

بیشتر بخوانید: برای محکم شدن ناخن چه کنیم؟

چه افرادی نباید از لمینیت ناخن استفاده کنند؟

تعدادی از افراد وجود دارند که نباید از لمینیت ناخن استفاده کنند و یا باید با احتیاط این کار را انجام دهند؛ زیرا می‌تواند برای آن‌ها خطراتی را در پی داشته باشد. این افراد عبارتند از:

  • افرادی که دارای ناخن‌های ضعیف و شکننده هستند.
  • افرادی که سابقه آلرژی دارند.
  • افرادی که مبتلا به عفونت‌های قارچی یا باکتریایی ناخن هستند.
  • کسانی که به بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما مبتلا هستند.
  • زنانی که باردار و شیرده هستند.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند یا ناخن‌های آن‌ها آسیب دیده است.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به این سوال که آیا لمینیت ناخن ضرر داره یا خیر پاسخ دادیم. در حالی که برخی از خطرات مرتبط با لمینیت ناخن وجود دارد، از جمله قرار گرفتن در معرض احتمالی مواد شیمیایی مضر و اشعه ماوراء بنفش، این خطرات را می‌توان با اقدامات احتیاطی مناسب مدیریت کرد. با انتخاب محصولات غیر سمی، محدود کردن قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و حفظ بهداشت خوب می‌توانید از لمینیت ناخن لذت ببرید و در عین حال آسیب احتمالی را به حداقل برسانید.

منبع:
  • minounails
  • دسته بندی: زیبایی
    تصویر سحر معصوم
    سحر معصوم
    متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *