تاثیر کرونا بر فروش تجهیزات پزشکی

امتیاز دهید
تاثیر-کرونا-بر-فروش-تجهیزات-پزشکی
فهرست مطالب

تجهیزات پزشکی به ابزار و وسایلی گفته می‌شود که جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار برده می‌شود. هدف از ساخت این تجهیزات سلامتی انسان‌هاست. به دنبال شیوع ویروس کرونا در یک سال اخیر، تقاضا برای خرید تجهیزات پزشکی نیز افزایش یافته است. مبتلایان به ویروس کرونا در صورتی که حالشان وخیم شود، نیازمند دستگاه‌های کمک تنفسی و یا تنفس مصنوعی می‌باشند. به زبان ساده وقتی ریه‌ها دچار آسیب گردند، این دستگاه جایگزین سیستم تنفسی بیمار می‌شود و به بیمار فرصت مبارزه با ویروس و بازگشت به شرایط عادی را می‌دهد. در این مقاله سه نمونه از تجهیزات پزشکی که برای درمان بیماری کرونا کارآمد هستند را به شما معرفی خواهیم کرد.

این دستگاه‌ها عبارتند از:

  • دستگاه اکسیژن ساژ
  • دستگاه بای پپ
  • دستگاه الکترو‌شوک

دستگاه اکسیژن ساز

یکی از تجهیزات پزشکی بسیار کارآمد که کاربردهای درمانی و کمک درمانی زیادی دارد، دستگاه اکسیژن ساز است. وظیفه دستگاه اکسیژن ساز همانطور که از نامش پیداست، غلیظ کردن گاز اکسیژن می‌باشد. هوایی که ما تنفس می‌کنیم، شامل 78 درصد نیتروژن، 21 درصد اکسیژن و 1 درصد گازهای دیگر است. مکانیزم کار این دستگاه به این شکل است که هوای اطراف خود را گرفته و پس از فشرده نمودن به اکسیژن خالص تبدیل می‌نماید.

اکسیژن تولید شده توسط دستگاه اکسیژن ساز دارای درجه خلوص بیش از 95 درصد می‌باشد. به اکسیژنی با این میزان خلوص، اکسیژن پزشکی گفته می شود.

انواع دستگاه های اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز دارای دو نوع ثابت و قابل حمل یا پرتابل می‌باشد؛ که در ادامه به توضیح و مقایسه هر کدام می‌پردازیم:

دستگاه اکسیژن ساز ثابت

اکسیژن سازهای ثابت معمولا داخل منازل استفاده می‌شوند. در زیر این دستگاه، چرخ‌هایی تعبیه شده که امکان جابجایی آن را فراهم ساخته است. دستگاه اکسیژن ساز ثابت، اکسیژن مورد نیاز بیمار را به صورت پالسی و مداوم تولید می‌نماید. منظور از پالسی این است که دستگاه طی فاصله زمانی مشخص و بدون وقفه، مقدار معینی از گاز اکسیژن را تولید و به ریه‌های بیمار می‌فرستد. وزن این دستگاه بین 12 تا 28 کیلوگرم بوده و به برق شهری متصل می‌گردد.

دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل یا پرتابل

اکسیژن ساز پرتابل مناسب برای افرادی است که هم در خانه و هم در بیرون از خانه به اکسیژن نیاز دارند. این نمونه دارای کیف، باتری و شارژر مخصوص ماشین است که می‌توان در هنگام پیاده روی و حتی مسافرت نیز از آن بهره برد. اکثر دستگاه‌های اکسیژن ساز پرتابل دارای سیستم خروجی impuls می‌باشد. این سیستم دارای سنسورهایی است که دم و بازدم بیمار را تشخیص می‌دهد؛ در هنگام دم اکسیژن را به بیمار می‌رساند و در هنگام بازدم دی اکسید کربن را خارج می‌نماید. سیستم impuls باعث صرفه جویی در انرژی مصرفی دستگاه گشته و تنفس بیمار را نیز راحت تر می‌نماید.

نحوه عملکرد دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه‌های اکسیژن ساز هوای اطراف خود را به وسیله پمپ مکیده و آن را وارد سیلندرهای زئولیت می‌کند. وظیفه سیلندرهای زئولیت، حذف گاز نیتروژن از هوای ورودی می‌باشد. پس از این مرحله دستگاه اکسیژن ساز، فشار اکسیژن ذخیره شده در محفظه را بالا برده و به 220 میلی متر جیوه می‌رساند. در پایان، اکسیژن فشرده شده به قسمت جلوی دستگاه هدایت و از آن جا به سمت بینی و دهان بیمار فرستاده می‌شود.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه اکسیژن ساز

  1. سه نوع فیلتر
  2. سیلندرهای زئولیت
  3. مخزن اکسیژن
  4. لیوان مرطوب کننده
  5. فلومتر
  6. دریچه متحرک

دستگاه بای پپ (bi pap)

یکی دیگر از دستگاه کمک تنفسی، دستگاه بای پپ می‌باشد. این دستگاه نیز همچون دستگاه اکسیژن ساز بیمار را در عمل دم و بازدم یاری می‌نماید. البته دستگاه بای پپ بیشتر برای بیمارانی تجویز می‌شود که دارای آپنه یا مشکلات تنفسی در هنگام خواب می‌باشند. در واقع این دستگاه با ایجاد فشار دو طرفه، چرخه نامنظم خواب بیماران را به صورت منظم در می‌آورد.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه بای پپ

  1. محفظه مرطوب کننده
  2. تیوب یا خرطومی
  3. ماسک

نحوه عملکرد دستگاه بای پپ

دستگاه بای پپ هوای محیط را گرفته و فشرده می‌نماید. سپس این هوای فشرده را در دو فشار متفاوت به مجاری تنفسی و ریه‌های بیمار می‌فرستد. انتقال این هوا توسط ماسک و لوله خرطومی انجام می‌شود. در واقع دستگاه بای پپ خود را با هر دم و بازدم بیمار هماهنگ نموده و فشار هوای ورودی و خروجی را تغییر می‌دهد.

دستگاه الکترو‌شک

دستگاه الکترو‌‌شک یا دفیبریلاتور از جمله تجهیزات پایه‌ پزشکی است که وجود آن در تمام بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی لازم است. از این دستگاه برای ایجاد شوک الکتریکی به بیماران قلبی که قلب آن‌ها به هر دلیلی دچار ایست شده است، استفاده می‌گردد. شوک الکتریکی در برخی موارد کارساز بوده و باعث بازگشت ضربان قلب بیمار به حالت اولیه خواهد شد.

نحوه عملکرد دستگاه الکترو‌شوک

همانطور که گفته شد، دستگاه الکتروشوک با اعمال شوک به عضله قلب، باعث انقباض فیبرهای قلب به طور همزمان خواهد شد. این عمل به کمک یک خازن انجام می‌گیرد. خازن دستگاه جریان قوی با توان 5 تا 400 ژول تولید کرده و این جریان را توسط دو الکترود به سینه بیمار منتقل می‌نماید. این دستگاه‌ها معمولا به یک مانیتور متصل هستند که روند تغییرات عضله قلب را لحظه به لحظه نشان می‌دهد.

دستگاه الکتروشوک

 

 اجزای تشکیل دهنده دستگاه الکتروشوک

  1. انتخابگر میزان انرژی الکتریکی
  2. الکترودهای انتقال جریان الکتریکی به قفسه سینه بیمار
  3. دکمه برای شارژ کردن میزان انرژی انتخاب شده
  4. دو دکمه که فشار دادن همزمان آن‌ها باعث تخلیه انرژی دستگاه می‌شود.
  5. صفحه نمایش یا مونیتور
  6. باتری
  7. کابل برق

برای خرید تجهیزات پزشکی با کیفیت می‌توانید به سایت اینترنتی کاویان مدیکال مراجعه نمایید. در این سایت مدل‌های متنوع و گوناگونی از تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های کمک تنفسی ارائه شده است. مجموعه تجهیزات پزشکی کاویان در سال 1365 تاسیس شده و هم اکنون با گذشت بیش از 30 سال از فعالیت صادقانه خود توانسته است در زمینه عرضه تجهیزات پزشکی، دستگاه‌های ونتیلاتور، کمک تنفسی، بیهوشی و ICU پر قدرت ظاهر گردد.

دسته بندی: بیماری ها
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *