9 مورد از خواص چای ترش برای سلامتی

3.8/5 - (5 امتیاز)
چای ترش یک آنتی اکسیدان طبیعی است که به صورت‌های مختلف و به منظورهای متفاوتی به کار برده می‌شود و می‌تواند خواص فوق العاده‌ای برای بدن و سلامت فرد به همراه داشته باشد. از جمله مهم‌ترین خواص چای ترش کاهش فشار خون، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و اختلالات کبدی، کلیوی و یا مشکلات قلبی-عروقی است. البته این ماده خواص بسیار زیادی دارد که به 9 مورد از اصلی‌ترین آن‌ها در ادامه پرداخته شده است.
خواص چای ترش
فهرست مطالب

چای ترش برای چی خوبه؟ “سرطان”

یکی از ترکیباتی که در برخی مواد طبیعی وجود دارد و در واقع با خاصیت ضد سرطان شناخته می‌شوند، ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. یکی از معروف‌ترین و موثرترین آن‌ها، پلی فنول‌ است که در ترکیبات چای ترش به وفور یافت می‌شود. تاثیر این ترکیبات پلی فنولی به قدری است که حتی اثر عصاره آن در آزمایشات کوچک نیز به شدت واضح است. حتی در مطالعه‌ای نشان داده شده که مصرف عصاره چای ترش می‌تواند بر بهبود فرآیند ترمیم سلول‌های مبتلا به سرطان اثر گذار باشد. علاوه بر آن برخی آزمایش‌ها حاکی از این است که از عصاره چای ترش جهت جلوگیری از پخش شدن سرطان در بدن و سلول‌های دیگر استفاده می‌شود و در واقع می‌توان گفت عصاره آن به نوعی مصارف دارویی دارد.

معجزه چای ترش و فشار خون

فشار خون بالا رابطه مستقیم دارد با افزایش ریسک ابتلا به انواع متفاوت بیماری‌های قلبی-عروقی و یکی از مهم‌ترین عوامل بروز سکته نیز محسوب می‌شود و در برخی موارد می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

چای ترش یکی از نوشیدنی‌هایی است که گفته می‌شود در کاهش فشار خون بالا بسیار موثر عمل کرده است. برای اثبات این ادعا چند مطالعه انجام شده که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. یک آزمایش روی 46 نفر که با مشکلات فشار خون درگیر بودند، انجام شد. گروهی از آن‌ها برای مدتی از چای ترش به صورت روزانه استفاده کردند و گروه دیگر از نوشیدن چای ترش، خودداری کردند. پس از مدتی، مشخص شد آن گروه که به صورت مرتب از این نوشیدنی در طول روز استفاده می‌کردند، شاهد کاهش قابل توجهی در فشار خون بودند.
  2. در تحقیقات دیگری که در سال 2015 انجام شد، این نتیجه حاصل شد که مصرف چای ترش، موجب کاهش فشار سیستولیک به میزان 7.58 میلی‌ متر جیوه و کاهش فشار دیاستولیک به مقدار 3.53 میلی متر جیوه شده است.

البته به طور کلی، چنانچه فشار خون شما توسط پزشک تحت نظر است و به دستور متخصص در حال طی کردن پروسه درمان و مصرف داروهای مخصوص خود هستید، بهتر است دست نگه دارید و از نوشیدن چای ترش، خودداری کنید؛ چرا که ممکن است موجب بروز تداخلاتی با داروهای مختلف دیگر شود.

خواص چای ترش برای فشار خون

خواص چای ترش برای کبد چرب

کبد کارکردها و وظایف مختلفی را در بدن دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، شکستن چربی‌ها و ساخت پروتئین است. در صورتی که فرد با مشکل استئاتوز کبدی مواجه شود، چربی‌ها می‌توانند در کبد جمع شده و در نهایت موجب نارسایی کبدی شوند.

مطالعات بسیاری در زمینه فواید چای ترش برای سلامت کبد انجام شده که نشان می‌دهد مصرف این ماده بر پیشگیری از ابتلا به کبد چرب چندان بی تاثیر نیست. برای مثال در یک مطالعه بر روی 19 فردی که دچار اضافه وزن بودند، مشخص شد که آن‌هایی که برای مدت 12 هفته به طور مداوم از چای ترش استفاده کردند، با مشکل استئاتوز کبدی مواجه نشدند.

همچنین در مطالعه‌ای بر روی تعدادی همستر مشاهده شد که استفاده از داروهای ترکیبی با عصاره چای ترش، ریسک ابتلا به بیماری‌ها و اختلالات کبدی را به وضوح کاهش داده است.

آزمایشی دیگر در سال 2022 نیز اعلام کرد که استفاده از عصاره چای ترش در موش‌‌هایی که رژیم غذایی با مقدار بالایی از چربی داشتند، موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری کبد چرب شد.

خواص چای ترش برای لاغری

شاید شما هم بارها با عنوان خاصیت چای ترش برای لاغری مواجه شده باشید و یا حتی ممکن است کسی از خواص چای ترش برای لاغری شکم به شما قصه‌ها گفته باشد.

برای اثبات این موضوع، تحقیقات متعددی انجام شده است که صحت این ادعا را تایید می‌کنند. در یک مطالعه بر روی 36 نفر که از مشکل اضافه وزن زیاد رنج می‌بردند، مشخص شد آن‌هایی که برای 12 هفته در رژیم غذایی خود از چای ترش استفاده کردند، شاهد کاهش وزن، کاهش چربی و کاهش حجم بدن بودند. حتی برخی مطالعات حیوانی نیز این ادعا را اثبات کرده‌اند. در آزمایشی که روی گروهی از حیوانات انجام شد، مشخص شد که مصرف چای ترش علاوه بر کاهش وزن و چربی، می‌تواند در کاهش اشتها نیز بسیار موثر باشد.

خواص چای ترش برای قلب

همانطور که اشاره کردیم، مصرف چای ترش به شکل مستمر، می‌تواند فشار خون بالا و همچنین ریسک ابتلا به اختلالات مرتبط با قلب را کاهش دهد. همچنین نوشیدن چای ترش، می‌تواند میزان کلسترول موجود در خون را کاهش داده و به این ترتیب از ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط با کلسترول بالا جلوگیری کند.

خواص چای ترش برای قلب

چای ترش برای قند خون

ضمن مطالعاتی که بر روی گروهی از افراد با قند خون بالا انجام شد، مشخص شد که مصرف مداوم چای ترش در این افراد، موجب کاهش قند خون ناشتا شده است و این در نتایج آزمایش‌های آن‌ها بسیار مشهود بود. در واقع در این مطالعه، افرادی که تا چند هفته قبل با پیش دیابت درگیر بودند، پس از چند هفته استفاده منظم از چای ترش، قند خون آن‌ها به حالت نرمال و معمول خود بازگشته بود.

چای ترش برای چربی خون

ما در جریان خون، دو نوع کلسترول داریم؛ کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL). خاصیت چای ترش این است که می‌تواند بر روی کاهش میزان کلسترول بد خون بسیار موثر باشد و به این ترتیب از بروز بیماری‌های مرتبط با کلسترول بد بالا جلوگیری کند.

خواص چای ترش برای کلیه

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که نوشیدن چای ترش می‌تواند در بهبود سلامت کلیه‌ها نقش اساسی داشته باشد. با چند دلیل می‌توان به اثبات این ادعا پرداخت:

  • چای ترش نوعی نوشیدنی است که مانند بسیاری دیگر از انواع نوشیدنی‌ها می‌تواند موجب بهبود عملکرد کلیه‌ها در فرد شود.
  • چای ترش دارای آنتی اکسیدان‌های فراوان و موثری است که می‌توانند در بهبود و پیشگیری از بسیاری از التهابات کلیوی کمک کننده باشند.
  • نوشیدن چای ترش می‌تواند موجب کاهش استرس اکسیداتیو شده که استرس اکسیداتیو، خود یکی از عمده دلایل ایجاد اختلالات کلیوی است.

خواص چای ترش برای کلیه

خواص چای ترش در طب سنتی

طب سنتی نیز مصرف چای ترش را برای موارد مختلفی، توصیه می‌کند؛ مواردی از قبیل:

  • کاهش وزن
  • پاکسازی بدن
  • پاکسازی کبد و کلیه از سموم مختلف
  • بهبود ساختار پوست
  • کاهش ابتلا به سرما خوردگی
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • پیشگیری و بهبود التهابات

توجه داشته باشید که ممکن است در مواقعی علم و طب سنتی، با یکدیگر اتفاق نظر داشته باشند، ولی این موضوع نمی‌تواند تاییدی بر این مدعا باشد که علم، تمام نقطه نظرات طب سنتی را پشتیبانی می‌کند.

جمع بندی

چای ترش یک نوشیدنی طبیعی است که می‌تواند به منظورهای متفاوت و گوناگونی به کار رود و می‌تواند در هر موقعیتی، اثر متفاوتی داشته باشد؛ اما به طور کلی این نوشیدنی، یکی از نوشیدنی‌های آرامش بخش است که فارغ از فوایدی که دارد، در میان عده‌ای بسیار محبوب است.

اما اگر تا کنون چای ترش مصرف نکرده‌اید و در نظر دارید آن را برای مشکل خاصی استفاده کنید، داروخانه آنلاین مثبت سبز به شما پیشنهاد می‌کند که پیش از شروع، با یک پزشک شرح حال خود را مطرح کرده و از وی مشورت بگیرید.

سوالات متداول

بسته به هدفی که دارید، پاسخ این سوال می‌تواند کمی متفاوت باشد؛ اما به طور میانگین می‌توانید یک بار در روز، صبح‌ها و یا شب‌ها، آن را میل کنید.
افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بهتر است پیش از مصرف، در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.
می‌توانید روزانه حداکثر 3 لیوان از این چای استفاده کنید.
برچسب: چای
دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر زهرا حیدری
زهرا حیدری
زهرا حیدری هستم و چند سالی است که تلاش می‌کنم با نوشتن در بستر اینترنت، جامع‌ترین پاسخ ممکن را به سوالات احتمالی مخاطب ارائه دهم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *