به ویژه در فصل زمستان شاید هیچ چیز به اندازه یک کرم مرطوب کننده به داد پوست خشک شما نرسد. اگر یک مرطوب کننده یا کرم آبرسان مناسب داشته باشید میتوانید مطمئن باشید که خشکی پوست شما منجر به عوارضی همچون اگزما نخواهد شد. اما آیا همه مرطوب کنندهها برای پوست مفید هستند؟ درباره ترکیبات مضر مرطوب کننده ها چه اطلاعاتی دارید؟ ما در این مطلب آگاهیهایی به شما میدهیم تا به کمک آنها این بار برای خرید کرم مرطوب کننده ماهرانهتر عمل کنید.
ترکیبات مضر مرطوب کننده ها
پوست یکی از حساسترین اجزای بدن است که عدم مراقبت صحیح از آن به طور مستقیم در سلامتی انسان تاثیر میگذارد. ممکن است بعضی از ترکیبات مضر در محصولات مراقبت از پوست اثرات نامطلوب خود را سالها بعد نشان داده و عوارضی را حاصل کنند. از این رو مطالعه مندرجات روی بستهبندی کرم مرطوب کننده اهمیت بسیاری دارد. به این وسیله میتوانید به طور دقیق از ترکیبات آگاه شده و از فواید استفاده از مرطوب کننده بهره بگیرید. بهتر است کرم مرطوبکنندهای را برای خود انتخاب کنید که حاوی ترکیبات زیر نباشد:
روغن معدنی
روغن معدنی مخلوطی مایع از هیدروکربنها است که از نفت بدست میآید. این ماده که در بسیاری از لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند یک سم برای سیستم ایمنی انسان باشد. روغن معدنی به ویژه برای افرادی که پوست مستعد آکنه دارند میتواند مضر باشد. در واقع کرم مرطوبکنندهای که حاوی روغنهای معدنی است، موجب بسته شدن منافذ پوست شده و شرایط نامطلوب جوش و آکنه را تشدید میکند.
پروپیلن گلیکول
قرار گرفتن مکرر پوست در معرض پروپیلن گلیکول باعث تحریک ناخواسته پوست میشود. پروپیلن گلیکول قدرت مرطوبکنندگی قوی دارد اما به طور قطع استفاده مکرر از آن برای افرادی که پوست خیلی خشک و حساس دارند، مناسب نیست. بثورات پوستی، تشدید اگزما و سوزش و خارش از عوارضی است که پروپیلن گلیکول در دراز مدت ممکن است حاصل کند.
عطرها و اسانس ها
بسیاری از شما شیفته عطر خوشی میشوید که از کرمهای مرطوب کننده به مشام میرسد. حال آنکه این اسانسها ترکیبات مضر مرطوب کننده ها ممکن است باشند. رایحه موجود در کرمهای مرطوب کننده و آبرسان معمولا روی بستهبندی آنها درج میشود اما بعضی از برندها نیز ممکن است از اشاره به اسانس خودداری کنند. متاسفانه عطرها نقش تحریک کننده پوست را داشته و در پوستهای حساس سوزش و خارش ایجاد میکنند.
رنگ های مصنوعی
در محتویات کرمهای مرطوب کننده گاه از رنگهای مصنوعی نیز استفاده میشود. بعضی از رنگهای مصنوعی تائیدیههایی همچون FDA دارند و در بسیاری از مواد غذایی، آرایشی یا داروها مورد استفاده قرار میگیرند. اما با این حال برخی از متخصصان پوست وجود رنگهای مصنوعی در کرمهای مرطوب کننده را برای سلامت پوست مضر میدانند. رنگهای مصنوعی سبب تحریک پوست شده و ممکن است باعث ایجاد حساسیت شوند. همچنین عنوان شده است که رنگهای مصنوعی ممکن است عاملی برای ایجاد سرطان باشد. پس بهتر است در محصولات مراقبت از پوست وجود نداشته باشند.
پارابن از ترکیبات مضر مرطوب کننده ها
باید بدانید که پارابنها گروهی از مواد شیمیایی هستند که اغلب به عنوان نگهدارنده در لوازم آرایشی مثل مرطوبکننده بکار میروند. با اینکه FDA تاکنون اطلاعاتی مبنی بر مضر بودن پارابنهای موجود در لوازم آرایشی برای سلامتی انسان منتشر نکرده است با این حال بعضی از کارشناسان عنوان میکنند که پارابنها ممکن است اثرات نامطلوبی روی هورمونهای بدن داشته باشند. همچنین استفاده از آنها ممکن است با سرطان سینه مرتبط باشد. بنابراین ترجیحا بهتر است مورد استفاده قرار نگیرند.
رتینول
شاید تعجب کنید که نام رتینول را هم در این لیست ذکر کردهایم. رتینول به عنوان یک عنصر ضد پیری در بسیاری از کرمها و لوازم آرایشی مورد استفاده و استقبال قرار میگیرد. اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که استفاده بیش از حد از این ماده ممکن است به ویژه برای افرادی که پوست حساس دارند، مشکلاتی را ایجاد کند. دقت کنید که مقدار رتینول در کرم مرطوب کننده شما زیاد نباشد و اگر چنین بود ترجیحا یک روز در میان از آن استفاده کنید.
الکل
یکی دیگر از ترکیبات مضر مرطوب کننده ها که باید از آن پرهیز شود، الکل است. این ماده میتواند شرایط پوست را از آنچه که هست خشکتر کند. بر اثر استفاده از الکل در کرمهای مرطوب کننده پوست خشک و کمآب خواهد شد. این مسئله اثر چربیزدایی را خنثی کرده و باعث میشود پوست چرب، چربی بیشتری را تولید کند.
آلفا هیدروکسی اسیدها
مانند رتینول آلفا هیدروکسی اسیدها نیز معمولا در محصولات مراقبت از پوست مورد تحسین قرار گرفته و همواره از فواید آنها صحبت میشود. در میان آلفا هیدروکسی اسیدها اسید گلیکولیک یکی از محبوبترین آنها به شمار میآید. اما کارشناسان میگویند مرطوبکنندههای حاوی این ماده در صورت عدم استفاده دقیق ممکن است باعث آسیب به پوست شوند. آلفا هیدروکسی اسیدهای موجود در مرطوب کنندهها میتوانند باعث قرمزی، تورم، خارش و حتی تغییر رنگ پوست شوند.
پترولاتوم یا وازلین
بسیاری از ما به محض بیرون آمدن از حمام به پوست خود وازلین میزنیم. وازلین فرآوردهای نفتی است که استفاده از آن به ویژه روی صورت اکیدا توسط متخصصان منع میشود. فرآوردههای نفتی موجود در مرطوبکنندهها منافذ پوست را مسدود کرده و اجازه نمیدهند رطوبت وارد پوست شود. در این صورت کثیفی و چربی در پوست به دام میافتد و مشکلاتی همچون جوش سرسیاه ایجاد میشود.
مواد قابض موجود در مرطوب کننده ها
به منظور کاهش جوش و آکنه میتوان از کرمها و لوسیونهای قابض استفاده نمود. با این وجود متخصصان پوست استفاده بیش از حد از این محصولات را برای پوست مشکلساز میدانند. استفاده بیش از حد از مواد قابض باعث از بین رفتن چربی پوست شده و منجر به افزایش خشکی، تحریک و کدر شدن پوست خواهد شد. سعی کنید از مواد قابض مانند ایزوپروپیل الکل، فندق جادوگر و اسید سالیسیلیک در کرمهای مرطوب کننده خودداری نمایید.
آرد برنج
حتما برایتان عجیب به نظر میرسد اما یکی از ترکیبات مضر مرطوب کننده ها ممکن است این ماده عجیب به نام آرد برنج باشد. آرد برنج دارای خواص نشاستهای بوده و میتواند خشکی پوست را تشدید کند و ظاهری کدر و خسته به پوست بدهد.
اسانس لیمو
لیمو به عنوان یک ماده طبیعی به بسیاری از کرمهای مرطوب کننده و آبرسان افزوده میشود. با این حال متخصصان پوست هشدار میدهند که این ماده خاصیت اسیدی فوقالعاده بالایی داشته و میتواند تحریککننده پوست باشد. رایحه یا ترکیبات لیمو میتوانند پوست را خشکتر کرده و احساس سوزش و خارش ایجاد نمایند.
هیدروکینون
این ماده معمولا به عنوان یک ماده ضد لک و روشنکننده در محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار میگیرد. اما استفاده طولانی مدت از آن برای سلامت بدن مضر خواهد بود. بهتر است از کرمهایی استفاده کنید که به جای این ترکیب حاوی اسید کوژیک ، ویتامین C، عصاره شیرینبیان و اسید گلیکولیک باشند.
سخن پایانی
ترکیبات مضر مرطوب کننده ها را در این مطلب برای شما برشمردیم. وجود این ترکیبات در کرمهای آبرسان و مرطوب کننده به این معنا نیست که آن محصول قطعا بد و بیکیفیت است. این ترکیبات اغلب در کوتاه مدت مشکلی را برای سلامتی پوست ایجاد نمیکنند اما در دراز مدت میتوان مشاهده کرده که مثلا شرایط خشکی پوست را از قبل بدتر کردهاند. هدف از استفاده از یک کرم مرطوب کننده افزایش سلامت پوست و مبارزه با خشکی و اگزما است.
بنابراین همواره باید مرطوبکنندهای با کیفیت بالا برای خود انتخاب کنید که حاوی ترکیبات نامطلوب که متخصصان پوست آنها را منع کردهاند، نباشد. به داروخانه آنلاین مثبت سبز اعتماد کرده و همین حالا وارد وبسایت این داروخانه شده و انواع کرم مرطوب کننده را مشاهده کنید. اگر به دنبال خرید کرم دست یا کرم مرطوب کننده صورت هستید، داروخانه آنلاین مثبت سبز بهترین گزینهها را برای شما دارد.
4 دیدگاه
سلام اوره و اوسرین موجود در کرم های مرطوب کننده می تونه پوست حساس رو قرمز و تحریک کنه؟ چون من از کرم اوره دار ژیلا که استفاده کردم صورتم قرمز شد
همراه محترم
سلام
احتمال بروز آلرژی به هریک از ترکیبات موجود در این محصولات موضعی وجود دارد. در صورتی که حساسیت وجود داشته باشد، قرمزی و التهاب اتفاق می افتد. اما معمولا اوسرین باعث این حالت نخواهد شد.
متشکرم
مرطوب کننده حاوی اوره برای کسی که خیلی پوست صورتش خشکه مناسبه یا نباید زد؟ سن 51
سلام کاربر عزیز
تامین رطوبت پوست از این طریق روش خوبیست و مصرف آن ایرادی ندارد.