مژده به بیماران ام اس و سکته

3.9/5 - (31 امتیاز)
مژده به بیماران ام اس و سکته
فهرست مطالب

بیماری‌هایی مانند ام اس، سکته مغزی، آسیب نخاعی و فلج مغزی، مشکلاتی در راه رفتن بیماران ایجاد می‌کنند. اخیرا با پیشرفت علم و تکنولوژی، دستگاه‌هایی برای رفع مشکل حرکتی این بیماران و بالا بردن کیفیت زندگی آنها ساخته شده که قابلیت راه رفتن عادی را به این بیماران باز می‌گردانند.

آسیب دیدن سیستم اعصاب مرکزی بدن غالبا باعث بروز اختلال در راه رفتن می‌گردد. این اختلال افتادگی پا ”دراپ فوت“ یا ”فوت دراپ“ نامیده می‌شود و در بیماری‌های مختلفی همچون موارد زیر شایع است:

  • سکته مغزی
  • ام اس (MS)
  • ضربه مغزی (TBI)
  • آسیب نخاعی (SCI)
  • فلج مغزی (CP)

بیماران مبتلا به افتادگی پا و یا اسپاستیسیتی عضلات پشت ساق هنگام راه رفتن قادر به حرکت مچ پای خود نبوده و پای خود را بر روی زمین می‌کشند. این امر باعث بروز مشکلاتی از قبیل عدم تعادل، صرف انرژی زیاد برای راه رفتن و زمین خوردن می‌گردد.

این پدیده با ایجاد عوارض زیر، راه رفتن را برای بیماران سخت کرده و اشتیاق به راه رفتن را از آن‌ها سلب می‌نماید:

  • کشیده شدن پا بر روی زمین
  • خستگی زود هنگام
  • عدم توانایی در بالا رفتن درست از پله
  • عدم تعادل و زمین خوردن‌های پیاپی
  • افزایش ترس از زمین خوردن

این افراد با بالا آوردن پا از لگن، حرکت پا به صورت نیم‌دایره یا پرت کردن پا به سمت جلو سعی در جبران این عارضه خواهند نمود. چنین حرکاتی علاوه بر تغییر دادن تدریجی الگوی راه رفتن، مشکلاتی نظیر انحراف ستون فقرات، کمر درد، زانو درد، کوتاهی آشیل و آتروفی عضلات دورسی فلکسور پا را برای بیماران به دنبال خواهد داشت.

روش قدیمی درمان افتادگی پا، استفاده از ارتزهای مچ پا (AFO) می‌باشد. این ارتزها عملکرد ساده‌ای دارند و با بالا نگه داشتن پا از کشیده شدن انگشتان بر روی زمین جلوگیری می‌کنند. عدم تحرک پا در این روش درمانی به لاغر شدن و تحلیل عضلات پا (آتروفی عضلانی) و سفت شدن مفاصل منجر می‌گردد. این ارتزهای ساده و نسبتا ارزان از محبوبیت کمی برخوردارند، چرا که به دلیل وزن زیاد، حجم بالا و همچنین آسیب رساندن به پوست و بافت پا به سادگی نمی‌توان از آن‌ها به صورت روزمره استفاده نمود.

روش جدید و مدرن درمان عارضه افتادگی پا (فوت دراپ) و اسپاستیسیتی پا در بیماران ام اس (MS) و سکته مغزی، استفاده از تکنولوژی FES است. در این روش با تحریک الکتریکی اعصاب محیطی و ارسال فرمان مستقیم به عضله، مچ پا به صورت فعال و با کمک نیروی عضلانی فرد بیمار، به حرکت درآمده و مشکل حرکتی بیمار رفع می‌گردد. بر خلاف روش سنتی، این فناوری به دلیل استفاده از نیروی عضلانی بیماران، مشکل حرکتی آن‌ها را رفع کرده و عوارض ناخوشایندی برای آن‌ها ایجاد نخواهد نمود.

در جدول زیر این دو روش به صورت خلاصه مقایسه شده‌اند:

پارامتر ارتز (AFO) تکنولوژی FES
بهبود گام برداشتن بله بله
کمک به بالارفتن از پله ——- بله
جلوگیری از کوتاه شدن آشیل ——- بله
جلوگیری از کاهش دامنه حرکتی ——- بله
انقباض عضلانی فعال ——- بله
جلوگیری از تحلیل عضلانی ——- بله
افزایش خون‌رسانی به عضلات ——- بله
بازآموزی عضلات ——- بله
تغییرات نوروپلاستی مثبت ——- بله
بازآموزی مغز ——- بله

این سیستم‌ها در سطح جهانی از فناوری و قیمت بسیار بالایی (حدود 8000 دلار) برخوردار هستند و از سال 2005 به صورت گسترده در سطح جهان مورد استقبال زیاد بیماران و پزشکان قرار گرفته‌ است. به دلیل قیمت بالای این سیستم‌ها بیماران ایرانی از استفاده آن‌ها محروم بوده‌اند. اخیرا شرکت دانش بنیان ”توسعه فناوری تیوان“ با دستیابی به تکنولوژی ساخت این دستگاه‌ها موفق به تولید انبوه آن با نام ”دستگاه اصلاح الگوی راه رفتن تیوان مدل T-102“ در داخل ایران گردیده است.

دستگاه تیوان T-102 یک دستگاه تحریک‌کننده الکتریکی هوشمند است که بر روی پا و در زیر زانو بسته می‌شود. این دستگاه با تحریک عصب پرونئال هنگام راه رفتن باعث می‌شود عضلات بالا آورنده پا در زمان مناسب فعال گردند. همچنین با رفع عارضه افتادگی پا و اسپاستیستی، توانایی راه رفتن افراد مبتلا به این عارضه بهبود می‌یابد. دستگاه تیوان T-102 از پیشرفته‌ترین نمونه‌های ساخته‌‌شده در جهان است که با یک سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش به بیماران عرضه می‌گردد.

از سایر مزایای دستگاه اصلاح الگوی راه رفتن تیوان T-102 می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بازآموزی عضلانی
  • بهبود قدرت عضلانی و کنترل حرکتی ارادی
  • جلوگیری از آتروفی عضلانی
  • حفظ یا افزایش دامنه حرکتی مفاصل
  • افزایش جریان خون موضعی
  • افزایش عملکرد مسیرهای قشری نخاعی به دلیل بهبود کنترل اندام تحتانی

این دستگاه دارای مدهای کاری مختلف بوده و می‌تواند علاوه بر اصلاح الگوی راه رفتن، در زمان استراحت نیز پا را تمرین داده و برای تقویت عضلات، جلوگیری از کوتاه شدن تاندون آشیل، از بین بردن آتروفی، رفع سفتی تاندون‌ها و عضلات و افزایش گردش خون در پا مورد استفاده قرار گیرد.
تیوان

بیماران در سراسر ایران می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت شرکت سازنده به نشانی www.tiwan.ir و یا تماس با شماره تلفن 02126212600 جهت تست رایگان و تهیه دستگاه ثبت‌نام نمایند.

دسته بندی: بیماری ها
تصویر آرزو اسماعیلی
آرزو اسماعیلی
ارتقا آگاهی در زمینه سلامت، قدم مهمی برای زندگی سالم‌تر است. از این رو برای شما مطالبی به روز و بر اساس تحقیقات پزشکی در حوزه سلامت، بهداشت و زیبایی منتشر نموده‌ام.
بحث و تبادل نظر

3 دیدگاه

    N,A

    بیماران ام اس هزینه الکی هست اصلا پیشنهاد نمیکنم چون من گرفتم

    0
    0
    mahtab

    جریان این دستگاه چیه

    0
    0
    ثمنی

    دستگاه توانبخشی تیوان عالی هستش

    0
    3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *