بیشترین ویتامین ث در کدام میوه ها است؟

4/5 - (1 امتیاز)
آیا می‌دانستید که برخی میوه‌ها انبارهای واقعی ویتامین C هستند؟ میوه‌هایی که شاید هر روز آن‌ها را مصرف می‌کنید، اما از خواص شگفت‌انگیزشان بی‌خبرید. ویتامین C نه تنها برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است، بلکه برای سلامت پوست، مو و حتی بینایی هم اهمیت دارد. در این مقاله، به سراغ میوه‌هایی می‌رویم که بیشترین مقدار ویتامین C را در خود جای داده‌اند تا بتوانید بهترین انتخاب‌ها را برای یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.
بیشترین ویتامین ث در کدام میوه ها است
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:زهرا قباخلو
فهرست مطالب

طالبی

این میوه شیرین و پر فیبر نه تنها حاوی ویتامین A است بلکه دارای ویتامین C نیز است. یک فنجان طالبی ورقه شده دارای 17.4 میلی‌گرم ویتامین C است که 19 درصد از مقدار توصیه شده روزانه برای بزرگسالان است.

کیوی

یک عدد کیوی متوسط، 56 میلی‌گرم ویتامین C دارد که این مقدار 62 درصد از نیاز روزانه است. تحقیقات نشان می‌دهد کیوی می‌تواند اثر مهاری بر پلاکت‌های خون داشته باشد که به همین دلیل ممکن است به کاهش خطر لخته شدن خون و سکته کمک کند. همچنین مصرف کیوی می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن شما مفید باشد. یک بررسی در سال 2022 نشان می‌دهد که ویتامین C ممکن است با تقویت سیستم ایمنی و خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی‌ خود، از ابتلا به کووید19 و ذات‌الریه محافظت کند یا از سرماخوردگی جلوگیری نماید.

بیشتر بخوانید: بهترین میوه ها برای افراد دیابتی کدامند؟

کیوی

لیمو

یک عدد لیمو حاوی 45 میلی‌گرم ویتامین C یا 50 درصد از نیاز روزانه است. ویتامین C موجود در آب لیمو نیز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند که این امر در توانایی آن برای جلوگیری از قهوه‌ای شدن سایر میوه‌ها و سبزیجات مشهود است. همچنین مشخص شده است که آب لیمو باعث کاهش فشار خون و کاهش اثرات نان بر قند خون می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین میوه برای پاکسازی کبد

پاپایا

یک فنجان یعنی 145 گرم پاپایا، 88 میلی‌گرم ویتامین C دارد که حدود 98٪ از نیاز روزانه را فراهم می‌کند. این ویتامین به حافظه کمک می‌کند و دارای اثرات ضد التهابی قوی در مغز شما است. بر اساس مطالعه‌ای در سال 2021، عصاره پاپایا از طریق خواص آنتی اکسیدانی خود علائم بیماری‌های مزمن و سرطان‌ها را درمان می‌کند.

پاپایا

 

توت فرنگی

یک فنجان توت فرنگی ورقه شده به اندازه 166 گرم، 97 میلی‌گرم ویتامین C دارد که 108٪ از نیاز روزانه شما را فراهم می‌کند. علاوه بر این، توت فرنگی حاوی ترکیبی متنوع و قوی از منگنز، فلاونوئیدها، فولات و سایر آنتی اکسیدان‌های مفید است. مطالعات نشان می‌دهد که به دلیل محتوای بالای مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید، خوردن منظم توت فرنگی ممکن است به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و دیابت کمک کند.

پرتقال

مانند سایر مرکبات، پرتقال نیز سرشار از ویتامین C است. مقدار ویتامین سی در پرتقال به عوامل مختلفی مانند نوع پرتقال، اندازه آن و فصل برداشت بستگی دارد. یک پرتقال متوسط به طور تقریبی حاوی 70 میلی‌گرم ویتامین C است.

سخن پایانی

ویتامین C برای سلامت سیستم ایمنی، بافت همبند، قلب و عروق خونی و بسیاری از عملکردهای مهم دیگر در بدن شما حیاتی است. کمبود این ویتامین می‌تواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد. در حالی که مرکبات ممکن است شناخته شده‌ترین منبع ویتامین C باشند، طیف گسترده‌ای از میوه‌ها و سبزیجات دیگر سرشار از این ویتامین هستند. برخی حتی ممکن است حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به مرکبات باشند. یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ث گامی اساسی به سمت سلامتی و پیشگیری از بیماری است.

منبع:
  • healthline
  • برچسب: میوه
    دسته بندی: مقالات گوناگون
    تصویر سحر معصوم
    سحر معصوم
    متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *