چه غذاهایی برای دیابت مفید است؟

امتیاز دهید
آیا از نوسانات قند خون خسته شده‌اید؟ آیا به دنبال راهی برای مدیریت بهتر دیابت خود هستید؟ تغذیه سالم، یکی از مهم‌ترین عوامل کنترل دیابت است. با انتخاب غذاهای مناسب، می‌توانید سطح قند خون خود را پایدار نگه داشته و از عوارض این بیماری پیشگیری کنید. در این مقاله، به شما خواهیم گفت که چه غذاهایی برای دیابتی‌ها مفید هستند و چگونه می‌توانید یک رژیم غذایی سالم و متعادل برای خود تنظیم کنید.
چه غذاهایی برای دیابت مفید است
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:زهرا قباخلو
فهرست مطالب

سبزیجات با برگ سبز تیره

این سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین‌های A، C، K، فولات، آهن، کلسیم و پتاسیم هستند. این غذاها کالری و کربوهیدرات کمی دارند و در قسمت سبزیجات غیر نشاسته‌ای برای دیابت قرار می‌گیرند. سعی کنید سبزیجات دارای برگ تیره مانند اسفناج، کلم پیچ را به سالاد، سوپ و خورش اضافه کنید.

آووکادو

این میوه پر از مواد مغذی دارای ویتامین‌های محلول در چربی و فیبر است و می‌تواند به شما کمک کند احساس سیری کنید. آووکادو نه تنها همه کاره و خوشمزه است، بلکه منبع چربی سالم برای افراد دیابتی است.

توت ها

انواع توت‌ها یک گزینه عالی برای برنامه غذایی دیابت هستند که سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌های C و K، منگنز، پتاسیم و فیبر هستند.

بیشتر بخوانید: آیا خرما برای دیابت خوب است؟

مرکبات

بسیاری از ما می‌دانیم که مرکبات مانند گریپ فروت، پرتقال، لیمو، لیموترش و… منبع عالی ویتامین C هستند، اما آیا می‌دانستید که آنها فیبر، فولات و پتاسیم نیز دارند؟ از خود میوه‌ها به جای آبمیوه استفاده کنید تا از مزایای کامل آن، از جمله فیبر موجود در پالپ میوه نیز بهره‌مند شوید.

Citrus-fruits

حبوبات

این غذاها سوپراستارهای پروتئینی گیاهی هستند زیرا سرشار از فیبر، فولات، پتاسیم، آهن و روی هستند. انواع مختلفی از لوبیاها مانند لوبیا چشم بلبلی، چیتی یا سیاه و حبوبات مانند نخود، نخود فرنگی و عدس وجود دارد که همگی سرشار از مواد مغذی هستند. برای صرفه جویی در زمان، می‌توانید از کنسرو لوبیا استفاده کنید. اما حتما آن را آبکشی کنید تا نمک اضافه شده تا حد ممکن از بین برود.

ماهی های سرشار از اسیدهای چرب امگا 3

چربی‌های امگا 3 به کاهش خطر بیماری قلبی و التهاب کمک می‌کنند. ماهی‌هایی که حاوی این چربی‌های سالم هستند گاهی اوقات به عنوان ماهی چرب شناخته می‌شوند. ماهی قزل آلا در این گروه به خوبی شناخته شده است و سایر ماهی‌های سرشار از امگا 3 عبارتند از شاه ماهی، ساردین، ماهی خال مخالی و…

  • ماهی کبابی یا پخته را انتخاب کنید تا از کالری اضافی که در ماهی سرخ شده وجود دارد، اجتناب کنید. سعی کنید حداقل دو بار در هفته ماهی‌های چرب بخورید تا از مزایای تغذیه‌ای آن بهره‌مند شوید.

آجیل

مصرف آجیل می‌تواند کمک زیادی به دریافت چربی‌های سالم کلیدی، منیزیم، فیبر و مدیریت گرسنگی کند. برخی آجیل‌ها و دانه‌ها مانند گردو و دانه‌های کتان نیز منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. سعی کنید آن‌ها را به صورت خام مصرف کنید.

غلات کامل

غلات کامل سرشار از ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های B و مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و منگنز هستند. علاوه بر این، آنها منبع عالی فیبر نیز هستند. برخی از نمونه‌های غلات کامل شامل جو کامل، کینوا و گندم کامل است.

شیر و ماست

حتما شنیده‌اید که شیر و ماست می‌توانند به ساخت استخوان‌ها و دندان‌های قوی کمک کنند. علاوه بر کلسیم، بسیاری از محصولات شیر ​​و ماست غنی شده‌اند تا به منبع خوبی از ویتامین D تبدیل شوند. این غذاها حاوی کربوهیدرات‌هایی هستند که در صورت ابتلا به دیابت باید برای آنها برنامه ریزی کنید. به دنبال لبنیاتی باشید که چربی کمتری دارد.

بیشتر بخوانید: دیابتی ها قبل از خواب چه بخورند؟

dairy-products

تخم مرغ

مصرف منظم تخم مرغ می‌تواند خطر بیماری قلبی را از راه‌های مختلفی کاهش دهد. تخم مرغ التهاب را کاهش داده، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و سطح کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. مطالعه‌ای در سال 2020 نشان داد که خوردن 12 تخم مرغ در هفته در طی 4 هفته برای صبحانه به کاهش فشار خون در بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت کمک می‌کند.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز غذاهایی را که برای افراد دیابتی مفید هستند، بررسی کردیم. رژیم غذایی سالم و متعادل، یکی از مهم‌ترین عوامل در کنترل دیابت است. با انتخاب غذاهای مناسب و رعایت نکات تغذیه‌ای، می‌توانید به طور موثر قند خون خود را کنترل کرده و از عوارض این بیماری پیشگیری کنید.

برچسب: تغذیه
دسته بندی: بیماری ها
تصویر سحر معصوم
سحر معصوم
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *