آشنایی با انواع وسایل پزشکی

امتیاز دهید
آشنایی با انواع وسایل پزشکی
فهرست مطالب

یکی از بهترین درس‌هایی که همه‌ گیری ویروس کرونا به ما داد این بود که بهتر است برای موارد غیرضروری به بیمارستان مراجعه نکنیم و مسئولیت تغذیه، نظافت و کنترل روند درمان بیمار را خودمان در منزل به عهده بگیریم. در ادامه به جزئیات عملکرد هر کدام از این وسایل و تجهیزات پزشکی اشاره خواهیم کرد.

پالس اکسیمتر

وجود یک عدد پالس اکسیمتر در منزل بخصوص در شرایط فعلی همه‌ گیری ویروس کرونا واقعا ضروری است. با قرار دادن آن بر روی انگشت اشاره می‌توانید درصد اکسیژن خون و تعداد ضربان قلب بیمار را اندازه‌گیری کنید. در شرایط طبیعی باید درصد اکسیژن خون بین ۹۵% تا ۹۸% باشد. اگر کمتر از ۹۲% باشد باید به ‌سرعت با پزشک مشورت کنید.

گلوکومتر

اگر در منزل یک بیمار دیابتی دارید، باید حتما یک دستگاه گلوکومتر یا سنجش قند خون خریداری کنید تا بتوانید حداقل یکبار در روز میزان قند خون او را اندازه‌گیری کنید. با قرار دادن یک قطره خون بر روی نوار مخصوص و نصب نوار بر روی دستگاه، در لحظه میزان قند خون بر روی صفحه دیجیتال نمایش داده می‌شود.

هر گونه کم‌کاری در این مساله می‌تواند به افزایش یا کاهش بیش ‌از حد قند خون و در نهایت غش کردن یا به کما رفتن بیمار منجر شود. بخصوص در مورد بیمارانی که انسولین تزریق می‌کنند. چرا که اکثرا دوز تزریقی را بعد از چک کردن قند خون تعیین می‌کنند.

دستگاه ‌های استنشاقی

اصولا از دستگاه نبولایزر برای استشاق داروها در بیماران مبتلا به آسم یا بیماری‌های مزمن تنفسی استفاده می‌شود. در کنار آن یک دستگاه بخور بخصوص بخور گرم می‌تواند با افزایش رطوبت هوا به تنفس بهتر بیماران تنفسی کمک کند.

تب‌ سنج

تب سنج

نمونه ای از تب ‌سنج

وجود یک دستگاه تب ‌سنج دیجیتال در منزل بخصوص اگر یک خانم باردار، کودک یا نوزاد تازه متولد‌شده دارید؛ ضروری است. اگر دمای بدن از حد نرمال ۳۶.۳۰ تا ۳۷.۳۰ درجه فراتر رود، باید به وجود یک مشکل سلامتی شک کنید. در مورد بیماران مبتلا به عفونت‌های مزمن، درجه حرارت بالا یکی از نشانه‌های عود بیماری است.

دستگاه اکسیژن ‌ساز و کپسول اکسیژن

اگرچه هر دو این دستگاه‌ها اکسیژن اضافی را ریه به بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی می‌رسانند، اما از نظر عملکرد کاملا با هم تفاوت دارند. دستگاه اکسیژن‌ساز با مکش هوا و حذف گاز نیتروژن و تغلیظ گاز اکسیژن آن، هر زمان که نیاز دارید به صورت نامحدود گاز اکسیژن با خلوص ۹۰ تا ۹۵% را برای شما تامین می‌کند. در حالی‌ که در کپسول‌های اکسیژن مقدار مشخصی از اکسیژن فشرده ذخیره شده که می‌توان تا لحظه تمام شدن از آن استفاده کرد. از آنجایی‌ که احتمال آتش ‌سوزی کپسول‌ اکسیژن وجود دارد، استفاده از دستگاه اکسیژن ‌ساز بیشتر توصیه می‌شود.

دستگاه ونتیلاتور

اگر بیمار شما به دلیل شدت مشکل تنفسی و از کارافتادگی ریه‌ها نتواند به صورت طبیعی و خودکار نفس بکشد، احتمالا پزشک دستور اجاره دستگاه ونتیلاتور با تهویه مکانیکی قابل حمل برای منزل را به شما می‌دهد. پس از لوله‌گذاری در مجرای تنفسی بیمار، این دستگاه اکسیژن را وارد ریه‌ها و دی ‌اکسیدکربن را خارج می‌کند تا به نوعی نقص عملکرد ریه‌ها را جبران کند. اکثرا بیماران مبتلا به کلاپس ریه، عفونت ریه، بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)، کووید-۱۹ و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) تا زمانی‌ که وضعیت آن‌ها بهتر شود، به آن نیاز پیدا می‌کنند.

تجهیزات مانیتورینگ

معمولا برای اکثر بیماران مبتلا به سکته مغزی و قلبی و در حالت کما، پس از ترخیص از بیمارستان نیاز به وجود یک دستگاه مانیتورینگ است تا بتوان لحظه ‌به ‌لحظه علام حیاتی مانند دمای بدن، فشار خون، درصد اکسیژن خون و تعداد ضربان قلب را بررسی کرد. پیشنهاد می‌کنیم یک دستگاه مانیتور سه‌ کاره و قابل حمل تهیه کنید.

تشک مواج

تشک مواج

نمونه ای از تشک مواج

اگر بیمار شما به دلیل معلولیت، ازکارافتادگی و یا جراحت خاصی نیاز است برای مدت طولانی در منزل بستری باشد، حتما به فکر تهیه یک تشک مواج باشید تا از بروز مشکلاتی مثل زخم بستر یا بدن درد مزمن پیشگیری کنید. دو نوع مختلف از آن با عناوین تشک مواج تخم مرغی و تشک مواج سلولی وجود دارد. در مدل تخم مرغی، پستی و بلندی‌هایی مانند شانه تخم مرغ بر روی آن وجود دارد که با برقراری جریان هوا در آن‎ها فشار ناشی از وزن بیمار بر روی سطح تشک توزیع می‌شود.

اما در مدل سلولی به جای پستی و بلندی، استوانه‌هایی به ‌صورت فشرده در کنار هم وجود دارد که جریان هوا در آن‌ها برقرار می‌شود.

سخن آخر

با وجود آنکه نگهداری از بیمار در منزل کار آسانی نیست، اما می‌توان با آموزش‌های اولیه و تهیه تجهیزات پزشکی لازم آن را ممکن کرد. قابل ذکر که امکان تهیه و اجاره وسایل پزشکی از فروشگاه اینترنتی پزشک تجهیز با مناسب‌ترین قیمت وجود دارد.

دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

1 دیدگاه

    امین

    ای کاش آموزشهای ویدیویی هم بزارید

    0
    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *